שמעתי את ה DALI IKON ודי התלהבתי - דעתכם ? רמקולים אחרים ?
כרגע במסע שידרוג המערכת. רמקולים יוחלפו ראשונים.
בהתחלה חשבתי על מדפיים והתכנסתי לשני מועמדים סופיים - לB&W705 או מורל אוקטב.
במסגרת החיפושים השמיעו לי את הרמקולים הרצפתיים של DALI סדרת ה IKON אם אני לא טועה זה הדגם הבכיר בסידרה הנושא מספר 6 או 9 . התלהבתי מאיך שהם נשמעו.
מאחר ואין לי ניסיון ואני לא יודע למה בדיוק להאזין כשאני בוחן רמקול (מושגים כמו במה, אימג'ינג, פירוט, בהירות וכו' הם סינית בשבילי) אודה אם תתרמו מניסיונכם עם הרמקול הזה או אחרים דומים.
יש מועמדים רצפתיים ראויים אחרים בטווח המחירים של 5000 עד 8000 ש"ח ??
כרגע יש רסיבר ימאה 995 אבל בכוונתי בהמשך השידרוג לרכוש גם מגבר לסטריאו בנפרד.
המוסיקה שאני שומע היא ג'אז רוק בסיגנון אלדי מיולה וכו' + קלאסית (לא טראנס וכו')
שלמה
בהתחלה חשבתי על מדפיים והתכנסתי לשני מועמדים סופיים - לB&W705 או מורל אוקטב.
במסגרת החיפושים השמיעו לי את הרמקולים הרצפתיים של DALI סדרת ה IKON אם אני לא טועה זה הדגם הבכיר בסידרה הנושא מספר 6 או 9 . התלהבתי מאיך שהם נשמעו.
מאחר ואין לי ניסיון ואני לא יודע למה בדיוק להאזין כשאני בוחן רמקול (מושגים כמו במה, אימג'ינג, פירוט, בהירות וכו' הם סינית בשבילי) אודה אם תתרמו מניסיונכם עם הרמקול הזה או אחרים דומים.
יש מועמדים רצפתיים ראויים אחרים בטווח המחירים של 5000 עד 8000 ש"ח ??
כרגע יש רסיבר ימאה 995 אבל בכוונתי בהמשך השידרוג לרכוש גם מגבר לסטריאו בנפרד.
המוסיקה שאני שומע היא ג'אז רוק בסיגנון אלדי מיולה וכו' + קלאסית (לא טראנס וכו')
שלמה
אני עדיין לא קונה אלא רק מתרשם ובכל מקרה הכוונה היא רק לרמקולים קדמיים.
אין לי כוונה להחליף את הסנטר (של phase ) או את האחוריים של וורפדייל.
עיקר השידרוג והשימוש הוא לכיוון הסטריאו ולא הקולנוע הביתי. לכן פחות חשובה לי ההתאמה בין הסנטר לרמקולים הקדמיים.
שלמה
אין לי כוונה להחליף את הסנטר (של phase ) או את האחוריים של וורפדייל.
עיקר השידרוג והשימוש הוא לכיוון הסטריאו ולא הקולנוע הביתי. לכן פחות חשובה לי ההתאמה בין הסנטר לרמקולים הקדמיים.
שלמה
הדגם הבכיר של IKON זה 7 אין 9.
לא יצא לי לשמוע את ה 6 ה 5 הפתיע אותי לטובה בשמיעה קצרה.
לדעתי אתה צריך לקחת מגוון מהמוזיקה שאתה שומע ולשמוע אותה עם הרמקולים.
כמו כן לדעתי הצליל של ה DALI שונה מה B&W705 או מורל אוקטב - מה יותר מתאים לך לאוזן שלך זה מה שחשוב.
לא יצא לי לשמוע את ה 6 ה 5 הפתיע אותי לטובה בשמיעה קצרה.
לדעתי אתה צריך לקחת מגוון מהמוזיקה שאתה שומע ולשמוע אותה עם הרמקולים.
כמו כן לדעתי הצליל של ה DALI שונה מה B&W705 או מורל אוקטב - מה יותר מתאים לך לאוזן שלך זה מה שחשוב.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
אני בהחלט מחפש גם ביד שנייה - כרגע עוד לא מצאתי בלוחות השונים רמקולים מעניינים בגבולות התקציב שלי. יש VR2 אך דורשים עליו 10,000 ש"ח.
הבעיה היא שכשאני שומע בחנות מסוימת את רמקול X בהשוואה לרמקול Y אני יכול לאמר מה נשמע לי יותר טוב משניהם - אבל קשה לי עד בלתי אפשרי לי לשחזר את ההתרשמות מרמקולים אחרים ששמעתי בחנות אחרת לפני שבוע לדוגמא.
נכון להיום שמעתי מספר מדפיים ומביניהם כנראה שהכי מצא חן בעיני זה ה B&W705 .
הDALI הם הרצפתיים הראשונים ששמעתי (ההשוואה היתה למורל אוקטב) והעדפתי את הדלי.
לכן אני מנסה גם להיעזר בניסיונם של אחרים על אף שברור לי שבסופו של יום בחירת רמקול היא עניין שברובו אם לא כולו מבוסס על טעם והעדפה אישית.
שלמה
הבעיה היא שכשאני שומע בחנות מסוימת את רמקול X בהשוואה לרמקול Y אני יכול לאמר מה נשמע לי יותר טוב משניהם - אבל קשה לי עד בלתי אפשרי לי לשחזר את ההתרשמות מרמקולים אחרים ששמעתי בחנות אחרת לפני שבוע לדוגמא.
נכון להיום שמעתי מספר מדפיים ומביניהם כנראה שהכי מצא חן בעיני זה ה B&W705 .
הDALI הם הרצפתיים הראשונים ששמעתי (ההשוואה היתה למורל אוקטב) והעדפתי את הדלי.
לכן אני מנסה גם להיעזר בניסיונם של אחרים על אף שברור לי שבסופו של יום בחירת רמקול היא עניין שברובו אם לא כולו מבוסס על טעם והעדפה אישית.
שלמה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

אני לא בטוח עם זה יכול עזור לך - אבל לפני יותר מחודש התחלתי לחפש רמקולים מדפיים.
(בשלב זה הפסקתי את התהליך בגלל שאני עומד להחליף מקרר וגם מזגן- לתקציב שלי יש מגבלות
)
בכול אופן אני חושב שהמידע שיש בשירשור שלי יכול לעזור לך על מידע נוסף על רמקולים (מדפיים ולא)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
(בשלב זה הפסקתי את התהליך בגלל שאני עומד להחליף מקרר וגם מזגן- לתקציב שלי יש מגבלות
בכול אופן אני חושב שהמידע שיש בשירשור שלי יכול לעזור לך על מידע נוסף על רמקולים (מדפיים ולא)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
החיים זה מה שקורה לנו,
כרמי בנושא המדפיים
כרמי,
ממה שזכור לי יש ברשותך Mirage (גם לי היה קשה להפרד מהצליל העוטף שלהם) בכל אופן גש לשמוע רמקול אופרה prima הצליל יפתיע אותך ולמהתמונות שהעלת א=לאתר אתה תואהב גם את העיצוב וכן הם עומדים בתקציב שרשמת בשרשור שלך (אפילו ישאר לך עודף)
ממה שזכור לי יש ברשותך Mirage (גם לי היה קשה להפרד מהצליל העוטף שלהם) בכל אופן גש לשמוע רמקול אופרה prima הצליל יפתיע אותך ולמהתמונות שהעלת א=לאתר אתה תואהב גם את העיצוב וכן הם עומדים בתקציב שרשמת בשרשור שלך (אפילו ישאר לך עודף)
Re: כרמי בנושא המדפיים
תודה על העדכון, תתחדש, אבל כעת כאמור התהליך שלי נפסק לזמן הקרוב (עקב רכישה צפויה של מזגן ומקרר).exupgh12 כתב:כרמי,
ממה שזכור לי יש ברשותך Mirage (גם לי היה קשה להפרד מהצליל העוטף שלהם) בכל אופן גש לשמוע רמקול אופרה prima הצליל יפתיע אותך ולמהתמונות שהעלת א=לאתר אתה תואהב גם את העיצוב וכן הם עומדים בתקציב שרשמת בשרשור שלך (אפילו ישאר לך עודף)...
החיים זה מה שקורה לנו,
כרמי
תודה על ההפניה. אני מכיר את השירשור ועקבתי אחריו כי אני הייתי ועדיין באותו תהליך חיפוש.
צפריר
אני לא יכול כרגע לאמר מה אהבתי ברצפתיים בכלל אלא להתייחס רק לDALI כי כרגע הם הרצפתיים היחידים ששמעתי.
בכל אופן בהשוואה בין הדאלי למורל אוקטב - הדלי נשמעו לי יותר בשרניים, עם יותר עומק צלילים מבלי שהדאלי איבדו את הצלילים הגבוהים - כלאמר לדעתי תוספת הבס (?) לא האפילה על הצלילים הגבוהים בדאלי.
החדר שלי גדול (8X5 ) ועל פי כל הדיעות לחדר גדול מתאימים יותר רמקולים רצפתיים - לכן עשיתי שינוי כיוון והתחלתי לחשוב על רצפתיים.
מה גם שהבנתי שמבחינת ה WAF לא ממש משנה לה מדפי או רצפתי העיקר שיהיה יפה..
שלמה
שלמה
תודה על ההפניה. אני מכיר את השירשור ועקבתי אחריו כי אני הייתי ועדיין באותו תהליך חיפוש.
צפריר
אני לא יכול כרגע לאמר מה אהבתי ברצפתיים בכלל אלא להתייחס רק לDALI כי כרגע הם הרצפתיים היחידים ששמעתי.
בכל אופן בהשוואה בין הדאלי למורל אוקטב - הדלי נשמעו לי יותר בשרניים, עם יותר עומק צלילים מבלי שהדאלי איבדו את הצלילים הגבוהים - כלאמר לדעתי תוספת הבס (?) לא האפילה על הצלילים הגבוהים בדאלי.
החדר שלי גדול (8X5 ) ועל פי כל הדיעות לחדר גדול מתאימים יותר רמקולים רצפתיים - לכן עשיתי שינוי כיוון והתחלתי לחשוב על רצפתיים.
מה גם שהבנתי שמבחינת ה WAF לא ממש משנה לה מדפי או רצפתי העיקר שיהיה יפה..
שלמה
שלמה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

אין ספק שלמורל חסר נפח...בשר! - אחרת הוא היה כמעט... מושלם.
בכל אופן שלמה אתה חייב לשמוע רמקולים נוספים בשביל לקבל
את התמונה המלאה.
רק קח בחשבון שבממדי החדר שלך - לא כל רמקול יהיה מסוגל
למלא לך את חלל החדר - במלאו.
ובנוסף, קח את הרמקול שתבחר..? לניסיון
בביתך לפרק זמן מסוים, ואז תחליט.
בהצלחה
בכל אופן שלמה אתה חייב לשמוע רמקולים נוספים בשביל לקבל
את התמונה המלאה.
רק קח בחשבון שבממדי החדר שלך - לא כל רמקול יהיה מסוגל
למלא לך את חלל החדר - במלאו.
ובנוסף, קח את הרמקול שתבחר..? לניסיון
בביתך לפרק זמן מסוים, ואז תחליט.
בהצלחה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

וזה עדיין לא זה...
עופר בהחלט צודק לדעתי שמערכת הרמקולים של המורל אוקטב + יחדות הבס (סאב וופר) זה לא זה.
מאחר ועשיתי סקר שוק ושמעתי את מערכת המורל אוקטב בכל התצורות האפשריות אשתף אותכם בדעתי (אם כי קבלו את דעתי בערבון מוגבל שכן אני "אודיופיל" טירון שבקושי יודע לאמר אם זה נשמע לי טוב או לא..)
מערכת המורל אוקטב היא פטנט דיי ייחודי (ומוצלח) של חברה ישראלית ותיקה - מערכת רמקולים מודולרית שניתן לשדרג אותה בשלבים.
התצורה הבסיסית היא כמובן רמקולי המורל אוקטב 5.2M - רמקול מדפי קטן יחסית כשהתיבה שלו עשויה מ MDF . יש את אותו רמקול בדיוק אבל בתיבה עשויה מקוריאן - חומר סינטטי הדומה לשיש (שימוש נפוץ בקוריאן כתחליף למשטחי שיש במטבח וכו').
המורל אוקטב בתיבת MDF עולה כ- 5,000 ש"ח המורל אוקטב בתיבה עשויה מקוריאן עולה כפול - כ- 10,000 ש"ח !!!!!
שמעתי את המורל אוקטב הן בתיבת הMDF והן בתיבה העשויה מקוריאן. הרמקול מקוריאן בהחלט נשמע יותר טוב ופחות עמום מאחיו הנחות יותר אבל ההפרש באיכות הצליל לדעתי לא מצדיק מחיר כפול !!!!
שמעתי את המורל גם עם תוספת יחידות הבס (עלות יחידות הבס גם כ- 5,000 ש"ח סה"כ כ- 10,000 ש"ח למורל אוקטב עם יחידות בס) יחידות הבס בנויות בתיבה מלבנית גדולה התואמת במימדים ליחדות המורל אוקטב המדפיים ופשוט מניחים את המורל המדפיים על יחידות הבס כך שלמעשה המורל אוקטב המדפיים + יחידות הבס הופכים לרמקול רצפתי בגודל מלא.
מבחינת הצליל יחידות הבס מוסיפות עוצמה ובשר למורל המדפי אבל בסה"כ למרות התוספת בבס החבילה נשמעה לי פחות טוב מהמורל המדפי נטו. גם אם הבס היה יותר עמוק וחזק הוא היה יותר עמום ופחות מדוייק מאשר במורל המדפי נטו - לטעמי תוספת הבס מקלקלת את הצלילים הגבוהים של המורל המדפי.
שמעתי גם את המורל אוקטי-טווין ועל כך בהמשך
שלמה
מאחר ועשיתי סקר שוק ושמעתי את מערכת המורל אוקטב בכל התצורות האפשריות אשתף אותכם בדעתי (אם כי קבלו את דעתי בערבון מוגבל שכן אני "אודיופיל" טירון שבקושי יודע לאמר אם זה נשמע לי טוב או לא..)
מערכת המורל אוקטב היא פטנט דיי ייחודי (ומוצלח) של חברה ישראלית ותיקה - מערכת רמקולים מודולרית שניתן לשדרג אותה בשלבים.
התצורה הבסיסית היא כמובן רמקולי המורל אוקטב 5.2M - רמקול מדפי קטן יחסית כשהתיבה שלו עשויה מ MDF . יש את אותו רמקול בדיוק אבל בתיבה עשויה מקוריאן - חומר סינטטי הדומה לשיש (שימוש נפוץ בקוריאן כתחליף למשטחי שיש במטבח וכו').
המורל אוקטב בתיבת MDF עולה כ- 5,000 ש"ח המורל אוקטב בתיבה עשויה מקוריאן עולה כפול - כ- 10,000 ש"ח !!!!!
שמעתי את המורל אוקטב הן בתיבת הMDF והן בתיבה העשויה מקוריאן. הרמקול מקוריאן בהחלט נשמע יותר טוב ופחות עמום מאחיו הנחות יותר אבל ההפרש באיכות הצליל לדעתי לא מצדיק מחיר כפול !!!!
שמעתי את המורל גם עם תוספת יחידות הבס (עלות יחידות הבס גם כ- 5,000 ש"ח סה"כ כ- 10,000 ש"ח למורל אוקטב עם יחידות בס) יחידות הבס בנויות בתיבה מלבנית גדולה התואמת במימדים ליחדות המורל אוקטב המדפיים ופשוט מניחים את המורל המדפיים על יחידות הבס כך שלמעשה המורל אוקטב המדפיים + יחידות הבס הופכים לרמקול רצפתי בגודל מלא.
מבחינת הצליל יחידות הבס מוסיפות עוצמה ובשר למורל המדפי אבל בסה"כ למרות התוספת בבס החבילה נשמעה לי פחות טוב מהמורל המדפי נטו. גם אם הבס היה יותר עמוק וחזק הוא היה יותר עמום ופחות מדוייק מאשר במורל המדפי נטו - לטעמי תוספת הבס מקלקלת את הצלילים הגבוהים של המורל המדפי.
שמעתי גם את המורל אוקטי-טווין ועל כך בהמשך
שלמה
המורל אוקטי-טווין גם הוא כביכול רמקול מדפי אם כי גדול במקצת - האוקטי -טווין הוא רמקול שמורכב משני זוגות של רמקולי אוקטב (סה"כ 4 רמקולים). הזוג הנוסף של הרמקולים מתחבר במהופך (ראש לראש) לזוג הראשון על ידי סטנד קטן נוסף + חיבורי קרוס אובר שונים ומכל שני רמקולים נוצר רמקול אחד משונה עם שני טוויטרים ושני מיד ריינג'.
האוקטי-טווין ביחס למורל אוקטב נשמע יותר בשרני עם בס יותר מלא ומיגוון גדול יותר של צלילים במיוחד בתחום הנמוך בקיצור נשמע בהחלט טוב יותר מהמורל אוקטב נטו ויותר טוב ויותר מאוזן מהמורל אוקטב + יחידות הבס.
שוב מבחינת המחיר מחירו של המורל אוקטי-טווין הוא כפול (כמובן) ועומד על כ- 10,000 ש"ח.
בשורה התחתונה לדעתי התמורה הטובה ביותר לכסף היא במורל אוקטב הבסיסי - לי אישית הוא נשמע הכי טוב מכמה וכמה רמקולים מדפיים אחרים ברמת המחיר שלו כמו הפולק אודיו, טריאנגל קומט, וורפדייל, פרדיגם ועוד כמה שלא זוכר את שמם.
הבעיה היא במראה המיוחד של המורל אוקטב שלא כל אחד יתחבר אליו. המורל גם עם נצילות נמוכה יחסית (84DB אם אני זוכר נכון) ואוהב הגברה איכותית.
שלמה
האוקטי-טווין ביחס למורל אוקטב נשמע יותר בשרני עם בס יותר מלא ומיגוון גדול יותר של צלילים במיוחד בתחום הנמוך בקיצור נשמע בהחלט טוב יותר מהמורל אוקטב נטו ויותר טוב ויותר מאוזן מהמורל אוקטב + יחידות הבס.
שוב מבחינת המחיר מחירו של המורל אוקטי-טווין הוא כפול (כמובן) ועומד על כ- 10,000 ש"ח.
בשורה התחתונה לדעתי התמורה הטובה ביותר לכסף היא במורל אוקטב הבסיסי - לי אישית הוא נשמע הכי טוב מכמה וכמה רמקולים מדפיים אחרים ברמת המחיר שלו כמו הפולק אודיו, טריאנגל קומט, וורפדייל, פרדיגם ועוד כמה שלא זוכר את שמם.
הבעיה היא במראה המיוחד של המורל אוקטב שלא כל אחד יתחבר אליו. המורל גם עם נצילות נמוכה יחסית (84DB אם אני זוכר נכון) ואוהב הגברה איכותית.
שלמה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר