קצת על אקסטרימר סיידווינדר 4

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
aboren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

קניתי מלכתחילה את המכשיר בשביל החדר של הילד שהיום עובד עם ממיר עידן פלוס + פופקורן 110. השימוש הוא בעיקר הזרמת סרטים וסדרות מדיסק חיצוני שמחובר אל המחשב.
עלה לי כל התענוג 79 יורו שאני חושב שזה היה המחיר שהייתי משלם על דונגל אנדרואיד חלש. פה יש לי מוצר של חברה מוכרת. אז כן לפני שאני מתחיל לבקר את העסק, זה מחיר משתלם מאוד.
המכשיר מגיע מקונפג על ידי אקסטרימר לא הכל מעניין אותי כצופה ישראלי. למרות שמעניין אותי לדעת אם מי שקנה את המכשיר ממדינות אחרות גם מקבל קישורים לווידאו של וואלה ועוד כאלו וכאלו.
העידן פלוס עובד בסדר גמור, לקח לו שלוש דקות לעשות סריקה ולמצוא את התחנות. איכות השידור קצת פחות טובה ממיר יעודי אבל מדובר פה על DVB-T2 אז אולי בימים שיהיה HD יהיה שווה יותר.
חיפשתי נגן לסרטים. אבל הנגנים שהגיעו מובנים עם המכשיר לא הצליחו לקרוא כתוביות כהלכה. למרות שהגדרתי לו עברית באנדרואיד.
אז הלכתי לאופציה שבגללה בעצם קניתי את המכשיר הXBMC. הוא הגיע עמוס לעייפה בפלאגינים. ככה שאני פותח את התוכנה אני מתחיל בשלב ראשון לקבל עדכונים לפאלגינים ובשלב שני לקבל הודעות שגיאה על פלאגינים שלא עובדים יותר. זה היה ממש מפריע. אתה בא להפעיל סרט וקופץ לך הודעה הסקריפט נכשל. ומאוד קשה לפחות לי להתמודד עם השלט עכבר שלהם. באיזה שהוא שלב פשוט חיברתי מקלדת ועכבר USB למחשב והתחלתי לעבוד.
אתמול נשברתי הגעתי למכשיר והתחלתי להסיר תוכנות שאני לא צריך. החלטתי להקשיב למדריך שיש פה ורצית להתקין את גירסת הXBMC שהומלצה פה במדריך האחרון שפרסם THE WIZ. הסרתי את הXBMC ושמתי את ההתקנה על התקן חיצוני. ניסיתי להתקין את הAPK אבל ההתקנה נכשלה.
חזרתי למסך הראשי ובקיצורי הדרך היה עדיין את הXBMC, רק במקום אפשרות להפעיל, היה אפשרות להוריד. הורדתי את הXBMC והייתי בטוח ששוב אקבל את אותה מערכת עם כל התוספות המיותרות שלהם. אבל לא קיבלתי יחסית XBMC נקי. הבעיה היחידה שלמרות שהורדתי את הXBMC מהמסך הראשי הוא עדיין לא זיהה ובמקום להפעיל אותו מקיצורי הדרך של אקסטרימר, אני צריך להיכנס לאפליקציות של אנדרואיד ולהפעיל אותו משם. קצת מסורבל אבל לפחות יש לי אפשרות לעבוד עם הXBMC ולהתקין את הפלאגינים שאני רוצה.
עוד הפריע לי שאין כפתור לכבות את המכשיר מסודר. בשלט שלהם צריך ללחוץ על כיבוי, אבל אין שום חיווי שהמכשיר נכבה וזה סוג של ניסוי וטעייה. אותו הדבר עם לחיצה ארוכה על הכפתור.
אז לבסוף, בשביל מערכת XBMC עם אקסטרה תוספות וממיר עידן פלוס בשביל 79 אירו כולל משלוח עד הבית זה שווה כל שקל.
לא ניסיתי שימושים כבדים במכשיר, אז אני לא יודע איך הוא מתמודד עם קבצים גדולים. אבל מי שמחפש מכשיר נוסף לחדר שינה, אני חושב שהוא מצויין והוא בדיוק מה שציפיתי שהוא יהיה.
התאכזבתי מהפורום שלהם שעוד לפני שכתבתי הודעה אחת כבר נחסמתי. חבל.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שווה שקל?

שליחה #2 

שווה כל שקל... עניין של השקפת עולם.

תתחיל קצת לקרוא בפורום של אקסטרימר.
תתקין לאונצר חדש בשם נובה ותקבל ממשק אנדרואיד נורמלי.
גרסאות XBMC לא עובדות על האקסטרימר מלבד אלו שתוריד מהפורום. יש גרסה חדשה שעובדת טוב יותר אבל עדיין לא חפה מבעיות.
תתקין בדיוק כמו שמוסבר ויהיה לך קיצור דרך מסודר ללאונצר.
בשלב זה לא ניתן לכבות את המכשיר, צריך להמתין לתיקון הבא.
כמו כן לא ניתן לעדכן דרך ה LAN אלא דרך ה WIFI בלבד.
יש עוד רשימה ארוכה של בעיות.

בשלב זה שווה.. אולי שקל וחצי.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

79€ (לפני מע"מ) מחיר מופרז ומוגזם לפלטפורמה סינית דו-ליבתית מיושנת שהיתה לא עדכנית ביום בו יצאה (מעל לשנה).
אפשר לרכוש מכשירי RK3188 במחירים מצחיקים והם עולים על Amlogic MX בכל פרמטר אפשרי, בטח ובטח בהתאמה ל-XBMC.
נכון להיום גם אפשר לשכוח מהרצת גרסה 14 של XBMC Helix על Amlogic.

עם כל הכבוד חברת אקסטרימר זו בדיחה, הם אפילו לא טרחו לעדכן את מערכת האנדרואיד ל-4.4 (וקיים עדכון לפלטפורמה הזו), ללא העדכון הזה קיימות בעיות עם DVB-T (יותר מדויק עם וידאו שזור) שאני בספק אם פותח השרשור הבחין בהן.

אישית אם הייתי מוגבל להריץ אנדרואיד על הפלטפורמה הזו הייתי שולח את המכשיר לפח הזבל אליו הוא שייך.

Tuberomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

dhead666 כתב:79€ (לפני מע"מ) מחיר מופרז ומוגזם לפלטפורמה סינית דו-ליבתית מיושנת שהיתה לא עדכנית ביום בו יצאה (מעל לשנה).
אפשר לרכוש מכשירי RK3188 במחירים מצחיקים והם עולים על Amlogic MX בכל פרמטר אפשרי, בטח ובטח בהתאמה ל-XBMC.
נכון להיום גם אפשר לשכוח מהרצת גרסה 14 של XBMC Helix על Amlogic.
...
דווקא לפי עמוד הויקי הזה נראה שמכשירי AMLogic הם לכאורה יותר טובים עם XBMC תחת אנדרואיד. אולי הטבלה הזאת לא לגמרי מדוייקת או נותנת רושם מוטעה אבל על פניו זה נראה כאילו AMLogic הם לכאורה הצ'יפים הכי טובים להרצת XBMC תחת אנדרואיד.

לא הבנתי למה אתה אומר ש"אפשר לשכוח מהרצת גרסה 14 של XBMC Helix על Amlogic" כאשר אתה בעצמך ציינת כאן: "בכל מקרה גם גרסת פיתוח מבוססת Helix כבר ריאלית". אולי אני מבלבל בין הרצת XBMC על אנרדואיד בהשוואה ללינוקס אבל בכל מקרה אני לא רואה סיבה ללמה לא יהיה Helix מכיוון שלפי הבנתי קיימת תמיכה בעץ הפיתוח של XBMC, כפי שגם אתה ציינת כאן: "תודות ל-Pivos התמיכה בפלטפורמה קיימת בעץ הפיתוח הרשמי של XBMC כך שהוצאת מערכת הפעלה עם גרסת XBMC מעודכנת פשוטה מתמיד".

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #5 

@Tuberomix

אתה עושה סלט.
אין מקום להשוואה בין לינוקס לאנדרואיד, הדרך שבה XBMC מזהה את שבבי Amlogic תחת אנדרואיד עקומה והמפתחים יסירו זאת ב-Helix גם אם לא יהיה פתרון טוב יותר.

דף הוויקי מוסר מידע חלקי בלבד ולא נכון להסתמך עליו בלבד, כמו:
* עם Amlogic קיים באג במפענח MPEG2 כך שבמצבים מסוימים יהיה פיענוח בתוכנה, וזה רק עם Gotham, עם Frodo המכשיר פשוט יכשל בניגון.
* לא מספר שעם שבבים מרובעי ליבות כמו RK3188 אין בעיה של פענוח MPEG2 בתוכנה.
* אין התייחסות לזאת שכל השבבים הסיניים מתחממים בצורה מוגזמת לעומת שבבים מחברות כמו Freescale ו-Qualcomm (מישהו הזכיר את FireTV ?).
* ברוב המקרים היום מערכת האנדרואיד שמגיעה עם מכשירי Amlogic לא מאפשרת ניגון דרך גרסת XBMC Gotham הרשמית ללא תקלות של חוסר סנכרון אודיו או מסך שחור.
* תקלת FF/RW המוכרת עם Amlogic שאין לה תיקון באנדרואיד.
* תקלות שונות נוספות ספציפיות ל-Amlogic.

לדעתי מכשירי Amlogic במצב הנוכחי הם בין הגרועים ביותר אם המטרה להריץ את XBMC תחת אנדרואיד.
אם הייתי שוקל לרכוש מוצר אנדרואיד אז או שהייתי הולך על מכשיר איכותי מפלטפורמת RK3188 או על פלטפורמות שמשמעותית יותר מוצלחות ונתמכות באופן מלא או בתהליך של הוספת התמיכה כמו Exynos, i.MX6, ו-Adreno עם מכשירים זולים כמו Cubox-i, FireTV, ו-ODROID-U3.

עריכה:
אפשר גם לשקול לרכוש מחשב זול מבוסס Haswell או Baytrail כמו ה-NUC מבוסס N2820 ולהתקין עליו אנדרואיד.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”