קליטת ערוץ 1+2 לאחר ניתוק מהוט
שלום לכולם,
התנתקתי מהכבלים לפני כחודש, ובמהלך החודש האחרון שלאחר הניתוק עדיין היו ברשותי הממירים הדיגיטליים, והמשכתי לקלוט ערוצים 1,2. כעת החזרתי את הממיר לחברת הכבלים, אבל אנו ממשיכים להשתמש בשירותי האינטרנט שלהם (עדיין יש תשתית עם כבלים).
אני יודע שהרבה מצליחים להמשיך לקלוט את הערוצים הפתוחים על התשתית של הוט- ספציפית, חבר מהעבודה שהתנתק מהכבלים ממשיך לחבר את הטלויזיה שלו ליציאת האנטנה שיש להוט, והוא קולט כמה ערוצים.
אבל אצלי בבית יש חיבור קואקס דיגיטלי, ולא חיבור אנטנה שאפשר להכניס לטלויזיה.
שאלתי:
האם יש דרך לטלויזיה להתחבר ישירות לשקע שבקיר בו יש את אותו חיבור קואקס? אולי עם איזה מתאם?
או שבהגדרה זה בלתי אפשרי (דיגטלי / אנלוגי ומילים גדולות כאלה...)
האם יש להוט בחדרי המדרגות כאן גם כבלים של אנטנה כאלה, כמו אצל החבר שלי? ובכלל למה יש לחלק כבלים של אנטנה ולחלק כבלים של קואקס?
(כן, אני יודע שזה לא חוקי לגמרי, אבל בכל זאת... אשמח לדעת המבינים אם זה אפשרי)
תודה!
התנתקתי מהכבלים לפני כחודש, ובמהלך החודש האחרון שלאחר הניתוק עדיין היו ברשותי הממירים הדיגיטליים, והמשכתי לקלוט ערוצים 1,2. כעת החזרתי את הממיר לחברת הכבלים, אבל אנו ממשיכים להשתמש בשירותי האינטרנט שלהם (עדיין יש תשתית עם כבלים).
אני יודע שהרבה מצליחים להמשיך לקלוט את הערוצים הפתוחים על התשתית של הוט- ספציפית, חבר מהעבודה שהתנתק מהכבלים ממשיך לחבר את הטלויזיה שלו ליציאת האנטנה שיש להוט, והוא קולט כמה ערוצים.
אבל אצלי בבית יש חיבור קואקס דיגיטלי, ולא חיבור אנטנה שאפשר להכניס לטלויזיה.
שאלתי:
האם יש דרך לטלויזיה להתחבר ישירות לשקע שבקיר בו יש את אותו חיבור קואקס? אולי עם איזה מתאם?
או שבהגדרה זה בלתי אפשרי (דיגטלי / אנלוגי ומילים גדולות כאלה...)
האם יש להוט בחדרי המדרגות כאן גם כבלים של אנטנה כאלה, כמו אצל החבר שלי? ובכלל למה יש לחלק כבלים של אנטנה ולחלק כבלים של קואקס?
(כן, אני יודע שזה לא חוקי לגמרי, אבל בכל זאת... אשמח לדעת המבינים אם זה אפשרי)
תודה!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
החיבור הזה נקרא חיבור F, ואתה יכול לקנות מתאם לחיבור קואקס רגיל בשקלים בודדים ברוב חנויות החשמל.
לגבי אם תצליח לקלוט משהו - זה תלוי אם הוט כבר סגרו את האנלוגי ואם הם שמו לך פילטר כשהתנתקת. בגדול יכולות להיות 3 אפשרויות:
לגבי אם תצליח לקלוט משהו - זה תלוי אם הוט כבר סגרו את האנלוגי ואם הם שמו לך פילטר כשהתנתקת. בגדול יכולות להיות 3 אפשרויות:
- האנלוגי באזור שלך עדיין פעיל ולא התקינו לך פילטר - מאפשר לך לצפות בכל ערוץ שקיים באנלוגי, שזה כ-20 ערוצים. זה לא חוקי לחלוטין וכבר היו מקרים שהוט נקטה באיומים משפטיים על אנשים שהתחברו ככה.
- האנלוגי באזור שלך עדיין פעיל והתקינו לך פילטר - הפילטר מעביר מספר מצומצם של ערוצים. במקרים שאני ראיתי הוא העביר את ערוצים 1,2 ומשום מה הופ. אגב, את ערוץ 10 הוא לא העביר אז אם אתה בונה על זה לפיינל פור, חפש דרך אחרת.
- האנלוגי באזור שלך כבר לא פעיל - לפי מה שידוע לי (אם כי המידע שלי נכון ללפני כמה שנים ויכול להיות שזה השתנה מאז) הוט לא מצפינים את הערוצים הפתוחים אז אפשר לקלוט אותם בלי מנוי, אבל אתה צריך ממיר דיגיטלי שתומך ב-DVB-C וקח בחשבון שזה כנראה אומר להזמין מחו"ל.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
יש ערוצים דיגיטליים שמועברים בהוט בצורה לא מוצפנת?asaf23 כתב:אם יש לך בטלוויזיה DVB-C תקבל את הערוצים הבסיסיים....
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6112
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
חבל על הכאב ראש וההתעסקות בכללי עם הוט
כפי שהוצע לך - ממיר DVBT זול מחבר למסך ובזה סיימת
אם כל מבוקשך זה ערוץ 1/2 הממיר הזה הוא די והותר בעבורך אבל אם אתה פוזל לערוצים נוספים בחינם ובצורה לא חוקית אז דרך צלחה וזכור לא לפתוח את הדלת כשיתדפקו בדלתך ללא צו בית משפט.
כפי שהוצע לך - ממיר DVBT זול מחבר למסך ובזה סיימת
אם כל מבוקשך זה ערוץ 1/2 הממיר הזה הוא די והותר בעבורך אבל אם אתה פוזל לערוצים נוספים בחינם ובצורה לא חוקית אז דרך צלחה וזכור לא לפתוח את הדלת כשיתדפקו בדלתך ללא צו בית משפט.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אבל שוב, הם מועברים בתקן DVB-C ולכן ממירי עידן+ פשוטים ורוב הממירים המובנים בטלויזיות (שהם בתקן DVB-T) לא יוכלו לקלוט אותם. לא סביר שקיים ממיר FTA פשוט בתקן DVB-C (כי זה דורש חיבור לכבל של חברת הכבלים בכל אופן) ולכן מה שקיים ומאפשר את הקליטה זה בעיקר דונגלים/כרטיסים למחשב וממירים יקרים יחסית כדוגמת דרימבוקס.nati777 כתב:כן הערוץ הראשון HD......
וכן ערוץ 1,2,10...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
סליחה שאני מתפרץ, אבל מה אני אמור לעשות במידה ואני רוצה לבדוק אצלי (DVB-C)?
המפרט של הטלוויזיה שלי אומר שהתקנים הבאים DVB-T2 / C / S2 קיימים.
אני לוקח את הקבל מהכבלים ופשוט מכניס ואתו לטלוויזיה ?
אני לוקח את הקבל מהכבלים ופשוט מכניס ואתו לטלוויזיה ?
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

היכן אני משיג כבל\מתאם מקופסת הכבלים לטלביזה? יש לינק ?
DVB-T2?Multimediaman כתב:סליחה שאני מתפרץ, אבל מה אני אמור לעשות במידה ואני רוצה לבדוק אצלי (DVB-C)?
אני לוקח את הקבל מהכבלים ופשוט מכניס ואתו לטלוויזיה ?...
איזו טלוויזיה/דגם זו?
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

הדבר היחיד שבדקתי זה האם היא קולטת DBV-T "רגיל".
את DVB-C אבדוק מייד כשייקחו את הממיר של הוט (למרות שהן מנסים לתפור לי הצעה שתשנה דעתי.., אז לך תדע מה יהיה..)
ואת T2 אני בכלל לא יכול לבדוק.
יכול להיות שאני בכלל לא מבין את ה specs מהאתר . זה אפילו סביר כי אני די מעופף בדברים האלה, אז הנה הלינק.
ה"מסקנה" שלי נגזרה מסעיף "Tuner/Broadcasting"
http://www.samsung.com/ie/consumer/tv-a ... 0UXXU-spec
את DVB-C אבדוק מייד כשייקחו את הממיר של הוט (למרות שהן מנסים לתפור לי הצעה שתשנה דעתי.., אז לך תדע מה יהיה..)
ואת T2 אני בכלל לא יכול לבדוק.
יכול להיות שאני בכלל לא מבין את ה specs מהאתר . זה אפילו סביר כי אני די מעופף בדברים האלה, אז הנה הלינק.
ה"מסקנה" שלי נגזרה מסעיף "Tuner/Broadcasting"
http://www.samsung.com/ie/consumer/tv-a ... 0UXXU-spec
שיקול ועוד איךגיל37 כתב:אין מה להילחץ מ DVB-T2 עכשיו.. .לא יקרה עם זה כלום בתקופה הקרובה וכנראה שגם לא בתקופה הרחוקה.
זה לא צריך להיות שיקול בבחירה של טלויזיה חדשה....
אם יש לך כבלים או לווין אין לי וויכוח איתך בכלל.
בכל אופן אצלי בבית לא ייכנסו העושקים מאז שסילקתי את שניהם לכל הרוחות לפני 12 שנה!!!
מיום שהגיע עידן+ אני פשוט נהנה לצפות בשקט. הילדים שלי גדלו ולמדו לחיות בלי זה, ערוץ 23 עושה את העבודה. לכל שאר הדברים וההשלמות יש סטרימר ברוך השם.
ולא, אני לא רוצה לשים עוד קופסה על מזנון הטלוויזיה.