יש ברשותי HTPC המחובר לרסיבר של סוני בחיבור HDMI שמחובר לרמוקלים בתצורה של 5.1 ולטלוויזה של פיליפס.
בכל פעם שאני מנסה להשמיע משהו מה-HTPC, לא משנה מה מקורו, אני שומע בערך חצי שניה, ואז הסאונד "מושתק" לשניה עד שהרסיבר מזהה את האות שקיבל (PCM, דולבי דיגיטל, וכ"ו), ואז המוסיקה חוזרת ועובדת תקין.
כל עוד ה-HTPC משדר מוסיקה, אין שום בעיה והכל תקין.
ברגע שהמוסיקה מפסיקה, אם לא אשמיע משהו מהר הרסיבר נכנס למעין מצב "סטנדביי" של המתנה לאות, והבעיה תחזור על עצמה בשנית.
אני אחדד ואומר שהרסיבר עצמו פועל ולא נכבה ונכנס לסטנדביי אמיתי, אלא זה סוג של סטנדביי פנימי של עצמו.
האם יש לכם מושג אם ניתן להתגבר על ההתנהגות הזו?
האם אפשר איכשהו לשמור אות אודיו למעלה בכח?
הרסיבר הוא SONY DN540 מחובר לכרטיס מסך ATI HD7700
תודה מראש לעונים
בעית סאונד בחיבור HTPC לרסיבר סוני בחיבור HDMI
למרבה הפלא למרות ששברתי את הראש לגבי הבעיה, אני חושב שהתגברתי עליה, אבל עדיין אשמח להבין מה המקור שלה.
עד עכשיו הגדרתי שפורמט ברירת המחדל של הסאונד יהיה 24bit / 192Khz
שמתי לב שמצב ה-standby הרגיל של הרסיבר הוא PCM, אבל כשהאות מגיע הוא מוחלף ל-LINEAR PCM ואני מניח שזה הגורם לבעיה כיון שמבחינת הרסיבר מדובר בסוג אות אחר.
כששיניתי את פורמט ברירת המחדל ל-16bit / 44Khz הוא מקבל אותו כ-PCM ולכן אין שום בעיה.
האם אני יכול לכפות איכשהו על הרסיבר לצפות ל-LINEAR PCM ולא PCM ?
עד עכשיו הגדרתי שפורמט ברירת המחדל של הסאונד יהיה 24bit / 192Khz
שמתי לב שמצב ה-standby הרגיל של הרסיבר הוא PCM, אבל כשהאות מגיע הוא מוחלף ל-LINEAR PCM ואני מניח שזה הגורם לבעיה כיון שמבחינת הרסיבר מדובר בסוג אות אחר.
כששיניתי את פורמט ברירת המחדל ל-16bit / 44Khz הוא מקבל אותו כ-PCM ולכן אין שום בעיה.
האם אני יכול לכפות איכשהו על הרסיבר לצפות ל-LINEAR PCM ולא PCM ?