רוצה לשדרג את ה ARCTIC המפורסם....

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
אופיר28 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

הי,

משיקולי מקום ונוחות וגם רצון להתקדם טיפה אני מחפש HTPC קטן שיוכל להחליף את ה ARCTIC ששרת אותי נאמנה כנעט שנה וחצי.
הדרישות :

תמיכה ב- 3D מלא
מערכת הפעלה OPENELEC + XBMC
תמיכה במהירות ג'יגה
הרצה חלקה של 1080P
עדיפות ליציאה אופטית (בנוסף ל HDMI)
הפעלה וניווט מהירים
תקציב - נגיד עד 2000....

אני יודע שאינספור פוסטים נפתחו על הנושא הזה אבל עדיין לא נסגרתי על המוצר שמתאים לי וגם ישדרג אותי על הדרך.
אני מבין שה NUC וה ZOTAC הם המומלצים ביותר ,אבל יש כל כך הרבה דגמים שכבר הלכתי לאיבוד.
אשמח להמלצה ממוקדת.

תודה.

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #2 

מיותר לחלוטין. אשמח לקנות ממך את הישן :)

לי יש OP על הARCTIC שלי.

מלבד תמיכה 3D מלא אין סיבה להחליף. כמה באמת אתה צופה ב-3D מלא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

כל מיני PC שהמעבד שלו הוא Core i3 ולא סלרון (כלומר לא 1307U, 1007U, 847U או N2820) יתמוך לך ב-3D מלא.
הדרישה ליציאה אופטית די מצמצמת לך את האפשרויות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #4 

כמו שדורון אמר, אתה צריך מעבד I3 על מנת לנגן 3D מלא.
כמו כן, 3D מלא מצריך שימוש בנגנים חיצוניים שנתמכים רק ב WINDOWS, אז גם האופצייה של OPENELEC נופלת.

אני ממליץ לך על NUC I3. הקיט עם 4 ג'יגה ו 120GB SSD יעלה לך קצת פחות מ 2000 ויתן תמורה מלאה למחיר.
הדבר היחיד שלא יהיה לך יציאה אופטית. האם זה באמת קריטי?

אופיר28 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הסיבה העיקרית לרצון לשדרג זה התמיכה ב 3D מלא.
אומנם אני לא צופה בצורה יומיומית ב 3D אבל אני מאלה שדי שרוט על תלת מימד ומסקרן אותי מאד לראות גם 3D מלא.
מעבר לזה, אני מחפש גם מחשב קטן יותר שירוץ קצת יותר מהר מהארקטיק (שבגדול הוא אחלה מכשיר).

מצד שני.... הורדתם לי את ההתלהבות בגלל חוסר התמיכה ב 3D עם OPENELEC וקושי למצוא מחשב עם יציאה אופטית (מעדיף חיבור ישיר ב HDMI למסך ואודיו ישירות למגבר באופטי).

בקיצור, נעשה עוד קצת חושבים....

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #6 

מבין אותך לגמרי לגבי 3D מלא.
לפני שקניתי את ה NUC I3, השתמשתי בסטרימר שידע לנגן תלת מימד SBS. הורדתי כמה סרטי SBS ולא נפלתי מהתלת המימד.
זה היה נראה לא טבעי ולא מפוקס. ממש לא תמונה קולנועית. רציתי לנצל את היכולות של הטלוויזיה וגם אותי סקרן מאוד לראות תלת מימד מלא אמיתי.

כאמור קניתי את ה NUC I3, התקנתי XBMC ופלאגין לנגן חיצוני (TMT)- והתוצאה פשוט מדהימה. התלת מימד פנומנלי, טבעי, חד. איכות התמונה משאירה אותך עם פה פעור. אתמול ראיתי את הסרט "חיי פיי" ב 3D מלא עם בני משפחה וכולם אמרו שתמונה כזאת מרהיבה לא ראו על גבי מסך טלוויזיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אופיר28, אתה מודע לזה שבחיבור אופטי אין תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים הקיימים בבלו ריי 3D מלא שאתה מעוניין לנגן?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #8 

סתם הערה:
ל"3D מלא" אין שום משמעות מובנת.
אם נדייק יותר אז "3D BD ISO" לא נתמך ב-OpenELEC מאחר שאין תמיכה בקידוד MVC, ובמקרה שמדובר בדיסק BD מקורי (ולא עותק ISO לא מוגן) אז תתכן גם בעיה של מפתחות הצפנה.
HSBS ודומיו (מעל, שזור), כלומר קבצי MKV (לרוב אך לא רק, ע"ע Youtube) עם 3D סטיראוסקופי חצאי רזולוציה נתמכים באופן מלא ב-OpenELEC כולל האצת חומרה.
SBS ודומיו, כלומר קבצי MKV עם 3D סטיראוסקופי רזולוציה מלאה להבנתי נתמכים ב-OpenELEC אך ללא האצת חומרה (כך ש-i3 הוא המינימום כנראה) כאשר ההמלצה (של המפתחים) היא ללכת על מעבד גרפי עדכני של אינטל, כלומר רצוי מעבד Haswell (אך ייתכן שלא תהיה בעיה גם עם שני הדורות הקודמים Ivy ו-Sandy).

לפותח השרשור:
שאל את עצמך פעמיים אם אתה צריך תמיכה ב-3D BD ISO ולא מוכן להסתפק ב-SBS וכנס לפורומי OpenELEC או XBMC (או חפש בגוגל) ובקש המלצות משתמשים על דגם NUC מינימלי שיריץ SBS כראוי (להתרשמות מדרישות מעבד מינימליות).

נ.ב.
בדוק כי הטלוויזיה שלך מסוגלת בכלל להציג תמונה ברזו' 1080P לשתי העיניים (אם היא 3D פאסיבית ולא UHD אז כנראה שלא).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אני משתדל תמיד לכתוב "בלו ריי 3D מלא", ולציין ש-SBS/OU כן נתמכים.

אופיר28 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

pixies, כן אני מודע לעניין הזה, ובכל מקרה כרגע גם הרסיבר שלי לא תומך בפורמטים האלה כך שזה פחות מפריע לי. DD ו DTS סטנדרטים מתאימים לי בשלב זה של החיים....

dhead666, לגבי SBS - הארקטיק עושה את העבודה בלי בעיה. יש לי הרבה קבצי SBS שמנוגנים בהצלחה. מאד מענין אותי לנגן גם 3D מלא ולהבין האם באמת יש כזה שדרוג באפקט כמו שקודמי אמר.
לגבי המסך שלי, מדובר בפנסוניק VT50 עם תלת מימד אקטיבי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”