חיבור מקרן קול של SAMSUNG HW-F450 לטלוויזיה SAMSUNG ES6200

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shayo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני אשמח לעזרה..

רכשתי מקרן קול של SAMSUNG HW-F450:

http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... HW-F450/SQ

ויש ברשותי טלוויזיה SAMSUNG ES6200

http://www.samsung.com/il/consumer/tv-a ... 0MXSQ-spec

לטלוויזה מחובר דיסק קשיח חיצוני שמשמש לצפייה בסרטים דרך הסטרימר הפנימי של הטלוויזיה , DVD , וממיר של הוט

אני רוצה שישמעו הכל דרך המקרן קול..

ממה שהבנתי יש שתי אפשרויות:

1. לחבר את הכל לטלוויזיה ולהוציא כבל אופטי מהטלוויזיה למקרן קול

2. לחבר את הממיר למקרן קול עם כבל HDMI, ולהוציא כבל HDMI מהמקרן קול לטלוויזה - הבנתי שאני צריך כבל HDMI 1.4 תומך ARC (לסאונד חוזר מהטלוויזיה למקרן קול) וצריך שחיבור HDMI בטלוויזה גם כן יתמוך ב-ARC
(אני חושב שהטלוויזיה תומכת אבל לא בטוח)

יש לי כמה שאלות בבקשה:

1. האם מישהו מכיר את המקרן קול הזה ויכול לכתוב לי אם הוא באמת איכותי

2. איזה חיבור עדיף (מביחנת איכות) HDMI או יציאה אופטית?
ממה שהבנתי היציאה האופטית של הטלוויזיה מוציאה5.1 , אבל מישהו אמר לי שיציאה של HDMI תומכת ביותר פורמטים מיציאה אופטית.. האם זה נכון? מה זה אומר שיכול להיות סרטים שאנגן מהדיסק חיצוני בפורמט שלא נתמך ביציאה אופטית ולא אשמע קול במקרן? ובלי קשר איזה חיבור יותר איכותי?

3. עוד שאלה.. אם אחבר גם דרך HDMI וגם דרך היציאה אופטית האם זה יתן משהו (לא יודע אם זה אפשרי בכלל)?

תודה רבה!!!!!! 8)

shayo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

??

שליחה #2 

??

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

1. הוא סבבה
2. עדיף hdmi בגלל הנוחות. זה נותן לך תנועה דו כיוונית על כבל אחד. זה נכון שיש פורמטים חדשים שדורשים רוחב פס שיש רק לhdmi אבל ממה שסיפרת אתה משתמש בתוכן פיראטי שלא כולל פורמטים אלו מטעמי גודל הקובץ.
3. מיותר. שים לב רק שאתה מגדיר את הכל נכון. צריך להגדיר רמקול חיצוני ושהמסך ישלח אליו את האות ללא פיענוח (לא קריטי כי גם ככה זה לא 5.1 אלא סטאריו). מה שכן, אני לא בטוח שבדגם שלך זה קיים אבל אחרי עדכון תוכנה צריך להופיע לך sound share או משהו כזה בתפריט (אותו מקום בו מגדירים מקלדת ועכבר) וזה יאפשר לך חיבור אלחוטי ללא שום כבל כלל בין הטלוויזיה לסאונד בר. אופציה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

ב-TV אתה צריך לחבר את הסאונדבר לכניסת HDMI 2, כי זו הכניסה היחידה שמאפשרת ARC (מה שמעביר את הסאונד מה-TV בחזרה לסאונדבר).

shayo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

קודם כל תודה רבה על התשובות!

חיברתי את הסאונד בר דרך יציאה אופטית מה-TV לסאונד בר והכל עובד מעולה, הגדרתי ב-TV שימוש ברמקול חיצוני,
איך אני מגדיר שהמסך ישלח אליו את האות ללא פיענוח ?

רק כדי להיות בטוח.. האם מבחינת איכות סאונד היציאה אופטית ו-HDMI זהים? או שיש עדיפות וכדאי לחבר דווקא ל-HDMI?

ושאלה נוספת.. אם מדובר על סלון גדול איפה הכי כדאי להניח את הסאב וופר?

תודה רבה!!!!! 8) 8) 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”