מחפש זרוע לפטיפון
שלום.
אני צריך את עזרת חברי הפורום, לא מזמן רכשתי thorens 160 ובכל מקום שקראתי עליו
קיבלתי את הרושם שהזרוע שלו (המקורית) היא החוליה החלשה ולכן אני מעוניין להחליף אותה.
כעת הייתי רוצה לדעת מה האלטרנטיבות העומדות לרשותי
ומה סדר הגודל (יד שניה בלבד) שזה הולך לעלות?
שבוע טוב לכולנו.
ברק.
אני צריך את עזרת חברי הפורום, לא מזמן רכשתי thorens 160 ובכל מקום שקראתי עליו
קיבלתי את הרושם שהזרוע שלו (המקורית) היא החוליה החלשה ולכן אני מעוניין להחליף אותה.
כעת הייתי רוצה לדעת מה האלטרנטיבות העומדות לרשותי
ומה סדר הגודל (יד שניה בלבד) שזה הולך לעלות?
שבוע טוב לכולנו.
ברק.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין מה יחשב מחיר טוב עבור זרוע כזו?
ומה ההבדלים בין הזרועות שבסידרה? ( type i,type ii and etc)
המחיר הממוצע שראיתי מכירות נסגרות הוא באיזור ה-200$
, במחיר הזה עם קצת מזל אפשר לצרף לזרוע גם פטיפון
.
בכל מקרה עקבתי אחרי שני TD150 לחלקים שנמכרו בגרושים,
הבעיה היתה שהמשלוח (אנגליה) יוצא יותר מ-100 פאונד כך שזה לא משתלם כלכלית.
אני אמשיך לעקוב.
ומה ההבדלים בין הזרועות שבסידרה? ( type i,type ii and etc)
המחיר הממוצע שראיתי מכירות נסגרות הוא באיזור ה-200$
, במחיר הזה עם קצת מזל אפשר לצרף לזרוע גם פטיפון
בכל מקרה עקבתי אחרי שני TD150 לחלקים שנמכרו בגרושים,
הבעיה היתה שהמשלוח (אנגליה) יוצא יותר מ-100 פאונד כך שזה לא משתלם כלכלית.
אני אמשיך לעקוב.
קח זרוע AKITO יד שנייה שמורה מאוד של LINN , אם תרצה אני אתן לך יותר פרטים, במחיר של כ-280$ ולא תצטער (מנסיון). כבר ראיתי שילוב כזה של AKITO עם THORENS והתוצאה מצויינת.
אבל, כל בחשבון שאם אתה כבר נכנס לעניין לעומק, תצטרך, אפילו בבוא הזמן, להוסיף מגבר פונו (עדיף על כרטיס פונו זול במגברים ישנים), וכן תצטרך ראש+מחט הולמים וזולים ו-LINN יקרים וקשים להשגה בישראל, וזה קשה מאוד למצוא כיד שנייה, אבל ישנם ראשים לא רעים במחירים טובים (תבדוק GRADO ויש אפילו זולים יותר של SHURE או AUDIO TECHNICA).
הייתרון בהרכב כזה הוא שאתה יכול לשדרג בעתיד ולהגיע לביצועים טובים, כפוטנציאל.
אבל, כל בחשבון שאם אתה כבר נכנס לעניין לעומק, תצטרך, אפילו בבוא הזמן, להוסיף מגבר פונו (עדיף על כרטיס פונו זול במגברים ישנים), וכן תצטרך ראש+מחט הולמים וזולים ו-LINN יקרים וקשים להשגה בישראל, וזה קשה מאוד למצוא כיד שנייה, אבל ישנם ראשים לא רעים במחירים טובים (תבדוק GRADO ויש אפילו זולים יותר של SHURE או AUDIO TECHNICA).
הייתרון בהרכב כזה הוא שאתה יכול לשדרג בעתיד ולהגיע לביצועים טובים, כפוטנציאל.
The Black Wax
קודם כל תודה רבה על העצות!
כבר חשבתי שהשירשור הזה דעך, אבל אני שמח שלא
מכיוון שלאחר כמעט 3 שבועות של מעקב אחר מכירת זרועות באיבי
הדברים לא פשוטים כמו שחשבתי, מציאות כמעט ואין שם.
יאיר אני לא מבין גדול בפטיפונים אבל לפי מה שקראתי(בכל אתר אפשרי)
עם כיונון נכון של הטורנס(כולל damping),הצבתו על מדף יעודי והחלפת הזרוע הבנתי שהוא לא יפול
מ rega planner 2/3 (תקן אותי אם אני טועה) בנוסף אני פשוט אוהב אותו יותר.
דבר שני אני מבין שלמשקל של הזרוע יש חשיבות קריטית, וידוע ש sme s2 improved קלים יותר
מהלא משופרים אבל גם פחות טובים (ולכן גם נמכרים בלפחות 100$ פחות), השאלה היא האם ה pre-improved
לא כבדים מדי כך שהם יפרו את האיזון, ושנית מה יחשב מחיר טוב עבור זרוע כזו (כי כרגע הזרוע הכי זולה שאני ראית
נמכרה עבור 260$ לא כולל משלוח. יכול מאוד להיות שבארץ ניתן להשיג כזו זרוע בפחות.
לגבי הזרועות של linn הן נמכרות כמעט באותו מחיר כמו Sme כלומר השאלה היא איזו זרוע עדיפה?
לגבי rega הן זולות משמעותית משני החברות האחרות? כמובן תלוי אם הן עברו שיפורים.
אשמח אם תעזרו לי להחליט, כי כמו שאתם רואים אני עדין מבולבל.
רועי אני אשמח אם תשתף אותי בנסיון שיש לך לגבי הטורנס שהזכרת.
ברק.
כבר חשבתי שהשירשור הזה דעך, אבל אני שמח שלא
מכיוון שלאחר כמעט 3 שבועות של מעקב אחר מכירת זרועות באיבי
הדברים לא פשוטים כמו שחשבתי, מציאות כמעט ואין שם.
יאיר אני לא מבין גדול בפטיפונים אבל לפי מה שקראתי(בכל אתר אפשרי)
עם כיונון נכון של הטורנס(כולל damping),הצבתו על מדף יעודי והחלפת הזרוע הבנתי שהוא לא יפול
מ rega planner 2/3 (תקן אותי אם אני טועה) בנוסף אני פשוט אוהב אותו יותר.
דבר שני אני מבין שלמשקל של הזרוע יש חשיבות קריטית, וידוע ש sme s2 improved קלים יותר
מהלא משופרים אבל גם פחות טובים (ולכן גם נמכרים בלפחות 100$ פחות), השאלה היא האם ה pre-improved
לא כבדים מדי כך שהם יפרו את האיזון, ושנית מה יחשב מחיר טוב עבור זרוע כזו (כי כרגע הזרוע הכי זולה שאני ראית
נמכרה עבור 260$ לא כולל משלוח. יכול מאוד להיות שבארץ ניתן להשיג כזו זרוע בפחות.
לגבי הזרועות של linn הן נמכרות כמעט באותו מחיר כמו Sme כלומר השאלה היא איזו זרוע עדיפה?
לגבי rega הן זולות משמעותית משני החברות האחרות? כמובן תלוי אם הן עברו שיפורים.
אשמח אם תעזרו לי להחליט, כי כמו שאתם רואים אני עדין מבולבל.
רועי אני אשמח אם תשתף אותי בנסיון שיש לך לגבי הטורנס שהזכרת.
ברק.
ברק אח יקר,
הנסיון שלי הוא יותר עם AKITO מאשר עם THORNES, אם כי ראיתי גם שילוב כזה.
במחיר שהיא עולה לא תמצא עוד הרבה זרועות שנשמעות כמוה.
לגבי SME - חברה מוערכת ומצויינת, הבעייה היא שאין בארץ הרבה אנשים עם ציוד של SME כי ככל שאני יודע לא היה יבוא בעשור האחרון (ואולי בכלל). בזמנו הייתי "מת" לשמוע פטפון של SME אך לא היה אפשרי בארצנו אלא אם כן יבוא אישי, ולא הכרתי אף אחד שיש לו פטפון כזה.
עם LINN אתה יותר בטוח כאן כי:
א. יש לך אנשי שירות מעולים בארץ לנושא אשר מכירים ויודעים לטפל/להרכיב/לשדרג.
ב. מחיר טוב תקבל גם כיד שלישית.
ג. כיד שנייה יחס מחיר/תועלת הוא גבוה ביותר, מדובר בציוד ברמת HIGH END וברמת מחיר LEVEL ENTRY.
ד. תוכל תמיד לשדרג בעתיד
ה. הרבה חברות מיישרות קו עם LINN בעיקר התחום הפונו ומייצרות מוצרים מותאמים ל-LINN (כמו NAIM).
לגבי REGA - פטפון זול וטוב, גם PLANAR 2 וגם PLANAR 3, אך אין יבוא בארץ ושירות לא ברור אם אפשרי.
לתקופה מסויימת החזקתי בפטפון THORENS והייתי מרוצה מאוד.
אם תמצא זרוע RB300 כיד שנייה אני חושב שגם תקבל תוצאה מצויינת, והיא ניתנת לשדרוג נוסף כמו חיווט כסף פנימי ועוד.
באשר למשקל - לא רק משקל חשוב, יש עוד אלמנטים כגון ANTISKATING ו-AZYMUTH וגודל הזווית בין המחט לתקליט ועוד, כאשר תבחר בזרוע וראש מתאים, תפנה לאיש מקצוע שיערוך לך כיוונים, דרך סרגלי מרחק, עוצמת קפיץ הסקייט, משקל (יש משקלים מדוייקים אנלוגיים וגם דיגיטליים), כך שתקבל את התמורה המלאה לכספך.
אנשי מקצוע לא חסרים וכאן תמיד תוכל לקבל המלצות, מה גם שכמעט כל אנשי התעשייה קוראים כאן, מידי פעם, הודעות אלו.
הנסיון שלי הוא יותר עם AKITO מאשר עם THORNES, אם כי ראיתי גם שילוב כזה.
במחיר שהיא עולה לא תמצא עוד הרבה זרועות שנשמעות כמוה.
לגבי SME - חברה מוערכת ומצויינת, הבעייה היא שאין בארץ הרבה אנשים עם ציוד של SME כי ככל שאני יודע לא היה יבוא בעשור האחרון (ואולי בכלל). בזמנו הייתי "מת" לשמוע פטפון של SME אך לא היה אפשרי בארצנו אלא אם כן יבוא אישי, ולא הכרתי אף אחד שיש לו פטפון כזה.
עם LINN אתה יותר בטוח כאן כי:
א. יש לך אנשי שירות מעולים בארץ לנושא אשר מכירים ויודעים לטפל/להרכיב/לשדרג.
ב. מחיר טוב תקבל גם כיד שלישית.
ג. כיד שנייה יחס מחיר/תועלת הוא גבוה ביותר, מדובר בציוד ברמת HIGH END וברמת מחיר LEVEL ENTRY.
ד. תוכל תמיד לשדרג בעתיד
ה. הרבה חברות מיישרות קו עם LINN בעיקר התחום הפונו ומייצרות מוצרים מותאמים ל-LINN (כמו NAIM).
לגבי REGA - פטפון זול וטוב, גם PLANAR 2 וגם PLANAR 3, אך אין יבוא בארץ ושירות לא ברור אם אפשרי.
לתקופה מסויימת החזקתי בפטפון THORENS והייתי מרוצה מאוד.
אם תמצא זרוע RB300 כיד שנייה אני חושב שגם תקבל תוצאה מצויינת, והיא ניתנת לשדרוג נוסף כמו חיווט כסף פנימי ועוד.
באשר למשקל - לא רק משקל חשוב, יש עוד אלמנטים כגון ANTISKATING ו-AZYMUTH וגודל הזווית בין המחט לתקליט ועוד, כאשר תבחר בזרוע וראש מתאים, תפנה לאיש מקצוע שיערוך לך כיוונים, דרך סרגלי מרחק, עוצמת קפיץ הסקייט, משקל (יש משקלים מדוייקים אנלוגיים וגם דיגיטליים), כך שתקבל את התמורה המלאה לכספך.
אנשי מקצוע לא חסרים וכאן תמיד תוכל לקבל המלצות, מה גם שכמעט כל אנשי התעשייה קוראים כאן, מידי פעם, הודעות אלו.
The Black Wax
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זה עמד לקרות, אבל ממה שהבנתי המו"מ בין היבואן ל-REGA התפוצץ עקב דרישה היצרן לייבא כמות גדולה של סחורה, וחוסר כדאיות מצידו של היבואן.
אבל, קח את המידע הזה בערבון מוגבל, מבוסס על שמועה שהגיעה אליי.
אבל, קח את המידע הזה בערבון מוגבל, מבוסס על שמועה שהגיעה אליי.
The Black Wax
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
בכל מקרה, לגבי זרועות של rega אפשר בינתיים להשיג אצלי
roeek כתב:זה עמד לקרות, אבל ממה שהבנתי המו"מ בין היבואן ל-REGA התפוצץ עקב דרישה היצרן לייבא כמות גדולה של סחורה, וחוסר כדאיות מצידו של היבואן.
אבל, קח את המידע הזה בערבון מוגבל, מבוסס על שמועה שהגיעה אליי....
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il