הלנקו של טנק - סיום וסיכום!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

אז אחרי בעיטת הדרבון שקיבלתי בתחת מTNSILVER בשרשור של FORM78HIFI הגיע הזמן שאני אעדכן אותך בהתקדמות, ויש לו מעט במה לעדכן!

סוף סוף - התקדמות משמעותית!

השבוע הייתי עסוק באיסוף החלקים האחרונים שהיו חסרים לבניית המכשיר - הזרוע הגיע מארהב, לוחות הנירוסטה נחתכו וכמו כן רכשתי עוד כמה מחברים (CONNECTORS) שהייתי צריך.

תחילה, לוחות הנירוסטה שמשמים כARMBOARD ולוח לכפתור ההדלקה (נירוסטה 3 ממ עובי).

[img2=550x733]https://lh5.googleusercontent.com/-qZJT ... T%255D.jpg[/img2]

ואחרי שיוף מסיבי וליטוש בפסטה:
[img2=550x733]https://lh4.googleusercontent.com/-M8FV ... T%255D.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-qoAr ... T%255D.jpg[/img2]

ועכשיו על הפטיפון ועם הזרוע:

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-SXFc ... T%255D.jpg[/img2]

והחיבורים מאחורה:

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-_Wat ... T%255D.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-11iY ... T%255D.jpg[/img2]

בשלב זה סיימתי לחבר הכל, ובהתרגשות רבה הדלקתי את המכשיר בפעם הראשונה ו-כלום! המניאק לא עובד :evil: :עצוב: :oops: נפל לי הלב לתחתונים, הייתי בטוח ששרפתי את המנוע או משהו כזה, בדקתי הכל, את כל ההלחמות, את סכימת החיבורים ונאדה, הכל תקין לחלוטין.. החלטתי לא להתייאש, ניתקתי הכל, חיברתי הכל מחדש עם הכבל חשמל והמפסק המקורי והופ המנוע עובד שוב.. המכשיר הזה החליט להתעלל בי.. סבב חיבורים נוסף והפעם הוא עבד כמו גדול, מסתובב בשקט מופתי ובקצב אחיד, הגיע הזמן לשמוע מוזיקה (Y)

[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-ivq4 ... T%255D.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-kbwS ... T%255D.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh5.googleusercontent.com/-PmnN ... T%255D.jpg[/img2]

ולחשוב שהוא התחיל ככה:

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-0eba ... 114055.jpg[/img2]

קצת עבודה נשארה, בעיקר בכיוונון הזרוע והתקנת רגליות אבל הפטיםון עובד - ונשמע מעולה :D

ולפרויקט הבא - הדפסת זרוע בתלת מימד 8)

נ.ב

טומי, אני לא יודע אם הוא הלנקו הכי כבד, אבל היום שקלתי אותו והוא שוקל 20 קילו 8O

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

ולמי שלא ראה, הנה לינקים לשני השרשורים הקודמים:

פרויקט הלנקו שלי מתחיל

פרויקט הלנקו שלי ממשיך

ולמי שרוצה - לינק לאלבום של כל התהליך

(והערה למנהלים, העורך הודעות החדש פשוט בלתי אפשרי, הייתי צריך לערוך את ההודעה הראשית עשרים פעם בערך כי פשוט לא הצלחתי להצמיד תמונה עד שנשברתי ועברתי לעורך הרגיל)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #3 

אני רואה קו באמצע במקום תמונה...

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

עומרי ברכות - נראה מעולה ! תתחדש , והרבה האזנה טובה.
הרגשת שוני מסויים באיך שהוא נשמע? לאור כל הבידודים , מיקום המנוע וכו.?

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

מדהים(Y)

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #6 

חזק ביותר הפרויקט שלך (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #7 

ברכות לסיום הפרויקט
יופי של עבודה (Y) אהבתי את העיצוב ה''צבאי'' משהו 8)
תהנה :!:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

Tankpopper כתב:ולפרויקט הבא - הדפסת זרוע בתלת מימד
...
יפיפה! (Y). 20 ק"ג זה מכובד מאוד. אבל רגע אחד... מה? מי? מו? סיימת? איפה הכיתובים? מה עובר עליכם כאן לאחרונה שאתם מבטלים ככה בהינף יד את כל התוויות? מישהו מכם רכש פעם איזשהו מכשיר חשמלי ללא תוויות על ממשק ההפעלה??? ועוד פיסת וינטאז' מכובדת כזו? :מבולבל:

ולעסק... לעסק... אז איך נשמע? איך מבחינת המהומים? יש איזשהו הבדל כשהזרוע מתקרבת לאזור המנוע? שומעים משהו? איך הדק מגיב לנקישות? סבלני? אפשר לדפוק עליו קלות בלי קפיצות של המחט?

וסתם לידע כללי - איך מבריקים נירוסטה לרמה כזו?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה לכולם (f) מהיום שנכנסתי לתחום לבנות פטיפון היה נראה לי כמו המשימה הקשה ביותר שאוכל לקחת על עצמי ולכן נכנסתי לפרויקט הזה עם לא מעט חששות.. ואני שמח לומר שמעבר לזה שהוא נשמע נפלא הוא גם לימד אותי המון על תהליכי עבודה, הדבקת פורניר, סבלנות ועוד המון דברים אחרים שחשוב לבעל מקצוע כמוני לדעת ולכן הפרויקט הזה מספק פי כמה.

טומי - יש תווית!! תסתכל בתמונה הבאה:
[img2=550x412]https://lh4.googleusercontent.com/-qoAr ... T%255D.jpg[/img2]

אז אולי זאת לא התווית הכי מקורית בעולם, אבל זאת תווית! וחשוב לציין שמכל הדברים שבניתי עד היום - זאת הפעם הראשונה שטרחתי לרשום את השם שלי.. עד כדי כך אני גאה בפרויקט הזה.

ובנוגע לצליל - בשבילי, מושלם. לא שומעים שום דבר שלא צריך, הזרוע עושה את העבודה נאמנה (על אף היותה פשוטה יחסית), השקט הוא מופתי והסיבוב חלק, כל מה שצריך. היום המכשיר קיבל עוד בוסט משמעותי קדימה כשבני (BENNYO) קפץ לביקור והלווה לי STANTON 680.. פעם ראשונה שמגיע אליי ראש ברמה הזאת ולכן לא ממש ידעתי למה לצפות - ומה אני יכול להגיד - השיפור הוא אדיר! אין ספק שראש איכותי, כנראה DENON 110, נמצא בSHORT LIST שלי (טומי, אנחנו צריכים לדבר על זה...)

ובנוגע לנירוסטה, שיוף שמתחיל בנייר 120 ועולה כל הדרך עד 600 ומשם לבאפר עם גלגל בד נקי והמון משחת פסטה מתאימה.. באלומיניום זה קלי קלות, בנירוסטה זה קצת יותר מסובך אבל לחלוטין בר ביצוע אפילו בתנאים ביתיים, רק צריך לקנות BENCH GRINDER פשוט ולשים עליו גלגל מתאים.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #10 

חברים, במציאות הוא נראה טוב בהרבה מאשר בתמונות - הוא מאוד מרשים "פנים אל פנים". הוא נשמע מעולה!
עומרי ואני מלווים אחד את השני בהתפתחות המערכות שלנו בשנים האחרונות.
עמרי עם המון סבלנות ועבודה קשה, הרכיב במו ידיו מערכת שכרגע (ללא מארזים לםונו סטייג' ולפרה) נראית כמו גיבוב של ג'אנקיית רכיבי אלקטרוניקה עירומה (מלבד הפטיפון - עמרי צרף צילום של כל הסט-אפ). אבללל נשמעת פשוט מעולה! חד משמעית אחת המהנות ביותר ששמעתי - הפטיפון עם הסטנטון נשמע אם לגנוב ביטוי מחבר הפורום - בן של ממותה. הראש הזה ניגן אצלי על פטיפון פשוט יחסית אבל לא רע ונשמע לא רע. על הלנקו המשוכפלץ נשמע טוב בהרבה.
תענוג! (Y) (Y) (Y)
Rust never sleeps

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

חברים מהכרות אישית עם עומרי יש לו מחשבה חופשית וידי זהב
אני גאה לומר שעשיתי איתו לא מעט פרוייקטים, והוא מפיח חיים בחומר
עם הרבה יצירתיות, סבלנות וחשיבה מחוץ לקופסה...
אני אוהב במיוחד את הביצוע הטכני הבא לאחר תכנון מקדים, ואת הפיניש האסתטי - שניהם ללא פשרות.

זו דוגמה יפה ל DIY (אחת מיני רבות אצל עומרי!)

יישר כוח גדול!
הראל
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #12 

מוקפד, מדוייק, יפיפה ! עם כזו רמת פדנטיות אני בטוח שהוא נשמע לפחות כפי שהוא נראה !

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

טוב... גם אני חושב שהטנק מגלם כמה תכונות וכישרונות נדירים שהופכים כל פרוייקט DIY שלו למועמד אוטומטי להצלחה. בראש ובראשונה - תעוזה. בלי תעוזה לא מתקדמים בתחומים האלה ורק טוחנים שוב ושוב את מה שאנשי DIY כבר עשו בעבר, עם, או בלי, תרומה כזו או אחרת לקהילה. זה באמת ראוי לציון אצלו! אני מאוד אוהב את ההתלהבות שלו והאהבה הכנה למה שהוא עושה, החל משלבי התכנון, וכלה בשלבי הביצוע. (נא לא להודות לי כרגע. לא סיימתי, ויש לי גם ביקורת).

לא הייתי מתנגד כלל שהלנקו של הטנק יעמוד אצלי בסלון קצת ועוד פחות הייתי מתנגד אם היה מותר לי לבצע בו מעט פינישים אחרונים... מה שמחזיר אותי שוב, לצערי, לעניין ההתלהבות. אסור שזו תישכח עד לסיום המלא של הפרויקט. פרויקט כזה לא מסתיים כשהגברת השמנמנה שרה, אלא רק כשהיא יכולה לראות את עצמה שרה בהשתקפות של עצמה.

אני לא רוצה להיות הפיינשמעקר עם הערות ה'ייקה פוץ', אבל לטוב (ובעיקר לרע) זה מה שאני. לאור העובדה שהטנק כבר לא טירון, אלא מקצוען בחצי משרה, אני הולך להסתכן בכמה הערות קוסמטיות ברמה אחת מעל המקובל כאן מתוך הנחה שלמקצוענים מגיעות פחות הנחות. אפשר להתעלם מהקוסמטיקה. ברובה, היא עניין סובייקטיבי של אופי וטעם ולכן אפשר לשים את כולן בתיבת ה'הצעות'. לא להיעלב חס וחלילה - זוהי ביקורת בונה.

ראשית, לא התכוונתי ללוגו של 'Lenco' כשדיברתי על 'תוויות'. התכוונתי לשנתות עם ציוני המהירות השונים. אני מוצא את הביטול המוחלט של הכיתובים כטעם לפגם. כיצד היית מתייחס לפטפון יוקרתי של SOTA או VPI אילו על אף בקר ומחוון לא היה כיתוב הולם? אני מהמר שקצת בחשדנות. אני לפחות הייתי חושב שקצת 'עבדו' עלי. מעבר לשימושיות, יש בכך גם אלמנט של תשומת לב לפרטים, מחשבה תכנונית על המשתמש ופיניש עיצובי בעל משמעות. הזריזות בה מבוטלים הכיתובים האלה - אינה מוצאת חן בעיני כלל ועיקר.

שנית, היה לדעתי מקום לשפר (מעט) את משטח הדק השחור העליון ולהעניק לו את טיפול השלייף-לאק המסורתי, באמצעות פרנץ' פוליש, או לכל הפחות משטח פורניר או פורמייקה איכותית, או במקרה הכי גרוע, מכון צביעה. הפנטזיה האישית שלי: זכוכית שחורה (כן טומי, תמשיך לחלום). קיימת סתירה די בולטת בין איכות המראה של הדק לאיכות המעולה של הבסיס.

שלישית ופחות קריטי, קשה לי בעין עם ברגי האלן הבולטים. לא יודע למה - לא מוצאים חן בעיני. אני חושש שהם לא מתאימים לעיצוב הסטרימלייני של הדק עם הבסיס ומרמזים על איזשהו סגנון טכנו פוסט מודרני שלא כל כך הולך עם הקודם, ובכלל קשה מאוד ליישום. לדעתי, כל תושבות הנירוסטה היפיפיות היו משתלבות טוב יותר בדק אילו היו מוטבעות בו, באותו גובה (באמצעות ראוטר, טרימר או סתם מפצלת) והיו מסתירות את הברגים תחתיהן. ראיתי את התכנון, באחת מגרסאותיו:

[img2=550x309]https://lh5.googleusercontent.com/-ash1 ... no/111.JPG[/img2]

הברגים לא הופיעו שם, והפרופורציות של הבסיס נראות הרבה יותר הולמות שם. ואם כבר בסיס, אז הנקודה הרבעית עוסקת בקוסמטיקה שוב (אחרונה... מבטיח). פורניר זה אומנות. אל תשאל אותי איך, זה סוד מקצועי שלא ברור לי, וכבר ציינתי זאת בעבר. פורניר צריך לדעת לסגור בצורה סיבית אחידה. שים לב מה קורה מאחור במרכז הבסיס. יש טריקים מקצועיים להימנע מכך. אני די בטוח שהם כוללים יותר חומר גלם, בחירה קפדנית שלו ביחס לסיבים הטבעיים, וחיתוך גרונג די מדוייק...

ומספר הערות פונקציונליות (לא להתעלם)... רזוננסים זה לא מים. הם לא נוזלים ולא בורחים ובכלל נעשה במונח הזה שימוש די רחב - אבל כל הרעיון של בסיס כבד, בעל מסה ומשקל סגולי גבוה, הולך לאבדון ללא מכסה תחתון.

היו תקופות שבדקתי מה המשמעות של השארת חלל הבסיס התחתון פתוח, משום שבתחילה, לא שמתי לב לכל הבדל סוני. קשה מאוד לבודד את הפקטור הזה משאר חלקי המשוואה בפטפונים אך המשמעות האמתית היא, בגדול, באסים מרוחים. פשוט כך.

לי נדמה שללא המכסה התחתון כל הבסיס הופך לסוג של עדשה מרכזת שדוחפת ומנתבת את כל הויברציות החמקמקות, בדיוק לאזור שאסור שהן תגענה אליו - מרכז הפלטה, המנוע ובסיס הזרוע. לא טוב!!!

ויברציות, קצת כמו זרם חשמלי, מנויידות בנתיב הקל. אם המסה של הבסיס מקשה עליהן, הן פשוט נעות במוליך הקל יותר - אוויר. אם האוויר הזה חופשי לתנודות אחרות - מהרמקולים למשל, הדרך לפידבק ממש מעבר לפינה. בקיצור... לסגור!

דבר נוסף... (כבר ממש לא נעים לי - מצטער) אך גם על כך הערתי בעבר (ליוסי) ואני מתכוון ל'בורות' שנפערו בבסיס מאחור כדי להעביר שני חורים בקוטר 9 מ"מ עבור שקעי RCA, ותקע IEC בשטח מצטבר של סה"כ 5 סמ"ר. למה ריבונו של עולם? מה הטעם בכל המסה הזו של העץ אם חופרים בו בעזרת שופל? מה עכשיו מבודד את הקרביים הרגישים של הלנקו מהסביבה החיצונית ה'מזוהמת' בתנודות? שלושה מ"מ של נירוסטה? זו טעות. די מרגיזה למען האמת. לקח חשוב לעתיד. בקרת נזקים הולמת היא משהו בסגנון סתימת ה'בולענים' האלה בשכבה נדיבה של שעם.

טוב. די. אפשר לחשוב שמדובר באיזה אסון אקוסטי 8O ממש לא! עם תוצאות לא מתווכחים. גם בני מאשש את האיכות המופלאה. זו היתה תרומת השני סנט שלי לעניין. אפשר לעשות איתה מה שאני עושה עם המטבעות המעצבנים האלה - לזרוק אותם בצנצנת על הכוננית במטבח, או שאפשר פשוט לשים אותם בכיס הקטן של הג'ינס. יום אחד הם ישלימו בצורה מופלאה רכישת חרום של משהו שממש ממש צריכים...

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #14 

(Y) יפה, פרוייקט מרשים.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #15 

טומי היקר, התנהגותך בבחינת חוסך שבטו שונא בנו :) - לא השארת אבן שלא הפכת...
אהבתי את ההערות הגם שחלקן הן עניין סובייקטיבי כפי שציינת
לגבי ה"בורות" - לא נותר לי כי אם לאכול את הלב אחרי שחפרתי את הבסיס שלי לשם ה RCA (הבור של ה IEC דווקא בול במידות אצלי :) )
לגבי הצעתך לפלטת זכוכית - הייתי מרשה לעצמי להצטרף ולהציע אכן פלטת זכוכית עבה על כל החלק העליון של פטיפון ולחרוט עליה את כל התוויות והכיתובים ולהדביק עליה את הנירוסטה ללא ברגים כלל ( חריטה בלייזר או לחילופין לשים פלטה אקרילית שחורה מבריקה ולחרוט עליה עם מילוי לבן לאותיות)

לצערי כאוהב DIY אני חושב שאנו המבקרים הגדולים ביותר של עצמנו ואין סוף לשיפורים שאנו חושבים עליהם בדיעבד....
על כן טוב עשית טומי למען הדורות הבאים וה DIY הבאים של כולנו כך שנוכל להשתפר תמיד

עומרי - הפטיפון שלך נשפט כאן לא כ DIY ישראלי אלא כיצירת אומנות אודיופילית בכל קנה מידה - כבוד. תזכורת זה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

איזה יופי!!! (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

yosiaz כתב:לגבי ה"בורות" - לא נותר לי כי אם לאכול את הלב אחרי שחפרתי את הבסיס שלי לשם ה RCA (הבור של ה IEC דווקא בול במידות אצלי :) )
...
לא צריך לאכול את הלב. מספיק לנשנש כמה פיסות שעם שמאוד קל לחיתוך, ניקוב, וקידוח, ולמלא בהן חללים מיותרים. שעם הוא משכך הרזוננסים מעולה, ולמרבה המזל קל מאוד להשיג אותו.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

חברים, קודם כל תודה ענקית לכולם! כמו שרשמתי בהתחלה - הפרויקט הזה לימד אותי המון, וממשיך ללמד אותי בזכות התגובות שלכם פה. אני שמח על כל ביקורת, דקדקדית ככל שתהיה. זכרו, במקצועי אני מעצב תעשייתי (בהתהוות) והפרויקטים שלי הם לעולם לא רק בשבילי.. מבחינתי, אם אני אוהב את העיצוב אבל הציבור הרחב (במקרה הזה - אתם) לא אוהב, הרי שנכשלתי בראייתי.

כמובן שמגיע תודה ענקית לכמה מחברי הפורום בפרויקט הזה.. לטומי, שמבקר אותי בצורה הכי עניינית ומקדמת שיש, להראל מלווה אותי פרויקט אחרי פרויקט, שתמיד יודע לתת עצה טובה - מבחינתי את שותף מלא לעשייה, וכמובן לבני שמפרגן ודוחף קדימה. מבחינתי כולכם חלק איטגרלי בפרויקטים האלה.

אני אעבור עכשיו נושא נושא בנוגע למה טומי כתב :

בנוגע לחורים המוגזמים לכניסות - צודק, אין לזה תירוץ, טעות. אקנה שעם השבוע :)

בנוגע ללוגואים, צודק, התחלתי לעבוד על חיתוך לייזר לזה.

בנוגע למשטח הדק - כמו שכתבתי מעל, צביעה זה לא הצד החזק שלי ולהבא אני אבנה את הפרויקטים שלי בהתאם. התוכנית המקורית היית אכן להשתמש בלוח אקירילי אך ככל שהתקדמתי אם הפרויקט המציאות הכריע את התוכניות ולבסוף צבעתי. למדתי המון מהצביעה הזאת והיא כבר טובה הרבה יותר מעבודות צבע קודמות שלי אך עדיין יש המון מקום לשיפור.

בנוגע לברגים הבולטים - אני אוהב אותם, אבל אני רואה שאני מקבל הרבה ביקורת על האסטטיקה שהם מייצרים ולכן כנראה שאנסה להחליף אותם.. השבוע אקנה ברגים חדשים ואפרסם תמונות.

בנוגע לפורניר מאחורה - פעם ראשונה שאני עושה פורניר ומדובר בתהליך סבוך הרבה יותר ממה שחשבתי.. את החיתוך אכן עשיתי ברישול רב (עם כי על פי הדרכה של מישהו מקצועי בתחום). גם כאן אני יכול להשתפר אבל פורניר ברמה מקצועית כנראה שאני לעולם לא אעשה (כי אני פשוט הולך להקדיש את החיים שלי לזה...).

בנוגע למכסה התחתון, כאן הלכתי עם המלצותיהם של חברה מLENCOHEAVEN שמעדיפים להשאיר את החלק התחתון פתוח כדי שהמנוע לא יתחמם מדי.. שימו לב, החלק התחתון לא פתוח לגמרי, הלוח שעליו יושב המנוע סוגר כמעט את כל הפתח אבל הוא מחורר כדי לאפשר תנועת אויר. אפרסם תמונות.

אני כבר עכשיו חושב על הפרויקט הבא שיכלול יישום של הרבה מאוד מהמסקנות של הפרויקט הזה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

יופי של תגובה. מזל שלא נעלבת. הרעיון היה ביקורת קונסטרוקטיבית ואני שמח שאתה מגיב אליה בהתאם. (Y)

רק קח בחשבון ש-LH נשלט ברובו ע"י גרמנים ושוודים (לא רק, אבל...). ההמלצות שלהם נשענות לפעמים על המיקום שלהם. למשל, אם רכשת את הלנקו שלך בישראל, סביר מאוד שהמנוע שלו עבד בטמפרטורות חיצוניות שאף שוודי או גרמני לא הגיע אליהן, אפילו אם הוא הניח את הלנקו שלו ישירות על הכיריים.

המנועים האלה עובדים בהספק נמוך והם מסתדרים מצוין בדרך כלל, בלי שום אוורור, מעבר למה שקיים בחלל הפטפון באופן טבעי. אם אתה רוצה לצחוק קצת, תראה כאן, מדידות מקנדה. 36 מעלות! אמאל'ה - איזה חום!!! :lol: והנה מדידות מפורטוגל... 56 מעלות! וואו! ועדיין נורמלי לחלוטין. בערך כמו מים קרים בצנרת בקיץ הישראלי. :)

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

צ'מע.. הטמפרטורות האלה נשמעות לי הגיוניות ביותר.. בערך מה שהמנוע שלי מגיע עליו. אוקיי.. עוד מסקנה לפרויקט הבא.

בנוגע לבירץ', זה הולך להיות הויכוח התמידי שלנו כנראה.. בכל מקום שאני קורא או בודק הBOTTOM LINE הוא תמיד בירץ' כחומר אולטימטיבי לכל דבר באודיו בערך. אבל שוב, אני חייב לחקור את העניין הזה יותר לעומק.

ובאותו הנושא - ללנקו הבא אני מתכנן לעבוד עם חיתוך לייזר בהכל! מצאתי מקום בדרום תל אביב שחותך לוחות MDF בלייזר מה שאומר שאני יוכל להשתולל על אמת הפעם.. התוכנית כרגע היא שילוב של MDF עם אלומיניום בין השכבות כדי ליצור גיוון חומרי (קראתי איפשהו שזה טוב לרזוננסים). רק צריך למצוא עוד לנקו וקדימה לעבודה.

ולסיום, למה לי להעלב? אני אצא נפסד מכל כיוון אפשרי.. הסיבה שאני כותב בפורום הזה (ובעיקר זה) היא בדיוק בגלל הביקורת הזאת שרק עוזרת לי להתקדם..

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”