שתי שאלות אקוסטיקה בסלון שלי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
יש לי שתי שאלות אקוסטיות לגבי הסלון שלי (יש תמונה מצורפת להמחשה). סימנתי בירוק את מיקומי הרמקולים, כשהאחוריים עדיין לא מחוברים (אני קצת עצלן...). יש לי שתי שאלות לגבי הסלון הזה:

1. לעומת הסלון הקטן והסגור שהיה לי קודם, בנוכחי יש תהודה די רצינית, ועכשיו כשאני בתצורה של סנטר וקדמיים בלבד (RX6 וסנטר תואם) לפעמים קשה לי אפילו להבין דיבור בגלל העמימות של הסאונד. ברור לי שהסראונד לא ישנה כלום, אבל מה אני יכול לעשות כדי לשפר אקוסטיקה? האם שטיח יעזור? אילו עוד פתרונות יש לי בהתחשב בעובדה שזו דירה שכורה ואני לא יכול לבצע שינויים גדולים או התקנות רציניות.

2. אני רוצה להוסיף גם סאב. איזה סאב בכלל יתאים לחלל הזה? האם אני אמור לקחת בחשבון רק את השטח צפייה (בין המטבח לטלויזיה) או שצריך שלגודל החלל הכללי יש משמעות פה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

1) שטיח (עדיף עבה/שעיר) בהחלט יעזור לעניות דעתי, ואולי גם שולחן קפה מעץ (משהו קצת מסיבי, ובטח לא משהו מזכוכית). (Y)

2) מצד אחד, הסביבה המיידית של עמדת ההאזנה היא הקריטית, ומצד שני, הסאב צריך "לדחוס" אוויר בכל החלל כדי לייצר את האימפקט וחלק מהאפקטים. אני במקומך הייתי מחפש סאב 10-12 אינץ' (או שניים) עם הגברה של 300W RMS לפחות. (i)

נ.ב. כמה חשבת להוציא על הסאב? אולי תרוויח עוד קצת תיגבור לסאב אם תציב אותו בפינה הימנית התחתונה של התרשים (בפינה, בין שני קירות...)

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1. אני אנסה באמת עם שטיח. כרגע יש שני שולחנות עץ קטנים בתפקיד שולחן קפה, אבל זה לגמרי לא מספיק :)

2. כרגע התקציב הוא 1500-2000 אז לא נראה לי ששניים באים בחשבון. אפשר (כמובן) לחרוג קצת אם יש משהו ממש טוב, כולל חו״ל ויד שנייה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בהחלט צריך לחקור ולחפור.
לגבי יבוא מארה״ב - האם סאב יצטרך גם שנאי רציני כמו רסיבר?

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #6 

נראה שהמצב האקוסטי בעייתי ביותר, והשקעה בסאב תשפר לך אולי את הפיצוצים/אפקטים, אבל לא את הסאונד בכלל ולא את הצלילות בפרט , בטח לא אם אתה משתמש במערכת גם לשמיעת מוזיקה...

דבר ראשון שהייתי מנסה זה למקם את הטלוויזייה בפינה (הימנית תחתונה בציור) כששני הרמקולים הקידמיים משני צידיה, ואת ספת הישיבה מולה, באלכסון, כך שהמשולש רמקולים קדמיים-מאזין יהייה שווה צלעות . יתכן שעדיף שמקום ההאזנה האופטימאלי ימוקם בקצה הקרוב לשולחן של הספה, לא במושב האמצעי (לא אמצע הספה יהייה מול הטלוויזייה, אלא הקצה הקרוב לושלחן, השמאלי כשמזיזים את הספה על הציור, ימני כשיושבים על הספה).

זה כמובן פחות אסתיטי ומותיר בשאלה את עניין מיקום הרמקולים האחרוים (שאולי לא תמקם אותם...), אבל, יש לזה פוטנציאל לשיפור משמעותי, כך שזה לפחות בחזקת "שווה ניסיון".

בהצלחה!
עמיר

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

mrunderhill כתב:בהחלט צריך לחקור ולחפור.
לגבי יבוא מארה״ב - האם סאב יצטרך גם שנאי רציני כמו רסיבר?
...
כן, כי סאבים יכולים להגיע לפיקים של הספק שהם כפולים ממה שהמגבר בד"כ נותן (בגלל זה מקפידים לציין לגבי סאבים רבים גם הספק רציף וגם הספק בפיקים...) :|

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

AK1 - הלוואי והיה אפשר לשנות משהו, אבל כמו כל תרשים גם זה לא ממש מדויק. בפינה הימנית-תחתונה יש בערך 10 ס"מ של קיר וכל השאר זה החלון, אז אי אפשר באמת לשים כלום באלכסון. בפינה השמאלית-עליונה זה גם לא רלוונטי כי זה יראה ממש דפוק. אני די מוגבל עם התצורה הנוכחית כמו שהיא. כשנעבור אני אחפש דירה עם סלון יותר אקוסטי :)

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #9 

mrunderhill כתב:AK1 - הלוואי והיה אפשר לשנות משהו, אבל כמו כל תרשים גם זה לא ממש מדויק. בפינה הימנית-תחתונה יש בערך 10 ס"מ של קיר וכל השאר זה החלון, אז אי אפשר באמת לשים כלום באלכסון. בפינה השמאלית-עליונה זה גם לא רלוונטי כי זה יראה ממש דפוק. אני די מוגבל עם התצורה הנוכחית כמו שהיא. כשנעבור אני אחפש דירה עם סלון יותר אקוסטי :)
...
נשאתי :)

אולי תוכל לצרף תמונות של הפינה ושל פינת האוכל?

עמיר

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בוודאי, אעשה זאת הערב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”