איפה קונים תקליטים ברשת?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
OrenMizrav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

המקום הכי זול שאתם מכירים, ברור שלא חייב בארץ. עם דמי משלוח מינימליים (:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

רוב האתרים הייעודיים למכירת תקליטים כלל לא שולטים במחיר המשלוח. USPS (הדואר האמריקאי) העלה בחודשים האחרונים את תעריפי השיגור מעבר לאטלנטי בשעורים די ניכרים. מחיר סביר לשיגור תקליט LP בודד נע בין $16 ל-$19 ב-priority mail (האופציה הזולה לדואר לא רשום) והעלות המדויקת תלויה במדינה ממנה מתבצע המשלוח. העלות הנ"ל כוללת גם את האריזה ולמעשה מהווה Shipping & Handling מלא. מחירי שיגור גבוהים יותר מעידים על שירות יקר יותר (דואר רשום ומבוטח) או פשוט ניסיון להרוויח גם מהמשלוח.

eBay היה ונותר האתר המשתלם ביותר למרות שאופציות המשלוח שהאתר מציע, אינן בד"כ הזולות ביותר והן כוללות גם משגרים כ-Fedex, שמחירי השיגור שלהם עלולים לכלול גם תעריפי עמילות ושינוע.

תקליטים מקוריים מוצעים תדיר ע"י סוחרים אמריקאיים הוגנים ואיכותיים, חלקם, אפילו באופציית מכרז, שבעלי הניסיון באתר, עשויים לנצלה באפקטיביות רבה כדי לרכוש מציאות איכותיות במחיר נמוך יחסית.

החיסרון של eBay במכירת תקליטים הוא חוסר הרגולציה באשר לדירוג איכות ומצב התקליטים. זו נתונה לפרשנותו של כל מוכר ומוכר. אצל המוכרים ההוגנים קיים 'מפתח דירוג' שבו הם מסבירים לצרכנים הפוטנציאליים את שיטתם לקבוע דירוג סטטוס לתקליטיהם. גם כאשר מפתח כזה קיים - לא תמיד נעשה בו שימוש הוגן, ולעיתים, אצל הסוחרים הפחות אמינים, לא קיים כלל מפתח כזה ופרשנותם לגבי איכות סחורתם היא 'קפריזית' במקרה הטוב.

עם סוג זה של סוחרים קשה מאוד ליישב סכסוכים וחוסר הסכמות לגבי איכות התקליט שהגיע. מבחינת eBay, אם הסוחר לא שיקר במפורשות, והקונה הסכים לקנייה על-סמך התיאור המוצע - ישנה כאן בעיה אמתית ולא תמיד ימצא פסק דין לטובת הקונה.

אתר שפותר לחלוטין את הבעיה הזו הוא Discogs עם הצע אדיר של תקליטים מכל רחבי העולם. לאתר יש שיטה רגולטיבית לדירוג מצבם של תקליטים והוא מוציא את ההחלטה על כך מרשות הסוחרים. אפשרויות החיפוש מתקדמות מאוד, כולל אפשרות להתראות דוא"ל על שינויים ברשימת המבוקשים והוא עדיף לדעתי על eBay מבחינת השימוש. הסוחרים באתר מדורגים כמו ב-eBay על סמך דירוג רוכשים.

הבעיה המרכזית של Discogs לדעתי, היא שלמרות שיטת הדירוג שלו, הוא כולל רשימה לא מבוטלת של סוחרים תאווי בצע ממדינות בעלות רקע מסחרי מפוקפק, שנוי במחלוקת וחסר אמינות שהאתר לא מצליח להתמודד עמם ביעילות.

ישנם מקרים רבים של סחורה מפוקפקת ומקרים רבים עוד יותר של סוחרים שעושים רווח, גם ממחירי המשלוח. יש לקרוא בשבע עיניים את מדיניות השיגור של המוכר ולהפעיל שיקול דעת צרכני הולם בטרם מסכימים לתנאי הרכישה.

בשני האתרים אפשר לפנות למוכר, לשאול שאלות, לקבל תשובות, להציע חלופות משלוח הולמות, לבקש בקשות מיוחדות, ואפילו להתמקח מעט על המחיר.

והכי חשוב - אין תקליטים איכותיים זולים. נגמר, אזל, נמכר! השתנתה התקופה ומדובר במצרכים מבוקשים. מי שקונה בזול - מקבל סחורה בהתאם.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #3 

tnsilver כתב:והכי חשוב - אין תקליטים איכותיים זולים. נגמר, אזל, נמכר! השתנתה התקופה ומדובר במצרכים מבוקשים. מי שקונה בזול - מקבל סחורה בהתאם.
...
זו הסיבה שעברתי בגללה לקומפקט דיסק באופן כמעט מוחלט, לפני 9-8 שנים. במחירם כיום מקבלים תמורה הרבה יותר טובה למחיר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

יש בזה משהו. לפני 8 ו-9 שנים הייתי קונה תקליטים לפי משקל. הרבה פעמים הייתי פשוט מקבל אותם. מפנה אותם אלי מכל מיני מדפים מאובקים ומרתפים נשכחים. העלייה התלולה במחירי ויניל, החלה דווקא לפני כ-4 שנים. מה שקרה לפני 9 ו-10 שנים הוא שדווקא האיכות הגלובלית של נגני ה-CDP החלה להתדרדר בצורה קיצונית. אין לי הסבר לזה... מבחינה טכנולוגית יש רק התקדמות כל הזמן. יותר כוח מחשוב, יותר מידע לשנייה, ולמרות זאת (לדעתי) לא ניכר השיפור המצופה באיכות...

אשמח לשמוע אם יש שותפים לאבחנה הזו, או שרק אני מרגיש זאת... :מבולבל:

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני לא יכול לענות לשאלה כיוון שאין ברשותי נגני CD חדשים. הטכניקס SL-PG450 הוא המודרני ביותר מבין אלה שאצלי.
מה שכן, עכשיו הוא הזמן הנכון לאסוף נגנים איכותיים בשל מחירם הנמוך.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #6 

tnsilver כתב:העלייה התלולה במחירי ויניל, החלה דווקא לפני כ-4 שנים. מה שקרה לפני 9 ו-10 שנים הוא שדווקא האיכות הגלובלית של נגני ה-CDP החלה להתדרדר בצורה קיצונית. אין לי הסבר לזה... מבחינה טכנולוגית יש רק התקדמות כל הזמן. יותר כוח מחשוב, יותר מידע לשנייה, ולמרות זאת (לדעתי) לא ניכר השיפור המצופה באיכות...

אשמח לשמוע אם יש שותפים לאבחנה הזו, או שרק אני מרגיש זאת... :מבולבל:
...
1+

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

לגבי נגני CD, האלקטרוניקה אכן השתפרה לאורך הדרך (וייתכן שעדיין משתפרת), אבל הרמה המכנית שלהם הידרדרה... בכל מקרה, גם ה-CD וגם החומרה שמנגנת אותו כיום כבר לא כל-כך מעניינים את יצרני האודיו, כי נפח השוק שלהם ירד משמעותית ולכן אין להם ככל הנראה מוטיבציה להשקיע, לחדש ולהוציא את המקסימום האפשרי מהאלקטרוניקה המודרנית (על המכניקה, כאמור, הם ויתרו מזמן). מגוון נגני ה-CD המוצע היום בתקציב הגיוני דל להחריד, והם אינם מציעים איכות גבוהה במיוחד. לכן כמו בפטיפונים, שוק היד השניה מציע הרבה יותר תמורה בהרבה פחות כסף. אפשר להשיג ב-ebay למשל נגנים שהיו איכותיים מאד בזמנם במחירים מגוחכים לעיתים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

dragon כתב: אפשר להשיג ב-ebay למשל נגנים שהיו איכותיים מאד בזמנם במחירים מגוחכים לעיתים.
...
לזה התכוונתי. לא לנגנים חדשים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

דוגמאות?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

tomyeshuah כתב:
...
...
לזה התכוונתי. לא לנגנים חדשים.
...
כן, פשוט לא הספקתי לראות את ההודעה הנ"ל שלך לפני ששלחתי את שלי... בדיוק עסקתי בכתיבתה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

tnsilver כתב:דוגמאות?
...
סתם 2 דוגמאות ששלפתי משיטוט מהיר באיביי:
(הלכתי לאיביי ארה"ב, שנדמה לי שיותר רלוונטי לך. באירופה יש היצע הרבה יותר טוב)
זה אחד
http://www.ebay.com/itm/Onkyo-DX-702-CD ... 4ad4e0ba0a
דגם איכותי מאד, גם אם לא top of the line
ועוד אחד
http://www.ebay.com/itm/Sony-CDP-970-Si ... 19ec9365ea
דגם שהיה ממוצב הרבה יותר גבוה בשעתו. למעשה הוא היה totl של סוני אחרי סידרת X היקרה יותר.
שניהם אמורים להימכר בלא הרבה יותר ממחירי הפתיחה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני לא כל כך מבין בזה. נראה לי קצת חילול הקודש להוריד אונקיו או סוני למערה החשמלית. איך הם ביחס ל-SL-PG450 של Technics? (גם לי היה אחד. ממזר די מפתיע עם ג'וק MASH)... מכירים משהו אמריקאי או בריטי - פאר היצירה של התקופה בסגנון מרידיאן או Pass??? (אין בעיה גם אם עולה קצת יותר מ-$25 :) )

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

גם לאו דווקא חייבים לרכוש:
לפני כמה שנים קיבלתי תרומה ממודעה באתר "אגורה" מספר נגנים: Sony CDP-991 (כולל שלט) שהיה זקוק לניקוי עינית בלבד.
בין היתר גם Nad 502 ו-Marantz CD-67.

http://audio-heritage.jp/SONY-ESPRIT/player/cdp-991.jpg
(לא ניתן לצרף יותר תמונות מקישורים בכתיבת הודעה)

אבל הנגן האולטימטיבי לפי דעתי (למרות שקיימות בו פונקציות מיותרות) הוא ה-Technics SL-P1200:
(יש מספר מודעות בישראל, במחירים מופקעים כמובן):
(המכשיר מופיע ב-01:53 בסרטון, אך גם חלקיו האחרים נחמדים לא פחות)
שימו לב גם שאילן בן-שחר משתמש במכשיר באופן לא נכון: הסיבה שהקומפקט דיסק מנגן בלופ את אותו פריים כשהוא על Pause הוא ע"מ למצוא נקודת cue באמצעות ה-Jog\חוגה, ולא למטרת תקליטנות.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

tomyeshuah כתב:...הנגן האולטימטיבי לפי דעתי (למרות שקיימות בו פונקציות מיותרות) הוא ה-Technics SL-P1200: (יש מספר מודעות בישראל, במחירים מופקעים כמובן)
...
יש אחד בפלורידה ב-$375 עם משלוח חינם. מה זה 'במחירים מופקעים'? יותר מזה? אני יודע שאתה חובב גדול של פטפונים של טכניקס והיצור הזה מאוד מזכיר את ה-SL-1200 באיכות הבניה וחלקיה, וגם יש לי הרגשה שהוא, בניגוד לספינת הדגל האנלוגית, מיועד ברובו ל-DJ'ים. האם הוא באמת שווה את המחיר למישהו, כמוני, שכל כוונותיו הן לחבר לחשמל וללחוץ על play?

אם כן - אשקול ברצינות, למרות שאני באמת מעדיף טרנספורט איכותי שיישאר איתי ימים רבים, בתוספת 'ברווז' שאני אוכל להתעלל בו בניסויי DIY ולהחליפו מידי פעם...

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ישנו גם דגם SL-P1300 שהוא שדרות בתוספת יציאה דיגיטלית ו-2xXLR אנאלוגיים.
אך אתה צודק שהמבנה שלו מעט בעייתי.

לנגן High End בייתי, הייתי ממליץ על ה-SL-P1000, שעונה היטב על הצורך בטרנספורט הבנוי היטב.
השימוש כאן במונח Class AA (המוכר לנו ממגבי הספק) אולי מוטל בספק (למרות שיש אמת בשיטה בה כל הטרנסיסטורים במצב דולק\ Standby על Bias נמוך גם כשאינם בשימוש,ע"מ למנוע עיוותי צליל.)
ישנה סקירה מעולה של המכשיר באתר הבא:
http://www.adrian-kingston.com/SL-P1000.htm

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

תודה. אשים עין על SL-P1000 פנוי. לא מוצא כרגע. ייקח כמה ימים. (Y)

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #17 

אני רק שאלה- מה זה טרנספורט?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

haranza כתב:אני רק שאלה- מה זה טרנספורט?
...
המכניזם, או כל המכלול של הנגן שעוסק בסיבוב הדיסק (ובקריאתו). בנגנים איכותיים המכניקה מאד מוקפדת לטובת פעולה מדויקת, רציפה ושקטה. בניגוד ל-DVD'ים ב-99 שקל למשל...

OrenMizrav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

וואו, כל אלה מקומות לקנות תקליטים?

סתם, תודה על התשובה הראשונה המפורטת (:
ועל שינוי הכיוון לCD
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #20 

dragon כתב:
...
...
המכניזם, או כל המכלול של הנגן שעוסק בסיבוב הדיסק (ובקריאתו). בנגנים איכותיים המכניקה מאד מוקפדת לטובת פעולה מדויקת, רציפה ושקטה. בניגוד ל-DVD'ים ב-99 שקל למשל...
...
אז למעשה אין הבדל בין טרנספורט לקומפקט דיסק? זאת אותה הגברת?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”