סראונד לא אפשרי בסלון?
היי אנשים,
בשלב תכנון בבית החדש שלנו, המתקין (שהוא מקצוען למדי) המליץ לוותר על הרמקולים האחוריים והסאב ולהתמקד בסלון רק בסטריאו, לעומת זאת להשקיע בק"ב במרתף שם גם יהיה מקרן.
הסיבה לכך היא שהחלל מאוד גדול, התקרות מאוד גבוהות (מעל 4 מטר בסלון, במבואת כניסה גם מעל 6 מטר), הכל כבר בנוי ופשוט אין איפה למקם את הרמקולים האחוריים בצורה נאותה (בלי להתחיל להרים ריצוף שזה לא יקרה).
מצורף שרטוט הסלון, מעבר לשרטוט בצד שמאל לשולחן אוכל יש את המבואת כניסה ואחריה מטבח, כאמור הכל בחלל אחד פתוח. הרמקולים האחוריים באופציה הנוכחית במקרה הטוב יהיו רק 1.5 מטר אחרי הקידמיים, מסומנים בסגול, והם עדיין יהיו מלפני היושבים בספה המרכזית ולא מאחוריהם. חשבתי על רמקול די-פולרי כלשהו.
המתקין אומר שכל עוד הם כל כך קרובים לקידמיים ומלפני המאזין יהיה מאוד קשה לשים לב להבדל ביניהם בתור אחוריים ולדעתו הם מיותרים.
כמו כן בגלל שהחלל כה גדול הוא טוען שהסאב לא יורגש.
עצות ודיעות יתקבלו בברכה.
בשלב תכנון בבית החדש שלנו, המתקין (שהוא מקצוען למדי) המליץ לוותר על הרמקולים האחוריים והסאב ולהתמקד בסלון רק בסטריאו, לעומת זאת להשקיע בק"ב במרתף שם גם יהיה מקרן.
הסיבה לכך היא שהחלל מאוד גדול, התקרות מאוד גבוהות (מעל 4 מטר בסלון, במבואת כניסה גם מעל 6 מטר), הכל כבר בנוי ופשוט אין איפה למקם את הרמקולים האחוריים בצורה נאותה (בלי להתחיל להרים ריצוף שזה לא יקרה).
מצורף שרטוט הסלון, מעבר לשרטוט בצד שמאל לשולחן אוכל יש את המבואת כניסה ואחריה מטבח, כאמור הכל בחלל אחד פתוח. הרמקולים האחוריים באופציה הנוכחית במקרה הטוב יהיו רק 1.5 מטר אחרי הקידמיים, מסומנים בסגול, והם עדיין יהיו מלפני היושבים בספה המרכזית ולא מאחוריהם. חשבתי על רמקול די-פולרי כלשהו.
המתקין אומר שכל עוד הם כל כך קרובים לקידמיים ומלפני המאזין יהיה מאוד קשה לשים לב להבדל ביניהם בתור אחוריים ולדעתו הם מיותרים.
כמו כן בגלל שהחלל כה גדול הוא טוען שהסאב לא יורגש.
עצות ודיעות יתקבלו בברכה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
זה חלל קיים או בבניה?
הסראונד שמיקמת כרגע תשאיר אותם ישמשו אותך כ FRONT WIDE ,שאמורים לעשות רק טוב, במידה ותשתמש ברסיבר שמכיל את מערכת הכיול של אודסי.
מה לגבי מיקום סראונד ,כשקועים בתיקרה ,מאחורי הראש שלך?
מדובר בחלונות בתוך פיר? במידה וכן לא צריכה להיות בעיה למקם מתלה קטן לרמקול סראונד.
הסראונד שמיקמת כרגע תשאיר אותם ישמשו אותך כ FRONT WIDE ,שאמורים לעשות רק טוב, במידה ותשתמש ברסיבר שמכיל את מערכת הכיול של אודסי.
מה לגבי מיקום סראונד ,כשקועים בתיקרה ,מאחורי הראש שלך?
מדובר בחלונות בתוך פיר? במידה וכן לא צריכה להיות בעיה למקם מתלה קטן לרמקול סראונד.
-
- מה לגבי המיקומים שסימנתי?
זה חלל קיים וגמור. הרמקולים האחוריים תוכננו להיות בצד ימין כשהטלוויזיה בצד שמאל. לא מצא חן בעיני ואני מעביר את הטלוויזיה לקיר המרכזי
התקרה יציקה גבוהה מאוד. אין מצב להתקין שם עכשיו שקועים.
זה חלונות אלומיניום בלגי, איו פיר וגם התומכות ועמודים לידם מברזל אז גם אין מקום לשקע חשמלי אם היינו רוצים למקם אלחוטי (שגם ככה אישתי לא רוצה, היא נגד WIFI וכדומה).
זה חלונות אלומיניום בלגי, איו פיר וגם התומכות ועמודים לידם מברזל אז גם אין מקום לשקע חשמלי אם היינו רוצים למקם אלחוטי (שגם ככה אישתי לא רוצה, היא נגד WIFI וכדומה).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כמו שאני רואה את זה או שתשתמש בסטנדים, שכל פעם שתרצה תזיז ותמקם (בבית הקודם שלי ככה עשיתי עם הסראונד הימני ,כי לא היה איפה למקם אותו) או שלצערך ,תאלץ לוותר על סראונד.biodome כתב:זה חלל קיים וגמור. הרמקולים האחוריים תוכננו להיות בצד ימין כשהטלוויזיה בצד שמאל. לא מצא חן בעיני ואני מעביר את הטלוויזיה לקיר המרכזי
זה חלונות אלומיניום בלגי, איו פיר וגם התומכות ועמודים לידם מברזל אז גם אין מקום לשקע חשמלי אם היינו רוצים למקם אלחוטי (שגם ככה אישתי לא רוצה, היא נגד WIFI וכדומה)....
יש פה כמה מעצבי פנים/אדריכלים ,שאולי יוכלו לתת רעיונות נוספים.
בהצלחה
כן להשתמש בסטנדים שצריך להזיז זה לא פרקטי, בטח לא עם ילדים קטנים.
השאלה אם מיקום רמקול דו או קוואד פולארי בצדדים שיוגדר כסראונד שם בכלל יתרום במשהו לחוויה או שיהיה מיותר.
רסיבר תכננתי על דנון X2000 או X3000.
ומה באשר לסאבוואפר? הוא באמת לא יורגש בגלל שמדובר בחלל גדול וגבוה?
השאלה אם מיקום רמקול דו או קוואד פולארי בצדדים שיוגדר כסראונד שם בכלל יתרום במשהו לחוויה או שיהיה מיותר.
רסיבר תכננתי על דנון X2000 או X3000.
ומה באשר לסאבוואפר? הוא באמת לא יורגש בגלל שמדובר בחלל גדול וגבוה?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה גודל החלל ובאיזה סאב מדובר?ומה באשר לסאבוואפר? הוא באמת לא יורגש בגלל שמדובר בחלל גדול וגבוה?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
יש לי סאב 10" של ENERGY או WHARFDALE (שנראה לי שהוא 8" CUBE).
הסלון הוא בערך 35 מ"ר עם תקרה גבוהה 4 וקצת מטר, אבל כמו שציינתי משמאל הוא פתוח לגמרי עם תקרה של עוד 3 מטר עד לגג (כלומר 7 מטר בערך במבואת כניסה/מדרגות) ואחרי זה עוד מטבח, הכל open space. כל הקומה היא בערך 90 מ"ר.
הסלון הוא בערך 35 מ"ר עם תקרה גבוהה 4 וקצת מטר, אבל כמו שציינתי משמאל הוא פתוח לגמרי עם תקרה של עוד 3 מטר עד לגג (כלומר 7 מטר בערך במבואת כניסה/מדרגות) ואחרי זה עוד מטבח, הכל open space. כל הקומה היא בערך 90 מ"ר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לחלל כזה ,להבנתי ,הסאב הזה לא יספק את הסחורה.biodome כתב:יש לי סאב 10" של ENERGY או WHARFDALE (שנראה לי שהוא 8" CUBE).
הסלון הוא בערך 35 מ"ר עם תקרה גבוהה 4 וקצת מטר, אבל כמו שציינתי משמאל הוא פתוח לגמרי עם תקרה של עוד 3 מטר עד לגג (כלומר 7 מטר בערך במבואת כניסה/מדרגות) ואחרי זה עוד מטבח, הכל open space. כל הקומה היא בערך 90 מ"ר....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני נוטה להסכים. יש לי חלל דומה למדי וסאב "12 של מוניטור אודיו עם מגבר 500W והוא מספיק בסה"כ, אבל לא הייתי מתפשר על פחות מכך, והייתי ממליץ לך לשקול זוג סאבים בחלל כזה...istarmini כתב:לחלל כזה ,להבנתי ,הסאב הזה לא יספק את הסחורה..........
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
לדעתי, זה הרעיון הכי טוב, וזה יתן מספיק כדי שיהיה את ההרגשה של סראונד. בסרטים הסאונד שבא מאחור ישמע מאוד קרוב למה שיתן סראונד.
תשקיע ברסיבר טוב כדי שידע להתמודד עם הנתונים שלך, ובסנטר טוב כי הוא יתן את ההבדל לקולנוע..
לגבי הסאב, אני בסלון 45 מטר ותקרה בגובה 4 מטר,עם חלל פתוח בצד אחד, הסאב שלי הוא 8" בלבד ואין לי בעיה או חוסר. האודסי יודע להוציא את הסאב הרבה יותר "גדול" ממה שהוא באמת, אבל זה לא אומר לגבי הסלון שלך.. המלצתי היא לא לקנות מפלצת של 15" אלה לנסות את הסאבים היותר מעוצבים(העיצוב חשוב). והמיקום, תמקם איפה שיפה ונוח, ותתן לאודסי לעשות את השאר.
ילדים,אשה, זה בלאגן שלם בשביל סאונד קצת יותר טוב..
לדעתי, זה הרעיון הכי טוב, וזה יתן מספיק כדי שיהיה את ההרגשה של סראונד. בסרטים הסאונד שבא מאחור ישמע מאוד קרוב למה שיתן סראונד.
תשקיע ברסיבר טוב כדי שידע להתמודד עם הנתונים שלך, ובסנטר טוב כי הוא יתן את ההבדל לקולנוע..
לגבי הסאב, אני בסלון 45 מטר ותקרה בגובה 4 מטר,עם חלל פתוח בצד אחד, הסאב שלי הוא 8" בלבד ואין לי בעיה או חוסר. האודסי יודע להוציא את הסאב הרבה יותר "גדול" ממה שהוא באמת, אבל זה לא אומר לגבי הסלון שלך.. המלצתי היא לא לקנות מפלצת של 15" אלה לנסות את הסאבים היותר מעוצבים(העיצוב חשוב). והמיקום, תמקם איפה שיפה ונוח, ותתן לאודסי לעשות את השאר.
ילדים,אשה, זה בלאגן שלם בשביל סאונד קצת יותר טוב..
איזה שני סאבים מבחינה עיצובית זה אסון, גם ככה כרגע בשביל לדחוף שם אחד חשבתי לבנות לו נישה ייעודית בקיר גבס משמאל שיבלוט איזה 30 ס"מ מהקיר.epony כתב:אני נוטה להסכים. יש לי חלל דומה למדי וסאב "12 של מוניטור אודיו עם מגבר 500W והוא מספיק בסה"כ, אבל לא הייתי מתפשר על פחות מכך, והייתי ממליץ לך לשקול זוג סאבים בחלל כזה............
אם אתה אומר שיש לך חלל דומה והוא מספיק אז זה אפשרי להרגיש קצת באסים.
אני לא אודיופיל מטורף, אני לא אשים לב יותר מדי, פרט לפיצוצים (פעם ב..) שיתנו קצת אימפקאט.
בכל אופן טעיתי וה-ENERGY הוא 12" דגם e:XL-S12 והוא 150W לפי המצויין עליו.
ה-WHARFEDALE הוא CUBE 10A.
באשר לשימוש ב-FRONT WIDE.. לדנון X3000 יש אופציה כזו? יש לו עוד surround back.
לא ראיתי חיבורים כאלו מאחור, רק ב-X4000 שהוא כבר משמעותית יקר יותר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי לדחוס צלילים לFRONT WIDE שמראש אמורים להיות ברמקולים אחרים זה לא פרקטי. לא בחלל המדובר מכוון שכולו פתוח וגבוהה.
בגובה הזה לא ניתן לטפל אקוסטית והוספת רמקולים נוספים זה אומר תוספת גלים שיסתובבו בחלל 4 מטר ויתפזרו לכל הבית.
סאבוופר לא יהיה מורגש אלא רק במקומות מסויימים (למשל בפינת החדר ובקומה עליונה).
דווקא במרתף כן הייתי משקיע בחדר מדיה, גם מבחינה אקוסטית וגם מבחינה פונקציונאלית. הFEEL של חדר קולנוע במרתף זה משהו ייחודי קרוב מאוד לחווית קולנוע אמיתית (אצליך זה נכס, תראה בפורום כולם דוחסים את המקרן בסלון).
לדעתי שווה להשקיע במעצב שידע מה לעשות עם החלל הזה וכיצד לתכנן נכון סלון ביתי עם תקרות גבוהות ושילוב של חדר מדיה במרתף.
דוגמה:
בגובה הזה לא ניתן לטפל אקוסטית והוספת רמקולים נוספים זה אומר תוספת גלים שיסתובבו בחלל 4 מטר ויתפזרו לכל הבית.
סאבוופר לא יהיה מורגש אלא רק במקומות מסויימים (למשל בפינת החדר ובקומה עליונה).
דווקא במרתף כן הייתי משקיע בחדר מדיה, גם מבחינה אקוסטית וגם מבחינה פונקציונאלית. הFEEL של חדר קולנוע במרתף זה משהו ייחודי קרוב מאוד לחווית קולנוע אמיתית (אצליך זה נכס, תראה בפורום כולם דוחסים את המקרן בסלון).
לדעתי שווה להשקיע במעצב שידע מה לעשות עם החלל הזה וכיצד לתכנן נכון סלון ביתי עם תקרות גבוהות ושילוב של חדר מדיה במרתף.
דוגמה:
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
סאב עם מגבר 150W לדעתי לא יספיק לך. הייתי מחפש לשדרג סאב בכל זאת, אולי למשהו כמו הסאנפייר HRS-10 או GoldenEar ForceField (או RXW12 בגימור לבן פיאנו מתצוגה אצל קונקטור, היבואן הרשמי של מוניטור אודיו בישראל). 
לגבי הרסיבר, ב-X3000 יש אודיסי DSX שתומך ב-FRONT WIDE, ובד"כ פשוט אפשר לשנות את הייעוד המקורי של חיבורי הסראונד האחורי בתפריט ההגדרות של הרסיבר למטרה זו. למעשה, אם תסתכל בתמונה של החיבורים ב-X3000 אתה תראה שמתחת לחיבורים של ה-SURROUND BACK כתוב שהם ASSIGNABLE, כלומר שאפשר לשנות את הערוץ שהם מגבירים...
בכל מקרה, ה-FRONT WIDE יכול להחליף את הסראונד האחורי שמקודד ב-7.1 (לטענת אודיסי, מחקרים גם הראו שלמעשה זה עדיף..!), אבל לא את הסראונד שמקודד ב-5.1.
לגבי הרסיבר, ב-X3000 יש אודיסי DSX שתומך ב-FRONT WIDE, ובד"כ פשוט אפשר לשנות את הייעוד המקורי של חיבורי הסראונד האחורי בתפריט ההגדרות של הרסיבר למטרה זו. למעשה, אם תסתכל בתמונה של החיבורים ב-X3000 אתה תראה שמתחת לחיבורים של ה-SURROUND BACK כתוב שהם ASSIGNABLE, כלומר שאפשר לשנות את הערוץ שהם מגבירים...
בכל מקרה, ה-FRONT WIDE יכול להחליף את הסראונד האחורי שמקודד ב-7.1 (לטענת אודיסי, מחקרים גם הראו שלמעשה זה עדיף..!), אבל לא את הסראונד שמקודד ב-5.1.