תכנון ארונית קולנוע בייתי תלויה בעיצוב אישי לידי נגר

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי אנשים,

אנחנו עוברים בקרוב לבית חדש, ואני מתכנן על ארונית קולנוע בייתי שניתן לנגר שלנו להכין.
הארונית תהיה תלויה באוויר כאשר היא תציץ מתוך נישת גבס.
אורך הארונית המתוכנן הוא 3.5 מטר, גובה 30 ס"מ, ועומק 65 ס"מ, כאשר עומק הגבס 26 ס"מ + בריק 5 ס"מ, אז היא תבלוט החוצה בערך 34 ס"מ. היא תלויה באוויר ותתחיל לדעתי מגובה 25 ס"מ.

במבט הקידמי ניתן לראות שתהיה מגרעת שתאפשר פתיחה של המגירות, הן כולן יהיו קלאפות, כאשר הן מחולקות באופן שווה כל אחת 115 ס"מ. במבט האחורי רק רואים שצריך להשאיר פתחים לשקעי חשמל והצינור כבלים.

במבט על ניתן לראות שבמרכז השארתי חור לרמקול סנטר שישב על הארונית. הקו הכחול המקווקו זה איפה שנגמר הקיר והיא מתחילה לבלוט החוצה.

במבט התחתון תכננתי חריצי איוורור (100x5 מ"מ), בשני הצדדים יש חור של 3x3 ס"מ בשביל להוציא כבלים לרמקולים קידמיים או נוספים אם נצטרך. יש חריץ של 2 ס"מ שעובר בין שלושת התאים, כאשר בכל תא יש הרחבת החריץ לגודל 35x10 ס"מ שם אפשר להכניס מפצל חשמלי ואת כל הכבלים העודפים שישבו בתוך הגבס, תכננתי לכל חריץ כזה להכין מכסה עם חור באמצע בקוטר 7 ס"מ.

בדפנות הפנימיות השארתי מגרעת בצד האחורי שתאפשר מעבר של כבלים, ומעל כל אחת כזו מקום למאוורר 140 מ"מ של מחשב (מסומנים בסגול). המחשבה שלי שהם ידחפו אוויר לכיוון ימין כאשר בפאנל הימני של הארונית יהיה מאוורר אשר מוציא את האוויר החם החוצה. כאשר האוויר יכנס מהחריצי איוורור שבתחתית. המאווררים יחוברו ל-HTPC (שיהיה ניתן להדליק אלחוטית עם שלט RF)

אשמח לשמוע תבונות ורעיונות נוספים אם למישהו יש הצעות :)
וכמובן שבעתיד אעדכן עם תמונות של איך יצא.
מבט קידמי ואחורי
 מבט קידמי ואחורי
מבט עליון ותחתון
 מבט עליון ותחתון
דופן פנימית ופאנל ימני
 דופן פנימית ופאנל ימני

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

היי.. גם אני מתכנן עכשיו.. אשמח לדעת למה צריך עומק 65?

אני אמשיך לעקוב..

אגב, נראה לי כיוון ממש יפה מה שאתה הולך לעשות עם החיפוי של הבריקים..

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

עקרונית לא חייבים 65 ס"מ, המעצבת אצל הנגר התעקשה שמספיק 50, אבל מכיוון שעומק הגבס+בריק הוא 31, אם אעשה עומק 50 זה אומר שנשאר לי מרווח של פחות מ-20 ס"מ להניח עליו את הסנטר. ורמקול סנטר מומצע נע בין 20-30 ס"מ. אני לא רוצה להגביל את עצמי מבחינת האופציות אם ארצה גם לשדרג בעתיד. חוץ מזה גם חשוב לי שאוכל לסובב את המגבר (DENON X3000) בנוחות בתוך הארונית בלי למשוך אותו החוצה, מניסיון העבר תמיד יש לך כבלים קצרים מדי וזה סיוט אם פתאום בא לך לשנות שם איזה חיבור או משהו צריך להתחיל להיות גשש מקצועי.

האמת שבקשר לחיפוי בריקים אני עוד מתלבט.. זה יכול להיות יפה, אבל מכיוון שמדובר על קיר ענק של בערך 5x4 מטר אני מפחד שזה אולי יראה יותר מדי אבן, זה יהיה ממש בולט. והעניין שהגבס כבר מעוצב יחסית יפה אבל חייבים לעשות בו שינויים על מנת להעביר את הטלוויזיה לשם.

בינתיים החלטתי לשדרג את המאוורר הימני ל-200 מ"מ שידחוף יותר אוויר ועדיין בשקט יחסי. אני גם אעצב לו גריל בעיצוב אישי בחיתוך לייזר :)
בעקבות שרשור פה בפורום הזמנתי היום מ-EBAY את הווסט שמדליק את המאווררים בהתאם לטמפ'.
והחלטתי להדליק את המחשב בעזרת IR כי גם ככה יהיה לי HARMONY ULTIMATE וחבל להיות תקוע עם עוד שלט RF רק כדי להדליק את המחשב.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

כיוון שאני מתכנן גם עכשיו, תהיתי לגבי העומק הנדרש ואני מסכים עם הגישה שלך:

למיטב הבנתי 50 ס"מ לא בטוח שיספיק: הדגמים הבכירים של הרסיברים מגיעים לעומק של כ46 ס"מ + עובי דלת ולא יישאר בכלל מקום לחיבורים מאחור.

מה גם, שהפורום הזה מדבק במחלת השדרגת (ואיזה כיף שכך) ולכן צריך לקחת בחשבון לא הדגם העכשוי שיש לך אלא לחשוב קדימה J

בכל אופן, המלצה שלי בקשר למה שאמרת זה לשים לב למנגנון הפתיחה של הקלאפה – רוב הקלאפות הנפתחות למטה דורשות בוכנה שבצד שלא מפריעה וכן ציר שבולט ממישור הדלת ויפריע לך למשוך את הרסיבר החוצה. אבל ישנו ציר קלאפה שהוא שקוע בתוך עובי הדלת ככה שזה יוצא שטוח!תזכור לבקש אפשרות פתיחה של יותר מ90 מעלות.

בקשר לבריקים - לטעמי תלוי איך עושים: יש אפשרות לעשות לא בשיטה הרגילה של בניה אלא בצורה "ישרה" וזה ייתן לזה מראה יותר נקי..
תרצה ראה לך דוגמאות..

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #5 

יופי של תכנון וירידה לפרטים.
את החור עבור כבל לסנטר הייתי מנסה להמנע מביצוע בחלק העליון של המזנון.
מי יודע איך תשתנה המערכת שלך בעתיד.. ותתקע עם חור המרכז החשוף לעין.
הייתי מנסה להוציא את החיווט מהקיר שבגב הסנטר (כלומר מהגבס).
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ועוד הערה בונה
רשמת שהמזנון יהיה תלוי בגובה 25 ס"מ.
כך בחשבון את גובה תלית המסך כפרמטר אשר ישפיע על כל המידות מתחתיו.
המיקום המקסימלי למסכים המקובלים היום לא אמור לעלות על 80 ס"מ, מה שאומר שאם תלית ב גובה 25 ס"מ + 30 מזנון + סנטר 20 ס"מ (בערך) + 10 ס"מ עד לנישה + 5 ס"מ בין הנישה למסך, אתה כבר במיקום גבוה.
אני מניח שהמספרים שלי לא מדוייקים, אבל פשוט תגזור את המקטעים על בסיס גהגובה התחתון של המסך.
אשמח לשמוע על התקדמות התהליך, מאחר וגם אני מתכנן מזנון תלוי עם מידות דומות.
אפשר הסבר נוסף לגבי המגרעות עבור הכבלים שתכננת ?
הבנתי את הרעיון (מצויין להסתרת כל הבלגן), אבל לא הבנתי ממש איך זה אמור להראות/להתבצע.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על ההערות :)
לקחתי לתשומת ליבי באשר להוציא את הכבל לסנטר מהגבס וכנראה זה מה שנעשה, צריך להוציא ממנו גם את הכבל לעמדת טעינה של השלט הרחוק (הרמוני). למרות שזה יהיה יותר נראה לעין מאשר אם הכבל יצא מתחת לסנטר, עדיף להשאיר את הארונית ללא פגע.

גם על גובה הטלוויזיה חשבתי. 25+30+20 זה 75, מכאן ניתן כנראה עוד 10 עד לטלוויזיה (סוני 65"). לא תהיה נישה, אני לא אוהב נישות.

בינתיים החלטנו לוותר על הבריקים, הקיר גבס יפה כמו שהוא (מחולק לקוביות) ואנו מפחדים שזה פשוט יהיה יותר מדי בריקים לכזה קיר עצום.
אני מקטין את גודל הארונית ל-3 מטר כדי שאוכל לדחוף סאב בכל צד של החדר במקרה הצורך, הכנות לסאב והקידמיים גם יעברו דרך הגבס וכבר קניתי גם שיקעי גוויס לצורך זה.

אני תוהה אם לעשות חור מתחת לארונית ולשים בו גריל של מזגן דמי, כדי שיתן לי גישה למה שמתחת לארונית בלי שאצטרך לזחול שם לתוך הארונית, מצד שני אני חושב שגם לזחול מתחתיה גם לא ישפר את המצב בהרבה :)

באשר לחריץ של הכבלים ששאלת, כרגע התוכנית שלי לעשות פשוט חור מלבני בכל תא, בגודל של בערך 35x10, לחור בעץ תהיה מגרעת קטנה נגיד של 3 מ"מ מסביב בעומק 5 מ"מ,שתאפשר להניח עליו מכסה עם חור במרכזו, מכסה או שאכין בעצמי ממתכת (יש לי גישה ללייזר) או שאתן לנגר לתמחר שישמור על העיצוב, למרות שמי רואה את זה בכלל :) זה המלבן שאתה יכול בתחתית התמונה ב-BOTTOM VIEW.
אז כל הכבלים עוברים דרך החור במכסה, והשנאים יכולים לשבת מתחת לארונית בתוך הגבס, מחוברים למפצל חשחמל.
אולי כדאי להגדיל את החור הזה כדי שבאמת כל השנאים יוכלו לעבור דרכו. חוץ מזה בין כל התאים יעבור חריץ 2 ס"מ שמאפשר העברה של כבלי תקשורת, IR מאווררים וכדומה בין התאים.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אוקיי תודה הבנתי, עכשיו ברור.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

בינתיים אנחנו מתקדמים עם הגבס בסלון כדי שהנגר יוכל להגיע ולקחת מידות. החלטתי להוריד אותו לגובה 20 ס"מ מהרצפה כדי שהגובה הסופי של הטלוויזיה יהיה 75 ס"מ אחרי מרווח של 5 ס"מ מהסנטר, כך גם יוצא גובה למרכז המסך 119 ס"מ שזה אופטימלי.

בינתיים השחלנו את כל הכבלים שצרכים להכנס מתחת לארונית, ובהתאם להצעה של אבי הכנו צינור שיעביר את הכבל של הסנטר והשלט דרך הגבס, היציאה שלו היא בצד העליון של הארונית אבל בחלק האחורי לגבס, כך שלא יראו אותה. כנ"ל עם היציאה לטלוויזיה שמנו הכנה של צינור 2 צול שיוכל להעביר את כל הכבלים הדרושים.

מה שלא לקחתי בחשבון שגם הנישה של הגבס צריכה תמיכה של ברזלים מסביבה בכל מני כיוונים מה שגורם לי לשנות קצת את מיקום החריצים שלי. כמו גם צינורות שכבר עברו בתוך הקירות שאילצו שינוי של הנקודות חשמל.

אני כעת מתלבט בקשר לעומק הארונית, קודם שרצינו גם בריקים ארונית של 65 היתה בולטת החוצה רק 34 ס"מ, עכשיו בלי הבריקים היא תבלוט החוצה 39 ס"מ ואני מפחד שזה עלול להראות יותר מדי. אצל ההורים שלי ארונית דומה בולטת 33 ס"מ וזה ממש יפה. בכל אופן מכיוון שעומק הסנטר 30 ס"מ, ועומק הגבס 26 ס"מ, המינימום שאני שוקל כרגע הוא 60 ס"מ - אשמח לשמוע דעות בעניין :)

מצורפות תמונות של מהלך העבודה עד כה
לאחר החציבה בקיר והוספת הקופסאות הדרושות
 לאחר החציבה בקיר והוספת הקופסאות הדרושות
ניתן לראות בימין את הקופסת גוויס לרמקולים, בצד שמאל יהיה זהה.
 ניתן לראות בימין את הקופסת גוויס לרמקולים, בצד שמאל יהיה זהה.
מצב נוכחי אחרי שגם הכניסו פלטות עץ מאחורי הגבס בשביל לתלות את הטלוויזיה.
 מצב נוכחי אחרי שגם הכניסו פלטות עץ מאחורי הגבס בשביל לתלות את הטלוויזיה.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עומק של 39 עבור מזנון אינו בולט באופן חריג.
כך בחשבון שרב המזנונים התלויים אשר אינם נמצאים בנישת גבס, אלא תלויים ישירות על קיר הבלוקים הינם לפחות 45 ס"מ.
כך שלדעתי 40 ס"מ עבור מזנון תלוי הינו סביר בהחלט.
גם אני עובד כרגע על מזנון לסלון, ואצלי הוא יבלוט מהקיר 45 ס"מ (מינימום נדרש עבור עומק רסיבר וחיווטים).
ד.א, אני לא רואה מרכז נקודות שקעים (סימאבוקס) עבור כל האלקטרוניקה/רשת, אלא אם כן פיצלת את הנקודות כפי שזה נראה, ואז זה אפילו מוצלח יותר.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

טוב מדדתי שוב אצל ההורים ומסתבר ששם זה 36 ס"מ כולל הדלתות, אז להגיע ל-39 באמת לא יהיה נורא כמו שחששתי. כאמור ככל שזה פחות בולט נוצר אפקט יותר מרשים ויפה של מזנון צף.

באשר לשקעים פיצלתי את השקעי חשמל בין התאים בקןפסאות גוויס. בתא השמאלי הסתבר שכבר היה בקיר נקודת חשמל אחת שנופלת בארונית אז הוספנו עוד כמה. חוץ מזה בתא השמאלי גם ישב הראוטר הביתי והמודם וגם הממיר, אז העברתי לשם את כל נקודות התקשורת שמגיעות מהארון תקשורת המרכזי, יהיה בקופסת גוויס 4 מודולים - 2 קואקס (שתהיה אופציה ליס והוט בו זמנית אם ארצה אינטרנט הוט במקרה), חיבור רשת, וחיבור בזק. מה שאומר שזה יוכל להתחבר לכל הבית אם רק שמים סוויטצ' שם.

amirp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

הייתי שוקל , מדף נשלף עבור המגבר

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”