אפשרויות שיפור
לא יודע אם זה באמת נכנס לקטגוריה של ה"יוקרתי" באמת, אבל בזער אנפין אולי : הייתי רוצה לשדרג את המערכת הבסיסית שברשותי —
דאק אודיו GD
רוטל RA05
B&W 685
למשהו יותר מוחשי וריאלי...
חשבתי על מגבר ROKSAN KANDY ו TOY TOWER או LIUTO המדפיים של סונוס פאבר (אגב, למה הפסיקו ליצר אותם ?) : האם שילוב כזה מתקבל על הדעת ויתן תוצאות עדיפות בהרבה על מה שיש לי עכשיו ?
אגב, אחד הדברים שמפריעים לי עם ה 685, שלפעמים לא רעים, זאת בהירות גדולה מדי בגבוהים ועקב כך מן חור שנוצר בין הגבוהים למידים...
דאק אודיו GD
רוטל RA05
B&W 685
למשהו יותר מוחשי וריאלי...
חשבתי על מגבר ROKSAN KANDY ו TOY TOWER או LIUTO המדפיים של סונוס פאבר (אגב, למה הפסיקו ליצר אותם ?) : האם שילוב כזה מתקבל על הדעת ויתן תוצאות עדיפות בהרבה על מה שיש לי עכשיו ?
אגב, אחד הדברים שמפריעים לי עם ה 685, שלפעמים לא רעים, זאת בהירות גדולה מדי בגבוהים ועקב כך מן חור שנוצר בין הגבוהים למידים...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
גם אם התקציב (אגב לא ציינת) אותו אתה מייעד לציוד החדש, נכנס לקטגוריה של "יוקרתי"- הייתי ממליץ להעביר את השרשור לפורום ק"ב.
שם החשיפה גדולה יותר, ולכן קיים גם יותר סיכוי שתקבל מענה הולם לשאלותיך.
בהצלחה!
גם אם התקציב (אגב לא ציינת) אותו אתה מייעד לציוד החדש, נכנס לקטגוריה של "יוקרתי"- הייתי ממליץ להעביר את השרשור לפורום ק"ב.
שם החשיפה גדולה יותר, ולכן קיים גם יותר סיכוי שתקבל מענה הולם לשאלותיך.
בהצלחה!
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
היי.
ניסית להחליף אינטרקונקטים?
כבלים?
ניסית להחליף אינטרקונקטים?
כבלים?
כיף חיים.
האינטרקונקטים שיש לי הם של BLUE JEANS, ולדעתי הם בסדר. כבלי הרמקולים הם CANARE 4S11, שאמורים לעשות את העבודה.
לא, הבעיה היא שה 685 לרוב פשוט לא מספיק טובים בשבילי עכשיו, לכן אני מחפש קפיצה משמעותית באיכות ונאמנות הצליל, מה גם שאני לאחרונה מאזין הרבה יותר למוסיקה, בעיקר קלאסי, אבל לא רק, והרבה רביעיות לכלי קשת, בהן ה 685 לא מעולים, בלשון המעטה.
המקור, DAC של AUDIO GD לו מחוברים נגן וסטרימר, הוא לפחות קורקטי, אם לא יותר, ואותו אני בשלב זה אשמור.
השילוב של הרוקסן וה LIUTO, ו או ה TOY TOWER נראה לי משום מה מבטיח, אם למישהו יש איזשהן התרשמויות מהרמקולים האלו אשמח לשמוע, או הצעות אחרות אולי...
התקציב הוא פלוס מינוס מה שעולים המכשירים האלה.
ל BARIKO : ק"ב זה קולנוע ביתי, אני מניח... מה פתאום ק"ב ??
לא לא, שום ק"ב, רק סטריאו...
לא, הבעיה היא שה 685 לרוב פשוט לא מספיק טובים בשבילי עכשיו, לכן אני מחפש קפיצה משמעותית באיכות ונאמנות הצליל, מה גם שאני לאחרונה מאזין הרבה יותר למוסיקה, בעיקר קלאסי, אבל לא רק, והרבה רביעיות לכלי קשת, בהן ה 685 לא מעולים, בלשון המעטה.
המקור, DAC של AUDIO GD לו מחוברים נגן וסטרימר, הוא לפחות קורקטי, אם לא יותר, ואותו אני בשלב זה אשמור.
השילוב של הרוקסן וה LIUTO, ו או ה TOY TOWER נראה לי משום מה מבטיח, אם למישהו יש איזשהן התרשמויות מהרמקולים האלו אשמח לשמוע, או הצעות אחרות אולי...
התקציב הוא פלוס מינוס מה שעולים המכשירים האלה.
ל BARIKO : ק"ב זה קולנוע ביתי, אני מניח... מה פתאום ק"ב ??
לא לא, שום ק"ב, רק סטריאו...
נערך לאחרונה על ידי lambda ב 01/05/2014 15:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
קצת קשה לענות לך מבלי להכיר את הטעם האישי שלך, את החדר שהמערכת יושבת בו, את הצורה איך היא ממוקמת בחדר, וכו'.
אין לי ספק שכל אחד ייכנס לכאן ויזרוק שמות של מוצרים באוויר כי הם פוגעים לטעמו האישי, אבל לך זה פשוט לא יעזור.
הצעה שלי - תתחיל להתרוצץ בין חנויות, וחפש מערכת שלמה שתפגע לטעמך, ותאפשר לך האזנה ממושכת (כלומר יותר מ-5 דק) מבלי להתעייף.
בהצלחה, יאיר
אין לי ספק שכל אחד ייכנס לכאן ויזרוק שמות של מוצרים באוויר כי הם פוגעים לטעמו האישי, אבל לך זה פשוט לא יעזור.
הצעה שלי - תתחיל להתרוצץ בין חנויות, וחפש מערכת שלמה שתפגע לטעמך, ותאפשר לך האזנה ממושכת (כלומר יותר מ-5 דק) מבלי להתעייף.
בהצלחה, יאיר
- royla
-
- חבר ותיק

1-תנסה רסיבר עם כיול אודיסי-זה עולם אחר,יכול להיות מאוד שהבעיה שלך זה כיול.תאמין לי תנסה!
2-לך גם לפיוז וגם לסטריאו סקופ ותנסה כמה אינטרקונקטים.
לדעתי זה יכול לפתור את הבעיה.יש לדעתע האישית הבדלים עצומים באינטרקונקטים.וגם בין סאונד לפני ואחרי האודיסי.
לא הייתי קונה את הרמקולים שלי ללא האודיסי שבאונקיו 818.
2-לך גם לפיוז וגם לסטריאו סקופ ותנסה כמה אינטרקונקטים.
לדעתי זה יכול לפתור את הבעיה.יש לדעתע האישית הבדלים עצומים באינטרקונקטים.וגם בין סאונד לפני ואחרי האודיסי.
לא הייתי קונה את הרמקולים שלי ללא האודיסי שבאונקיו 818.
כיף חיים.
תודה, אבל זה ישמע אולי מזעזע, אין לי ממש אפשרות וגם סבלנות להתרוצץ בחנויות ברחבי הארץ.
ההתרשמות תהיה וירטואלית, אם אפשר לומר, ממאמרים קריאה וכו', זה מה יש, ולפי זה אקנה, לטוב לרע, לכן הדיעה של חברי הפורום דוקא כן מענינת.
חדר ההאזנה הוא סלון ממוצע, כ 3.5X6-7.
מה שאני מחפש קודם כל, כאמור, הוא נאמנות טונאלית בצורה סבירה, וצליל לא מעייף.
ההתרשמות תהיה וירטואלית, אם אפשר לומר, ממאמרים קריאה וכו', זה מה יש, ולפי זה אקנה, לטוב לרע, לכן הדיעה של חברי הפורום דוקא כן מענינת.
חדר ההאזנה הוא סלון ממוצע, כ 3.5X6-7.
מה שאני מחפש קודם כל, כאמור, הוא נאמנות טונאלית בצורה סבירה, וצליל לא מעייף.
- royla
-
- חבר ותיק

מסכים איתך....אבל
http://www.hometheater.co.il/vt195023.% ... D7%A9.html
אין ברירה!!!
אתה לא תמצא כמעט דברים רעים על חברות מובילות,אני יכול להגיד לך שאני ממש נדלק מכל כתבה על מוצרי סאונד חדשים.
בפועל הכל שיווק שלא פוגש כלל את המציאות.
אין לך שום ברירה!!! אתה חייב ללכת להקשיב בחנות,אגב ,סאב יש לך?
http://www.hometheater.co.il/vt195023.% ... D7%A9.html
אין ברירה!!!
אתה לא תמצא כמעט דברים רעים על חברות מובילות,אני יכול להגיד לך שאני ממש נדלק מכל כתבה על מוצרי סאונד חדשים.
בפועל הכל שיווק שלא פוגש כלל את המציאות.
אין לך שום ברירה!!! אתה חייב ללכת להקשיב בחנות,אגב ,סאב יש לך?
כיף חיים.
זה נכון, אבל אפשר ע"י קריאה מצליבה להגיע לכל מיני מסקנות, שלא בטוח שתהיינה הרבה יותר מוטעות מסיאנסים מעצבנים של האזנות בתנאים אספטיים וזרים של חנויות, עם ציוד שונה לחלוטין משלך.
למשל, הגעתי למסקנה ש MONITOR AUDIO לא בשבילי, בהיר מדי כנראה, וה D18 של פרואק דוקא כן, אבל הוא קצת יקר...
נדמה לי גם, לפי קריאה מרובה, שה LIUTO המדפיים דוקא עולים על הפרואק המדפיים ברמת מחיר זו, מה גם שאני די אוהב את הצורה שלהם.
וכן הלאה.
אין לי סאב.
למשל, הגעתי למסקנה ש MONITOR AUDIO לא בשבילי, בהיר מדי כנראה, וה D18 של פרואק דוקא כן, אבל הוא קצת יקר...
נדמה לי גם, לפי קריאה מרובה, שה LIUTO המדפיים דוקא עולים על הפרואק המדפיים ברמת מחיר זו, מה גם שאני די אוהב את הצורה שלהם.
וכן הלאה.
אין לי סאב.
- royla
-
- חבר ותיק

סלח לי אבל,שום מסקנות!lambda כתב:זה נכון, אבל אפשר ע"י קריאה מצליבה להגיע לכל מיני מסקנות, שלא בטוח שתהיינה הרבה יותר מוטעות מסיאנסים מעצבנים של האזנות בתנאים אספטיים וזרים של חנויות, עם ציוד שונה לחלוטין משלך.
וכן הלאה.
אין לי סאב....
רק העזנה בפועל תתן לך מידע,כל אחד שומע אחרת ולכל אחד טעם שונה.
מאוד שונה!
כיף חיים.
המגברים של רוטל מצוינים ולוקים לטעמי בהערכת חסר. שווה לבדוק איך יישמע הרמקול עליו אתה חושב עם המגבר שלך לפני שאתה מחליף גם מגבר. הואיל וניראה שיש לך מועמד מועדף נסה לארגן זוג רמקולים לשמיעה אצלך בבית, או לפחות עם המגבר שלך אצל המוכר. ההחלטה תהיה קרוב לודאי ברורה יותר.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כמה דברים לגבי הדיון לעיל:
1. תתחיל מלהגדיר תקציב, אחרת ההמלצות יתפזרו לכל הכיוונים. יש לך היום מגבר ורמקולים שעלו ביחד כ-6,000 ש"ח במקור, ולפי הרכיבים שציינת, מסתמן שאתה מחפש להשקיע כ-20,000 ש"ח בשידרוג המערכת... קלעתי?
2. אין מנוס מהשוואה בין רכיבים שונים במו אוזניך (קרי, ביקור בחנות מתמחה אחת או יותר, והאזנה לשילובים שונים של רמקולים ומגברים).
קניית רמקולים לפי ביקורות והמלצות של אנשים רנדומליים (מוכשרים, מנוסים ונבונים ככל שיהיו) שקולה בעיני לקניית חתול בשק. למען הסר ספק, כל המרבה - הרי זה משובח! (בפעם האחרונה ששידרגתי את המערכת שלי, השקעתי כ-10 שעות בסה"כ בהאזנה לרמקולים ומגברים שונים עד שגיבשתי דעה מבוססת מספיק על מנת לבצע רכישה..!)
3. עם כל הכבוד ל-royla (ויש הרבה כבוד!), הישועה לא תבוא מאינטרקונקטים, ועל אחת כמה וכמה אם כבר יש לך כבילה של בלו ג'ינס המעולים.
1. תתחיל מלהגדיר תקציב, אחרת ההמלצות יתפזרו לכל הכיוונים. יש לך היום מגבר ורמקולים שעלו ביחד כ-6,000 ש"ח במקור, ולפי הרכיבים שציינת, מסתמן שאתה מחפש להשקיע כ-20,000 ש"ח בשידרוג המערכת... קלעתי?
2. אין מנוס מהשוואה בין רכיבים שונים במו אוזניך (קרי, ביקור בחנות מתמחה אחת או יותר, והאזנה לשילובים שונים של רמקולים ומגברים).
קניית רמקולים לפי ביקורות והמלצות של אנשים רנדומליים (מוכשרים, מנוסים ונבונים ככל שיהיו) שקולה בעיני לקניית חתול בשק. למען הסר ספק, כל המרבה - הרי זה משובח! (בפעם האחרונה ששידרגתי את המערכת שלי, השקעתי כ-10 שעות בסה"כ בהאזנה לרמקולים ומגברים שונים עד שגיבשתי דעה מבוססת מספיק על מנת לבצע רכישה..!)
3. עם כל הכבוד ל-royla (ויש הרבה כבוד!), הישועה לא תבוא מאינטרקונקטים, ועל אחת כמה וכמה אם כבר יש לך כבילה של בלו ג'ינס המעולים.
נערך לאחרונה על ידי epony ב 02/05/2014 17:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
קשה לי להבין איך אתה מגיע למסקנות מקריאה ?
יש כמות אדירה של רמקולים מדפיים בחנויות.
במיוחד כשאתה לא מבין הרבה אז חייב ללכת ולשמוע שילובבין מגברים לרמקולים !!!
תלך לאחת החנויות הגדולות שיש היצע גדול.
וכמובן כמו שאמרו ............. מה התקציב ?
יש כמות אדירה של רמקולים מדפיים בחנויות.
במיוחד כשאתה לא מבין הרבה אז חייב ללכת ולשמוע שילובבין מגברים לרמקולים !!!
תלך לאחת החנויות הגדולות שיש היצע גדול.
וכמובן כמו שאמרו ............. מה התקציב ?
תודה רבה על התגובות.
לרועי51, הרוטל לא רע, לא טענתי ההיפך, אבל אני בספק אם יוכל להניע כמו שצריך רמקולים שדורשים די הרבה עוצמה.
ובכל זאת, ככה רק לסבר את האוזן, אם מישהו שמע את ה LIUTO MONITOR, מה היתה ההתרשמות ?
סתם חוות דעת, לוא דוקא מקצועית, בעיקר בסוג המוסיקה שאני לרוב שומע : מיתרים, כלי קשת, אבל גם תזמורות, ג'אז וקולות, דברים כאלה בעיקר...
לרועי51, הרוטל לא רע, לא טענתי ההיפך, אבל אני בספק אם יוכל להניע כמו שצריך רמקולים שדורשים די הרבה עוצמה.
ובכל זאת, ככה רק לסבר את האוזן, אם מישהו שמע את ה LIUTO MONITOR, מה היתה ההתרשמות ?
סתם חוות דעת, לוא דוקא מקצועית, בעיקר בסוג המוסיקה שאני לרוב שומע : מיתרים, כלי קשת, אבל גם תזמורות, ג'אז וקולות, דברים כאלה בעיקר...
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
תתחיל עם זה, לדעתי הזדמנות שאסור לפספס אם תצליח לקבל אותם בסביבות ה 10K.
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%9E ... 19712.html
http://www.hifimusic.co.il/%D7%9C%D7%9E ... 19712.html
- royla
-
- חבר ותיק

כבוד הדדי,חולה עליך!epony כתב:כמה דברים לגבי הדיון לעיל:
קניית רמקולים לפי ביקורות והמלצות של אנשים רנדומליים (מוכשרים, מנוסים ונבונים ככל שיהיו) שקולה בעיני לקניית חתול בשק. למען הסר ספק, כל המרבה - הרי זה משובח! (בפעם האחרונה ששידרגתי את המערכת שלי, השקעתי כ-10 שעות בסה"כ בהאזנה לרמקולים ומגברים שונים עד שגיבשתי דעה מבוססת מספיק על מנת לבצע רכישה..!)![]()
3. עם כל הכבוד ל-royla (ויש הרבה כבוד!), הישועה לא תבוא מאינטרקונקטים, ועל אחת כמה וכמה אם כבר יש לך כבילה של בלו ג'ינס המעולים....
אתה נכס לאתר!
חג עצמאות שמח!
כיף חיים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תתחיל בשידרוג המקור, טרנספורט טוב ביחד עם הדאק אולי יתנו את התוצאה שאתה רוצה להגיע אליה מבלי להכנס להוצאות גדולות, אם זה לא מספיק אז יש מציאות ביד 2, אני למשל קניתי את המקינטוש 2505, מגבר חדש שווה ערך למגבר הזה יעלה פי 5-6 ממה ששילמתי.