מי שעדיין לא ניסה את JPLAY, שיעשה לעצמו טובה ענקית...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

נתקלתי בזה היום לגמרי במקרה בחיפושי אחר DAC... ניסיתי את זה כרגע על שני מחשבים שונים, עם DAC של MUSILAND, וההבדל הפשוט לא יאמן...
ישבתי בעבודה עם אוזניות דרך ה-DAC ולא האמנתי למה שאני שומע - הייתי צריך להעביר את ה-ASIO כמה פעמים מה-JPLAY ל-DAC כדי לשכנע את עצמי שאני לא הוזה...

זה כאילו שקניתי DAC חדש בכסף רב.... כל הפרמטרים השתפרו...

אני כרגע משתמש בגרסא הנסיונית (יש הפסקת סאונד למשך כמה שניות כל כמה דקות) - אבל יש לי הרגשה שאני הולך להשקיע את ה-99 יורו בשביל הגרסא המלאה...

מצטער על ההתלהבות, אבל הייתי חייב לחלוק...:)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

מה זה?
העם דורש..... כל מיני דברים

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זאת תוכנה, או ליתר דיוק, תוסף תוכנה. מתקינים את זה, מאתחלים את וינדוס, ואז ה-JPLAY הופך להיות אופציה עבור כל נגן שיודע להוציא ASIO (אני משתמש ב-MUSICBEE, אבל זה עובד גם על FOOBAR או JRIVER וכו). אחרי ההתקנה נוצר מן לוח בקרה קטן שבו בעצם מגדירים איך האות יעבור (KS או WASAPI - עדיף KS) ובאיזה פרמטרים. התוכנה הזאת בעצם "מכינה" את המחשב לנגינת קבצים דיגיטליים - הכל עובר דרך הזכרון ויש להם כל מיני אלגוריתמים שממקדים את הביצועים בנגיננת המוזיקה. ההבדל כל כך ברור לאוזן... מזמן לא יצא לי לשמוע כזה הבדל כל כך מהר....

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

www.jriver.com/jplay.html

עוד דוגמא מצוינת לכוחה של הטייה ושל חוויית המצופה.
(או שנעשית כאן מניפולציה על הצליל שפוגעת בנאמנותו למקור).
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 28/04/2014 14:02, נערך 3 פעמים בסך הכל.

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אם זאת מתיחה, אז היא מאוד מוצלחת...

שליחה #5 

ל-JRIVER יש אינטרס ברור להגיד שזו מתיחה, כי אף אחד לא צריך לטרוח לקנות את הנגן שלהם אם אפשר להשתמש ב-JPLAY דרך כל נגן חינמי (אני אישית מאוד אוהבת את MUSICBEE).

אני לא רוצה להכנס לויכוח האינסופי של "האם ביטים זה ביטים" וכו' - אני רק סומך על האוזניים שלי. הטענה של מפתחי JPLAY זה שהם משחקים עם התזמון של העברת המידע, בנוסף לאופטימיזציות של משאבי מחשוב (וניגון מהזכרון במקום מהדיסק).

עד עכשיו הקשבתי באוזניות, פעם אחת ישירות דרך ה-DAC שלי (MUSILAND US 01, שמתשמש ב-PCM1793) ובחיבור למגבר (DENON PMA1500) דרך אותו DAC.

בשתי הפעמים ההבדל היה לא רק ברור, אלא גם מאוד מאוד נעים באופן סובייקטיבי. היום אני אקשיב גם דרך הרמקולים בשביל לראות אם האפקט נשמר גם שם. בינתיים עוד לא שילמתי ואני משתמש בגרסא החינמית, אבל לי זה בינתיים נשמע ממש ממש טוב. אם הם איכשהו משנים את הסאונד, אז הם עושים עבודה מדהימה, כי חוויית ההאזנה הרבה יותר נעימה ובלי שום FATIGUE שעיבוד דיגיטלי לרוב יוצר...

כאמור, אעדכן מאוחר יותר...

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

1. Jriver מספקים סימוכין לדבריהם, וכפי שניתן לראות בקישור הם לא היחידים שטוענים זאת. פובאר2000 שותפים לדעתם. זאת בניגוד למפתחים שאינם מסבירים מה הם עושים (הסיגנל הדיגיטלי זהה עפ"י Jriver) מלבד סופרלטיבים. וכרגיל ללא מבחני האזנה ראויים.
2. ביטים זה ביטים כי לא מדובר בשכבה הפיזית אלא בבאפרינג תוכנתי. למיטב ידיעתי, המפתחים לא הוכיחו אחרת.
3. להגיד ש"עיבוד דיגיטלי יוצר Fatigue" זה בדיוק כמו להגיד שההאזנה בעצמה עושה Fatigue, שהרי כל אודיו דיגיטלי שמגיע לאוזניך עבר בשלב כלשהו בתולדותיו עיבוד דיגיטלי. חלאס עם דמוניזציית הדיגיטל בבקשה :)

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני האחרון שיעשה דמוניזציה לדיגיטל

שליחה #7 

הרי אני מקשיב אך ורק קבצע FLAC מלפטופ דרך DAC... נו טוב, המגבר עדיין אנלוגי..:)

הכוונה שלי היתה לומר שלא ממש אכפת לי אם יש עיבוד דיגיטלי (בוא נניח שיש - אני בכלל לא בטוח) שמשפר את התוצאה הסופית. אין יל עניין מהותי בביט-פרפקט לשם עצמו - אלא אם זה יוצר סאונד טוב יותר.

אני שמעתי שיפור ברור וחיובי באופן מיידי עם הפעלת ה-JPLAY - בלי שיהיה לי שום אינטרס לשמוע כזה הבדל, שהרי לא שילמתי שום דבר וגם לא ממש ידעתי למה לצפות - פשוט קראתי כמה REVIEWERS די רציניים שהזכירו בדיעבד שהם משתמשים בזה ורציתי לבדוק במה מדובר.

שמעתי את ההבדל הזה בלי הגברה ועם הגברה, וההבדל לא היה רק ברמה של "רועש יותר" או משהו כזה, אלא יצר סאונד יותר נקי ומהנה עבורי.

כאמור, מאוחר יותר אני אעשה את אותו ניסוי דרך רמקולים רצפתיים, ואז אחליט אם להשקיע את ה-99 יורו....

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: אני האחרון שיעשה דמוניזציה לדיגיטל

שליחה #8 

FourthWay כתב:...וגם לא ממש ידעתי למה לצפות - פשוט קראתי כמה REVIEWERS די רציניים שהזכירו...
...
לאור מה שקראת, ובהנתן העובדה שאתה תופס מאותם reviewers , האמנם לא ידעת למה לצפות? :) תחשוב על זה.

כמובן שייתכן שמדובר באפשרות השניה, לפיה כן נעשה איזשהו עיבוד אות שגורם לעסק להשמע אחרת (אבל אז זה לא נאמן למקור, וכמובן רחוק מלהיות ביט-פרפקט).

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שוב - אין לי באמת אינטרס כאן...

שליחה #9 

בסופו של דבר כל הדיון הזה קצת מיותר כשכל אחד יכול להתקין את זה ולבדוק בשביל עצמו - פשוט נורא התלהבתי ממה ששמעתי ורציתי לחלוק את זה עם מישהו (אין ממש הרבה אודיופילים בסביבה..:))

המפתחים טוענים שלא מתבצע עיבוד דיגיטלי, ואני נוטה להאמין להם - אבל מצד שני, אם מוזיקה שאני מכיר שנים רבות נשמעת טוב יותר ללא מחיר (של GLARE או FATIGUE) - אז לא אכפת לי איך זה נעשה...

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ברור ומובן שאין כאן שום אינטרס שלך.

אם התוסף הזה אינו עושה עיבוד אות בדומיין הדיגיטלי; והואיל ואין הוא יכול להשפיע על תזמון הסטרים בשכבה הפיזית; המסקנה שנשארת היא שהוא עושה כישוף כלשהו. או שאינו עושה דבר ובונה על חוויית המצופה של המאזין.

מבחינה אחת הדיון הזה אינו מיותר: חשוב להביא לידיעת הצרכנים הפוטנציאליים את התמונה המלאה לגבי המוצר שאתה ממליץ עליו. כפי שניתן לראות בקישורים שלעיל, קיימת ביקורת עניינית לגבי עצם האפקטיביות שלו ואופן פעולתו. יש להפעיל חשיבה ביקורתית ולזכור שהנדסת תוכנה אינה תחום מיסטי. כל אחד יתרשם ויחליט לעצמו.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 01/05/2014 8:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #11 

...וגם אין פה אינטרס של DigiSun ואחרים שמתיחסים בביקורתיות לכל מיני דיווחים/סיפורים של אנשים על הבדלים שהם שומעים במקומות שלא אמורים להיות כאלה. אנחנו מנסים כל פעם מחדש להסביר, וללמד. תחליט מה שתחליט בעצמך.
הסיבה לכך היא שמערכת השמיעה האנושית מאד סוגסטיבית. בדיוק כמו שאתה לא באמת רואה כל פרט שנמצא מול הפרצוץ שלך, אלא מתמקד בפרטים שחשובים כך גם מערכת השמיעה אנושית, בהאזנות חוזרות ונשנות שומעים דברים שהיו שם קודם אבל לא התמקדת בהם.
ואם יש הבדל ב- setup שבעזרתו אתה שומע אתה, ואחרים, לא מעט פעמים מיחסים את ההבדל הזה במה ששמעת לציוד ולא למה שקורה בין האוזניים.

מהסיבות האלה יש תקן מחמיר (ובכלל לא טריויאלי לביצוע) להשוואה שנראה double blind test.

הנה השוואה קצת יותר מדעית.
http://www.computeraudiophile.com/blogs ... sults-156/

והנה דוגמא למשהוא שהתפרסם היום בעיתון: כינור סטרדיווריוס נשמע יותר טוב מכינור (באיכות טובה) שנוצר בימינו נכון? אז זהו שכנראה שלא בהכרח: http://www.haaretz.co.il/gallery/music/ ... -1.2306231
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

שלגון - התקן הזה רק רלוונטי למי שמנסה למצוא איזו אמת אבסולוטית לשאלות מדעיות. אני סה"כ מנסה להבין מה גורם לי להנות משמיעת מוזיקה. גם את המגבר שלי בחרתי כך - אחרי ששמעתי המון מגברים שונים, והוא נשמע לי טוב יותר באופן מובהק. האם הייתי אמור לעשות לכולם DBT? אף אדם שפוי לא היה אפילו חושב לעשות את זה.

מערכת השמיעה היא בסופו של דבר המדד האולטימטיבי - ואם היא סוגסטיבית (איך לא - היא מחוברת למח), אז הסוגסטיביות היא חלק מהפרמטרים הרלוונטיים עבורה. השאלה המעניינת היא מדוע משהו מסויים מפעיל את המערכת הסוגסטיבית הזאת ומשהו אחר לא?

כאן הרי כל אחד יכול לעשות מבחן פשוט בשביל עצמו, ועוד בחינם - כך שאין באמת משמעות אם מה שאני אומר הוא "נכון" ברמה אבסולוטית או לא.

סתם לצורך האילוסטרציה - אני זוכר איך קניתי את המערכת "MID-END" הראשונה שלי ואיך בכלל נכנסתי לכל התחום הזה. לא הבנתי שום דבר באודיו ולא ידעתי שיש בכלל משהו כמו אודיופיליה או משהו מנגזריה. אבל לפני כ-10 שנים, חיפשתי לקנות מערכת קטנה וזולה לקראת התחת לימודי באוניברסיטה (ומגורים במעונות). מכיוון שלא הכרתי חנויות יעודיות, הסתובבתי בשקם אלקטריק (כשעוד היה להם חדר אודיו) וראיתי מערכת משולבת (מגבר+דיסק+רמקולים) של YAMAHA. הכנסתי דיסק שהבאתי איתי, והקשבתי לזה - המחיר היה פי 3 ממה שחשבתי להוציא אז, אבל היה משהו בצליל שמך אותי וגרם לי לרצות להמשיך לשמוע... אבל איכשהו עדיין לא הייתי סגור על זה. אז הגיע המוכר, והחליף מאחורה כבל (לא ידעתי מה זה INTERCONNECT). פתאום הצליל נפתח וממש לא רציתי להפסיק להקשיב לזה. קניתי את המערכת הזאת והיא עדיין משמשת אותי באחד המחשבים.

לכן, למשל, הבנתי שיש הבדלים בכבלי אינטרקונקט, ולא מעניין אותי מה יגידו על מדידות - כי אני שמעתי את זה באופן תמים לחלוטין, בלי הכנה ובלי שום ידע. חוויה דומה היתה לי עם ה-JPLAY אתמול.

כאמור - אני אבדוק את זה עם רמקולים ואחזור לדווח אם האפקט נשמר...

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #13 

FourthWay כתב:לכן, למשל, הבנתי שיש הבדלים בכבלי אינטרקונקט, ולא מעניין אותי מה יגידו על מדידות - כי אני שמעתי את זה באופן תמים לחלוטין.
...
ומה שהמדע אומר הוא שזה שאתה שומע הבדלים לא אומר שהם שם. אם יש נימוקים טובים לכך שאין הבדלים, או שההבדלים קטנים מכדי לשמוע ובכל זאת אתה מתעקש להאמין לאוזניים שלך ולא לקול ההיגיון ... מה אני אגיד לך - זה הזמן והכסף שלך.
מבחינתי, זה כמו הסיפור ההוא על הנוכל שמכר מכשירים לחיפוש כדורי גולף בתור גלאי פצצות וסמים. יש אנשים שבוחרים להאמין בכל מיני דברים.

ולקינוח, אוסף של אשליות אודיו: http://deutsch.ucsd.edu/psychology/pages.php?i=201
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

FourthWay פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

בינתיים, שלגון - עוד לא שילמתי גרוש - וכמו שיש אנשים שמוכנים להאמין לכל דבר, יש אנשים שלא מוכנים להאמין לכלום וגם לא לבדוק כלום אלא אם כן מישהו שקוראים לו מדען או רבי אומר להם אחרת...

בכל מקרה, זה לא משנה - רק רציתי לדווח שהשיפור נשמע היטב גם בנגינה מרמקולים, בהשוואה בין ASIO של ה-DAC לבין אותו ASIO דרך JPLAY...

מה הכל זאת המינוס? יש דיליי מסויים שנובע מבאפרינג לזכרון, לכן פעולות כמו התחלת שיר, סיומו או מעבר קדימה אינן מיידיות...

yosizach
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

תודה על השיתוף אני ינסה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #16 

בקיצור, יש פה המלצה סובייקטיבית על מוצר שיש לו השפעה סובייקטיבית על הממליץ, ואשר הממליץ טוען בפה מלא שהפשעה סובייקטיבית על הסאונד חשובה לא יותר מאמינות הסיגנל. מי שחושב שזו הצעה שתקסום לו מוזמן לנסות במו אוזניו, ומי שיותר חשיבה לו אמינות הסיגנל (כלומר, Hi-Fidelity), כנראה שלא יוציא את ה-100 יורו על רכיב תוכנה שמספר מקורות אמינים הדגימו באופן מבוסס למדי שאין לו שום השפעה אובייקטיבית על הסיגנל. (i) (f)

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #17 

אור, ניסית jplay?
כי הזמן שלוקח לקרא את השרשור הזה רב מהזמן שלוקח להתקין את התוכנה ולנסותה.

אני מכיר את הגרסות הראשונות של jplay, וניסיתי אותה על מספר מערכות,
לפעמים אהבתי ולפעמים לא, ביחס הפוך לאיכות הממיר הדיגטאלי .

איזה "שקר" jplay עושה כדי לשנות את הצליל איני יודע,
אני כן יודע שהיא משנה את העדיפות של התהליכים במערכת ההפעלה לנמוך, ואת התוכנה לגבוה.
כמו כן את כל התהליכים היא מעבירה לליבת מעבד אקראית ורק את התוכנה היא מעבירה לליבה בלעדית.
אילו דברים שאפשר לעשות באופן עצמאי בעזרת הtask manneger , וללא צורך בjplay.

קחו בחשבון שjplay משאירה את המשמש בתהליכים במערכת ולא מחזירה לברירת המחדל לאחר היציאה ממנה , לפחות ככה היה בגירסאות שאני מכיר.
אז לאחר שימוש בה מומלץ לעשות ריסטרט וכמובן שאם רוצים לעשות השוואה אז חייבים לבדוק את הjplay אחרונה ולא ראשונה בסדר

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

Rozshay כתב:אני מכיר את הגרסות הראשונות של jplay, וניסיתי אותה על מספר מערכות,
לפעמים אהבתי ולפעמים לא, ביחס הפוך לאיכות הממיר הדיגטאלי .
...
אני אחרי ארוחת חג רוויית יין - מה היחס ההפוך בדיוק בין מידת האהבה שלך ואיכות ה-DAC?

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #19 

epony כתב:
...
...
אני אחרי ארוחת חג רוויית יין - מה היחס ההפוך בדיוק בין מידת האהבה שלך ואיכות ה-DAC?
...
לממירים שפחות אהבתי הjplay סהכ עשתה טוב , לממיר שכן אהבתי הjplay לא עשתה טוב.
אפשר לדמות זאת לסוג של פילטר, שלפעמים בא טוב ולפעמים לא.

אני בטוח שאתה יודע איך מתקינים תוכנה, תתקין ותדווח, זה בחינם
זה כמו לשאול מה הבדל בטעם בין 2 מינים של אותו הפרי כאשר הוא הפרי מונח לפנך ולידו שלט
"אכול בחינם כפי יכולתך"
תחליט שטעמם של הפירות זהים , מצויין, רק תטעם כבר

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

הכל טוב חוץ מהעובדה שה-JPLAY לא לפני, אלא הוא דורש התקנה ואתחול, וגם אז החוויה ככל הנראה לא מושלמת (דיליי וכאלה), ושביקורות מאוד מקצועיות ואיכותיות של הדגימו את חוסר התועלת הטוטאלי שבשימוש בתוכנה הזאת. אז למה לבדוק במו אוזני אם מלכתחילה ברור לי שאין הבדל שמיע, אלא רק (אולי) הבדל פסיכואקוסטי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”