איך משפרים בעיות קליטת עידן+ באם המושבות, עם אנטנה על הגג?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי אנטנה על הגג שדרכה אנו (דיירים באם המושבות פ"ת) קןלטים שידורי עידן+.
בשבוע האחרון זה נהיה בלתי אפשרי כמעט לצפות דרך הממיר (ממיר מובנה בסטרימר) ויש הרבה פעמים שיש הקפאת תמונה / פסיפס וכו'.

בעבר, קיבלתי המלצות על אנטנת יאגי עם הגבר 14dB שעושה 'פלאות' לקליטה. חיפשתי משווק של אנטנה כזו באזור המרכז והגעתי לטכנאי ששלל מכל וכל אפשרות לקליטה נאותה באם המושבות.

1. האם לא ניתן לשפר את הקליטה באם המושבות ע"י התקנת אנטנה משופרת על הגג?
2. האם יש כוונות לשפר את הקלטה באזור?
3. אשמח לטכנאי אנטנות מומלץ באזור פ"ת (אפשר גם במסר)

תודה

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

שלום,
1. מהסתכלות במפת האנטנות אשר נמצאת באתר של הרשות השניה. ראיתי שאין בעצם אנטנה ליד פתח תקווה, אלא מסביבה [תל אביב הרי יהודה וכדומה].
2. האם קיימים בניינים יותר גבוהים מהבניין שבו אתה גר??
3. האם האנטנה חדשה או שהיא מיושנת [מהתקופה האנלונגית?
ההמלצה שלי היא כרגע, בידה והיא אנטנה ישנה, לעבור על כל החיבורים שנמצאים בתורן האנטנה [המפצל שלם, אין כבל שקרוע, פשוט לבדוק את שלמות האנטנה.
לאחר מכן לכוון אותה מחדש לפי ההוראות באתר הזה:
http://www.godigital.co.il/tv_israel_re ... ist_01.htm
אם עדיין יש, כמו שהמליצו לך בעבר, לנסות את האנטנה הזו.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה.

האם זו המפה ? אם כן - אני בקושי מצליח להבין איפה יש משדר. האם בשרון, גוש דן והרי יהודה וירושלים? למיטב ידיעתי יש גם בראש העין וקריית אונו. האם נכון?

1. אני גר בבניין בן 9 קומות. מדרום מערב עד צפון מערב - האזור פתוח. בשאר הכיוונים - ישנם בניינים בני 20 קומות ויותר.
2. קשה לי לענות לך על השאלה: התאכלסנו בבניין בדיוק בקו התפר שכבר לא היה צורך באנטנות אנלוגיות. אני מהמר שזו אנטנה לקליטת שידורי עידן פלוס (בכל מקרה, זו אנטנה עם דייפולים ומגבר בחדר מדרגות)
3. לפי האתר הזה, פתח תקוה צריכה להיות 'מוזנת' מהאנטנה בהרי ירושלים. קרי - מזרח. שם אני 'חסום' על ידי בניינים גבוהים יותר. מה לעשות?
4. כאשר אני סורק את הממיר, אני קולט 2 סטים של ערוצים. הסט הראשון מאפיק 20. הסט השני מאפיק 23. לרוב, אני קולט טוב יותר מהסט השני (קרי - אפיק 23)
5. בכל זאת, אשמח לטכנאי תקשורת מקצועי באזור פ"ת.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

אין אפיקים 20 ו-23
יש 26 או 29.
אם התקינו אצלכם אנטנת VHF שמכוונת לירושלים (איתנים) הרי שזו הייתה מיועדת לקליטת הערוץ הראשון באפיק 8 VHF אנלוגי שכבר אינו משדר. אנטנה כזאת לא מתאימה לקליטת שידורי עידן פלוס שמשודרים באיזור המרכז באפיק 26 UHF.
לעומת זאת, אם יש על הגג אנטנת UHF שהייתה מיועדת לקליטת ערוץ 2 באפיק 22 UHF האנלוגי שגם כן שידר מאיתנים, היא צריכה להתאים.

יעזור אם תכנס להגדרות של הממיר, סריקה ידנית, תעביר פעם אחת לאפיק 26 ופעם שניה ל-29 ותרשום כאן את עצמת הקליטה שהממיר מראה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

תבדוק אם יש פילטר על האנטנה שעל הגג. אם יש תסיר אותו ונסה שוב.

lirn8
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

אנטנה קטנה במרפסת וחיווט לממיר

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

גיל37 כתב:יעזור אם תכנס להגדרות של הממיר, סריקה ידנית, תעביר פעם אחת לאפיק 26 ופעם שניה ל-29 ותרשום כאן את עצמת הקליטה שהממיר מראה.
...
אין לי מחוון קליטה. זה ממיר מובנה בתוך סטרימר (S1-DUO)

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

תמונה של התורן

שליחה #8 

תנסה להעלות לכאן תמונה של התורן שמותקן על הגג ונראה איזה אנטנות יש עליו.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

עדכון:

התקנתי אנטנה נוספת (בעזרת הוועד):
האנטנה העליונה היתה מותקנת בעת פתיחת השרשור (והאנטנה האמצעית - שהבנתי שהינה FM). העליונה פונה לכיוון מזרח (למשדר של הרי ירושלים). המתקין אמר שזו אנטנה UHF 14DB של טל-חץ. כמו כן, הבנתי שאנטנה זו סובלת ממגעים רופפים בין הדייפול לבין מגעי חוט האנטנה - שגורמים לירידה חדה בקליטה.

בנוסף, המיקסר על האנטנה (בין אנטנת הטלויזיה ואנטנת הרדיו) הכיל כמויות של מים. המים נוקזו.

האנטנה התחתונה הינה חדשה, ומכוונת לכייון גבעת שמואל (הבנתי שיש שם אנטנה חדשה).

עכשיו רואים טוב!

שאלה:
למה משמשת האנטנה של ה FM? היום אני קולט ערוצי רדיו דרך הממיר, אבל אני מניח שערוצים אלו נקלטים כחלק משידורי עידן+ ולא דרך אנטנה FM. האם נכון?

תודה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בתקופה שבכל סלון הייתה מערכת סטריאו מפוארת , רדיו FM היה רכיב חשוב מאד כדי להאזין למוזיקה ותוכניות בידור.
הקליטה של משדרי ה FM בארץ הייתה לא מדהימה בכלל, במיוחד אחרי שהוסיפו סטריאו שדורש קליטה עוד יותר טובה כדי שלא יהיה רעש בשידור, ולכן התקינו אנטנה על התורן שהיא גם רב-כיוונית וגם רחוקה מהפרעות חשמליות למשל.
אמור להיות לך שקע כפול לפחות בסלון שעל אחד כתוב TV ועל השני FM.
בהנחה שהאנטנה עדיין תקינה והמיקסר לא נדפק ממים שחדרו לתוכו והרסו את המעגלים, אתה יכול לחבר כבל אנטנה לרדיו שיש לו כניסת אנטנה ולבדוק מה אתה קולט (תקלוט את כל התחנות שמשודרות בארץ ברדיוס מאד גדול, המון תחנות בערבית, ואולי גם כמה תחנות מקפריסין).

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה: אם כך אני מחדד את השאלה (וגם את התשובה):

היות ול 99% מהדיירים יש כבלים ולוויין - שקע FM משמש אך ורק את הדיירים שיש להן עידן + (אני ועוד משפחה) ומשתמשים בשקע FM למערכת הסטריאו. נכון?

(לכל שאר הדיירים - השקע הזה מוזן מהוט ויס)

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אי אפשר לדעת את זה בלי להסתכל על הכבילה בבניין..
אצלי למשל יש שקע אנטנה של האנטנה המרכזית שעל הגג ושקע נוסף שמחובר לתשתית שמיועדת להוט או יס.
בבניינים ישנים יותר פשוט התלבשו על הכבילה של האנטנה המרכזית וניתקו את כל הדיירים.

מי שלא מחובר פיזית לאנטנה שעל הגג אצלכם, לא יכול לקלוט FM גם אם עדיין יש לו את השקע הזה בבית.

לטעמי אם כבר מאזינים לרדיו אז שיהיה FM אמיתי ולא השידור העלוב באיכות הנמוכה שמציעים בעידן פלוס.

anin_dani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

שלום לכם,
גיל ואוריאל, גם אני מפ"ת, רק מהצד ההפוך לאם המושבות באזור קניון וצומת סירקין.

גיל, רכשתי בחו"ל אנטנה ביתית של חברת Vivanco הגרמנית שהיא מוגברת 46db בעזרת חשמל ביתי.
כל ניסיון לקלוט שידור עידן פלוס איכותי מתוך החדר עם האנטנה הזו ירד לטמיון, וכך גם ניסיון לקליטה ראוייה של שידורי רדיו שהיא מתאימה לזה גם כן.

ההערכה שלי, שאולי עם כל הניסויים שהם עשו עם המשדרים, אולי הם הרסו משהו שקשור לאיכות ועוצמת השידור.

רק כשהחזרתי שוב את הכבל שמחבר אותי לאנטנת יאגי שלי על הגג שמכוונת לכיוון ירושלים, חזרתי לקבל גם קליטה מלאה לעידן פלוס וגם קליטת רדיו איכותית.

משהו ממש מוזר קורה אצלהם...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #14 

anin_dani כתב:שלום לכם,
גיל ואוריאל, גם אני מפ"ת, רק מהצד ההפוך לאם המושבות באזור קניון וצומת סירקין.

גיל, רכשתי בחו"ל אנטנה ביתית של חברת Vivanco הגרמנית שהיא מוגברת 46db בעזרת חשמל ביתי.
כל ניסיון לקלוט שידור עידן פלוס איכותי מתוך החדר עם האנטנה הזו ירד לטמיון, וכך גם ניסיון לקליטה ראוייה של שידורי רדיו שהיא מתאימה לזה גם כן.

ההערכה שלי, שאולי עם כל הניסויים שהם עשו עם המשדרים, אולי הם הרסו משהו שקשור לאיכות ועוצמת השידור.

רק כשהחזרתי שוב את הכבל שמחבר אותי לאנטנת יאגי שלי על הגג שמכוונת לכיוון ירושלים, חזרתי לקבל גם קליטה מלאה לעידן פלוס וגם קליטת רדיו איכותית.

משהו ממש מוזר קורה אצלהם...
...
אנטנות חיצוניות לרוב מתאימות לתדרים מסויימים. אתה צריך אנטנה שמתאימה לתדרים הנמוכים מתוך טווח ה-UHF, כאלו שמתאימות לגבוהים פשוט לא יעבדו.
חוץ מזה תוודא שאין פילטר שמותקן על הקו לאנטנה החיצונית.

חוץ מזה, הודעה 1000! 8)

anin_dani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

NegativeIQ כתב:
...
...
אנטנות חיצוניות לרוב מתאימות לתדרים מסויימים. אתה צריך אנטנה שמתאימה לתדרים הנמוכים מתוך טווח ה-UHF, כאלו שמתאימות לגבוהים פשוט לא יעבדו.
חוץ מזה תוודא שאין פילטר שמותקן על הקו לאנטנה החיצונית.

חוץ מזה, הודעה 1000! 8)
...
מה שאלתי...
ואת מי שאלתי...

אפילו לא טרחת לקרוא את מה שרשמתי...
אבל העיקר 1000 הודעות...טרול!

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

גם לי יש ניסיון רע עם קליטה בעזרת אנטנה פנימית מכל החדרים בבית וניסיתי שני דגמים של אנטנות ולכן הלכתי על האופציה של אנטנה חיצונית על התורן של הבניין+מגבר תורן שמייצב את הקליטה ו"דוחף" את האות חזק יותר לתשתית בבית שמגיעה לכל הטלויזיות (התשתית שעליה קיבלתי בעבר את השירות של הוט)
רק ככה יש לי קליטה יציבה של אפיק 26 ובחלק מהזמן גם באפיק 29.

למרות הפנטזיות של אנשי משרד התשקורת והרשות השנייה לטלויזיה ורדיו, שירות עידן פלוס לא מתאים בהרבה איזורים לקליטה עם אנטנה פנימית אלא אם גרים קרוב למשדר.
לכן הפנטזיה של נחמן שי להסיר את האנטנות מהגגות לא יכולה להתממש (לפחות לא כפי שמנוסחת היום).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”