מכונת מנוף...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
מתעניין במכונת מנוף עם קפיץ...לפי מה שראיתי, האלקטרה מיקרוקאסה, מכונה עם מוניטין מוצק וטוב.
כמו כן ראיתי את הלה פבוני, פונטה ווקיו והלונדיניום. הבצרה סטרגה מכונת כלאיים ולא באה מבחינתי בחשבון.
לפי מה שהבנתי גם ככה מכונת מנוף דורשת מיומנות גבוהה, ככה שבסקטור הזה פחות מעניינת מכונה שיותר קשה לתפעול עם תוצאות יותר טובות בפוטנציה. אני מחפש מכונה במחיר סביר (סביב ה-7) שנמצאת זמן סביר בשוק והוכיחה את עצמה כפונקציונאלית וקונסיסטנטית.
לבסוף אחרי כל היאדה יאדה, האם התוצאה בכוס תהיה שונה מהאניטה?
שבת שלום

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

קשה לתפעול ?? אולי אתה מתכוון יותר למנופים הביתיים הקטנים שצריך רוטינה מסויימת כדי לשמור על טמפרטורת חליטה אופטימאלית (חוץ מהפונטה וקיו שיש לה תרמוסיפון).

לונדיניום זה כמו הדאבל בוילר של מכונות המשאבה, מחממים מראש, טוחנים וחולטים בלי שום טקסים מיותרים ובלי שום קולינג פלאש לפני החליטה.
מכונה קומפקטית, עם חיבור ישיר בכלל שקטה לגמרי ומאוד פשוטה לתחזוקה ולתיקונים.
גוף חימום חזק והקצפה ברמה של מכונה מסחרית ובאריזה קומפקטית ומרהיבה (ידיות מעץ, פאנלים מתפרקים ללא ברגים וכו').

תמיכה ושירות מהשורה הראשונה מיצרן קטן ונלהב, ממש תענוג לעבוד עם מישהו שאכפת לו מהלקוחות ועושה הכל כולל בשעות מאוחרות ולא שגרתיות אם צריך לענות על שאלות.

במכונה כזו צריך קפה טוב וטרי, מטחנה טובה ואתה מסודר. זה כל כך קל ופשוט להוציא שוטים טובים שזה ממש תענוג.

כל זה נאמר מבלי לומר שום מילה רעה על אניטה כמובן שהיא מכונה מעולה, אבל אם הולכים לכיוון מנוף מסחרי אין תחרות ללונדיניום ברמת המחיר שלה ובמה שהיא מציעה.

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לא כתבתי שהלונדיניום קשה לתפעול...אני מבין שהלונדיניום היא המילה האחרונה בתחום.
מאידך היא יקרה מדי בשבילי ויחסית חדשה. עד לפני מספר לא רב של חדשים הרבה חברים היו מוכנים להשבע בסטרגה, מה שהתחיל בקול תרועה, הסתיים בקול ענות חלושה. לכן, אני מחפש מכונה בטווח מחיר כפי שציינתי סביב ה -7 ובנוסף מכונה שיש לה כמה שנים טובות בשוק.
לסיכום, מה היא מכונת המנוף-קפיץ שהייתה בין הטובות עד לפני הלונדיניום והסטרגה?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

סביב 8-7 אין משהו יותר טוב מסטרגה במכונות המנוף, הסטרגה עדיין מעולה בכל קני מידה אבל לדעתי אינה מנוף טהור בגלל פרה אנפיוז'ן שמבוצע עם המשאבה (למרות שניתן לבטל את המשאבה ולחבר אותה ישירות למים עם מעט תושיה).

אם תמצא מכונת מנוף מסחרי במצב טוב מיד 2 במחיר טוב סבבה (אבל כנראה שלא כי זה מאוד נדיר פה), בניטרול הסטרגה/לונדיניום מבין מכונות המנוף ה"ביתיות" הכי טובות ונוחות לתפעול הן הפונטה וקיו או האלקטרה MCAL אבל שתיהן לא מציעות קפה טוב יותר מהאניטה שלך כך שלא הייתי ממליץ לך להחליף את האניטה באף אחת מהן.

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ב CHRIS COFFEE ראיתי את הפומפיי והאלכס LEVA של IZZO ואת האכילה של קוויקמיל...
האם נתקלים בהן מידי פעם ביד 2?
אילו מכונות מנוף מסחריות רלוונטיות?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

האלכס לווה חדשה לגמרי ורק יצאה לשוק, היא מגניבה בגלל הראש שמבוסס על ראש של "לה סאן מרקו" שרואים את הקפיץ שלו מלמעלה.
אבל היא צפויה להיות מאוד יקרה (סביב 3000 אירו) והעלות שלה קרובה לאחותה הגדולה פומפיי.
הפומפיי חולקת אותו הראש כמו הלווה אבל היא ענקית בגודל, לשתיהן יש דוד 5 ליטר שלא בטוח שהוא טוב לשימוש ביתי והיא אף עוד יותר יקרה בכמה מאות אירו.
למצוא פומפיי יד 2 בארץ זו משימה כמעט בלתי אפשרית...

האקילה של קוויקמיל מאוד דומה ללונדיניום (אותו ראש וגם תרמוסיפון) אבל היא פיזית גדולה יותר עם דוד 4.5 ליטר ומשאבה רוטורית (מיותרת) למילוי הדוד, יש בה משהו קלאסי בעיצוב אבל היא יותר יקרה (כ 2600 אירו) ללא שום הצדקה.

concordia העלה לא מזמן מודעה למכירה לפיורנצאטו שלו שיש לה ראש זהה ללונדיניום (רק בלי התרמוסיפון) אבל אם אני זוכר נכון המחיר מעבר לתקציב שציינת... אתה יכול לנסות לדבר איתו ולברר האם עדיין רלוונטי.

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יש מכונת מנוף מסחרית ראויה שסביר להתקל בה ביד 2 (במחיר הנ"ל)?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לדעתי הסיכוי היחיד זה סטרגה משומשת, מכונות מנוף מסחרי ראש אחד לא ממש קיימות פה פרט לחובבים מושבעים.

אם אתה ממש נעול על מנוף מסחרי כמכונה הבאה שלך תחסוך עוד כמה חודשים ומשוך עם האניטה בינתיים כי כל פשרה תעלה בסוף יותר...

כל המכונות שהעלת מועמדות מעולות לשדרוג ואתה לא תטעה ממש עם אף אחת מהן אם כי לדעתי תחשוב היטב מה מתאים לדרישות שלך.

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

לבית פונטה ווקיו הכי מתאימה.
יציבה בטמפרטורה (לא כמו האלקטרה), יש לה ברז מים חמים ודוד מספיק גדול.
אתה יכול גם למצוא ביד 2.
ראש מסחרי עדיף אבל נדיר למצוא.
זה קפה שונה מ E61 אבל לא הייתי ממהר לפסול.
בזמנו עשינו ראש בראש עם האלקטרה T1 של כפיר והאלקטרה מנוף שלו - המנוף הקטנה הוציאה אספרסו יותר טעים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #11 

השורה התחתונה היא שאתה פשוט חייב לטעום.
מניסיון - ההבדלים עשויים להיות גדולים, והם מאוד עניין אישי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

הסטרגה היא מכונה אדירה, מנוף ביתית עם ראש מסחרי ומחיר סביר. קול ענות חלושה? ממש לא. הסיבה היחידה שלא רכשתי כזו עד היום היא הרצון לגוון ממנוף למשהו אחר. במחיר שלה, אני לא מבין אנשים שרוכשים מכונות משאבה רגילות.
האלקטרה שברשותי מכונה מצויינת, אני חי איתה כמה שנים ומרגע שלמדתי את השגעונות שלה היא מפיקה קפה ברמה גבוהה מאוד. כמובן שהשאר לא יסכימו איתי - הם נתקלו בעיקר בשגעונות... לטעמי הקפה עדיף משמעותית על הפונטה וקיו אבל זה באמת ענין של טעם. ההצהרה של עופר לגבי הפונטה ווקיו היא לא נכונה. המכונה לא מתאימה יותר לבית מאחרות, הוא כבר רגיל אבל גם לה שגעונות משלה. על הנייר זה נכון.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

איזה שגעונות יש בפונטה ווקיו?
יש קפיץ והיא יציבה בטמפרטורה.
לא צריך לקרר, לחמם , לכבות, להדליק, לשים מגבות, לקבל כוויות ולא כלום. רק להדליק ולחכות שהיא תתחמם.
מבחינת תפעול היא כמו הקונטי רק שהראש שלה קטן ולמנה כפולה מליאה צריך עוד הורדת מנוף.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #14 

אני גם משתמש ב-PV ולא ברור לי על איזה שגעונות מדובר...
לגבי הרעיון של מנוף מסחרית לבית - אני קצת מסתייג. יש לי מנוף מסחרית לצד ה-PV אבל ת'כלס לא הייתי ממליץ לכל אחד. זה ענק ותופס מקום ואני מפעיל רק כשיש לי כמות של אורחים או שיש לי מצב רוח מיוחד. ההבדל בטעם קיים אבל לא מצדיק אחזקה יומיומית של מפלצת כזאת (אלא אם אתה מדבר על הלונדוניום, אבל זה כבר סקאלת מחירים אחרת).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #15 

מילוי המים ב PV לא סימפטי, ההקצפה לא נוחה, והטעם ממש לא מנוף קלאסי. אם אוהבים את הטעם זה מעולה.
עופר, מגבות כבר אין מזמן, אלא אם המכונה דלקה כמה שעות ברצף ואין לי סבלנות לכבות ולחכות 5 דקות. לא מזמן אירחתי והכנתי כמה מנות ברצף ולא נרשמה בעיה מיוחדת. הסוד הוא פשוט - חולטים ב 0.6 באר.
אגב, נוהגים להשוות בין המכונות האלה + פבוני בגלל שהן מכונות מנוף, אבל אין בכלל מקום להשוואה ביניהן חוץ מקיומו של המנוף... שלשתן שונות לחלוטין גם בשיטה וגם בתוצאה בכוס. והן כולן שונות לגמרי מהמסחריות.
מי שרוצה לרכוש אחת מהן, רצוי מאוד שיתנסה לפני כן.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

מה ההבדל בין מילוי מים בפונטה ווקיו לכל מכונה אחרת? אתה פותח בורג וממלא מים...
מה מיוחד בהקצפה שלה ושונה ממכונה אחרת? אולי שיש כח הקצפה שאין באף מנוף ביתי אחר?
וזאת מכונת מנוף שלא מוציאה טעם של מנוף? אז איזה טעם יש שם?
לא מבין.
יש מכנה משותף די אחיד לכל מכונות המנוף הביתי והוא : המנוף... הטעם דומה והתפעול.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #17 

אם נתייחס רק לטעם, הקפה של ה PV יוצא יותר סמיך ופחות עשיר ממכונות מנוף אחרות שניסיתי. בכל אופן הקפה מצוין אבל שונה. כל השאר... כנראה שהתרגלת. אם לפתוח חלק עליון של מכונה ולעמוד עם משפך מעל קרביים חשופים של מכונה כדי למלא מים נראה לך סביר, אז בכיף...
what's next?

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

ראיתי פוסט ב home barista עם איש מאוד רציני שבחן את הבצרה סטרגה...לפי מה שהוא אומר, אפשר להשתמש במנוף ללא המשאבה. הוא אומר שניתן גם להוציא קפה שנהנה מ-2 העולמות, קפה מפורט יותר מהמנוף עם גוף עשיר יותר של המשאבה (או הפוך). בכל אופן, הראש של הבצרה אמור להיות של לה סאן מרקו, שזה דבר טוב, לא?
מישהו יכול לשפוך קצת אור על העיניין? האם הסטרגה יכולה לתפקד כמכונת מנוף "תעשייתית" גרידא?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

בסטרגה כשאתה מוריד את המנוף אתה מפעיל משאבה. אם לא תעלה את המנוף אז תחלוט רק עם המשאבה.
אם תעזוב המנוף ייכנס לעבודה.
בגלל שיש שם מחליף חום אתה חייב שמשהו יזרים מים למחליף - או לחץ רשת או משאבה.
אתה יכול לראות את המפסק פה: http://www.htcafe.co.il/p-1.article03581.html

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אז באופן עקרוני אם אתה מעלה את המנוף רגע לפני שהחליטה מתחילה אז המשאבה משמשת רק להזרמת מים למחליף ולא לחליטה עצמה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”