התייעצות לגבי פתרונות אודיו אפשריים למקרן
קניתי מקרן Optoma 131 והתקנתי אותו בחדר ספריה (אין שם טלויזיה ו/או מערכת סאונד)
המקרן מוזן מ Mac mini ואני מתלבט לגבי השמע.
המסך הינו מסך חשמלי שיורד מאחורי דלת כך שאני לא יכול להתקין סנטר. בנוסף לצערי אין לי שום הכנה מבחינת תעלות בקיר לחיווט.
כמה שאלות
1. האם קיים פתרון סביר שאינו כולל סנטר (מעבר לפתרון של שני רמקולים)?
2. במידה ואני מתקין 2 רמקולים בלבד, האם התקנה אחורית גבוהה (בקרבת המקרן) היא נחותה יחסית להתקנה קדמית?
3. האם יש פתרונות אלחוטיים לסאונד במחיר סביר (חשבתי להתקין 2 רמקולים קדמיים בצידי המסך ולהסתיר את כבלי החשמל מאחורי בית המסך. אבל סלילה של כבלי אודיו מאיזור המקרן והמחשב היא כבר פרוייקט בסדר גודל אחר)
4. יש פער אדיר בין פתרונות שמבוססים על רמקולים למחשב (עם הגברה פנימית) לבין פתרונות שמבוססים על מגבר חיצוני + רמקולים. אשמח לשמוע מאנשים שהסתפקו בפתרון של רמקולי מחשב לגבי איכותו
מעוניין בפתרון בתקציב צנוע ככל האפשר (כל הנושא של המקרן היה היסחפות לא צפוייה...)
בתודה מראש
עדי
המקרן מוזן מ Mac mini ואני מתלבט לגבי השמע.
המסך הינו מסך חשמלי שיורד מאחורי דלת כך שאני לא יכול להתקין סנטר. בנוסף לצערי אין לי שום הכנה מבחינת תעלות בקיר לחיווט.
כמה שאלות
1. האם קיים פתרון סביר שאינו כולל סנטר (מעבר לפתרון של שני רמקולים)?
2. במידה ואני מתקין 2 רמקולים בלבד, האם התקנה אחורית גבוהה (בקרבת המקרן) היא נחותה יחסית להתקנה קדמית?
3. האם יש פתרונות אלחוטיים לסאונד במחיר סביר (חשבתי להתקין 2 רמקולים קדמיים בצידי המסך ולהסתיר את כבלי החשמל מאחורי בית המסך. אבל סלילה של כבלי אודיו מאיזור המקרן והמחשב היא כבר פרוייקט בסדר גודל אחר)
4. יש פער אדיר בין פתרונות שמבוססים על רמקולים למחשב (עם הגברה פנימית) לבין פתרונות שמבוססים על מגבר חיצוני + רמקולים. אשמח לשמוע מאנשים שהסתפקו בפתרון של רמקולי מחשב לגבי איכותו
מעוניין בפתרון בתקציב צנוע ככל האפשר (כל הנושא של המקרן היה היסחפות לא צפוייה...)
בתודה מראש
עדי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בהתכתבות ומבלי לראות את התשתיות בביתך לא ניתן לענות.
אם אין לך מערכת שמע, פתרון כמו חיבור מערכת חיצונית ישירות למק זה פתרון זול אך לא אידיאלי מבחינת סאונד... תלוי בך ובמבנה הבית ואיך לא, התקציב.
מה שכן, זוהי עלות של כמה אלפים ולא כמה מאות, אז...
אם אין לך מערכת שמע, פתרון כמו חיבור מערכת חיצונית ישירות למק זה פתרון זול אך לא אידיאלי מבחינת סאונד... תלוי בך ובמבנה הבית ואיך לא, התקציב.
מה שכן, זוהי עלות של כמה אלפים ולא כמה מאות, אז...
אין בחדר עם המקרן שום תשתית לסאונד אבל יש קופסאות חשמל שממוקמות בנקודות מתאימות.JEXY כתב:בהתכתבות ומבלי לראות את התשתיות בביתך לא ניתן לענות.
מה שכן, זוהי עלות של כמה אלפים ולא כמה מאות, אז......
יש לי מערכת סטריאו מכובדת בסלון אבל היא נשארת שם... אין בכוונתי לשמוע מוסיקה בחדר עם המקרן.
מגוון הפתרונות שחשבתי עליו מתחיל בזוג רמקולים + סאב למחשב (~500 שקלים) ונגמר ב AVR פשוט + סטליטים (~4000 שקלים). באמצע יש פתרונות כמו רמקולי 5.1 למחשב (לדוגמא logitech z906) או למחזר מגבר סטריאו ישן עם רמקולים מדפיים זולים.
בכל מקרה, מעניין אותי האם ויתור על הסנטר אפשרי או שעדיף להשאיר אותו ולמקם אותו באחד הצדדים
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
הסנטר חייב להיות מול נקודת הישיבה, עם אין סנטר אפשר לתת לקדמיים זווית פנימה ואז, רסיבר עם מערכת כיול יתן תוצאה טובה.
סטאליטים או מדפיים, זה כבר עיניני טעם ותקציב. המחשב הוא לא פתרון טוב לסאונד לחדר "יעודי"
אני ממליץ בחום לרסיבר, זול פשוט ועם כיול
סטאליטים או מדפיים, זה כבר עיניני טעם ותקציב. המחשב הוא לא פתרון טוב לסאונד לחדר "יעודי"
אני ממליץ בחום לרסיבר, זול פשוט ועם כיול
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
החדר לא בדיוק יעודי והוא כנראה רחוק מלהיות אופטימלי אבל, קראתי קצת והשתכנעתי ללכת על פתרון של רסיבר AV פשוט וסטאליטים.ngold7 כתב:הסנטר חייב להיות מול נקודת הישיבה, עם אין סנטר אפשר לתת לקדמיים זווית פנימה ואז, רסיבר עם מערכת כיול יתן תוצאה טובה.
אני ממליץ בחום לרסיבר, זול פשוט ועם כיול...
בחרתי (לא באופן סופי) ב Yamaha 375 כי הוא יחסית זול ליבוא מאמזון באירופה ועם ביקורות טובות אבל, כשחיטטתי ב manual שלו ראיתי שהוא מסרב לבצע קליברציה כשאחד הרמקולים חסר (תזכורת, אני לא מתכוון/לא יכול לחבר סנטר) כך שאיבדתי את אחת המוטיבציות העיקריות לבחור פתרון של מגבר יעודי 5.1.
האם יש מישהו שהתנסה בחיבור חלקי (לא כל הרמקולים) ויכול לספר עד כמה הפתרון סביר באופן כללי?
האם יש מישהו שביצע קליברציה עם חלק מהרמקולים בלבד באיזשהו רסיבר AV?
האם יש מישהו שחיבר סנטר ומיקם אותו באחד הצדדים ולא באמצע?
תודה
עדי