בקרת כניסה חכמה
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
התחלתי לחשוב על איך הייתי רוצה שתעבוד באופן אופטימלי בקרת הכניסה לבית שלי. ברור לי שהייתי רוצה מצלמה בדלת, לכל הפחות כדי לאפשר מצב של מישהו שדופק בדלת כשאני לא נמצא, ואני אוכל לקבל התרעה על כך לטלפון ולראות מי בדלת, ואולי גם לאפשר לי לפתוח לו את הדלת מרחוק (נניח אורח שמגיע אלי כשאני לא נמצא בבית). הייתי רוצה נעילה ביומטרית כדי לא להסתובב עם מפתח לדלת עלי. אופציות מתקדמות זה גם חיישני תנועה ליד הדלת שיפעילו את המצלמה כדי שאני אוכל לדעת אם מישהו מסתובב לי מול הדלת גם אם הוא לא לוחץ על שום כפתור.
לא מצאתי עדיין (ובפרט בארץ) שום מוצר שעונה על כל הדרישות הללו, אבל מצאתי משהו מעניין לאחרונה בחו"ל
http://www.supremainc.com/eng/product/fs_91.php?mark=12
יש לחברה גם עוד מוצר שמבוסס רק על זיהוי פנים, שנראה נחמד מאוד אבל אני חושב שגם מאוד יקר.
זה פחות מיועד לבית פרטי ויותר כבקרת כניסה למשרדים, אבל אני תוהה אם אפשר להשתמש בזה גם לבית פרטי.
השאלות שלי:
1) מישהו מכיר את החברה/מוצר הספציפי הזה?
2) איך מוצר כזה משתלב עם מנעול לדלת? צריך גם איזה בריח עם מנוע חשמלי שפותח וסוגר את הדלת, לא?
3) יש בארץ אנשים שיודעים להתקין ולתמוך בדבר כזה?
4) מישהו מכיר מוצרים אחרים שרלוונטיים?
לא מצאתי עדיין (ובפרט בארץ) שום מוצר שעונה על כל הדרישות הללו, אבל מצאתי משהו מעניין לאחרונה בחו"ל
יש לחברה גם עוד מוצר שמבוסס רק על זיהוי פנים, שנראה נחמד מאוד אבל אני חושב שגם מאוד יקר.
זה פחות מיועד לבית פרטי ויותר כבקרת כניסה למשרדים, אבל אני תוהה אם אפשר להשתמש בזה גם לבית פרטי.
השאלות שלי:
2) איך מוצר כזה משתלב עם מנעול לדלת? צריך גם איזה בריח עם מנוע חשמלי שפותח וסוגר את הדלת, לא?
4) מישהו מכיר מוצרים אחרים שרלוונטיים?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

הסתכלתי עכשיו מה זה, אבל זה לא עונה למעשה על רוב הדרישות, לא רק פתיחה מרחוק.inonlevy כתב:היה פרוייקט כזה בשם skybell
עונה על רוב הדרישות שלך למעט פתיחה מרחוק...
כדי להבהיר - הדרישות הן:
1. זיהוי מי מורשה להיכנס ומי לא באופן ביומטרי (רצוי שילוב של זיהוי פנים עם טביעת אצבע)
2. שליטה במנעול של הדלת
3. תיעוד מי נכנס הביתה ומתי
4. אפשרות למענה לדלת מרחוק (זאת הדרישה היחידה ש skybell ממלא) עם מצלמה
5. אפשרות לפתיחת המנעול מרחוק
6. תיעוד אוטומטי של תנועה ליד הדלת שלי ושליחת התרעה
doorbot + lockitron
עונה על כל הדרישות שלך מלבד זיהוי ביומטרי (כבר אף אחד לא מעוניין לייצר מנעולים כאלה, הכל עובר לשליטה בעזרת האלפון, זה סתם מיותר ובטח לא יותר בטיחותי) ניתן לשלוח אישור זמני לכל אחד דרך האפליקציה, רוב המנעולים לא יתאימו לדלת ישראלית, תצטרך להוסיף מנעול DEADBOLT, יש מנעולים פשוטים ויש גם כזה של רב בריח איכותי, לא תמצא פתרון טוב יותר מזה שיענה על כל הדרישות שלך, בטח לא זול יותר
עונה על כל הדרישות שלך מלבד זיהוי ביומטרי (כבר אף אחד לא מעוניין לייצר מנעולים כאלה, הכל עובר לשליטה בעזרת האלפון, זה סתם מיותר ובטח לא יותר בטיחותי) ניתן לשלוח אישור זמני לכל אחד דרך האפליקציה, רוב המנעולים לא יתאימו לדלת ישראלית, תצטרך להוסיף מנעול DEADBOLT, יש מנעולים פשוטים ויש גם כזה של רב בריח איכותי, לא תמצא פתרון טוב יותר מזה שיענה על כל הדרישות שלך, בטח לא זול יותר
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
psibeast כתב:התחלתי לחשוב על איך הייתי רוצה שתעבוד באופן אופטימלי בקרת הכניסה לבית שלי. ברור לי שהייתי רוצה מצלמה בדלת, לכל הפחות כדי לאפשר מצב של מישהו שדופק בדלת כשאני לא נמצא, ואני אוכל לקבל התרעה על כך לטלפון ולראות מי בדלת, ואולי גם לאפשר לי לפתוח לו את הדלת מרחוק (נניח אורח שמגיע אלי כשאני לא נמצא בבית). הייתי רוצה נעילה ביומטרית כדי לא להסתובב עם מפתח לדלת עלי. אופציות מתקדמות זה גם חיישני תנועה ליד הדלת שיפעילו את המצלמה כדי שאני אוכל לדעת אם מישהו מסתובב לי מול הדלת גם אם הוא לא לוחץ על שום כפתור.
השאלות שלי:
4) מישהו מכיר מוצרים אחרים שרלוונטיים?...
1: את החברה הספציפית אני לא מכיר.
2: מנעול מגנטי או מנעול אלקטרוני כמובן משולב בריח.
3: יש
4: בארץ ישנם מס' פתרונות של בקרת כניסה חכמה כזו או אחרת, אבל בכדי להבין את כדאיות המערכת + שילוב של המערכת כחלק ממעגל אבטחה ובקרה כלי של הבית זה לא משהו שניתן להרחיב עליו על גבי דפי הפורום.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

doorbot + lockitron
עונה על כל הדרישות שלך מלבד זיהוי ביומטרי (כבר אף אחד לא מעוניין לייצר מנעולים כאלה, הכל עובר לשליטה בעזרת האלפון, זה סתם מיותר ובטח לא יותר בטיחותי) ניתן לשלוח אישור זמני לכל אחד דרך האפליקציה, רוב המנעולים לא יתאימו לדלת ישראלית, תצטרך להוסיף מנעול DEADBOLT, יש מנעולים פשוטים ויש גם כזה של רב בריח איכותי, לא תמצא פתרון טוב יותר מזה שיענה על כל הדרישות שלך, בטח לא זול יותר...
הסתכלתי קצת מה זה ה Lockitron הזה והתרשמתי שזה דיי צעצוע ועוד לא ממש מוצר בשל. היתרון של זה הוא אך ורק במחיר, מלבד זה נראה שהמערכת שקישרתי בהודעה הפותחת עולה על השילוב הזה בכל פרמטר.
זה גם הזכיר לי כמה דרישות שחשבתי שהן טריוויאליות אבל מסתבר שלא:
7. המערכת צריכה לנעול אוטומטית את הדלת כאשר היא נסגרת.
8. המערכת צריכה להתחבר לחשמל, לא לעבוד על בטריות באופן רגיל, אלא רק כגיבוי למקרה של הפסקת חשמל.
ג'קסי - אתה מכיר/מנוסה בהתקנת מערכות כאלה?
לא ברור על סמך מה החלטת שזה צעצוע
הסוללות האלה מחזיקות לכמה חודשים מינימום, מה גם שאתה רואה ומקבל התראה על מצב הסוללה בטלפון
אתה יכול להחליף את הסוללה ולחבר שנאי אבל תצטרך להעביר חוט חשמל על הדלת למכשיר (וככה יהיה עם כל מנעול שמחובר לחשמל)
לגבי הנעילה שהדלת נסגרת, אתה לעשות את זה בשילוב עם בית חכם, או להשתמש ב locktron שיודע לנעול את הדלת לבד שמתרחקים עם הטלפון ויוצאים מהבית
הסוללות האלה מחזיקות לכמה חודשים מינימום, מה גם שאתה רואה ומקבל התראה על מצב הסוללה בטלפון
אתה יכול להחליף את הסוללה ולחבר שנאי אבל תצטרך להעביר חוט חשמל על הדלת למכשיר (וככה יהיה עם כל מנעול שמחובר לחשמל)
לגבי הנעילה שהדלת נסגרת, אתה לעשות את זה בשילוב עם בית חכם, או להשתמש ב locktron שיודע לנעול את הדלת לבד שמתרחקים עם הטלפון ויוצאים מהבית
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

בעיקר על סמך הוידאו הזה:
העיכובים בפתיחה, התקיעות... חיי בטריה של חודש במקרה הטוב... לא נראה כמו משהו מבושל היטב עדיין.
יש לו גם עידכונים אח"כ שהוא מתייאש לגמרי מחוסר האמינות של המנעול הזה ומכל הבעיות שלו.
ובכל מקרה, אני מעוניין בזיהוי ביומטרי. אני לא רוצה מפתח, גם אם המפתח הזה הוא הסמארטפון. מה אם, למשל, אני יוצא מהבית ושכחתי את הסמארטפון בבית?
העיכובים בפתיחה, התקיעות... חיי בטריה של חודש במקרה הטוב... לא נראה כמו משהו מבושל היטב עדיין.
יש לו גם עידכונים אח"כ שהוא מתייאש לגמרי מחוסר האמינות של המנעול הזה ומכל הבעיות שלו.
ובכל מקרה, אני מעוניין בזיהוי ביומטרי. אני לא רוצה מפתח, גם אם המפתח הזה הוא הסמארטפון. מה אם, למשל, אני יוצא מהבית ושכחתי את הסמארטפון בבית?
חבל שאתה לא משקיע קצת יותר בבדיקה של הפתרונות שמציעים לך מעבר לסרטון ביוטיוב, אם היית עושה את זה היית יודע שהגירסה בסרטון היא גירסה נסיונית של התוכנה והחומרה, הבחור ביקש להשתתף ולבדוק את המוצר כמה חודשים לפני שהוא יוצא, וכל הבעיות האלה כבר נפתרו, בשביל זה יש גירסאות נסיוניות, אם הוא מתייאש שלא יבקש להשתתף בבדיקה של מוצר שנמצא בפיתוח! המוצר אפילו עדיין לא יצא, אבל אתה יודע עליו כבר הכל כי במקום לקרוא קצת ראית סרטון קצת ביוטיוב
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני מצטער אם קיבלת רושם שלא בדקתי מעבר, אבל כן עשיתי את זה. ראיתי המון המון בעיות של אנשים, לא רק שלו. כפי שאמרת בעצמך - זה מוצר שאפילו לא יצא והוא נמצא בפיתוח, כך שזה סביר לחלוטין שהוא עוד לא מבושל היטב כפי שאמרתי.
סתם כדוגמא נוספת מצאתי את זה:
http://community.lockitron.com/t/video- ... atures/545
וזה מלפני ממש מספר ימים. עדיין פיצ'רים לא עובדים, עדיין צריך להעיר את המנעול בנקישה על הדלת לפני שאפשר לפתוח אותו, עדיין המוצר לא מוכן.
מילא אם זה היה המוצר האידיאלי עבורי, אבל הוא אפילו לא ממלא את דרישת הבסיס של פתיחה ביומטרית.
סתם כדוגמא נוספת מצאתי את זה:
http://community.lockitron.com/t/video- ... atures/545
וזה מלפני ממש מספר ימים. עדיין פיצ'רים לא עובדים, עדיין צריך להעיר את המנעול בנקישה על הדלת לפני שאפשר לפתוח אותו, עדיין המוצר לא מוכן.
מילא אם זה היה המוצר האידיאלי עבורי, אבל הוא אפילו לא ממלא את דרישת הבסיס של פתיחה ביומטרית.
זה מוצר שנמצא בשלבי פיתוח סופיים ואמור לצאת בקרוב, כל הבעיות שהיו לו (ורובם כבר נפטרו) זה בסך הכל עדכון תוכנה לאפליקציה ולמכשיר ולא בעיות חומרה, מה גם שהlocketron זה רק דוגמה, יש עוד רבים כמותו אם אתה ממש לחוץ ולא יכול נלחכות, פשוט תעשה חיפוש ותראה כמה תמצא, זה עוד מנעול מאוד פופולארי (וגם לא יודע אם הוא יצא או יוצא בקרוב אני כבר לא עוקב)
http://www.gojiaccess.com
ויש גם כאלה עם KEYPAD שמאפשר לפתוח את הדלת עם קוד בנוסף לטלפון, או גם NFC וכו' ... אף אחד היום כבר לא רוצה טביעת אצבע זה מיותר, שלא נדבר על זה שזה יושב מחו לדלת וכל אחד שרוצה יכול להרוס את זה בשניה והלך מנעול של אלפי שקלים... (מבחינת אבטחה זה בטוח לא יותר בטיחותי ממנעול רגיל ואפשר לפרוץ אותו באותה קלות) כל המנעולים האלה נועדו לנוחות ואת מעבר לזה
http://www.gojiaccess.com
ויש גם כאלה עם KEYPAD שמאפשר לפתוח את הדלת עם קוד בנוסף לטלפון, או גם NFC וכו' ... אף אחד היום כבר לא רוצה טביעת אצבע זה מיותר, שלא נדבר על זה שזה יושב מחו לדלת וכל אחד שרוצה יכול להרוס את זה בשניה והלך מנעול של אלפי שקלים... (מבחינת אבטחה זה בטוח לא יותר בטיחותי ממנעול רגיל ואפשר לפרוץ אותו באותה קלות) כל המנעולים האלה נועדו לנוחות ואת מעבר לזה
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני לא יודע למה החלטת שאף אחד היום כבר לא רוצה ביומטרי. אני לא נעול על טביעת אצבע דווקא (למעשה אני דווקא יותר בכיוון של זיהוי פנים), אבל אני רוצה להיות משוחרר לחלוטין מלשאת איתי מפתח, גם אם המפתח הזה הוא הטלפון.
אני מסכים שיש בעייתיות קצת עם מכשיר יקר בנמצא בחוץ וניתן לגנוב אותו או לחבל בו, אבל זה סיכון שאני אצטרך לקחת עם כל מכשיר שאתקין כל עוד אני רוצה יכולות של מצלמה ויכולת לתקשר איתי בשיחת וידאו מהדלת. אני מניח שהפתרון יהיה אולי לבטח את המנעול, או אולי לשקע את רובו בדלת ולהשאיר רק עינית של המצלמה חשופה. בשביל זה אני אצטרך באמת מישהו שמבין בהתקנות של דברים כאלה.
אני מסכים שיש בעייתיות קצת עם מכשיר יקר בנמצא בחוץ וניתן לגנוב אותו או לחבל בו, אבל זה סיכון שאני אצטרך לקחת עם כל מכשיר שאתקין כל עוד אני רוצה יכולות של מצלמה ויכולת לתקשר איתי בשיחת וידאו מהדלת. אני מניח שהפתרון יהיה אולי לבטח את המנעול, או אולי לשקע את רובו בדלת ולהשאיר רק עינית של המצלמה חשופה. בשביל זה אני אצטרך באמת מישהו שמבין בהתקנות של דברים כאלה.
אני אומר את זה כי כל המנעולים שראיתי בשנה האחרונה עבדו כמו הlockktron או השתלבו בבית חכם ולאף אחד אין טביעת אצבע, כמו שאמרתי יש מהעולים כאלה גם עם keypad אלחוטי/חוטי שמחברים מבחוץ וככה אתה יכול להשתמש גם בקוד וגם בטלפון, ההשקעה שתצטרך להוציא על מה שאתה מבקש זה כבר יכול להיות מעבר לעלות של מערכת בית חכם שלמה כולל מנעול keypad וגם מצלמה, לכן לא ברור לי ההיגיון מאחורי הבחירה שלך
זיהוי פנים? נראה לי שאתה קצת מקדים את הטכנולוגיה (כן זה אפשרי ואפילו בעלות נמוכה עם בית חכם ומכשיר אנדרואיד שמותקן על הדלת) אבל הסיכוי שנשאר נעול מחוץ לבית דיי גבוהה
זיהוי פנים? נראה לי שאתה קצת מקדים את הטכנולוגיה (כן זה אפשרי ואפילו בעלות נמוכה עם בית חכם ומכשיר אנדרואיד שמותקן על הדלת) אבל הסיכוי שנשאר נעול מחוץ לבית דיי גבוהה
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

למה אתה חושב שבזיהוי פנים הסיכוי להישאר נעול מחוץ לבית גבוה?
ממה שיצא לי לראות, אחוז ההצלחה בזיהוי פנים כאשר גם ה enrollment וגם הזיהוי מתבצעים שניהם בתנאים טובים, כלומר מסתכלים ישר למצלמה ממרחק קרוב יחסית, לא מנסים לפגוע בזיהוי בכוונה עם כל מיני דרכים, הוא מאוד מאוד קרוב ל-100%. הקשיים העיקריים בטכנולוגיה הם כאשר מנסים ליישם את זה על אנשים שלא משתפים פעולה, כלומר זיהוי אנשים ממצלמת אבטחה או משהו. הרעיון קורץ לי כי נוח מאוד שהדלת נפתחת לך ללא מגע יד כשאתה מגיע נניח עם קניות בידיים.
ממה שיצא לי לראות, אחוז ההצלחה בזיהוי פנים כאשר גם ה enrollment וגם הזיהוי מתבצעים שניהם בתנאים טובים, כלומר מסתכלים ישר למצלמה ממרחק קרוב יחסית, לא מנסים לפגוע בזיהוי בכוונה עם כל מיני דרכים, הוא מאוד מאוד קרוב ל-100%. הקשיים העיקריים בטכנולוגיה הם כאשר מנסים ליישם את זה על אנשים שלא משתפים פעולה, כלומר זיהוי אנשים ממצלמת אבטחה או משהו. הרעיון קורץ לי כי נוח מאוד שהדלת נפתחת לך ללא מגע יד כשאתה מגיע נניח עם קניות בידיים.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
זה:
http://www.tv-door.co.il/Default.asp?sT ... tId=428955
לא עונה על כל מה שבקשת...אבל על חלק,
זזה עם מנעול חכם (סלולרי/ביומטרי) יכול כבר להיות פתרון לא רע
http://www.tv-door.co.il/Default.asp?sT ... tId=428955
לא עונה על כל מה שבקשת...אבל על חלק,
זזה עם מנעול חכם (סלולרי/ביומטרי) יכול כבר להיות פתרון לא רע
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

Uris, תודה, אבל זה לא כל כך הכיוון. המכשיר אמנם מקליט וידאו של מי שבדלת, אבל זה לא מקושר לשום זיהוי ביומטרי, לא שומר בקרת כניסה, עובד רק אם מצלצלים בפעמון ולא על ידי גלאי תנועה או משהו כזה, לא משדר את הוידאו לטלפון, ובאופן כללי לא נראה לי שפשוט לעשות לזה אינטגרציה עם עוד מערכות.