גרסת XBMC המותקנת - 13RC1. הפעלתי את אופציית Airplay בהגדרות.
באיטיונז מופיע (סוף סוף) הכפתור של ה־Airplay והוא מאפשר את בחירת ה־XBMC. כאשר אני מנגנת קטע מוזיקלי, מבחינת האיטיונז זה עובד, פס ההתקדמות מתקדם, הכל סבבה - רק שה־XBMC לא מתחלף לתצוגת מוזיקה ולא מנגן.
שני המחשבים כמובן באותה רשת. אני מצליחה להזרים את המוזיקה אם אני מפעילה שרת DLNA על המק, מה שמראה שאין בעיית תקשורת ביניהם, אבל עליתי על דבר מוזר: בהזרמה מה־DLNA, מרבית השירים נכשלים בהשמעה אם אני משתמשת בנגן ברירת המחדל, ועובדים רק אם אני בוחרת ״השמע באמצעות DVDPlayer״.
יכול להיות שיש קשר בין זה לבין העובדה שהוא לא מצליח לנגן את מה שהאייר-פליי שולח אליו?
איך מגדירים שנגן ברירת המחדל יהיה ה־DVDPlayer הנ״ל?
ה־Airplay לא עובד מול ה־XBMC - מה יכולה להיות הבעיה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
הגדרת נגן חיצוני כברירת מחדל
בעיקרון שמים בקובץ בשם Advancedsettings.xml שנמצא בתוך תיקיית הuserdata (לא נמצא - יוצרים אותו) את השורה
<defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
אבל תקראי פה
http://wiki.xbmc.org/?title=External_players
לגבי הAIRPLAY - הוא אף פעם לא יציב ב100 אחוז (כי זה לא APPLE TV)
אבל בRC1 הוא עובד אצלי דרך IPHONE מ4-5 מכשירים שונים (HTPC, PI וכו)
תנסי בהגדרות - שירותים - לבדוק שנתת גישה שם לשירותי הZEROCONF ולשירותי הAIRPLAY, לראות שנתת גישה לכל ה"אפשר למערכות אחרות לשלוט עליי" וכו', ממש תסמני שם הכל שקשור לגישה.
אח"כ תנסי להעלות את הרשת מחדש (ראוטר,מחשב נשלט, ובפלאפון את הWIFI לכבות ולהדליק שוב) - בקיצור ממש לרסט את כל המעגלים.
ולנסות שוב...
בעיקרון שמים בקובץ בשם Advancedsettings.xml שנמצא בתוך תיקיית הuserdata (לא נמצא - יוצרים אותו) את השורה
<defaultplayer>dvdplayer</defaultplayer>
אבל תקראי פה
http://wiki.xbmc.org/?title=External_players
לגבי הAIRPLAY - הוא אף פעם לא יציב ב100 אחוז (כי זה לא APPLE TV)
אבל בRC1 הוא עובד אצלי דרך IPHONE מ4-5 מכשירים שונים (HTPC, PI וכו)
תנסי בהגדרות - שירותים - לבדוק שנתת גישה שם לשירותי הZEROCONF ולשירותי הAIRPLAY, לראות שנתת גישה לכל ה"אפשר למערכות אחרות לשלוט עליי" וכו', ממש תסמני שם הכל שקשור לגישה.
אח"כ תנסי להעלות את הרשת מחדש (ראוטר,מחשב נשלט, ובפלאפון את הWIFI לכבות ולהדליק שוב) - בקיצור ממש לרסט את כל המעגלים.
ולנסות שוב...
טוב, ההגדרה של advancedsettings אכן פעלה. גם מה־DLNA וגם מה־Airplay המוזיקה מתנגנת.
חיטטתי קצת באתר של xmbc, ונראה שהם לא ממליצים על שימוש ב־DVDPlayer עבור קבצי אודיו טהורים - הם אומרים שחלק מהתכונות של הנגן הולכות לאיבוד. וקראתי את הדף שנוגע ל־PAPlayer, ונראה שהוא דורש איזושהי ספריה כדי לנגן קבצי AAC, שלא נמצאת בהתקנה של xbmc אצלי (התקנתי כמובן מהמקורות שלהם - גותאם לא זמינה סתם מההפצה). הם כותבים כך לגבי AAC:
הסתכלתי בספריה /usr/lib/xbmc/system/players/paplayer/ ואין שם שום דבר שמזכיר את הנ״ל:
אני צריכה להוריד איזו חבילה נוספת? הבעיה בגירסת ה־unstable? במערכת ה־64 ביט? כל התשובות נכונות? אף תשובה לא נכונה?
חיטטתי קצת באתר של xmbc, ונראה שהם לא ממליצים על שימוש ב־DVDPlayer עבור קבצי אודיו טהורים - הם אומרים שחלק מהתכונות של הנגן הולכות לאיבוד. וקראתי את הדף שנוגע ל־PAPlayer, ונראה שהוא דורש איזושהי ספריה כדי לנגן קבצי AAC, שלא נמצאת בהתקנה של xbmc אצלי (התקנתי כמובן מהמקורות שלהם - גותאם לא זמינה סתם מההפצה). הם כותבים כך לגבי AAC:
קוד: בחירת הכל
AAC aka LC-AAC and also AAC+ aka HE-AAC (needs AACCodec.dll from SVN) Based on faac קוד: בחירת הכל
libsidplay2-x86_64-linux.so
nosefart-x86_64-linux.so
stsoundlibrary-x86_64-linux.so
timidity-x86_64-linux.so
vgmstream-x86_64-linux.so