כתבה יפה ומסוגננת עם חוש הומור ושנינות ייחודיים לך...
עלית ממש על הנקודה עם הבהמור, מעולה, אוטומטי ונוח וזה בדיוק מה שמפריע אחרי זמן מה כי ככל שמתעמקים בקליה רוצים יותר שליטה ידנית.
מנגד החביתוש זה יותר מידי ידני ובהחלט מאתגר ולא מתאים לכל אחד.
לדעתי כשיתאפשר בתקציב אתה צריך לחשוב על משהו באמצע הדרך, קולה ידני טוב ונוח עם בקרה טובה, קירור חיצוני מובנה ואיסוף מוץ אבל כמובן פחות הארדקור מהחביתוש.
אחלה מאמר עידו.
לא מכיר אישית את המכשיר, אבל מכיר את הדגמים העתיקים שעליו מבוסס החביתוש.
מעולה למי שאוהב קליה שיבטית מהסוג הישן, ומבלי לפגוע כלל באיכות הקליה, רק צריך הרבה נסיון וידע בתפעול המכשיר.
הבעייה הכי גדולה נפתרה לך ברגע שקלית בתוך הבית. הדבר הזה כל כך רגיש לשינויי טמפרטורה שזה בלתי אפשרי לקלות בצורה חזרתית באמת מחוץ לבית. להבה של הבית יותר יציבה גם מהגזייה הניידת.
גם ה QUEST רגיש לרוחות אבל יש לך שעונים אז אתה לפחות רואה את זה ויכול לפצות עם יותר זרם.
בחביתוש זה אתה מול כוחות הטבע וזהו כמעט.
מצד שני - גם קלייה עם קולט אדים וחלון פתוח לא עזרו לי... כמות העשן וריח הקלייה לא מאפשרים באמת קלייה בבית (לא בית שגרים בו אנשים לפחות).
פעם גם אני חשבתי שאי אפשר לקלות בבית, אני עצמי הטלתי וטו על הענין אחרי התנסות קשה. היום אני חושב אחרת:
- אם יש קולט אדים, אין בעיה
- לי יש חלון מאחורי הכיריים, שמתי מאוורר על החלון, מפעיל אותו בעוצמה נמוכה וחלון כמעט סגור. זה מספיק כדי לסלק את הריחות והעשן החוצה
- הבעיה האמיתית היא בסוף הקליה, כשכמות העשן והריח מתגברת. אני פותח בשלב הזה שני חלונות לרווחה ובצירוף המאוורר הענין מסתדר
בסוף תהליך הקליה יש ריח בבית - אי אפשר לברוח מזה. פותחים הכל רבע שעה והכל חוזר לקדמותו. במפתיע, כנראה בגלל הזוית הקטנה שאני קולה בה, אין בעיית מוץ בכלל. בסוף הקליה אני פותח החביתוש בחוץ והמוץ עף לאנשהו אבל לא לתוך הבית.
אם יש בבית מרפסת שרות פנימית ונקודת גז, הענין פתיר. גם הגזיה עושה העבודה במקום סגור.
אני אסכם את זה בצורה פשוטה: הקליה על הכיריים לא בעייתית יותר מכל שיטה אחרת שניסיתי, כולל הבהמור והאיירוסט, מרגע שהבנתי איך לעשות זאת. בכולם עדיף להשתמש במרפסת שירות אם זה מתאפשר, כי קליה מחוץ לבית לא עושה טוב גם לשיטות אחרות.
בתור בעל חביתוש - אני לא מצליח להבין איך אפשר לקלות עם זה מחוץ לבית. אפילו בתוך הבית יש הבדלים בזמנים בין החורף לקיץ, ואפילו אם יש מזגן דולק זה מאוד מפריע לו. אני תמיד קולה בבית עם חלון פתוח ולעיתים גם מאורר לכיוון החלון. מרגע הקליה תוך שעה פחות או יותר כל הריח יוצא.
לגבי הוראות הקליה שנתת - הוראות מצוינות ! ממש דומה למה שאני עושה. עוד טיפ קטן שאני יכול לתת (בזכות ההדרכה שנתן לי בזמנו אמיר מקופילאב) - מפעם לפעם להפסיק את הסבשוקים לגמרי למשך עד 30 שניות, וככל שמתקדמים בקליה ככה הזמנים צריכים להיות קצרים יותר.
הסבשוקים אכן נותנים קליה אחידה אך מקשים על הפולים לצבור חום, ולכן חשוב מפעם לפעם לתת לקפה (ולעצמך) קצת "מנוחה" כדי שהקליה תוכל להתקדם בקצב תקין.
ולגבי המוץ - ברגע שאני מסיים את הקליה, אני מקרר את הפולים על השיש ולאחר מכן שופך אותן למסננת פסטה ושים את זה בכיור. מערבבים את הפולים במסננת (רצוי אפילו לגעת בהם כדי שהמוץ יצא בכוח) וככה כל המוץ נופל ישר לכיור.
לדעתי אחת היתרונות בחביתוש זה שהמכשיר בנוי בצורה מאוד טובה. החומרים מרגישים מאוד איכותיים ולכן נוח מאוד לקלות איתו.
אם רם יארגן מפגש כזה אני מאוד אשמח להשתתף בו. מי שלא לקח הדרכה במכשיר הזה לדעתי מפספס הרבה מהפוטנציאל שבו.