טוב אז אני די חדש בתחום הסאונד באיכות גבוהה וחיפשתי נגן טוב לקבצי FLAC.
יש לי VLC והוא אכן ניגן FLAC ואפילו הרגשתי בהבדל בין קובץ ה-FLAC לבין MP3 ב-320 אבל עדיין הרגשתי שהסאונד סגור ושבגדול, ציפיתי ליותר.
בעקבות קריאה על WASAPI ושאר עניינים הגעתי ל-Jriver והממשק היה נראה לי מאוד נוח והחלטתי לנסות.
כשפתחתי בו את קובץ ה-FLAC פשוט חטפתי שבץ.
זה כאילו שה-VLC ניגן מתוך אקווריום לעומת ה-Jriver. אין לי מושג למה ההבדל כל כך דרמטי אבל זה פשוט מרח לי חיוך מטופש על הפרצוף לאורך כל ההאזנה כשסופסוף הרגשתי מה זה קובץ איכותי באמת ואיך הוא צריך להישמע.
עד כאן הסיפור, אשמח להסבר למה בעצם יש הבדל כל כך משמעותי בין שתי תוכנות שבעצם מנגנות את אותו הקובץ...
עכשיו אחרי שהתמכרתי, אני רוצה מן הסתם להעביר את כל הדיסקים שלי ל-FLAC ונשאלת השאלה האם ה-Jriver יעשה את העבודה כמו שצריך (כולל תיוג אוטומטי וכו') או שיש אופציות טובות יותר? למיטב הבנתי לא אמורים להיות הבדלים באיכות בין התוכנות השונות נכון?
בנוסף, האם יש סיבה לא לדחוס את זה ברמה הכי גבוהה חוץ מעניין הזמן שזה לוקח? הרי מבחינת איכות הכל זה loseless...
תודה,
אלי
Jriver כנגן וכתוכנה לביצוע RIP
-
eli_singer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מספר המלצות...
1. בשביל RIP, ההבדל בין הנגנים לא אמור להיות משמעותי, כי זה אותו אלגוריתם. מה שכן - אם אתה רוצה להיות רגוע לגבי איכות ההמרה, אני ממליץ להשתמש ב-EAC - אני אישית השתמשתי בו להעברת הספריה שלי ואני מאוד מרוצה מהאיכות.
2. מבחינת נגנים, הרי שההבדלים משמעותיים, וזה קשור כנראה בעבודה נכונה מול המיקסר של וינדוס וכו. מה שכן - אני ממליץ לנגן דרך ASIO, שהוא לדעתי מעט יותר REFINED מאשר השימוש ב-WASAPI של וינדוס (אם כי לפעמים הואסאפי יכול להיות טיפה דינמי יותר). כל נגן אמור להיות מסוגל לעבוד עם ASIO4ALL.
אני אישית מאוד אוהב את MUSICBEE שהוא מאוד נח מבחינת ארגון ספרית הדיסקים וגם מוציא סאונד מצוין (והוא גם חינמי).
יש גם נגן קטן שקוראים לו XMPLAY ששווה לבדוק, אבל יכולות הארגון שלו מינימליות.
תנסה גם את JPLAY (כתבי על זה פוסט נפרד) - הוא אמור לשפר ביצועים של כל נגן.
אני אישית עובד עם MUSICBEE, וכנראה עם JPLAY מעכשיו גם...
2. מבחינת נגנים, הרי שההבדלים משמעותיים, וזה קשור כנראה בעבודה נכונה מול המיקסר של וינדוס וכו. מה שכן - אני ממליץ לנגן דרך ASIO, שהוא לדעתי מעט יותר REFINED מאשר השימוש ב-WASAPI של וינדוס (אם כי לפעמים הואסאפי יכול להיות טיפה דינמי יותר). כל נגן אמור להיות מסוגל לעבוד עם ASIO4ALL.
אני אישית מאוד אוהב את MUSICBEE שהוא מאוד נח מבחינת ארגון ספרית הדיסקים וגם מוציא סאונד מצוין (והוא גם חינמי).
יש גם נגן קטן שקוראים לו XMPLAY ששווה לבדוק, אבל יכולות הארגון שלו מינימליות.
תנסה גם את JPLAY (כתבי על זה פוסט נפרד) - הוא אמור לשפר ביצועים של כל נגן.
אני אישית עובד עם MUSICBEE, וכנראה עם JPLAY מעכשיו גם...