הוקרה לחברי הפורום המיוחד הזה על כיבוד יום הזיכרון לשואה
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
מצאתי לנכון להודות לכם באופן אישי, חברי פורום וינטאז', על כך שב-24 שעות הכל כך חשובות האלה, שיש רק פעם בשנה, מצאתם לעצמכם עיסוקים חשובים יותר. לכל מי שלא ניצל את היום הקדוש הזה כדי לבדוק ולהרהר בסאב-וופר שלו, כדי לטפל בפטפון הסיני שלו או כדי לספר לחבר'ה על איזו תכנת וודו חדשה שהוא בדיוק מצא. לכל מי שלא היה עסוק בהעמסת המסך שלו בתוצרת ההוליוודית שהוא לא הספיק לצרוך בשאר חלקי השנה, ולכל מי שגילה מעט אחריות אישית (ואולי גם לאומית) ולא מצא לנכון לשפוך את הגיגי האודיו \ וידאו שלו כאן, באתר, בדיוק באחד משני ימות השנה שהוא אמור במהלכם לשקול שנית אם לעשות זאת, תודה והוקרה מיוחדת ממני.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
tnsilver,
תסלח לי, אבל זה קשקוש.
אי כתיבה בפורום ביום זיכרון אינה מעידה על יותר אכפתיות.
אני אישית, כמו רבים אחרים, נמצא בימים אלו בטקסים פעיל במפעלי הנצחה שונים,
זוכר כל הזמן, כל השנה.
ואני כותב בפורום( אם יש לי זמן), לא מרגיש שזה מחלל את היום ופוגע בכבוד הימים האלו
תסלח לי, אבל זה קשקוש.
זוכר כל הזמן, כל השנה.
ואני כותב בפורום( אם יש לי זמן), לא מרגיש שזה מחלל את היום ופוגע בכבוד הימים האלו
העם דורש..... כל מיני דברים
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

אני חולק עליך קשות ועמוקות. התכוונתי במקור לנמק מדוע. במחשבה שנייה, אין לי כוונות לייצר כאן עימותים סביב דרכי ההתמודדות האישיות של כל אחד ואחד עם יום הזיכרון לשואה. תעשה מה שאתה מרגיש, רק קח בחשבון שאין כאן אף אחד, כולל לא אתה, שחושב שזה באמת 'קשקוש'. הבהרת בפומבי, בצורה חד משמעית שאינך חלק מהקבוצה שאליה הופנתה התודה וההוקרה האישית שלי. עכשיו ערוך חשבון עם עצמך, באופן פרטי, במטרה לגלות מדוע זה כל כך מפריע לך.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
קפצת כאילו ממש פגעו בך אישית..sam22 כתב:tnsilver,
תסלח לי, אבל זה קשקוש.
זוכר כל הזמן, כל השנה.
ואני כותב בפורום( אם יש לי זמן), לא מרגיש שזה מחלל את היום ופוגע בכבוד הימים האלו...
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

קפצתי כי יש כאן מעין הוכחה של אנשים על "איך צריך להתנתג"
אני מצוי עמוק (לצערי ) בנבכי ימי הזיכרון השונים.
מעולם, לא אמרתי לאחרים איך לנהוג
מה מכובד ומה לא מכובד
לא מדבר על מנגל באתר זיכרון
אבל בביתו האישי ובאזור האינטימי, כל אחד יעשה כרצונו.
גם כשהייתי מתרוצץ בין משפחות בימי זיכרון
לא באתי בטענות למי שהולך לים ביום הזה
ענין שלו
לצורך הענין מי שמפריע לו הפורום ביום כזה
שלא ייכנס אליו וזה מכובד בדיוק כמו שבוחר לכתוב
מה שלא פוגע ומוחצן, לא משנה לאחרים
כמו שלא אתן לילדים שלי לטייל עם שקית ציפס ברחוב ביום כיפור
ואנחנו רחוקים מלצום
אני מצוי עמוק (לצערי ) בנבכי ימי הזיכרון השונים.
מעולם, לא אמרתי לאחרים איך לנהוג
מה מכובד ומה לא מכובד
לא מדבר על מנגל באתר זיכרון
אבל בביתו האישי ובאזור האינטימי, כל אחד יעשה כרצונו.
גם כשהייתי מתרוצץ בין משפחות בימי זיכרון
לא באתי בטענות למי שהולך לים ביום הזה
ענין שלו
לצורך הענין מי שמפריע לו הפורום ביום כזה
שלא ייכנס אליו וזה מכובד בדיוק כמו שבוחר לכתוב
מה שלא פוגע ומוחצן, לא משנה לאחרים
כמו שלא אתן לילדים שלי לטייל עם שקית ציפס ברחוב ביום כיפור
ואנחנו רחוקים מלצום
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 30/04/2014 16:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
טומי, גם אני ''חולק'' עליך
התודה וההוקרה האישית אינה רק שלך ואינה רק ממך אלא גם ממני ואף מרבים בעולם כולו.
30 שנים התגוררו צמוד אלי זוג מבוגרים אשר ברחו מהאסון הנוראי הזה ואף ראו לזוועתם את בני משפחתם ושאר היהודים נרצחים ,על אף שהקימו להם כאן משפחה וילדים אני לא יכול לשכוח את בכיים וזעקתם בכל יום שואה.
יש דברים שנחרטים בנפש ללא צורך להיות במקום שזה קרה.
מי שירצה שיכבד ומי שלא...חבל.
התודה וההוקרה האישית אינה רק שלך ואינה רק ממך אלא גם ממני ואף מרבים בעולם כולו.
30 שנים התגוררו צמוד אלי זוג מבוגרים אשר ברחו מהאסון הנוראי הזה ואף ראו לזוועתם את בני משפחתם ושאר היהודים נרצחים ,על אף שהקימו להם כאן משפחה וילדים אני לא יכול לשכוח את בכיים וזעקתם בכל יום שואה.
יש דברים שנחרטים בנפש ללא צורך להיות במקום שזה קרה.
מי שירצה שיכבד ומי שלא...חבל.
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

לא מובן לך משום שאתה לא שייך לפורום הזה. הפוסט הזה לא עוסק בך, ב-SAM ובכל אלה ש'התנדבו' לפתח כאן דיון שעיקרו 'על ראש הגנב הכובע בוער'. מי שהגיעה לו מילה טובה קיבל. מי שלא - הפנים. כל השאר מתפלספים. מי שלא מבין את הלך הרוח כאן - שיחזור לפורום שלו, ששם הוא יכול מבחינתי לספר לכל העולם על מערכת הק"ב שהוא הזמין מאמזון de באמצע הצפירה של יום הזיכרון הממשמש ובא. כאן יש תחומי עניין אחרים, נורמות חברתיות אחרות, ככל הנראה חתך גילאים אחר, ולצערי גם מערכת ערכים אחרת.toxin כתב:מחזק SAM. לא מובן למה נועד הפוסט הזה. עצם זה שמישהו גולש ומגיב בפורום כאן ביום הזיכרון הופך אותו אוטומטית למוקצה? שכל אחד יזכור איך שנראה לו ולא לפי מה שאנשים אחרים חושבים שצריך....
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
טומי, אני לא ילד אז התגובה שלך היא די מתנשאת. איך הפוסט הזה כן שייך בדיוק לפורום אודיו? וגם אם כן, אתה די צבוע בתגובה שלך לימים האלה כמו שROY ציין. טקסיות מזויפת של אנשים ומנהיגים, כאילו פוליטקלי- קורקט, אבל ביום יום מתנהגים בדיוק להיפך.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

טומי,
רק לשם הבהרה.
אינני רוצה לפגוע בך ובצורת ההנצחה / הזיכרון שלך.
אני לא צריך לעשות חשבון נפש כי זה לא מפריע לי
אני מאוד שלם עם הדרך בה אני פועל
נכון, יש לי גבוולות אישיים לכל דבר
בשנה שעברה בערב יום הזיכרון ישבתי וראיתי משחק של ליגת האלופות יחד עם חבר.
עשיתי את זה בצנעה ובשקט.
זה לא שינה לי במאום את הכאב ביום שאחרי
את הכאב הזה אני סוחב 24/7, כל השנה, הרבה מאוד שנים
אני לא הולך להשוות איתך אבל וזיכרון
אבל אתה חצוף בגישה שלך בפוסט האחרון
לא הולך להכנס לזה
אבל תאמין לי שאני האחרון שאתה צריך לומר לו מה לעשות ביום הזיכרון
הדוגמא שנתת על זמן הצפירה מבחילה, לא פחות
לומר שמי שכותב כאן שזה משתווה למעשה כזה, זו חוצפה
ובאווירה כזו, אני נוטש את הויכוח שאתה לא יכול לנהל בצורה תרבותית עם מי שהשקפתו שונה משלך.
רק לשם הבהרה.
אינני רוצה לפגוע בך ובצורת ההנצחה / הזיכרון שלך.
אני לא צריך לעשות חשבון נפש כי זה לא מפריע לי
אני מאוד שלם עם הדרך בה אני פועל
נכון, יש לי גבוולות אישיים לכל דבר
בשנה שעברה בערב יום הזיכרון ישבתי וראיתי משחק של ליגת האלופות יחד עם חבר.
עשיתי את זה בצנעה ובשקט.
זה לא שינה לי במאום את הכאב ביום שאחרי
את הכאב הזה אני סוחב 24/7, כל השנה, הרבה מאוד שנים
אני לא הולך להשוות איתך אבל וזיכרון
אבל אתה חצוף בגישה שלך בפוסט האחרון
לא הולך להכנס לזה
אבל תאמין לי שאני האחרון שאתה צריך לומר לו מה לעשות ביום הזיכרון
הדוגמא שנתת על זמן הצפירה מבחילה, לא פחות
לומר שמי שכותב כאן שזה משתווה למעשה כזה, זו חוצפה
ובאווירה כזו, אני נוטש את הויכוח שאתה לא יכול לנהל בצורה תרבותית עם מי שהשקפתו שונה משלך.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
חברים, אין צורך לכעוס כאן אחד על השני.
ההודעה המקורית באה לציין את העובדה שבשונה מההתעלמות המוחלטת כמעט, בפורומים אחרים וברשתות חברתיות באותו יום שהמשיכו את פעולתם כרגיל, כאן הייתה בחירה (של הרוב המוחלט, לדעתי) לעשות הפסקה מסוימת משגרת הדיונים בנושאים הקבועים.
לא מצאתי בהודעה ביקורת אישית, אלא הערכה ממי שהבחין בעניין.
ההודעה המקורית באה לציין את העובדה שבשונה מההתעלמות המוחלטת כמעט, בפורומים אחרים וברשתות חברתיות באותו יום שהמשיכו את פעולתם כרגיל, כאן הייתה בחירה (של הרוב המוחלט, לדעתי) לעשות הפסקה מסוימת משגרת הדיונים בנושאים הקבועים.
לא מצאתי בהודעה ביקורת אישית, אלא הערכה ממי שהבחין בעניין.
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

תנטוש! אתה יותר מידי צדיק בשבילי. לא נעים לי!
איזו טקסיות מזויפת? מה זו האינפנטיליות שוחרת המזימות הזו? מה מזויף? הסיפור של נשיא המדינה שלכם, אדם בן 90 שסיפר בשפתיים רועדות על פרדתו האחרונה מאביו הרב הקשיש? סיפורם האישי של מדליקי המשואות? האנליזה ההיסטורית המדויקת של ראש הממשלה באשר להלך הרוח היהודי\ציוני ב-1933? המדיניות הבינלאומית לגבי שאלת היהודים בראשית המאה ה-20? מה בדיוק מזויף בטקס הכל כך ממלכתי, הכל כך מרגש והכל כך חשוב הזה?
רוצים קונספירציות? הנה: חשבון הארנונה שלכם. תעריפי מי השתייה שלכם, אגרת הרדיו שאתם משלמים בטסט. האנשים היחידים בעולם שממש משלמים עבור הפרסומות שמאכילים אותם ברדיו ברשות השידור - ומתקוממים נגד 'טקסיות מזויפת' ביום השואה. צודק! אתם לא שווים דיון!
איזו טקסיות מזויפת? מה זו האינפנטיליות שוחרת המזימות הזו? מה מזויף? הסיפור של נשיא המדינה שלכם, אדם בן 90 שסיפר בשפתיים רועדות על פרדתו האחרונה מאביו הרב הקשיש? סיפורם האישי של מדליקי המשואות? האנליזה ההיסטורית המדויקת של ראש הממשלה באשר להלך הרוח היהודי\ציוני ב-1933? המדיניות הבינלאומית לגבי שאלת היהודים בראשית המאה ה-20? מה בדיוק מזויף בטקס הכל כך ממלכתי, הכל כך מרגש והכל כך חשוב הזה?
רוצים קונספירציות? הנה: חשבון הארנונה שלכם. תעריפי מי השתייה שלכם, אגרת הרדיו שאתם משלמים בטסט. האנשים היחידים בעולם שממש משלמים עבור הפרסומות שמאכילים אותם ברדיו ברשות השידור - ומתקוממים נגד 'טקסיות מזויפת' ביום השואה. צודק! אתם לא שווים דיון!
רבותי מספיק.טומי בא ושיתף אותנו חבריו לפורום בדיעותיו על היום הכואב הזה לכולנו אולי דברים יצאו מעט מהקשרם אבל בין זה לבין מה שנוצר אין שום קשר.אני בן 42 אינני בן לניצולי שואה למזלי, אבל תמיד אשתדל לא לשמוע מוסיקה בכלל בקטע של כבוד ,כן, גלשתי באינטרנט בעוונותי אבל לא בקטע של דווקא חלילה פשוט אין מה לעשות ביום הזה אלא להיות עצוב על בני עמי שנרצחו באכזריות .חייבים לכבד את זיכרם חייבים.אני התכתבתי עים טומי בפרטית יום קודם ואת תשובתו קראתי ביום השואה ואני כתגובה רציתי לכתוב לו בדיחה ורק בגלל שזה יום עצוב לא כתבתי,לא ידעתי אפילו על היחס שלו לעיניין.סם כמי שטוען שחינך את ילדיו לכבד את האחר תן דוגמא מה נאמר בסך הכול.................. הלוואי ויהיה שלום ביננו.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
טומי, ראש הממשלה שלך וגם הנשיא הם אותם אלו שנמצאים כבר שנים בממשלות שמעכבות תשלומים לאותם ניצולי שואה שהדליקו משואות בטקס. אם זו לא צביעות אז אני לא יודע מה כן.
מעניין שהיה כסף (של משלם המיסים) לתת לחרדים ולמתנחלים אבל להעביר כסף מממשלת גרמניה לקשישים שלא מסוגלים לעמוד על שלהם מול גופי ממשלה חזקים, זה דורש ועדות, בדיקות, עורכי דין וכולי.
אנשים צריכים להתעורר ולהבין שמה שהיה פעם שונה מאוד עכשיו. ישראל של לפני 20 שנה שונה מאוד מזו של היום (בעיקר לרעה).
מעניין שהיה כסף (של משלם המיסים) לתת לחרדים ולמתנחלים אבל להעביר כסף מממשלת גרמניה לקשישים שלא מסוגלים לעמוד על שלהם מול גופי ממשלה חזקים, זה דורש ועדות, בדיקות, עורכי דין וכולי.
אנשים צריכים להתעורר ולהבין שמה שהיה פעם שונה מאוד עכשיו. ישראל של לפני 20 שנה שונה מאוד מזו של היום (בעיקר לרעה).
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

ראש הממשלה הזה הוא לא שלי. זה נכון שאני שותף קולקטבי, בעל כורחי, להיותו ראש ממשלה והאחריות לכך, בחלקה, רובצת עלי. אבל הוא לא שלי!
הנשיא שלי, לעומת זאת, שמעון פרס, היה זה, שבהוראת ראש הממשלה שלו, דוד בן גוריון, הפנה את כספי השילומים מגרמניה, (כספים, שאגב, המשפחה שלי בחלה בהם) לטובת מפעל הטקסטיל בדימונה. המפעל הזה אמור להבטיח, בין השאר, שלגרמנים ולאחרים לא יהיה לעולם בעבור מה לשלם ליהודים. ללא מפעלו של הנשיא שלי - זה לא היה קורה. אני, משפחתי, מכריה מדורות, וחבריה - מודים לו על כך, מוקירים אותו על כך, ולעולם לא היינו מוצאים השקעה נבונה מזו לכספים מגואלי הדם.
הנשיא שלי, לעומת זאת, שמעון פרס, היה זה, שבהוראת ראש הממשלה שלו, דוד בן גוריון, הפנה את כספי השילומים מגרמניה, (כספים, שאגב, המשפחה שלי בחלה בהם) לטובת מפעל הטקסטיל בדימונה. המפעל הזה אמור להבטיח, בין השאר, שלגרמנים ולאחרים לא יהיה לעולם בעבור מה לשלם ליהודים. ללא מפעלו של הנשיא שלי - זה לא היה קורה. אני, משפחתי, מכריה מדורות, וחבריה - מודים לו על כך, מוקירים אותו על כך, ולעולם לא היינו מוצאים השקעה נבונה מזו לכספים מגואלי הדם.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
אני ממש מתבייש שאני קורא את השרשור.
מה היה חטאו של פותח השרשור? הוא לא גינה אף אחד הוא לא אמר לאלו שראו כדור רגל באותו יום תתבישו
הוא שיבח את אלו שכן שמו לעצמם סייג להתנקות מתענוגות היום יום ולהתייחד במחשבה ומעשה בתוכנו של היום הכל כך מיוחד ויחודי הזה
גם לתת מחמאה אסור פה בפורום?
מי שחושב שכן צריך לראות סרטים או להתעסק בסאב וופר שיבושם לו!! לא נאמרה אף מילה רעה עליו.
חושבתני שפותח השרשור קלע לדעת רבים אני מודה לו מאוד ואני חושב שמגיע לו את כל הכבוד.
מה היה חטאו של פותח השרשור? הוא לא גינה אף אחד הוא לא אמר לאלו שראו כדור רגל באותו יום תתבישו
הוא שיבח את אלו שכן שמו לעצמם סייג להתנקות מתענוגות היום יום ולהתייחד במחשבה ומעשה בתוכנו של היום הכל כך מיוחד ויחודי הזה
גם לתת מחמאה אסור פה בפורום?
מי שחושב שכן צריך לראות סרטים או להתעסק בסאב וופר שיבושם לו!! לא נאמרה אף מילה רעה עליו.
חושבתני שפותח השרשור קלע לדעת רבים אני מודה לו מאוד ואני חושב שמגיע לו את כל הכבוד.
לפעמים מותר גם לא להגיב.
ביהדות, בימי אבל ישנה מסורת עתיקה בה לא שומעים מוסיקה וממעטים בשמחה, ימים כדוגמת תשעה באב, י"ז בתמוז, בהם מתכנסים (בצום) סביב זיכרון "שואה" קולקטיבי לאומי.
אומנם ביום השואה אין צום (אגב, ב י' בטבת יום הקדיש הכללי - יש צום) אבל ניתן למעט בשמחה כללית, גם בחדרי חדרים כל אחד עם עצמו ובדרכו.
מכבד אני את פותח השרשור על רגישותו לנושא, אך מבין גם את אלו שרוצים שלא ירדו לחייהם, כמו בכל תחום בחיים.
כפי שצינו טומי ואחרים, מילה טובה למי שלא עסק בענייני חולין שגרתיים וזכר בדרכו את היום הקשה הזה, ומי שלא עשה כן אין מקום להטיל בו דופי או פסול אלא פשוט להבין ולהאמין כי דרכו שונה.
אשתף בהגיג אודיו שעבר לי בראש בערב יום השואה בו ראינו אשתי ואני "סרטי שואה", צפינו בסרט בחדר השינה בו הטלויזיה מחוברת למערכת NAD ורמקולים של WHARFEDALE - מאה אחוז אנגליה, והתרגשנו מהסרטים.
תוך כדי הסרטים, עבר לי בראש, שבמערכת הסלונית שלי מוצבים בגאווה רמקולים של QUADRAL הגרמנית, וחשבתי על עמדתי בנושא תוצרת גרמניה.
אני לא מאלו שמחרימים תוצרת גרמניה וכו' אך בדיעבד היה משהו דווקא מתוק בהרגשה שהנה יושב לו יהודי אלפי קילומטרים מאדמת גרמניה, מרחק שנות דור מהשואה ההיא, ומשתמש בציוד שייצרו אלו שאך לפני דור לא תכננו שנהיה קיימים ומאזין לקולות תבוסתם הרעיונית וההיסטורית...
סוג של נקמה אודיופילית מתוקה
- אז מי אמר שזה לא קשור לפורום אודיו ?
כמובן שאני בטוח שגם לזה יהיו מגוון תגובות ודעות, אבל רציתי לשתף..
ביהדות, בימי אבל ישנה מסורת עתיקה בה לא שומעים מוסיקה וממעטים בשמחה, ימים כדוגמת תשעה באב, י"ז בתמוז, בהם מתכנסים (בצום) סביב זיכרון "שואה" קולקטיבי לאומי.
אומנם ביום השואה אין צום (אגב, ב י' בטבת יום הקדיש הכללי - יש צום) אבל ניתן למעט בשמחה כללית, גם בחדרי חדרים כל אחד עם עצמו ובדרכו.
מכבד אני את פותח השרשור על רגישותו לנושא, אך מבין גם את אלו שרוצים שלא ירדו לחייהם, כמו בכל תחום בחיים.
כפי שצינו טומי ואחרים, מילה טובה למי שלא עסק בענייני חולין שגרתיים וזכר בדרכו את היום הקשה הזה, ומי שלא עשה כן אין מקום להטיל בו דופי או פסול אלא פשוט להבין ולהאמין כי דרכו שונה.
אשתף בהגיג אודיו שעבר לי בראש בערב יום השואה בו ראינו אשתי ואני "סרטי שואה", צפינו בסרט בחדר השינה בו הטלויזיה מחוברת למערכת NAD ורמקולים של WHARFEDALE - מאה אחוז אנגליה, והתרגשנו מהסרטים.
תוך כדי הסרטים, עבר לי בראש, שבמערכת הסלונית שלי מוצבים בגאווה רמקולים של QUADRAL הגרמנית, וחשבתי על עמדתי בנושא תוצרת גרמניה.
אני לא מאלו שמחרימים תוצרת גרמניה וכו' אך בדיעבד היה משהו דווקא מתוק בהרגשה שהנה יושב לו יהודי אלפי קילומטרים מאדמת גרמניה, מרחק שנות דור מהשואה ההיא, ומשתמש בציוד שייצרו אלו שאך לפני דור לא תכננו שנהיה קיימים ומאזין לקולות תבוסתם הרעיונית וההיסטורית...
סוג של נקמה אודיופילית מתוקה
כמובן שאני בטוח שגם לזה יהיו מגוון תגובות ודעות, אבל רציתי לשתף..