עידן+ בHD - DVB-T2 : נידרש עם רכיב הצפנה?
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 46,00.html
לפי הכתבה, המפרט של הרשות דורש מכשיר עם יכולת פענוח הצפנה. לא ידוע לי שמוכרים כאן כאלו.
למישהו יש מושג במה מדובר? אולי לינק למכשירים לדוגמא (בחול)? האם זה משהו שצריך לחשוב עליו כשקונים?
לא ידוע לי שלטלוויזיות סוני (למשל) יש יכולת כזו....
לפי הכתבה, המפרט של הרשות דורש מכשיר עם יכולת פענוח הצפנה. לא ידוע לי שמוכרים כאן כאלו.
למישהו יש מושג במה מדובר? אולי לינק למכשירים לדוגמא (בחול)? האם זה משהו שצריך לחשוב עליו כשקונים?
לא ידוע לי שלטלוויזיות סוני (למשל) יש יכולת כזו....
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אל תקנה כרגע כלום. גם לא ב-ebay כי הם מוכרים ממיר *** שיש לו אפשרות לדחוף כרטיס.
לדעתי, אם בכלל יקום מתחרה שלישי לטלוויזיה הרב ערוצית, הוא יספק ממיר ייעודי משלו, בלי כרטיסים ובלי כלום. קריאת ההצפנה תהיה כבר בפנים.
תתחדש. סוני בסדר גמור.
לדעתי, אם בכלל יקום מתחרה שלישי לטלוויזיה הרב ערוצית, הוא יספק ממיר ייעודי משלו, בלי כרטיסים ובלי כלום. קריאת ההצפנה תהיה כבר בפנים.
תתחדש. סוני בסדר גמור.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4314
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
rafi_d כתב:http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 46,00.html
לא ידוע לי שלטלוויזיות סוני (למשל) יש יכולת כזו.......
הטלויזיות של סוני גם כאלה ששווקו לפני יותר משנה תומכות בפיענוח של שידורים מוצפנים וכוללים בקר הרחבה מסוג CI Module , גם דיגמי כניסה למשל דגם KDL-50W656A שבדקתי כבר לפני יותר משנה מתמודדים בהצלחה עם פיענוח של שידורי טלויזייה שכללו גישה מותנית גם בהפצה קרקעים שמשודרים גם DVB-T וגם DVB-T2 וגם בהפצה לוויינית שמשודרים בתקנים DVB-S ו DVB-S2 , אפילו אם מדובר בהשידורים שמוצפנים ב simulcrypt . וחבל שהמגיבים שלא מבינים על מה מדובר עונים סתם ומנסים לבלבל את השואל .
אתם טוחנים מים על שטויות כי זה שיצא מסמך פנימי של הרשות השנייה עם מאפיינים של ממיר שמיועד לקליטת שידורים שאף אחד לא מתכנן להעלות לאוויר בינתיים, לא אומר שחייבים ללכת לחנות ולחפש דגם ספציפי שאולי קולע בול לאותו מסמך.
יעברו עלינו עוד הרבה שרבים והרבה מאד מדוזות ישחו בים עד שנראה עוד ערוצים פרט ל-6 שעושים לנו טובה שמשדרים גם היום.
יעברו עלינו עוד הרבה שרבים והרבה מאד מדוזות ישחו בים עד שנראה עוד ערוצים פרט ל-6 שעושים לנו טובה שמשדרים גם היום.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זה המלצה הכי הזוייה מגוכחת ששמעתי . להתעלם מהמסמך איפיון מחייב של הרגולטור ולרכוש ציוד לא מתאים לתנאי סף שהוגדרו , וזה בזמן שקיימים וזמינים לרכישה בשוק המקומי מוצרים שעומדים בקריטריונים , לשפוך כסף לריק ההיתקע עם מוצר שיהיה כאבן שאין לה הופכין , זה באמת המלצה מצוינת .גיל37 כתב:אתם טוחנים מים על שטויות כי זה שיצא מסמך פנימי של הרשות השנייה עם מאפיינים של ממיר שמיועד לקליטת שידורים שאף אחד לא מתכנן להעלות לאוויר בינתיים, לא אומר שחייבים ללכת לחנות ולחפש דגם ספציפי שאולי קולע בול לאותו מסמך.
יעברו עלינו עוד הרבה שרבים והרבה מאד מדוזות ישחו בים עד שנראה עוד ערוצים פרט ל-6 שעושים לנו טובה שמשדרים גם היום....
איזה ממיר מאלו כאן עומד בקריטריונים ? הMagnum T-2629 שנסקר כאן בעבר ?sys_admin כתב:וזה בזמן שקיימים וזמינים לרכישה בשוק המקומי מוצרים שעומדים בקריטריונים.........
http://is.gd/4WjR7y
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

הכוונה היתה לשאלה על הטלויזיות , של סוני למשל , שכוללות את כל אפשרויות הנדרשות ולא מצריכות שום מקלט חיצוני לצורך הזה , כי מה שהמקלט יכול לספק , ממילא כבר קיים בטלויזייה . ובקשר למקלט שבקישור , הוא לא עומד בקריטריאונים , למשל אין לו יכולת של גישה לתכנים בעלי גישה מותנית . וגם מאחורי השם הזה " Magnum " לא עומדת שום חברה , זה סתם משווק שהחליט לבקש מכל מוכר סיני שהוא מזמין ממנו ציוד לרשום על זה MAGNUM . ובקשר למקלטים שבדקתי ושמתפקדים כנדרש , יש למשל יצרן מגרמנייה ששמו dream multimedia שמייצר מקלטים משולבים ומבינהם מתאימים שני דגמים Dreambox DM8000 HD PVR ו Dreambox DM800 HD se V2 שניהם בשילוב של טיונר DVB-T2 עם ממשק USB . שני המקלטים האלה גם קלטו מצויין את שידורי ניסיון של עידן + וגם את שידורים מוצפנים ששודרו בתקן DVB-T2 .rafi_d כתב:......
איזה ממיר מאלו כאן עומד בקריטריונים ? הMagnum T-2629 שנסקר כאן בעבר ?
http://is.gd/4WjR7y...
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני מצטער אבל לא ראיתי במה שכתוב שם המלצה כלשהי. רק אמירה, מגובה בראיות עד כה, שכרגע אין כלום ולא ניתן לסמוך על הרגולטור הנפלא שיעמוד בתחייבויותיו. ע"ע הקמה של מערך של 26 ערוצים ע"ב המסמך ה"מחייב" שהוצג לפני כמה שנים כבר. זה שהוציאו כיום מסמך לא מוודא שהם לא ישנו אותו שוב. המסמך הנ"ל הוצא לאור לאחר שכבר נעשו מס' שידורי ניסיון והייתה מחשבה שהמערך החדש יעלה באפריל השנה. אפריל, כזכור, כבר עבר ולכן לא ניתן לדעת מה המצב כיום.sys_admin כתב:......
זה המלצה הכי הזוייה מגוכחת ששמעתי . להתעלם מהמסמך איפיון מחייב של הרגולטור ולרכוש ציוד לא מתאים לתנאי סף שהוגדרו , וזה בזמן שקיימים וזמינים לרכישה בשוק המקומי מוצרים שעומדים בקריטריונים , לשפוך כסף לריק ההיתקע עם מוצר שיהיה כאבן שאין לה הופכין , זה באמת המלצה מצוינת ....
לצערנו הפתרון היחיד הוא לשבת על הגדר בינתיים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מה שאתה מציע , זה שמי שמחר רצה ללכת ולרכוש מכשיר טלויזייה חדש , שישב על הגדר ויחכה כמה חודשים אולי חצי שנה עד שיתחילו השידורים הסדירים , וזה בזמן שכבר יותר משנה משווקים מכשירי טלוויזייה שתואמים את המפרט שפורסם , ושכבר היום ניתן לקלוט בטלויזיות האלה את השידורים הקיימים ובזמן שיהיו שידורים חדשים אפשר יהיה לקלוט גם אותם . מי שישב על הגדר כל כך הרבה זמן סתם , כל מה שהוא ירוויח מזה , זה רק את זה שהמקום שהוא ישב איתו על הגדר מאוד יכאב לו . ודרך הגב המפרט המדובר פורסם לפני פחות מחצי שנה ולפני כמה שנים בכלל עוד לא הייה בתיכנון .tur כתב:......
אני מצטער אבל לא ראיתי במה שכתוב שם המלצה כלשהי. רק אמירה, מגובה בראיות עד כה, שכרגע אין כלום ולא ניתן לסמוך על הרגולטור הנפלא שיעמוד בתחייבויותיו. ע"ע הקמה של מערך של 26 ערוצים ע"ב המסמך ה"מחייב" שהוצג לפני כמה שנים כבר. זה שהוציאו כיום מסמך לא מוודא שהם לא ישנו אותו שוב. המסמך הנ"ל הוצא לאור לאחר שכבר נעשו מס' שידורי ניסיון והייתה מחשבה שהמערך החדש יעלה באפריל השנה. אפריל, כזכור, כבר עבר ולכן לא ניתן לדעת מה המצב כיום.
לצערנו הפתרון היחיד הוא לשבת על הגדר בינתיים....
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לא.
מה שאני מציע, מקביל להצעות שהעלו אחרים בפורום הנ"ל והוא - לא לקחת את זה כרכיב עיקרי בשיקול לקניית טלויזיה חדשה. מדוע? כיוון שייתכן שישנו את המפרט. במקרה הכי גרוע, בהוספה של כ100-200 ש"ח ניתן יהיה לקנות ממיר שתומך בשידורים, אחרי שאלו יצאו לאוויר.
אכן חבל מאוד שאנשים צריכים לשבת על הגדר אך לראייה (מאתר הרשות השנייה):
לכן, האפשרות ששוב ישנו את המפרט קיימת - אולי לא וודאית אבל קיימת.
מה שאני מציע, מקביל להצעות שהעלו אחרים בפורום הנ"ל והוא - לא לקחת את זה כרכיב עיקרי בשיקול לקניית טלויזיה חדשה. מדוע? כיוון שייתכן שישנו את המפרט. במקרה הכי גרוע, בהוספה של כ100-200 ש"ח ניתן יהיה לקנות ממיר שתומך בשידורים, אחרי שאלו יצאו לאוויר.
אכן חבל מאוד שאנשים צריכים לשבת על הגדר אך לראייה (מאתר הרשות השנייה):
שוב - המפרט שפורסם ב23.2.2014 נעשה כך לאחר דרישת מס' חברות. עם זאת, יש לזכור שבהקמת המערך פרסמו מפרט טכני אחר של DVB-T שגם בו דובר על האפשרות להעלות שידורי HD ולהרחיב את הערוצים. אך זה לא קרה...לרשות השניה נודע בימים האחרונים כי ספקי ערכות קליטה שונות פרסמו כי ערכת הקליטה הנמכרת מתאימה להרחבת מערך "עידן+" ולתקן DVB-T2 עבור שידורי HD. יודגש, כי הפרסומים האמורים אינם מתואמים עם מערך עידן+ ברשות השניה וייתכן כי ערכות הקליטה לא יעבדו באופן תקין עם הרחבת המערך לשידורי HD בתקן DVB-T2.
הרשות השניה מקימה בימים אלו תחנות שידור נוספות כך שתתאפשר הפצה וקליטה של שידורי טלוויזיה במערך עידן+ גם בטכנולוגיית חדות גבוהה (HD), בהתאם למועדים הקבועים בחוק הפצת השידורים (להלן: "הרחבת המערך"). הפצת שידורי הטלוויזיה בטכנולוגיית HD תהיה באמצעות תקן שידור DVB-T2. יובהר, כי הליך האפיון והגדרת הפרמטרים של מערכות ההפצה לצורך הרחבת המערך טרם הסתיים. לפיכך, יתכן כי ערכות הקליטה אשר משווקות כיום על ידי ספקים פרטיים ומוצגות על ידם כתומכות בהרחבת המערך עידן+, או בתקן DVB-T2, לא יתאמו לשידורים בטכנולוגיית HD וכן לתוכן נלווה נוסף המשודר באמצעות המערך, לרבות מדריך שידורים, כתוביות סמויות ושירות "קול החדשות".
לצורך קליטת שידורי HD יצטרכו הצופים להחזיק בביתם בערכת קליטה מלאה ומותאמת התומכת בשידורי HD בתקן DVB-T2. ערכה שאינה מתאימה עלולה לגרום לשיבושים בקליטת השידורים, או לתכנים הנוספים. עם סיום ההערכות הטכנולוגית לשידורי HD בתקן DVB-T2 תפרסם הרשות הודעה בעניין.
יודגש, כי הרשות השנייה אינה מייצרת, מייבאת או משווקת ממירים דיגיטליים, אנטנות וכלל הציוד הנלווה ואינה מעניקה להם תווי תקן או אישור כלשהו. הרשות אינה נושאת באחריות על ערכת הקליטה הנמכרת בחנויות. בחירת והתקנת ערכת הקליטה המתאימה הינם באחריות הרוכש, ומומלץ לוודא כי הערכה תואמת את הדרישות הטכניות המופיעות באתר הרשות השניה....
לכן, האפשרות ששוב ישנו את המפרט קיימת - אולי לא וודאית אבל קיימת.
אף אחד לא המליץ כלום ושכל אחד יקנה מה שבא לו.sys_admin כתב:......
זה המלצה הכי הזוייה מגוכחת ששמעתי . להתעלם מהמסמך איפיון מחייב של הרגולטור ולרכוש ציוד לא מתאים לתנאי סף שהוגדרו , וזה בזמן שקיימים וזמינים לרכישה בשוק המקומי מוצרים שעומדים בקריטריונים , לשפוך כסף לריק ההיתקע עם מוצר שיהיה כאבן שאין לה הופכין , זה באמת המלצה מצוינת ....
העובדות בשטח מראות שלא הולך לקרות כלום עם עידן פלוס, הכינו משדר עבור 5 ערוצים שלאף אחד מהם אין כסף ורצון להצטרף למערך השידורים. אין גם אף אחד שהוציא מכרז על פתיחת ערוצים ייעודיים, ואין אף אחד שמעוניין לפתוח ערוצים שלא יהיו זמינים בפלטפורמות הכי נפוצות שהן עדיין, מה לעשות, הוט ו-יס.
אתה חי במדינת ישר-שקר-כלשהו ואם עוד לא הבנת, אין קשר בין "מסמך מחייב" לבין מה שקורה בפועל. שים לב שכל שנה יש למבקר המדינה יותר ויותר עבודה וזה לא משנה כלום לאף אחד. הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
אני באמת לא מבין גדול בטלוויזיות ולא מתיימר להיות כזה , אבל לבחור מכשיר בגלל כניסת CI שאולי כן ואולי לא תהיה שימושית בעתיד המאד רחוק נשמע לי הרבה יותר הזוי.
הרבה יותר חשוב לבחור טלויזיה לפי קריטריונים כמו גודל, סוגי חיבורים, איכות תמונה (אם בכלל אפשר לשפוט את זה בחנות), מחיר, זמינות, אחריות ועוד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

את המכשיר טלויזייה בוחרים לא רק בגלל מודול CI אלה גם בגלל זה וגם בכלל סיכום של יתר השיקולים , כמו למשל האם קיים טיונר DVB-T2 שעומד במפרט האישראלי , ניגודיות של המסך , טווח דינמי של המסך זווית צפייה במסך , זמן רענון של המסך , גודל של המסך וכו , גם קיימים שיקולים של ממשקי ותקני החיבורים , כי סוגי החיבורים בדרך כלל קבועים . למשל כמעת בכל הטלויזיות היום יש חיבורי HDMI , אבל לא כולן תומכות בתקני CEC או ב hdmi audio return channel , גם בהרבה מהטלויזיות יש היום WI-FI , אבל לא בכולן יש miracast screen mirroring דרכו . הנושא של מודול CI עלה בגלל שפותח השירשור שאל עליו , כי הרי שהולכים לקנות טלויזייה כדאי להתחשב גם בשיקולים של תקן שידור נדרש בישראל ולא לנסות להתנקם ברשות השידור הרשעים בזה שבחרנו מוצר שלא תומך במה שהם פירטו וכמחאה צרכנית חריפה ויעילה במיוחד לא נוכל בעתיד לצפות בשידורים שלהם , מה שבטוח ימוטט אותם כלכלית . ואם כבר רוצים להתעלם מהתקנים , ממפרטים וסטנדרטים הנדרשים בישראל , באותו סוג של היגיון אתה יכול גם להמליץ לאנשים לקנות מוצרי חשמל שפועלים אך ורק על מתח רשת של 110V ומעלים עשן במתח של 220V , כי הרי ידוע לכולם מה חושבים על חברת החשמל ולא יעלה על הדעת לשתף פעולה איתם ולהישתמש בסטנדרט שהם מנסים להכתיב לנו .גיל37 כתב:......
אף אחד לא המליץ כלום ושכל אחד יקנה מה שבא לו.
העובדות בשטח מראות שלא הולך לקרות כלום עם עידן פלוס, הכינו משדר עבור 5 ערוצים שלאף אחד מהם אין כסף ורצון להצטרף למערך השידורים. אין גם אף אחד שהוציא מכרז על פתיחת ערוצים ייעודיים, ואין אף אחד שמעוניין לפתוח ערוצים שלא יהיו זמינים בפלטפורמות הכי נפוצות שהן עדיין, מה לעשות, הוט ו-יס.
אתה חי במדינת ישר-שקר-כלשהו ואם עוד לא הבנת, אין קשר בין "מסמך מחייב" לבין מה שקורה בפועל. שים לב שכל שנה יש למבקר המדינה יותר ויותר עבודה וזה לא משנה כלום לאף אחד. הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
אני באמת לא מבין גדול בטלוויזיות ולא מתיימר להיות כזה , אבל לבחור מכשיר בגלל כניסת CI שאולי כן ואולי לא תהיה שימושית בעתיד המאד רחוק נשמע לי הרבה יותר הזוי.
הרבה יותר חשוב לבחור טלויזיה לפי קריטריונים כמו גודל, סוגי חיבורים, איכות תמונה (אם בכלל אפשר לשפוט את זה בחנות), מחיר, זמינות, אחריות ועוד....
תודה לכל העונים. האמת שאני כיוונתי גם לממיר וגם לTV. בLG שלי אין, ואני כנראה אוסיף ממיר בסוף. כשיהיה ממיר מתחת 200 ש"ח עם כך מה שצריך - תעדכנו אותי....
ללא כל תכונות ההצפנה, המגנום נותן פתרון (נניח שישדרו את המונדיאל ב ערוץ 1...)?
ובינתיים מציע שכולכם תשלחו מיילים לכל חברי הכנס עם "רוצים מונדיאל HD". חזרתי כעת מארה"ב, וNBA בHD - זה דבר אחר לגמרי.... אז גם הפיינל 4... רק לידיעתכם...
ועבור חבר: ה KDL-50W656 מומלצת (כל השיקולים....)?
ובינתיים מציע שכולכם תשלחו מיילים לכל חברי הכנס עם "רוצים מונדיאל HD". חזרתי כעת מארה"ב, וNBA בHD - זה דבר אחר לגמרי.... אז גם הפיינל 4... רק לידיעתכם...
ועבור חבר: ה KDL-50W656 מומלצת (כל השיקולים....)?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

טלויזייה KDL-50W656A מומלצת מאוד למי שרוצה טלוויזייה בגודל 50'' זולה ובאיכות סבירה . רק לשם השוואה התמחור שלה הוא כחמש וחצי אלף ש''ח , ולעומתה הדגמים שהם HIGH LEVEL ובגדלים של 65'' מתומכרים כבר בסביבות ארבעים אלף ש''ח ואחרי זה באים דגמים שכושר ההפרדה שלהם הוא כבר 4K וגם המחירים בהתאם . בקשר למקלט שצביקה מסיגמה מוכר , לא בטוח שאפשר יהיה לא רק לראות את המונדיאל ב HD , אלה גם לשמוע אותו , כי המקלט Magnum T-2629 HD לא תומך לא רק ב CI ,אלה גם ב dolby digital audio שבתקן הזה מתכוננים לשדר אות שמע בערוצי HD בעידן + . תקן שמע ל HD שהמקלט הזה כן תומך, זה AC3 העתיק שכנרא לא יהיה בשימוש בישראל כלל בשידורים הקרקעיים .rafi_d כתב:תודה לכל העונים. האמת שאני כיוונתי גם לממיר וגם לTV. בLG שלי אין, ואני כנראה אוסיף ממיר בסוף. כשיהיה ממיר מתחת 200 ש"ח עם כך מה שצריך - תעדכנו אותי....ללא כל תכונות ההצפנה, המגנום נותן פתרון (נניח שישדרו את המונדיאל ב ערוץ 1...)?
ועבור חבר: ה KDL-50W656 מומלצת (כל השיקולים....)?...
תודה על הטיפ לגבי הדולבי. יש בEBAY מודל מומלץ שכן תומך? בהנחה שאין לי בעיה עם תפריטים באנגלית ולא עברית, הEPG יוצג בעברית גם ללא כל שינוי תוכנה?
EDIT:
הנה כמה שאולי ? :
http://www.ebay.com/itm/CVBS-Audio-MPEG ... 27e2f9df91
http://www.ebay.com/itm/Thailand-Russia ... 3cd55e67c5
http://www.ebay.com/itm/HD-Digital-Rece ... 2334a19253
http://www.ebay.com/itm/DVB-T2-HD-MPEG4 ... 43becfd467
נב: החבר רכש כעת את הסוני 685 הזאת (עם 3D) :
http://www.electricdeal.co.il/Product.a ... ap&lang=he
נקווה שהיא דומה באיכות לדגם שציינת....
EDIT:
הנה כמה שאולי ? :
http://www.ebay.com/itm/CVBS-Audio-MPEG ... 27e2f9df91
http://www.ebay.com/itm/Thailand-Russia ... 3cd55e67c5
http://www.ebay.com/itm/HD-Digital-Rece ... 2334a19253
http://www.ebay.com/itm/DVB-T2-HD-MPEG4 ... 43becfd467
נב: החבר רכש כעת את הסוני 685 הזאת (עם 3D) :
http://www.electricdeal.co.il/Product.a ... ap&lang=he
נקווה שהיא דומה באיכות לדגם שציינת....
בכל טלוויזיה מייבוא אירופאי קיים חריץ CI לחבילות בתשלום (בישראל אלו סוני, פיליפס והמסכים הגדולים של שארפ, טושיבה).
אם קיים בטלוויזיה טיונר לוויני ויש צלחת לאסטרה ניתן לרכוש כרטיס לחבילת MTV Unlimited שנקלטת גם בהוט ויס. יש עוד כמה חבילות.
באירופה גם נהוג שחברות הכבלים מספקות כרטיס בלבד ועלות החבילות נמוכה משמעותית.
הבעיה היא שבעתיד הקרוב לא יהיו שידורי T2 (או שידורי T חדשים) כי מדינת ישראל לא הוציאה מכרזים לערוצים. הרשות השנייה השקיעה מיליוני אירו לשווא. אולי (אולי גדול) רק ערוץ 1 יעלה. אני מסכים עם הדעה שעדיף לרכוש דגם מאובזר עם טיונר והקלטה, אך במידה ולא, אפשר להוסיף מקלט חיצוני, לא ביג דיל.
אם קיים בטלוויזיה טיונר לוויני ויש צלחת לאסטרה ניתן לרכוש כרטיס לחבילת MTV Unlimited שנקלטת גם בהוט ויס. יש עוד כמה חבילות.
באירופה גם נהוג שחברות הכבלים מספקות כרטיס בלבד ועלות החבילות נמוכה משמעותית.
הבעיה היא שבעתיד הקרוב לא יהיו שידורי T2 (או שידורי T חדשים) כי מדינת ישראל לא הוציאה מכרזים לערוצים. הרשות השנייה השקיעה מיליוני אירו לשווא. אולי (אולי גדול) רק ערוץ 1 יעלה. אני מסכים עם הדעה שעדיף לרכוש דגם מאובזר עם טיונר והקלטה, אך במידה ולא, אפשר להוסיף מקלט חיצוני, לא ביג דיל.