בתור בעלים של מצלמת קנון 500D שצילם בעיקר סטילס במוד האוטומטי וסבל קשות עם צילום הוידאו ללא הפוקוס האוטומטי,
האם איכות התמונה של הסוני תהיה זהה לקנון?
הוידאו מאוד חשוב לי האם אוכל לצלם ברצף והפוקוס יעקוב בצורה אוטומטית ללא רעש מנועים למיניהם?
אני מחפש מצלמה שתצלם סטילס באיכות טוב ווידאו, אני מצלם משפחה ואירועים קטנים רצוי במוד אוטומטי - האם הסוני זה המצלמה עבורי?
זו שאלה שלא קל לענות עליה.
ה-RX10 היא פתרון כולל טוב, אך המחיר שאתה משלם הוא בעיקר על טכנולוגית העדשה עם הזום הגדול והצמצם הגדול
שמחוברת לחיישן בגודל של מצלמת מירורלס, וכל זה במצלמה לא גדולה יותר ממצלמות עם עדשות פחות טובות ועם חיישן פצפון.
באותו מחיר, פחות או יותר, אתה יכול לקנות DSLR מתקדמת, כמו למשל הקנון 70D ולצרף לה עדשה כמו ה 18-135 STM המיועדת גם לוידאו.
לא תקבל את הצמצמים שיש לך ב-RX10, ומצד שני תקבל אפשרות לבניית מערכת צילום עם עדשות נוספות ויכולות סטילס ווידאו משובחות.
תלוי בך מה אתה מעדיף.
אם בעיקר חשוב לי הוידאו ובמיוחד הפיקוס האוטומטי והרצון לצלם במודים אוטומטיים בכלל (גם סטילס וגם וידאו), ובהנחה שאני מוכן לשלם על זה - מי יתן לי ביצועים טובים יותר הסוני או הקנון עם עדשת ה STM? מה לגבי צילום ופיקוס באור נמוך / לילה - האם עדשת ה STM מתמודדת בהצלחה איתה? והסוני?
לא השוויתי ביניהן אז אין לי תשובה ברורה בשבילך.
אני מעריך שאתה צודק, והחיישן של ה-70D ייתן תוצאות טובות יותר,
וסביר להניח שראש בראש, גם הפוקוס בוידאו יהיה עדיף ב-70D,
אבל אל תשכח שלסוני יש צמצם 2.8 גם ב-200 מ"מ, מה שאומר
אפשרות לצלם ב-ISO נמוך יותר מאשר ב-70D עם 135 מ"מ
(מקביל ל- 200 ומשהו) עם צמצם 5.6, זה הבדל של שני סטופים.