שאלה ממש פשוטה לגבי חיבור SmartTV לרשת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moshickos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,
לאחרונה קניתי SmartTV של סמסונג. יש לי ראוטר אחד בבית, מהירות האינטרנט די גבוהה (30M אם אני זוכר נכון) אבל הטלוויזיה בקושי הצליחה להתחבר לרשת (אני יודע שאין בעיה בהגדרות או בסיסמה, כי מכשירים אחרים הצליחו כולל הטלוויזיה עצמה רק באיכות ירודה מאוד).
בקיצור, אחרי שניסיתי למצוא כל מיני פתרונות של הגדלת טווח וכד' החלטתי שאני פשוט רוצה לחבר אותה בצורה חוטית וזהו.
יש לי נקודת טלפון/אינטרנט ליד הטלוויזיה, עכשיו אני לא יודע בדיוק מה אני צריך כדי לחבר אותה לרשת בבית. האם איזשהו מודם, או שמספיק רק חוט רשת סטנדרטי בינה לבין החיבור בקיר וכבר תהיה גישה לרשת?

בבקשה תנו לי מענה פשוט לבעיה הזאת.
תודה מראש.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך כבל רשת שיתחבר בין הראוטר לבין הטלויזיה.

עכשיו מה שיש לך בקיר זה תלוי, אם יש תשתית מוכנה עם כבל רשת בקיר ושני שקעים בקצוות, אז אפשר להשתמש בהם כדי לחבר את הראוטר בצד אחד ואת הטלויזיה בצד שני.

אבל אני בספק שיש לך את זה בלי שתדע שעשית את זה, כי תשתית של רשת קווית זה משהו שעושים בשיפוץ ובמודע מראש,
בכל אופן אם זה פרקטי תיקח כבל רשת ותחבר ישירות בין הראוטר לטלויזיה, תראה אם הכל עובד חלק.
אם כן ואין לך אפשרות להעביר את הכבל בצורה אסטטית, נסה לשפר את איכות האלחוט האלחוטית, תשחק עם זווית האנטנות של הראוטר או תמקם אותו בצורה קרובה יותר לטלויזיה.

moshickos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

tomer953 כתב:אתה צריך כבל רשת שיתחבר בין הראוטר לבין הטלויזיה.

עכשיו מה שיש לך בקיר זה תלוי, אם יש תשתית מוכנה עם כבל רשת בקיר ושני שקעים בקצוות, אז אפשר להשתמש בהם כדי לחבר את הראוטר בצד אחד ואת הטלויזיה בצד שני.

אבל אני בספק שיש לך את זה בלי שתדע שעשית את זה, כי תשתית של רשת קווית זה משהו שעושים בשיפוץ ובמודע מראש,
בכל אופן אם זה פרקטי תיקח כבל רשת ותחבר ישירות בין הראוטר לטלויזיה, תראה אם הכל עובד חלק.
אם כן ואין לך אפשרות להעביר את הכבל בצורה אסטטית, נסה לשפר את איכות האלחוט האלחוטית, תשחק עם זווית האנטנות של הראוטר או תמקם אותו בצורה קרובה יותר לטלויזיה.
...
תודה רבה לך קודם כל שענית לי.
כל מה שאמרת נשמע מאוד הגיוני. אני מעדיף בכל מקרה להתמקד בחיבור הטלוויזיה לרשת באופן חוטי.
תראה, לדעתי יש נקודת רשת בקיר קרוב לטלוויזיה - אם באמת זה המצב - מה הדרך הכי פשוטה לחבר את הטלוויזיה לרשת באמצעות אותה נקודה. הראוטר (היחיד שיש לי) נמצא בקצה השני של הבית כך שאין לי דרך לחבר אותו לטלוויזיה.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #4 

moshickos כתב:
...
...
תודה רבה לך קודם כל שענית לי.
כל מה שאמרת נשמע מאוד הגיוני. אני מעדיף בכל מקרה להתמקד בחיבור הטלוויזיה לרשת באופן חוטי.
תראה, לדעתי יש נקודת רשת בקיר קרוב לטלוויזיה - אם באמת זה המצב - מה הדרך הכי פשוטה לחבר את הטלוויזיה לרשת באמצעות אותה נקודה. הראוטר (היחיד שיש לי) נמצא בקצה השני של הבית כך שאין לי דרך לחבר אותו לטלוויזיה.
...
אין לך הרבה ברירות.
הדרך היפה: קופסה בתוך הטיח(הכי יפה) או על הטיח(מעט פחות יפה) ליד הראוטר ועוד אחת ליד הטלויזיה. מנקודה לנקודה צריך שיושחל כבל רשת שאותו צריך ללחוץ לנקודות מכול צד. אחר כך צריך לחבר מכול נקודה כבל רשת מוכן של 1-2 מ' בין כול נקודה לציוד הקצה, במקרה שלך מהנקודה ליד הטלויזיה לטלויזיה ומהנקודה ליד הראוטר ליציאת lan פנויה בראוטר. כול זאת בהנחה שיש צינורות בתשתית שמאפשרים הגעה של כבלים מנקודת הראוטר לטלויזיה.

הדרך הפחות יפה: כבל מוכן באורך שיגיע מהטלויזיה לראוטר, לקחת בחשבון עיקולים בתחשיב אורך הכבל. להצמיד יפה עם מסמר ירח או בכול דרך שתיהיה הכי פחות בולטת ומכוערת.

בהצלחה (Y)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #5 

או מתאם חשמל.

moshickos פותח השרשור
חבר שרק התחיל