צפייה מטלויזיות בבית המתחברות לשרת XBMC מרכזי
שלום,
יש לי שאלה -
התקנתי שרת XBMC בחדר מרכזי (כל הבית מחווט LAN + WIFI באותה רשת) .
יש לי 2 חדרים נוספים שבאחד יש לי CHROMECAST ובשני XTREAMER PRO
איך אני יכול לגשת לשרת ולראות את התכנים עם התרגום ?
כרגע אני מצליח לגשת בUPNP (XTREAMER מצליח להגיע לסרטים אולם התרגום לא מצורף...
הדבר היחיד שהצלחתי היה להוריד שרת PLEX ואז דרך CHROMECAST שידרתי לטלויזה מצויין...
מה ההמלצות במבנה הזה של שרת מרכזי ולא מחשב בכל חדר ?
תודה
יש לי שאלה -
התקנתי שרת XBMC בחדר מרכזי (כל הבית מחווט LAN + WIFI באותה רשת) .
יש לי 2 חדרים נוספים שבאחד יש לי CHROMECAST ובשני XTREAMER PRO
איך אני יכול לגשת לשרת ולראות את התכנים עם התרגום ?
כרגע אני מצליח לגשת בUPNP (XTREAMER מצליח להגיע לסרטים אולם התרגום לא מצורף...
הדבר היחיד שהצלחתי היה להוריד שרת PLEX ואז דרך CHROMECAST שידרתי לטלויזה מצויין...
מה ההמלצות במבנה הזה של שרת מרכזי ולא מחשב בכל חדר ?
תודה
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
שים לב שאם אתה משתמש בשרת PLEX או TVERSITY, אתה צריך שקבצי הכתוביות יהיו עם סיומת HEB
למשל
breaking.bad.s01e01.720p-immerse.heb.srt
ואז זה ישדר לך גם את הכתובית (בהנחה וגם סימנת ב PLEX את האפשרות להצגת כתוביות)
למשל
breaking.bad.s01e01.720p-immerse.heb.srt
ואז זה ישדר לך גם את הכתובית (בהנחה וגם סימנת ב PLEX את האפשרות להצגת כתוביות)
@LiranL
XBMC עדיין לא תומכת בהפצת כתוביות נפרדות דרך UPNP (אך כן מסוגלת לקבל כלקוח UPNP) כך שאתה תצטרך להשתמש בשרת UPNP אחר (שיכול כמובן לרוץ במקביל ל-XBMC שתוריד פוסטרים ומידע עזר).
אפשר גם להוסיף את הכתוביות ל-MKV (ללא קידוד מחדש של הוידאו כמובן) ואז לא תהיה בעיה כזו אך ללא אוטומציה בעזרת סקריפט או כלי כלשהוא זה סתם מייגע.
XBMC עדיין לא תומכת בהפצת כתוביות נפרדות דרך UPNP (אך כן מסוגלת לקבל כלקוח UPNP) כך שאתה תצטרך להשתמש בשרת UPNP אחר (שיכול כמובן לרוץ במקביל ל-XBMC שתוריד פוסטרים ומידע עזר).
אפשר גם להוסיף את הכתוביות ל-MKV (ללא קידוד מחדש של הוידאו כמובן) ואז לא תהיה בעיה כזו אך ללא אוטומציה בעזרת סקריפט או כלי כלשהוא זה סתם מייגע.
חייב לשאול שאלה למבינים - אין לXBMC גרסת CLIENT או משהו בסגנון ? אפילו האפליקציה לאנדרויד שיש להם היא לשליטה על השרת...
מה עושים אנשים שרוצים שרת מרכזי שישדר לכל הטלויזיות ? קונים מחשב קטן לכל חדר ואז מחברים ביניהם איכשהו ?
אחד הדברים שאהבתי בXBMC שאין בPLEX זה היכולת להחבר לערוצים שיש בטלויזיה ואז לא צריך את HOT או YES (שגם ככה למעט VOD ילדים אנחנו לא צורכים מהם שום דבר)
אשמח להבין קצת יותר ...
תודה
מה עושים אנשים שרוצים שרת מרכזי שישדר לכל הטלויזיות ? קונים מחשב קטן לכל חדר ואז מחברים ביניהם איכשהו ?
אחד הדברים שאהבתי בXBMC שאין בPLEX זה היכולת להחבר לערוצים שיש בטלויזיה ואז לא צריך את HOT או YES (שגם ככה למעט VOD ילדים אנחנו לא צורכים מהם שום דבר)
אשמח להבין קצת יותר ...
תודה
הדבר המקובל היום הוא לקנות/להרכיב שרת NAS,
Network attached storage
לשים אותו ליד הראוטר ואז יש לך גישה מכל מחשב בבית לאותו מיני שרת
בבניה עצמית הדבר הזה יחסית זול כי הוא לא צריך חומרה מתקדמת בכלל, לקנות מוכן ממותג תשלם פרמיה.
אם לשים את זה המונחים פשוטים הדבר הזה הוא מיני מחשב עם יכולות רשת מותאמות על מנת לשרת בתור אחסון רשת
Network attached storage
לשים אותו ליד הראוטר ואז יש לך גישה מכל מחשב בבית לאותו מיני שרת
בבניה עצמית הדבר הזה יחסית זול כי הוא לא צריך חומרה מתקדמת בכלל, לקנות מוכן ממותג תשלם פרמיה.
אם לשים את זה המונחים פשוטים הדבר הזה הוא מיני מחשב עם יכולות רשת מותאמות על מנת לשרת בתור אחסון רשת
@darco
NAS זה נחמד ושימושי אבל איך אתה ממליץ על גישה אליו? NETWORK SHARE - אז אתה "מפסיד" את כל חווית הUI של XBMC\PLEX וגם אין לך אפשרות לצפות בשידורים חיים מהאינטרנט...
מבחינתי מקור האיחסון אינו קריטי אלה מבנה הפתרון שרת \ TV...
NAS זה נחמד ושימושי אבל איך אתה ממליץ על גישה אליו? NETWORK SHARE - אז אתה "מפסיד" את כל חווית הUI של XBMC\PLEX וגם אין לך אפשרות לצפות בשידורים חיים מהאינטרנט...
מבחינתי מקור האיחסון אינו קריטי אלה מבנה הפתרון שרת \ TV...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לירן, הרעיון הוא שב"קליינט" אתה מריץ XBMC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקי, בוא נתחיל מהתחלה 
לוקחים קליינט זול עם 2/4GB RAM, שמים עליו מערכת הפעלה בדיסק און קי (openelec, Xbmcbunto וכד...)
זה במקומות שאין לך מכשיר,
מבחינת האקסטרימר וה XBMC ההתייחסות שלם מבחינת UI ופיצ'רים אחרים היא כמו
דיסק רגיל לכל דבר (פנימי, חיצוני, נאס = אותה התייחסות בהקשר הזה)
כרומקאסט- אין לי מושג למה או איך חשבת לשדר אבל אני אחרי 4 שימושים זרקתי אותו לקופסת הפאשלות.
ה AIRPLAY והזרנקוף ב XBMC אוכלים את הכרומקאסט בלי מלח
אצלי בבית יש-
3 קליינטים XBMC
קליינט אחד- אקסרימר סייד 3 (*** מכשיר מבחינתי)
קליינט- אחד dune
קליינט אחד- HIMEDIA 910A
כולם מושכים תוכן מהנאס וכל אחד נהנה ממלוא הפי'צרים של ה UI שיש לו
לוקחים קליינט זול עם 2/4GB RAM, שמים עליו מערכת הפעלה בדיסק און קי (openelec, Xbmcbunto וכד...)
זה במקומות שאין לך מכשיר,
מבחינת האקסטרימר וה XBMC ההתייחסות שלם מבחינת UI ופיצ'רים אחרים היא כמו
דיסק רגיל לכל דבר (פנימי, חיצוני, נאס = אותה התייחסות בהקשר הזה)
כרומקאסט- אין לי מושג למה או איך חשבת לשדר אבל אני אחרי 4 שימושים זרקתי אותו לקופסת הפאשלות.
ה AIRPLAY והזרנקוף ב XBMC אוכלים את הכרומקאסט בלי מלח
אצלי בבית יש-
3 קליינטים XBMC
קליינט אחד- אקסרימר סייד 3 (*** מכשיר מבחינתי)
קליינט- אחד dune
קליינט אחד- HIMEDIA 910A
כולם מושכים תוכן מהנאס וכל אחד נהנה ממלוא הפי'צרים של ה UI שיש לו
DARCO + PIXIES
תודה אבל - איך ה"קליינטים" מסונכרנים ביניהם ? לפי מה שכתבתם - כשאתה מתקין עמדה (XBMC) בכל תחנה אתה צריך להגדיר אותו מחדש - סקין\ערוצים\גיבויים\DB וכד...
מה ההיגיון ?
DARCO - מה כוונתך זול ? אני קניתי CS918 ב70$... - התכנון המקורי היה להוריד אפליקציה של PLEX ואז להתחבר לשרת המרכזי. כמו כן, חברים שלי משתפים איתי תיקיות שלהם וככה יש לנו כמות אדירה של סרטים ותוכניות לילדים... (מכיר PLEX ?)
שאלה נוספת (ווידוא הריגה כמו שאומרים...) - האם אני יכול להתקין XBMC על XTREAMER PRO ? לא כאפליקציה אלא במקום המערכת המנוונת שלהם ?
תודה אבל - איך ה"קליינטים" מסונכרנים ביניהם ? לפי מה שכתבתם - כשאתה מתקין עמדה (XBMC) בכל תחנה אתה צריך להגדיר אותו מחדש - סקין\ערוצים\גיבויים\DB וכד...
מה ההיגיון ?
DARCO - מה כוונתך זול ? אני קניתי CS918 ב70$... - התכנון המקורי היה להוריד אפליקציה של PLEX ואז להתחבר לשרת המרכזי. כמו כן, חברים שלי משתפים איתי תיקיות שלהם וככה יש לנו כמות אדירה של סרטים ותוכניות לילדים... (מכיר PLEX ?)
שאלה נוספת (ווידוא הריגה כמו שאומרים...) - האם אני יכול להתקין XBMC על XTREAMER PRO ? לא כאפליקציה אלא במקום המערכת המנוונת שלהם ?
מכיר פלקס ולדעתי רעיון השיתוך שלך עם החברים הוא אי הבנה של איך המערכת עובדת
על אקסטרימר פרו לא ניתן להתקין (אלא אם אתה תותח על בלינוקס) מערכת הפעלה אחרת
לגבי זול, בטוח יש לך איזה מחשב זרוק בבית מלפני 3-4 שנים, שים בו דיסקים, תתקין מערכת הפעלה של נאס (אולי תתקין כרטיס רשת חדש)
unraid
nas4free
freenas
על אקסטרימר פרו לא ניתן להתקין (אלא אם אתה תותח על בלינוקס) מערכת הפעלה אחרת
לגבי זול, בטוח יש לך איזה מחשב זרוק בבית מלפני 3-4 שנים, שים בו דיסקים, תתקין מערכת הפעלה של נאס (אולי תתקין כרטיס רשת חדש)
unraid
nas4free
freenas