מבקש המלצה לגודל ופירמה
שלום לכולם,
בימים הקרובים אני מתעתד לרכוש מסך לדירה חדשה. התקציב עומד על עד 12,000 ש"ח.
מרחק צפיה הינו קצת יותר מ- 4 מטר. הסלון מואר והמסך תולה ליד ויטרינה של מרפסת, אך ללא שמש ישירה (כיוון צפון).
אנו צופים בעיקר בשידורי yes (ממיר HD), אך פה ושם גם בערוצים 10 ו- 2.
סמארט ו- 3D הם ממש לא מאסט אבל יהיו נחמדים.
לאחר חפירה באתר ובחנויות, אני עדיין בהתלבטות, הן ביחס לגודל והן ביחס לפירמה.
ראשית, האם יש צורך במסך 70" למרחק כזה או שניתן להסתפק גם ב- 60"? האם יש מסכים 70" (שארפ?!) שמתקרבים לתקציב שלי?
שנית, לגבי גודל של 60" - ראיתי כמה מסכי LED אופציונליים שנכנסים בתקציב:
פיליפס 6008 (יתרון לעיצוב ולאמבילייט)
סוני 520 (יתרון לתמונה הכי יפה לטעמי)
שארפ 652 (יתרון למחיר ולצבעים יפים).
אשמח לשמוע תובנות ביחס לדגמים אלה.
בנוסף, בחנויות מתמחות רבות ממליצים לי על ה- ST60 כמסך שמתאים מאוד לצרכיי. אני חייב לומר שקצת פחות התחברתי לתמונה שלה מכיוון שהצבעים נראים לי כהים ו"דהויים" יותר ביחס ל- LED. האם אני שוגה באשליית "תצוגת חנות"?!
תודה מראש,
גיא
בימים הקרובים אני מתעתד לרכוש מסך לדירה חדשה. התקציב עומד על עד 12,000 ש"ח.
מרחק צפיה הינו קצת יותר מ- 4 מטר. הסלון מואר והמסך תולה ליד ויטרינה של מרפסת, אך ללא שמש ישירה (כיוון צפון).
אנו צופים בעיקר בשידורי yes (ממיר HD), אך פה ושם גם בערוצים 10 ו- 2.
סמארט ו- 3D הם ממש לא מאסט אבל יהיו נחמדים.
לאחר חפירה באתר ובחנויות, אני עדיין בהתלבטות, הן ביחס לגודל והן ביחס לפירמה.
ראשית, האם יש צורך במסך 70" למרחק כזה או שניתן להסתפק גם ב- 60"? האם יש מסכים 70" (שארפ?!) שמתקרבים לתקציב שלי?
שנית, לגבי גודל של 60" - ראיתי כמה מסכי LED אופציונליים שנכנסים בתקציב:
פיליפס 6008 (יתרון לעיצוב ולאמבילייט)
סוני 520 (יתרון לתמונה הכי יפה לטעמי)
שארפ 652 (יתרון למחיר ולצבעים יפים).
אשמח לשמוע תובנות ביחס לדגמים אלה.
בנוסף, בחנויות מתמחות רבות ממליצים לי על ה- ST60 כמסך שמתאים מאוד לצרכיי. אני חייב לומר שקצת פחות התחברתי לתמונה שלה מכיוון שהצבעים נראים לי כהים ו"דהויים" יותר ביחס ל- LED. האם אני שוגה באשליית "תצוגת חנות"?!
תודה מראש,
גיא
זה מסך 70 בסיסי שקרוב לתקציב :
http://www.dvdcenter.co.il/Product.asp? ... ap&lang=he
תודה אבל רשום שאין אותו במלאי
אני גם מהסס אם כדאי ללכת על 70" ולהתפשר על איכות המסך והאחריות או ללכת "על בטוח" ב- 60".
בכל מקרה, נראה לי שאני כרגע אתמקד יותר בדגמים שפירטתי למעלה בגודל של 60". מי שיכול לחוות דעה עליהם (או על דגם מומלץ אחר במסגרת התקציב) - אשמח לתובנות.
תודה
בכל מקרה, נראה לי שאני כרגע אתמקד יותר בדגמים שפירטתי למעלה בגודל של 60". מי שיכול לחוות דעה עליהם (או על דגם מומלץ אחר במסגרת התקציב) - אשמח לתובנות.
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
השארפ 652 עולה הרבה פחות מהתקציב שלך (בערך 7K). בתקציב שלך נכנסת סדרה אחת מעל של שארפ ה- 752. מה שכן, אני מכיר את המסכים האלו רק מבירורים וצפייה בחנות. אין לי שום דעה מעמיקה עליהם, לא לטובה ולא לרעה. התעניינתי בזמנו ב- 752 אך ירדתי מזה מאחר ולא ידעתי מה המסך שווה. לא מצאתי כמעט אף אחד שקנה אותו, לא ראיתי ביקורות בחו"ל ובטח שלא בארץ. (אגב, זה נכון כמעט על כך מסך של שארפ - קשה למצוא עליהם חומר)
לגבי ה ST60 - לא טעית בהערכה שלך. הוא אכן הרבה יותר כהה ודהוי ממסכי LED. כהה יותר זו אכן עובדה טכנית של הבדלים טכנולוגיים בעוצמת הארה בין מסכי פלזמה למסכי LED. לגבי הדהוי זה כבר סובייקטיבי לגמרי. ה- ST דווקא נחשב למסך שמדייק בצבעים. בתצוגת חנות שמים בדרך כלל מסכי LED עם צבעים סופר מוגזמים בהארה מוגזמת כדי למשוך את העין ולהראות טוב יותר לאדם הממוצע שלא מבין מהן התכונות החשובות באמת.
בגדול, ככלל אצבע בסיסי (עם סייגים פה ושם) - LED מצטיין יותר בתמונות הבהירות ובחדרים מוארים ופלזמה מצטיינת יותר בדיוק בשחורים (ובאחידות תמונה) ובחדרים חשוכים.
לגבי ה ST60 - לא טעית בהערכה שלך. הוא אכן הרבה יותר כהה ודהוי ממסכי LED. כהה יותר זו אכן עובדה טכנית של הבדלים טכנולוגיים בעוצמת הארה בין מסכי פלזמה למסכי LED. לגבי הדהוי זה כבר סובייקטיבי לגמרי. ה- ST דווקא נחשב למסך שמדייק בצבעים. בתצוגת חנות שמים בדרך כלל מסכי LED עם צבעים סופר מוגזמים בהארה מוגזמת כדי למשוך את העין ולהראות טוב יותר לאדם הממוצע שלא מבין מהן התכונות החשובות באמת.
בגדול, ככלל אצבע בסיסי (עם סייגים פה ושם) - LED מצטיין יותר בתמונות הבהירות ובחדרים מוארים ופלזמה מצטיינת יותר בדיוק בשחורים (ובאחידות תמונה) ובחדרים חשוכים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".