פרוייקט VINTAGE DAC-TAPE - הגיע לסטנד ! (החדש גם הוא)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #1 

שלום...
הקדמה - זהו פרוייקט המשך לפרוייקט "נאים באוזן" DIY זאב בעור של כבש, כזכור:
http://www.hometheater.co.il/vt189305.% ... D7%9F.html

מכיוון ואני "סטריאופיל" חובב נאמנות למקור וכמה שפחות קישקושים חקרתי רבות אודות נושא ה DACים ואחד הפרסומים שראיתי בנושא הבהירו לי סופית שאין לי מה להתרשם מDACים עתירי רזולוציה בשימושי הסטריאו שלי:
http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

כמו כן, מכיוון ואני "וינטג'אי" בנשמה, הגעתי למסקנה שהכי וינטאג' ב DAC זה הצ'יפ TDA1541A.
לצערי אין הרבה מקורות ברשת לרכישת הציוד הזה, ובהעדר ידע אלקטרוני נרחב בתכנון מעגלים כמו שותפי האחרים לפורום (אנטולי המדהים), חיפשתי חלופות DAC שהוכחו כעובדות ונאלצתי להתבסס על החלופות הסיניות מ EBAY שהציעו מעגלים כפי שרציתי (עם מסילה כפולה ונפרדת לחלק של ההגברה שגם היא נפרדת בצורה מוחלטת לכל ערוץ) ומסילה נפרדת לחלק של הפענוח).כולל כרטיס USB-TO-SPDIF)
נעשתה הקפדה יתרה בבחירת הרכיבים (למסלול הסיגנל קבלים מהסדרה הגבוהה של ELNA, קבלי סינון של NOVER 4800UF כל אחד ועוד..

כמובן, הגיע כרטיס ערום שצריך היה לזוודו במארז, ולבנות את הכל מסביב בהתאם לעקרונות מוקפדים של בידוד והפרדה למניעת GROUND HUM ו BUZים למיניהם...
השנאי שבחרתי לצורך חיסכון במקום, ריבוי מתחים (15-0-15, 9-0-9 VAC) הינו מסוג R-CORE שמתאפיין גם בשדה מגנטי קטן במיוחד בהשוואה לשנאים סטנדרטים E-CORE ואפילו יותר קטן משנאי טורואידיאלי. אגב חדשנות בוינטאג', שנאי מסוג זה נמצא אצלי ברסיבר וותיק NAD 7125.
כמובן, שהלוח והפלאגים בודדו מהשלדה ונבנתה נקודת הארקה מרכזית אחת המחוברת למעגל GROUND LOOP BREAKER המסורתי שנוסה בהצלחה בפרוייקט המגבר של נאים לעיל.

בהמשך לנוהל "זאב בעור של כבש" המשכתי בדרכי זו, ולקחתי טייפ תמים (ומזייף) של סוני ורתמתי אותו למשימה.
בהתאם לנוהג, רוקנתי את קרביו של הטייפ והשתמשתי בו כמארז ל DAC.

במסגרת העבודה הבנתי שלא יהיה לי מספיק מקום בסטנד המערכת הקיים לארח את כל החברים (מגבר, DAC, CD, PHONOSTAGE, מחשב, פטיפון, תקליטים ושות') אז גם בשישי האחרון החלטתי, למרות מחאות ההנהלה, לבנות אחד.

הסטנד מבוסס על התוכנית The TNT FleXy table
http://www.tnt-audio.com/clinica/flexye.html

השתמשתי במדפים מוכנים (מלמין דחוס בעובי של כ - 3 ס"מ) מפרוייקט אחר ששכבו במחסן ובצירוף קצת פרזול (מוטות הברגה 1/2 צול, אומים, דיסקיות, גומיות, רגליות מתכווננות ושאר ירקות שקניתי ב"רוזנפלד" פתח תקווה) ביצעתי את הפרוייקט.

ביום העצמאות האחרון, המגבר והDAC עברו הרצה במהלך כל היום והשמיעו את גבעת חלפון, לצד חידון התנ"ך המסורתי יחד עם מוסיקה ישראלית חגיגית ועמדו במשימה בהצלחה.

אז זהו לבינתיים, מועבר לפינה לשיפוטכם :)

באהבה
יוסי
המעגל הערום מורכב עם הצ'יפ האגדי TDA1541A
 המעגל הערום מורכב עם הצ'יפ האגדי TDA1541A
תחנת הכח כולל פילטר EMI של NEC בכניסת המתח יחד עם השנאי ומעגל הGLB
 תחנת הכח כולל פילטר EMI של NEC בכניסת המתח יחד עם השנאי ומעגל הGLB
מבט על כל היצירה עם מכסה מנוע מורם
 מבט על כל היצירה עם מכסה מנוע מורם
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 07/05/2014 10:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

המשך תמונות

שליחה #2 

המשך התמונות - הטייפ לפני, הסטנד והמערכת שלי בשלמותה :)
תמונת חזית לאחר הריקון טרם תחילת העבודה
 תמונת חזית לאחר הריקון טרם תחילת העבודה
תמונה משפחתית (איזה אבא גאה אני :) )
 תמונה משפחתית (איזה אבא גאה אני :) )

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

בהמשך לנוהל "זאב בעור של כבש" המשכתי בדרכי זו, ולקחתי טייפ תמים (ומזייף) של סוני ורתמתי אותו למשימה.
בהתאם לנוהג, רוקנתי את קרביו של הטייפ והשתמשתי בו כמארז ל DAC.
...

גדול..!
זה רעיון מעולה באמת ששומר על מראה ווינטאג' . כל המארזים שראיתי באיביי הם אלומניום מעוצב מודרני שלא תמיד מסתדר .
אגב את הקרביים שהוצאת תנסה למכור באיביי , היה לי הרבה מזל עם מכירות של חלקים מיותרים שם..
אני חיפשתי גם דאק , דחיתי את העניין לבינתיים .
יוסי אשמח אם תרשום איזה הבדלים אתה מבחין (אם יש) לאחר השימוש בדאק . מעניין אותי מאד - איזה כניסות יש לדאק שלך?

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

עומרי תודה,
לצערי נפטרתי מהלוחות הישנים (לא מאמין שהייתה לי סבלנות להתעסק במשלוח של הלוח באיביי..) אז אין על מה לדבר, למרות ששמרתי את ה STK מהמגבר שגם הוא לא יודע עד כמה הוא שווה..
בכל מקרה לשאלתך,
ל DAC יש כניסת SPDIF - COAX/OPTICAL וכן USB

הבעסה היא שהמעבר בין SPDIF ל USB מתבצע באמצעות מפסק מגשר על הלוח, וכשניסיתי לחבר אותו למפסק שבחזית הטייפ זה הכניס רעשים ל DAC בצורה בלתי נסבלת אז החזרתי את המפסק המגשר למצבו המקורי על הלוח.
מה שהוא עושה בעצם זה מנתב את האות הדיגיטלי למפענח וכנראה הטיול שהסיגנל עודה לאורך החוט למפסק ובחזרה לא עושה לו טוב..

לגבי הבדלים שמיעים - אני שומע בבירור הבדלים בין COAX לבין ה USB וכן קיים הבדל בהשוואה שערכתי בין נגן CD לקובץ FLAC דרך ה DAC
הכי מובהקים אלו ההבדלים שבין יציאת כרטיס הקו השל המחשב לבין המעבר דרך ה DAC - אין על מה לדבר מבחינת עוצמה דיוק נקיות הצליל אוסילציות וכו' וכו'

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

The song remains the same (Y)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #6 

tnsilver כתב:The song remains the same (Y)
...
האוסף האדום של הביטלס (1962-1970) ב-CD, בצד ימין למטה. :)
(את אריזת ה-"Fatboy" הזו אפשר לזהות ממרחקים!)

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כל הכבוד על הזיהוי חברים יקרים - אכן LED & THE BEATLES :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

:lol: לא התכוונתי לתת כאן זיהוי. על השחור של זפלין? :roll: באמת קשה... התכוונתי להעיר, בדרכי המתחכמת והלא כל-כך מוצלחת במקרה הזה, משהו בסגנון same old same old תוך ניצול מקרי של האלבום על המדף התחתון... תום ישועה, להבדיל, מתגלה כאן מיום ליום כ'נער החידות מת"א' 8O

איך הוא קלט את החיפושיות במחסנית... אלוהים יודע. יש לו כאן לאחרונה רצף של זיהויים די מדהימים של אלבומי מדיה מגוונים במצבי צבירה שונים. אני במקומו, אילו הייתה לי יכולת כזו, הייתי מנשל הרבה תחנות רדיו מהרבה פרסים של מקום ראשון...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”