Lamarzolla - ייצור עצמי מפלסטיק ABS
הי,
רציתי לשתף אתכם ברכישה מעניינת.
חיפשתי Lamarzolla לסלסלת סינגל של LM, ראיתי שהמתכתי עולה קרוב ל-50$ כולל משלוח.
החלטתי לייצר לבד, חבר שירטט ובנה עבורי מודל תלת מימד ושלחתי אותו לייצור במדפסת 3D - הייצור עלה לי 45 ש"ח לחומר ABS. תחפשו בגוגל יש מלא חנויות שמדפיסות לסטודנטים לעיצוב (אני הדפסתי ב- 3dfactory).
בחרתי חומר ABS כי הוא יותר עמיד לטמפ' מפלסטיק, למרות שמזה אני עדיין חושש כי הידית הרי מאוד חמה ואין לי מושג אם זה עובר את ה-90 מעלות שזו טמפ' שתתחיל לעוות את החומר. (אני מניח שעם הזמן אדע).
קיבלתי את המוצר אחרי יום, והייתי צריך לשייף טיפה את הקוטר הפנימי בכדי שהטמפר יהיה יותר בחופשיות.
התוצאה מדהימה, תתרשמו מהתמונות.
אעלה את המודל בהמשך ואוסיף קישור למי שרוצה.
רציתי לשתף אתכם ברכישה מעניינת.
חיפשתי Lamarzolla לסלסלת סינגל של LM, ראיתי שהמתכתי עולה קרוב ל-50$ כולל משלוח.
החלטתי לייצר לבד, חבר שירטט ובנה עבורי מודל תלת מימד ושלחתי אותו לייצור במדפסת 3D - הייצור עלה לי 45 ש"ח לחומר ABS. תחפשו בגוגל יש מלא חנויות שמדפיסות לסטודנטים לעיצוב (אני הדפסתי ב- 3dfactory).
בחרתי חומר ABS כי הוא יותר עמיד לטמפ' מפלסטיק, למרות שמזה אני עדיין חושש כי הידית הרי מאוד חמה ואין לי מושג אם זה עובר את ה-90 מעלות שזו טמפ' שתתחיל לעוות את החומר. (אני מניח שעם הזמן אדע).
קיבלתי את המוצר אחרי יום, והייתי צריך לשייף טיפה את הקוטר הפנימי בכדי שהטמפר יהיה יותר בחופשיות.
התוצאה מדהימה, תתרשמו מהתמונות.
אעלה את המודל בהמשך ואוסיף קישור למי שרוצה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
הרעיון והיוזמה מבורכת
רק לידיעה, ABS זה פלסטיק
גם אני שקלתי בזמנו ייצור 3D אבל ירדתי מזה מכמה סיבות:
1. עיוותים בגלל המגע עם הסלסלה החמה. טמפר' עבודה של ABS גבולית כ-80 מעלות ואני מניח שהחומר שעשו לך את הדגם
לא מכיל תוספים שיכולים להעלות את זה. יש חומרים אחרים עמידים יותר.
2. כל מכונות ה-3D יש להן רזולוציית ייצור שמכתיבה בסופו של דבר את רמת החלקות של המוצר. במוצרים עגולים כמו זה זה קריטי ומייצר מדרגות.
המדרגות יפגמו בחלקות התנועה של הקפה וגם יגרמו למרווח בין הטמפר לחלק דבר שישאיר שאריות קפה שלא נדחסו.
אפשר לקבל רזולוציה יותר קטנה (בתלות במכונה) אך המחיר עולה
3. בנקודת המגע של המשפך לסלסלת LM, אם עשית תכנון הדוק, נשאר קיר דק מאוד.
אם יש דבר שחלק שמיוצר ב-3D לא אוהב, זה קיר דק. גם אם המכונה הצליחה וקיבלת קיר דק, הוא רגיש מאוד וכל נפילה/מכה הוא ייסדק/יישבר.
4. גימור ומראה.
מהסיבות הנ"ל אני עשיתי בזמנו מנירוסטה וזה איפשר תכנון הדוק מאוד עד כדי סגירת המרווח
הקטן של הפילט במגע עם הסלסלה. בנוסף קיבלתי משקל משמעותי שמונע תזוזות בטימפור.
בכל מקרה תהנה ודווח מה התוצאות אחרי שתשתמש.
רק לידיעה, ABS זה פלסטיק
גם אני שקלתי בזמנו ייצור 3D אבל ירדתי מזה מכמה סיבות:
1. עיוותים בגלל המגע עם הסלסלה החמה. טמפר' עבודה של ABS גבולית כ-80 מעלות ואני מניח שהחומר שעשו לך את הדגם
לא מכיל תוספים שיכולים להעלות את זה. יש חומרים אחרים עמידים יותר.
2. כל מכונות ה-3D יש להן רזולוציית ייצור שמכתיבה בסופו של דבר את רמת החלקות של המוצר. במוצרים עגולים כמו זה זה קריטי ומייצר מדרגות.
המדרגות יפגמו בחלקות התנועה של הקפה וגם יגרמו למרווח בין הטמפר לחלק דבר שישאיר שאריות קפה שלא נדחסו.
אפשר לקבל רזולוציה יותר קטנה (בתלות במכונה) אך המחיר עולה
3. בנקודת המגע של המשפך לסלסלת LM, אם עשית תכנון הדוק, נשאר קיר דק מאוד.
אם יש דבר שחלק שמיוצר ב-3D לא אוהב, זה קיר דק. גם אם המכונה הצליחה וקיבלת קיר דק, הוא רגיש מאוד וכל נפילה/מכה הוא ייסדק/יישבר.
4. גימור ומראה.
מהסיבות הנ"ל אני עשיתי בזמנו מנירוסטה וזה איפשר תכנון הדוק מאוד עד כדי סגירת המרווח
הקטן של הפילט במגע עם הסלסלה. בנוסף קיבלתי משקל משמעותי שמונע תזוזות בטימפור.
בכל מקרה תהנה ודווח מה התוצאות אחרי שתשתמש.
הי, אבי.
1. 80 מעלות מתייחס לזמן מגע ממושך. טחינה ודחיסה לוקח 15 שניות.
עד עתה השתמשתי 4 פעמים ולא עושה רושם שהטמפ' מהווה בעיה, החלק מאוד קשיח.
כמו כן, אינני בטוח שהטמפ' של הסלסלה עוברת את ה-80.
2. נכון, בקוטר הפנימי היו מדרגות זעירות, בכל מקרה נאלצתי לשייף זאת כי היה חסר לי חצי מ"מ, כך שכרגע זה מאוד חלק והדחיסה ממש קלה ומדוייקת.
3. הבחור שתכנן עבורי את החלק הוא עם הרבה נסיון וכשאני ביקשתי שם שפיץ הוא אמר שהמדפסת לא תצליח ולכן הרחיב את השפיץ מעט.
התוצאה טובה מאוד, החלק התחתון מתאים בול ומאוד קשיח, גם אם תנסה לא תצליח לשבור (-:
הנה עוד תמונות
1. 80 מעלות מתייחס לזמן מגע ממושך. טחינה ודחיסה לוקח 15 שניות.
עד עתה השתמשתי 4 פעמים ולא עושה רושם שהטמפ' מהווה בעיה, החלק מאוד קשיח.
כמו כן, אינני בטוח שהטמפ' של הסלסלה עוברת את ה-80.
2. נכון, בקוטר הפנימי היו מדרגות זעירות, בכל מקרה נאלצתי לשייף זאת כי היה חסר לי חצי מ"מ, כך שכרגע זה מאוד חלק והדחיסה ממש קלה ומדוייקת.
3. הבחור שתכנן עבורי את החלק הוא עם הרבה נסיון וכשאני ביקשתי שם שפיץ הוא אמר שהמדפסת לא תצליח ולכן הרחיב את השפיץ מעט.
התוצאה טובה מאוד, החלק התחתון מתאים בול ומאוד קשיח, גם אם תנסה לא תצליח לשבור (-:
הנה עוד תמונות
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
ניראה טוב , רק שלרוב האנשים אין מי שיכין את הקובץ . . .
אם אתה יכול לשתף את הקובץ לצורך הורדה ב ( dxf ) אז זה יכול להיות שימושי למי שיש מסננת זהה לשלך . . .
לימצא מדפסת היום זו כבר משימה די פשוטה .
אבל בהחלט שימוש יעיל ונכון בתכנולגיה הזו , שהיא לא פחות ממדהימה ביפני עצמה ! ! !
אגב ניתן להדפיס היום כמעט בכל חומר כולל, אלומיניום , טיטניום, פליז, וכל סוגי הפלדות השונות , פשוט המחירים עדיין מאוד גבוהים שזה מגיעה ל על מתכות ומתכות . . .
אם אתה יכול לשתף את הקובץ לצורך הורדה ב ( dxf ) אז זה יכול להיות שימושי למי שיש מסננת זהה לשלך . . .
לימצא מדפסת היום זו כבר משימה די פשוטה .
אבל בהחלט שימוש יעיל ונכון בתכנולגיה הזו , שהיא לא פחות ממדהימה ביפני עצמה ! ! !
אגב ניתן להדפיס היום כמעט בכל חומר כולל, אלומיניום , טיטניום, פליז, וכל סוגי הפלדות השונות , פשוט המחירים עדיין מאוד גבוהים שזה מגיעה ל על מתכות ומתכות . . .
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האתר הכי ותיק בתחום הוא Shapeways.
הנה מה שמצאתי שם עכשיו בחיפוש מהיר:
http://www.shapeways.com/model/277593/p ... erialId=63
לא בדקתי מידות אבל כתוב שזה מתאים לסילביה אז כנראה שזה 58 מ"מ.
אם בוחרים מצד ימין בנירוסטה, זה עולה כ-75$.
אבל אפשר לבחור בקרמיקה, ואז זה יוצא $8.90
אין לי מושג מה זה בדיוק אומר, אם זה מסקרן מישהו שווה לבדוק בדוקומנטציה של האתר מה זו הקרמיקה הזו.
כתוב שהיא food-safe אז יתכן בהחלט שהיא עמידה בטמפ' של החליטה. המשקל העודף רק יעשה טוב.
מעניין.
הנה מה שמצאתי שם עכשיו בחיפוש מהיר:
http://www.shapeways.com/model/277593/p ... erialId=63
לא בדקתי מידות אבל כתוב שזה מתאים לסילביה אז כנראה שזה 58 מ"מ.
אם בוחרים מצד ימין בנירוסטה, זה עולה כ-75$.
אבל אפשר לבחור בקרמיקה, ואז זה יוצא $8.90
אין לי מושג מה זה בדיוק אומר, אם זה מסקרן מישהו שווה לבדוק בדוקומנטציה של האתר מה זו הקרמיקה הזו.
כתוב שהיא food-safe אז יתכן בהחלט שהיא עמידה בטמפ' של החליטה. המשקל העודף רק יעשה טוב.
מעניין.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
האתר הזה ממש מעניין..... חוץ מהמשלוח המחירים ממש נוחים - קרמיקה זה בטוח עדיף על פלסטיק.
בכל מקרה, להלן המודל - מתאים לסלסלת LM SINGLE
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
בכל מקרה, להלן המודל - מתאים לסלסלת LM SINGLE
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
העליתי את המודל שלך לאתר, ויצא שבקרמיקה זה $18.nadavmm כתב:בכל מקרה, להלן המודל - מתאים לסלסלת LM SINGLE...
מעניין מאוד.
אגב, אני משתמש בסלסלה של orphan:
http://www.orphanespresso.com/OE-Alumin ... _2415.html
ממליץ עליה מאוד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
החום לא ניראה לי כזה גדול , משהוא בסביבות 60-70 מעלות הכי הרבה בשלב המדובר , כך שאינני רואה כאן בעיה , גם בחלק המאושר מזון אין בדרישה כאן עיניין גדול , מדובר בסכהכול במוביל לאבקה יבשה , שיוצא החוצה מהתהליך בסופו של דבר .
קרמיקה זה פיטרון יפה מאוד ברמה האסטטית , אבל נפילה אחת על הארץ תסיים כניראה את תפקידו , אפשרי גם ליצר את זה מעץ קשה , נגיד כמו אלון ?
זה יכול להיות מעניין . . .
אבל הפלסטיק ABS ללא ספק עושה עבודה ראוייה . . .
קרמיקה זה פיטרון יפה מאוד ברמה האסטטית , אבל נפילה אחת על הארץ תסיים כניראה את תפקידו , אפשרי גם ליצר את זה מעץ קשה , נגיד כמו אלון ?
זה יכול להיות מעניין . . .
אבל הפלסטיק ABS ללא ספק עושה עבודה ראוייה . . .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מגניב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
מה אגיד לכם ,לא נראה לי .
ABS זה חומר פלאסטי שיוצקים בחום ולחץ בתבנית ,התוצאה הסופית זה פלסטיק קשיח ומבריק .
כמו הגוף של מטחנות (mini ascasi) או מיקסר קנווד.
בהזרקה דרך דיזה ? הרבה סימני שאלה.
ABS זה חומר פלאסטי שיוצקים בחום ולחץ בתבנית ,התוצאה הסופית זה פלסטיק קשיח ומבריק .
כמו הגוף של מטחנות (mini ascasi) או מיקסר קנווד.
בהזרקה דרך דיזה ? הרבה סימני שאלה.
עזוב אותך שטויות, זה עובד!! וזה עובד מעולה!!!!
הידית באמת לא מאוד חמה, גם אחרי שעות שהמכונה דולקת.
זה נכון שהפלסטיק לא הכי יפה (בטח שלא לעומת נירוסטה) אבל מקל ומשפר מאוד את הטימפור של הסינגל
הנה ההוכחה....
הידית באמת לא מאוד חמה, גם אחרי שעות שהמכונה דולקת.
זה נכון שהפלסטיק לא הכי יפה (בטח שלא לעומת נירוסטה) אבל מקל ומשפר מאוד את הטימפור של הסינגל
הנה ההוכחה....