מחפש 5 רמקולים סראונד קטנים + שאלה עם בידוד אקוסטי לחדר קטן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
HTC_ONE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
אני מחפש 5 רמקולים קטנים במיוחד
קטנים הכוונה בגולד של פחית ופחות
האם קיים דבר כזה ?

כמוכן אני רציתי לדעת עד כמה באמת אפקטיבי יכול להיות בידוד אקוסטי מבאסים ?
יש לאחי הקטן חדר בגול 3X3 והוא חולה באסים ורציתי לדעת האם יש באמת דרך לבודד את הבאסים עם ספוג או חומר מסויים בצורה כמה שיותר טובה ?
הבעיה היא שהבית שהוא גר יש בן 50 + שנה ומהעוצמה של המערכת שלו הופיעו כמה סדקים על הקירות

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

יש הרבה רמקולים קטנים במיוחד, הבעיה היא שאם רוצים שייצא מהם סאונד נורמלי הם גם נוטים להיות קצת יקרים (הגודל כן קובע וכל זה...) :roll: :oops:
חשבת על תקציב? ידוע לך שמן הסתם יהיה צורך בסאב איכותי כדי להשלים את העבודה של הסאטליטים הקטנים הללו?

לגבי סדקים, קטונתי מלתת עצה חד-משמעית בנושא (אולי עדיף לפתוח על זה שרשור בפורום אקוסטיקה במקום כאן), אבל קודם כל הייתי בוד אם מדובר בסדקים רק בצבע או ממש במבנה, כי מן הסתם יש הבדל (וגם לא הייתי רץ להאשים את המערכת שלו בזה...)
בכל מקרה, יש מבחר יחסית גדול של "מלכודות באס" שאפשר לשקול, אבל רובן ככולן לא נועדו לבידוד אקוסטי (שהוא קרוב לבלתי אפשרי במצב הנוכחי ויעלה עשרות אלפי ש"ח במקרה הטוב!!), אלא לטיפול אקוסטי כדי לשפר את תגובת הבאס בחדר (ובהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת איכות הסאונד לכזה חדר קטן). (i)

HTC_ONE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

אכן חשבתי על זה היטב
סאב וופר יש לו לוגיטק Z906 יספיק לדעתי הוא חזק יתר על מידה ונשמע מצויין היו מחוברים אליו לווינים פח

הלווינים באיכות כולכך זועתית שהוא פשוט זרק אותם ומשתמש כרגע בזוג וורפדיל שנתנו שיפור ענק עם המגבר המובנה של הסאב

והתקציב מתמקד סביבות ה 1000-1800 שקל מקסימום

כמוכן לגביי ספוג אקוסטי ראיתי ב55 שקל 50X50X12.5 ספוג פוליאוריטן 2500 שקל מכסה את כל החדר שלו
אני משתמש באותו ספוג במעבדה על מערכת בנעה רועשת והוא מוריד מהרעש השאלה היא כמה זה מועיל בבאסים באמת ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

למיטב הבנתי, לא מועיל כמעט בכלל... :oops:

הכי טוב שתשאל בפורום אקוסטיקה: https://www.htisrael.co.il/forum21

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1647
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #5 

HTC_ONE כתב:שלום חברים
אני מחפש 5 רמקולים קטנים במיוחד
קטנים הכוונה בגולד של פחית ופחות
האם קיים דבר כזה ?
...
תסתכל על רמקולים של jamo דגם a102.
הם קטנים מאוד ונשמעים לא רע לגודלם
יש לי סט כזה ואני מרוצה - למרות שרמקולים גדולים יותר יתנו תוצאה טובה יותר

(נ.ב. שלי למכירה :roll: )

simpson
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

HTC_ONE תציץ על האתר הבא : http://israel-home-design.blogspot.co.i ... cts.htmlיש הרבה מאוד סוגים שונים של ספוגים אקוסטים ולמעשה כל אחד נותן את המענה לסוג מסויים של בעיה כזו או אחרת. אני הבנתי שזה פתרון לא זול כל כך ,אבל אולי שווה השקעה , בנוסף שאלו כאן לא מזמן על משטח של Sub Dude להניח את הסאב עליו כדי למנוע את וויברציות המכשיר זה דווקא אני יכול לענות לך ישירות שיש לי אחד כזה והוא לדעתי משטח מעולה (לגבי ספוגים אקוסטים אחרים לתלייה וכ"ו שווה להציץ יותר במאמרים באינטרנט ). לגבי רמקולים סטליטים יש את הסטים טובים כגון: Klipsch QUINTET , MONITOR AUDIO VECTOR ,POLKAUDIO RM6750 יקירם אבל טובים בכל זאת בעקבות התיבה הקטנה הרמקולים צרכים סאב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”