המלצה על ראוטר עם טווח קליטה גדול לhotbox
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
שלום
יש לי את הhotbox והטווח קליטה שלו מגוחך
הייתי שמח להמלצה על ראוטר שיתחבר לhotbox בעל טווח קליטה גדול שאוכל לקלוט כמו שצריך גם בקומה למטה
התקציב שלי הוא בסביבות 200-300 ש"ח
תודה מראש
יש לי את הhotbox והטווח קליטה שלו מגוחך
הייתי שמח להמלצה על ראוטר שיתחבר לhotbox בעל טווח קליטה גדול שאוכל לקלוט כמו שצריך גם בקומה למטה
התקציב שלי הוא בסביבות 200-300 ש"ח
תודה מראש
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
Tplink wr1043nd
http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292
אחלה ראוטר תומך ברשת ג׳יגה קווית
3 אנטנות ומומלץ מאוד על-ידי
http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=748292
אחלה ראוטר תומך ברשת ג׳יגה קווית
3 אנטנות ומומלץ מאוד על-ידי
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה
יש המלצה על משהו יותר זול שיעשה את העבודה? או שעדיף לי ללכת על זה?
יש המלצה על משהו יותר זול שיעשה את העבודה? או שעדיף לי ללכת על זה?
- starrywolf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
אני מצטרף להמלצה החמה של קודמי על הנתב הזה - יש לי אותו בבית ויש קליטה טובה ממרחק של כ-25 מטר דרך 4 קירות.
(מדהים שאני קניתי אותו לפני כמה שנים ב-260 ש"ח ובמקום לרדת במחיר עכשיו הוא עולה כמעט 300 ש"ח... הזוי משהו...)
(מדהים שאני קניתי אותו לפני כמה שנים ב-260 ש"ח ובמקום לרדת במחיר עכשיו הוא עולה כמעט 300 ש"ח... הזוי משהו...)
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי, הצלחתם לשכנע אותי
כנראה שאקנה אותו
תודה
כנראה שאקנה אותו
תודה
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

אז קניתצי את הראוטר והוא הגיע, חיברתי אותו והכל עובד.
הבעיה שאני עדיין לא קולט כמו שצריך, כמעט כמו מה שהיה לי עם ההוטבוקס (בקומה למטה אני קולט קו אחד ומצליח לגלוש על 2.5 מגה)
הנורה של ה WiFi גם כל הזמן נכתב ונדלקת (למרות שהאינטרנט האלחוטי יציב ולא מתנתק ככה שאולי ככה זה אמור להיות)
יש אולי משהו בהגדרות שאני יכול לשנות? לא נראה לי הגיוני
הבעיה שאני עדיין לא קולט כמו שצריך, כמעט כמו מה שהיה לי עם ההוטבוקס (בקומה למטה אני קולט קו אחד ומצליח לגלוש על 2.5 מגה)
הנורה של ה WiFi גם כל הזמן נכתב ונדלקת (למרות שהאינטרנט האלחוטי יציב ולא מתנתק ככה שאולי ככה זה אמור להיות)
יש אולי משהו בהגדרות שאני יכול לשנות? לא נראה לי הגיוני
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

נסה אולי למקם את האנטנות בצורה שונה,
האנטנות משדרות לצדדים (ולא מה״ראש״ שלהן)
כל משחק שלהן יכןל לתת כיסוי טוב יותר, כמובן גם שיניי מיקום הראוטר, אפילו בקצת, הזזת גורמים מפריעים גם...
כמו כן בהגדרות תנסה לעבור ערוץ, אולי ל6
האנטנות משדרות לצדדים (ולא מה״ראש״ שלהן)
כל משחק שלהן יכןל לתת כיסוי טוב יותר, כמובן גם שיניי מיקום הראוטר, אפילו בקצת, הזזת גורמים מפריעים גם...
כמו כן בהגדרות תנסה לעבור ערוץ, אולי ל6
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

עשיתי את זה והקליטה עדיין גרועה
בקומה למטה זה משחק בין קו אחד ל-ללא קו בכלל
ואיך כשאני יוצא מהחדר אוטומטית יורד פס (מטר וחצי מהראוטר)
לא נראה לי הגיוני..מה הסיבה לזה?
בקומה למטה זה משחק בין קו אחד ל-ללא קו בכלל
ואיך כשאני יוצא מהחדר אוטומטית יורד פס (מטר וחצי מהראוטר)
לא נראה לי הגיוני..מה הסיבה לזה?
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
מקמת אותו בתוך ממ"ד? בתוך ארונית?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

לא
בחדר רגיל בקומה העליונה
ניסיתי להזיז אותו למקום אחר באותו חדר וקיבלתי תוצאה יותר גרועה אפילו
הוא יושב כרגע דיי קרוב לדלת וגם כשהחזקתי אותו בכל מיני זוויות ליד הכניסה הקליטה הייתה זוועה..
אני קולט מהבית השכן (שלהם יש גם TP LINK רק הרבה יותר ישן ובעל 2 אנטנות) כמו שאני קולט מהבית בקומה למטה..ברגע שאני יוצא מהחדר מטר וחצי הקליטה כבר מתחילה לרדת
לא יודע איך לפתור את זה ומה הבעיה
בחדר רגיל בקומה העליונה
ניסיתי להזיז אותו למקום אחר באותו חדר וקיבלתי תוצאה יותר גרועה אפילו
הוא יושב כרגע דיי קרוב לדלת וגם כשהחזקתי אותו בכל מיני זוויות ליד הכניסה הקליטה הייתה זוועה..
אני קולט מהבית השכן (שלהם יש גם TP LINK רק הרבה יותר ישן ובעל 2 אנטנות) כמו שאני קולט מהבית בקומה למטה..ברגע שאני יוצא מהחדר מטר וחצי הקליטה כבר מתחילה לרדת
לא יודע איך לפתור את זה ומה הבעיה
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

תתחיל מהפעולות הסטנדרטיות:
1. תוודא שהאנטנות מוברגות היטב ועד הסוף
2. תעדכן קושחה לעדכנית ביותר שיש באתר של TP-LINK
3. תשנה את ערוץ העבודה של הנתב ל-1, 6 או 11
4. תשנה את מנגנון ההצפנה ל-WPA2/AES
4. תשנה את מנגנון ההצפנה ל-WPA2/AES
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

1. בדקתי ווידאתי עכשיו שוב אפילוNetCHEIF כתב:תתחיל מהפעולות הסטנדרטיות:
4. תשנה את מנגנון ההצפנה ל-WPA2/AES...
2. עדכנתי קושחה
3. שיניתי בין הערוצים
4. אני לא מוצא את שיטת ההצפנה הזאת, אני כרגע על WPA/WPA2, מעבר לזה יש לי WPA/WPA2 - Enterprise ו-WEP
בכל מקרה, גם לאחר שעשיתי את שלושת השלבים המצב כמו שהיה..ברגע שאני עושה כמה צעדים מהחדר אוטומטית 2 קווין יורדים לי מהקליטה (אני עדיין באותה קומה), כשיורד אין בכלל מה לדבר...יורד לי לקו-לא קו בכלל וגלישה של בין 1 ל 2.5 מגה
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

באמצעות מה אתה בודק את ה״קווים״ ? סמארטפון? לפטופ? יכול להיות שהכרטיס רשת של הקליינט שלך/סמארטפון שלך לא טוב
אני לא חושב שמרחק של ״כמה צעדים״ יכול להוריד את הקליטה ככה, מוזר לי
אני לא חושב שמרחק של ״כמה צעדים״ יכול להוריד את הקליטה ככה, מוזר לי
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

סמארטפונים
אבל אני קולט איתם באותה רמה ראוטר הרבה יותר מרוחק..ובדקתי בכמה סמארטפונים שונים..
בקומה למטה יש לי סמארט-טיוי מבוסס אנדרואיד שאני אפילו לא יכול להפעיל עליו סרטון ביוטיוב מרוב שאין קליטה..
זה לא תקין.במיוחד כשזה ראוטר שאמור לתת קליטה למרחקים הרבה יותר גבוהיים (לפי ההמלצות פה) (ולפי זה שהראוטר מהבית השכן שהוא גם TP LIKK יותר ישן בעל 2 אנטנות מביא אחלה ביצועים - אני קולט אותו אצלי כמו את הרואטר שיושב אצלי בתוך הבית)
אבל אני קולט איתם באותה רמה ראוטר הרבה יותר מרוחק..ובדקתי בכמה סמארטפונים שונים..
בקומה למטה יש לי סמארט-טיוי מבוסס אנדרואיד שאני אפילו לא יכול להפעיל עליו סרטון ביוטיוב מרוב שאין קליטה..
זה לא תקין.במיוחד כשזה ראוטר שאמור לתת קליטה למרחקים הרבה יותר גבוהיים (לפי ההמלצות פה) (ולפי זה שהראוטר מהבית השכן שהוא גם TP LIKK יותר ישן בעל 2 אנטנות מביא אחלה ביצועים - אני קולט אותו אצלי כמו את הרואטר שיושב אצלי בתוך הבית)
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

טוב, כל בית לגופו, אי אפשר להבטיח שום דבר, זה כמו הבתים האלו שאין להם קליטה סלולרית בחדרי שינה\בסלון, לך תסביר את זה... זה הכל המבנה של הבית.
בכל אופן, יש מצב אתה לווה את הראוטר מהשכן שלך? מנסה ראוטר אחר? קשה לי להאמין שראוטר במחיר סביר מן המניין ייתן לך פה פלאים,
אם ה1043 לא קולט מצוין, השאר לא ייעשו פלאים לדעתי...
אגב, לדעתי כשזה כבר קשור לקומות, בטח ובטח שאתה רוצה לראות יוטיוב וכו', WIFI זה כבר לא פיתרון טוב... חייב לשרשר AP בצורה כזאתי או אחרת
צריך להשקיע איכשהו בהשחלה, ואם זו לא אופציה, נסה רשת על גבי חשמל (אני לא ניסיתי את זה בחיים)
בכל אופן, יש מצב אתה לווה את הראוטר מהשכן שלך? מנסה ראוטר אחר? קשה לי להאמין שראוטר במחיר סביר מן המניין ייתן לך פה פלאים,
אגב, לדעתי כשזה כבר קשור לקומות, בטח ובטח שאתה רוצה לראות יוטיוב וכו', WIFI זה כבר לא פיתרון טוב... חייב לשרשר AP בצורה כזאתי או אחרת
צריך להשקיע איכשהו בהשחלה, ואם זו לא אופציה, נסה רשת על גבי חשמל (אני לא ניסיתי את זה בחיים)
- miko79
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
- שם מלא: עומר
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

עשיתי את הבדיקה והחלפתי בין הראוטריםtomer953 כתב:טוב, כל בית לגופו, אי אפשר להבטיח שום דבר, זה כמו הבתים האלו שאין להם קליטה סלולרית בחדרי שינה\בסלון, לך תסביר את זה... זה הכל המבנה של הבית.
צריך להשקיע איכשהו בהשחלה, ואם זו לא אופציה, נסה רשת על גבי חשמל (אני לא ניסיתי את זה בחיים)...
הראוטר של השכנים תפקד אצלי בבית בצורה דומה, ככה שכנראה הבעיה בחדר
אבל (!), וזה אבל גדול - חיברתי את הראוטר החדש שלי אצל השכנים והקליטה הייתה זוועה (בדיוק באותו מקום שהראוטר שלהם ישב), מטר וחצי ממנו כבר אין קליטה, 6 מטר כבר ללא קווים
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

יכול להיות שנפלת על ראוטר פגום - זה קורה. תתקשר ליבואן (בנדא) ותבקש החלפה.
-
Hben
-
- חבר שרק התחיל

דיברתי איתם
ישלחו לי אחד חדש
אמרו לי שזה ראוטר עם טווח קליטה נמוך, זה נכון? כי לפי התגובות פה בתחילת השרשור אנשים אמרו שקלטו אותו למרחקים גדולים
ישלחו לי אחד חדש
אמרו לי שזה ראוטר עם טווח קליטה נמוך, זה נכון? כי לפי התגובות פה בתחילת השרשור אנשים אמרו שקלטו אותו למרחקים גדולים
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

טווח הקליטה שלו אינו שונה מנתבים אחרים שיש בשוק. תדווח מה המצב אחרי שתקבל ותתקין את הראוטר החדש.