אני מנוי של בזק. היתה לי חבילת גלישה של 15M במחיר "מבצע" של 75 ש"ח לחודש, שהסתיימה בימים אלו (המחיר עולה אוטומטית למשהו בסביבות 120 ש"ח).
נכנסתי לאתר של בזק, וראיתי שהם מציעים את בזק Free WIFI בחינם. נרשמתי, ולאחר מספר רגעים קיבלתי הודעה שהראוטר הישן שלי לא תומך בשרות, ושהם שולחים לי ראוטר חדש בחינם. עד כאן הכל טוב.
אני צריך לציין שאת הראוטר הישן קיבלתי מבזק במודל של חיוב-זיכוי - כלומר, הוא ראוטר פרטי שלי (אם אני עוזב את בזק הוא נשאר ברשותי).
התקשרתי לשרות שלהם וביררתי לגבי תוכנית חדשה לחבילת הגלישה - הם הציעו לי 89 ש"ח לחודש, למשך שנה. לאחר מו"מ הסכימו להוריד לי את המהירות ל-10M ואת המחיר ל-79 ש"ח (מבצע לשנה).
כבר זה ממש מעצבן, כי אני זוכר שעד לפני קצת יותר משנה הייתי משלם על התשתית 65 ש"ח לחודש בעבור 5M. נכון, המהירויות עלו מאז (הם העלו את מהירויות המינימום, ככה שאי אפשר לקבל יותר את המהירויות הנמוכות שהספיקו לי אז, חוץ מזה שאת ה-5M הם מוכנים לתת לי באותו מחיר של 79 ש"ח ולא שקל אחד פחות). אבל אני רוצה לשאול משהו - מישהו יכול להגיד לי כמה עולה מחשב חדש היום? בדיוק כמו שהוא עלה לפני 5 שנים, ואולי אפילו פחות - אבל הוא עובד הרבה יותר מהר מאשר לפני 5 שנים. למה במהירויות גלישה באינטרנט זה לא יכול להיות אותו הדבר? (התשובה כמובן היא שאין בשוק התשתית שום תחרות).
חוץ מזה - החברים בבזק המשיכו לעצבן אותי, דיברתי איתם קצת על הנושא של הראוטר החדש שהם שולחים לי (במסגרת הצטרפותי לבזק Free WIFI), והתברר לי שהם רוצים שאחזיר להם את הראוטר הישן שלי. אני לא מבין למה הם דוקא רוצים את הראוטר שלי? מה הם יעשו איתו מלבד להעביר אותו לגריסה?
מה שבאמת מפריע לי זה שאני לא רוצה לנתק את המשפחה מהאינטרנט, כי את הראוטר החדש אני רוצה שישלחו לי לעבודה, ושאני אתקין אותו בבית מתי שנוח לי, בלי לחץ שהמשפחה מנותקת. בקיצור - אמרתי להם יפה תודה, ושינתקו אותי מהבזק Free WIFI, ושישמרו להם את הראוטר החדש שהציעו לי. אם ארצה - אקנה לעצמי כבר משהו פרטי לגמרי.
זהו.
אני סתם עצבני. אני יודע שהמצב בהוט לא יותר טוב.
אחר כך מתפלאים שמתלוננים כאן על יוקר המחייה.
אחרי שפרקתי, אני אקח איזה