סאב עד 2000 ש״ח + שאלת מיקום רמקולים אחוריים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

בעקבות מעבר דירה והצורך לצייד חדר נוסף במערכת אני שוקל לשדרג את הסאב שלי. לפני כמה שנים, בפעם האחרונה שחיפשתי סאב (ובאותו תקציב) המליצו לי בחום על STF-2 של Hsu; תהיתי אם זו עדיין האופציה העדיפה או האם כיום יש לו תחרות. החדר שעל הסאב למלא הוא בערך בגודל 3.5X5 מטר.
לא מפריע לי לייבא מחו״ל או לקנות מתצוגה, אבל כן מפריע לי לחפור על לוחות יד שניה ולחפש משהו, כי אני לא מכיר מספיק דגמים ולגגל כל רשומה כדי להבין מה ערכה האמיתי גורם לי לייאוש אחרי חצי עמוד בערך...

בנוסף, שאלת בונוס - אני שוקל להשתמש בזוג מדפיים (ספציפית BX2) בתור רמקולים אחוריים בסט 5.1; מה המרחק שצריך לשמור בין הרמקולים לבין הקיר?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

נתחיל מהבונוס... ;)

BX2 לא צריכים לשמור מרחק מהקיר כי יש להם פורט בס קדמי. (i)
מה שכן, הם קצת אוברקיל עבור רמקולים אחוריים...

לגבי סאב, ה-STF-2 הוא אופציה מצויינת בתקציב הנתון, והוא גם נמכר במחיר מבצע עכשיו. (Y) 8)

נ.ב. אני אישית הייתי הולך על ה-HSU, אבל במקומך הייתי שוקל גם את ה-BIC PL-200, הקליפש סינרג'י 12HG ואת ה-Velodyne DEQ-8R - את כולם אפשר למצוא באמזון במחיר די דומה לזה של ה-HSU, וכולם יורדים די נמוך ומרביצים די חזק (והוולודיין מגיע עם שלט ומערכת כיול אוטומטית ייעודית..!) :D

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

השמות שהזכרת מוכרים לי מחיפושי הסאב שעשיתי לפני שנה וחצי, משעשע לדעת שזה לא משתנה הרבה :P

האמת שהתלבטתי בין ה-BX-FX וה-BX2 כאחוריים, כי כרגע יש לי זוג BX2 קדמיים, ומכיוון שעיקר השימוש שלי הוא ק"ב הבנתי שעדיף לשמור תאימות בסט.
המחיר שלהם מאוד דומה, ואני נוטה להעדיף את ה-BX2 כי אותם אני יכול לשים על סטנדים במקום לקדוח בקיר - מה שיהיה פחות אסטתי בסלון שלי כי אני מעדיף לא להעביר חוטים דרך הקיר.

יש רמקולים אחרים עם פורט קדמי שכדאי לי לשקול, נאמר בתקציב באזור ה--2000 ש"ח? (כן אני יודע שה-BX2 עולים 2500, אבל מנסיוני עם עצות כאן חריגה בתקציב של 25% היא ברורה מאליה :wink: )

תודה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

דווקא תאימות בין הרמקולים בק"ב חשובה הרבה יותר עבור השלישייה הקדמית מאשר עבור הרמקולים האחוריים - לכן הייתי בהחלט ממליץ על ה-BX-FX בתור אחוריים במקום ה-BX2. (Y)

אם סוגיית הסטנדים חשובה לך, אז כנראה שאתה יכול דווקא ללכת על רמקול קטן יותר אפילו אם יש לו פורט אחורי (למשל BX1, M1 או אפילו MASS 10), כי כמעט בהגדרה עם הוא עומד על סטנד אז הוא לא יהיה צמוד לקיר (לא ככה?). :roll:

אם בכל מקרה פורט קדמי זה אילוץ, אז הייתי הולך על ה-MR2 הזולים יותר מה-BX2 או על וקטור 10 (צריכים להיות כמה זוגות במכירת חיסול אצל היבואן, קונקטור).

בכל מקרה, אם אתה מחפש לחסוך במחיר, אני ממליץ לך בחום לקפוץ לאולם התצוגה הרשמי של היבואן קונקטור, כי יש שם מבצעי חיסול מלאי מעולים על פחות או יותר כל הרמקולים הנ"ל!! 8)

נ.ב. וכמובן שאתה יכול בכלל לקנות רמקולים אחוריים שהם בכלל לא מתוצרת מוניטור אודיו, כי התאימות הטונאלית כאמור הרבה פחות קריטית עבור ערוצי הסראונד בק"ב. בתקציב שלך אתה יכול לכת על המורל SP2 למשל... (i)

AngelicLiar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אח, כמובן שעכשיו אני מתלבט האם להשלים סט Bronze או להתחיל שדרוג לסדרת Silver, שיעלה בערך 4000 ש"ח יותר כי אני אצטרך לקנות סנטר Silver שאותו כמובן אין מתצוגה...
אאאע.
לבקש עצות כאן אף פעם לא בריא לכיס!

תודה אבל (Y)

שאלה נוספת - מה ההבדל בין לאייש את הערוצים האחוריים עם רמקולים מדפיים (לדוג' BX2), רמקולי סראונד ייעודיים (לדוג' BXFX) או סטלייטים (לדוג' מורל SP2)?
זכור לי שקראתי איפשהו שה-BXFX יפזרו את הסאונד בצורה שבה אני לא אשים לב איפה הרמקולים - וזה דווקא נשמע לי כמו חיסרון (אם אנשי הסאונד ערכו את המיקס כך שאפקט יישמע מצד אחורה-שמאל, אני רוצה לשמוע אותו מצד אחורה-שמאל ולא רק אחורה)...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

רמקולים בי/דיפולאריים אמנם "מפזרים" את הסאונד יותר טוב, אבל לא עד כדי כך שלא תדע מאיזה כיוון הוא מגיע. :P

היתרון בפיזור הסאונד הוא שקצת יותר קשה למקם אותו בחלל שמסביב לרמקול. במילים אחרות: זה לא נשמע כאילו האפקטים מערוץ הסראונד השמאלי באים מהרמקול האחורי השמאלי, אלא באופן כללי מאיפשהו מצד שמאל בחלק האחורי של החדר... (i)

אני חושב שה-BX2 "יתבזבזו" מאחורה פשוט בגלל שזה רמקול "טוב מדי" בשביל הייעוד הזה של מתן אפקטים של סראונד.
מהבחינה הזאת, סאטליטים יהיו "מספיק טובים" בשביל השימוש הזה, ורמקול בי/דיפולארי שתוכנן מראש עבור שיפור חוויית הסראונד יהיה הכי טוב בשביל זה. :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”