toxin כתב:טראקרים פרטיים + יוטורנט = הכל טוב.
...
גם טראקר ציבורי כולל את כל מה שרוב המשתמשים מחפשים, הבעיה היא שלוקח יותר זמן לברור את המוץ מהתבן.
אני משתמש בנטפליקס ומשלים פה ושם באמצעות הורדות, בעיקר דברים שלא קיימים להם בקטלוג ולעיתים רחוקות כדי לקבל עותק באיכות גבוהה יותר. אם הם ייחסמו אותי זה רק יגרום לי לעבור להורדות באופן בלעדי. האלטרנטיוות שמהן חברות הסרטים חושבות שייראו כסף לא רלוונטיות עבורי - אני לא אלך לקולנוע בתדירות יותר גבוהה, לא אחזור לשאול סרטים פיזית מהספריה (יש לי עדיין מנוי באוזן השלישית, אבל לא ביקרתי שם שנים), ובוודאי שלא אעשה מנוי לטלוויזיה רב ערוצית (עשר שנים ללא הדרעק הזה עושים לי רק טוב).
אם חברות הסרטים חושבות שבכך שהן ייגרמו למעגל הלקוחות של נטפליקס, הולו וכו' לקטון הרווחים שלהן ייגדלו אז הן טועות בגדול. המשתמשים רוצים לקבל את התכנים שלהם דרך הרשת. אם הם לא יוכלו לשלם על זה, הם פשוט ייבחרו באלטרנטיוות זמינות שלא דורשות תשלום וחברות הסרטים ייאלצו לחתום על חוזים קטנים יותר עם חברות הסטרימיניג, בהתאם למעגל הלקוחות הקטן יותר. בסופו של דבר הם יפסידו מהמהלך הזה כסף. מה שהן צריכות זה לעבור לחוזים כלל-עולמיים ולאפשר למשתמשים מכל מדינה לגשת לתכנים. ומוטב שזה ייקרה לפני שפופקורן טיים (ותוכנות דומות אחרות שיציעו חווית שימוש קלה) יהפכו לברירת המחדל של הצופים מחוץ ארה"ב.
מאמר מעניין בנושא (גירסת אודיו
כאן).