למה רמקולים צריכים כבלים עבים?
-
hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
שלום
יש לי וויכוח קטן עם חבר לגבי עובי הכבלים הנכון לרמקולים.
אני טוען עבים טוב יותר, פחות התנגדות
הוא טוען שזה לא משנה, ושהמרחקים לא כ"כ גדולים
אשמח להסבר טכני טוב ל מה נכון.
בנוסף אשמח לדעת איזה כבלים מומלצים לרמקולים בלינק ומשודכים לדנון X4000
http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/ ... e/M-1.html
תודה מראש
יש לי וויכוח קטן עם חבר לגבי עובי הכבלים הנכון לרמקולים.
אני טוען עבים טוב יותר, פחות התנגדות
הוא טוען שזה לא משנה, ושהמרחקים לא כ"כ גדולים
אשמח להסבר טכני טוב ל מה נכון.
בנוסף אשמח לדעת איזה כבלים מומלצים לרמקולים בלינק ומשודכים לדנון X4000
http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/ ... e/M-1.html
תודה מראש
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
התשובה היא כן
יש אודיופילים שיגידו לך שעובי הכבלים לא חשוב כי המרחקים קטנים וההתנגדות אפסית
ויש מומחים באותו סדר גודל שיגידו לך שכבלים של פחות מאלף דולר למטר לא שווים והורסים את השמע.
זה אחד הויכוחים הכי גדולים אמוציונליים ולא מדעיים בין האודיופילים
אל תיכנס לזה
איש באמונתו יחייה!!
יש אודיופילים שיגידו לך שעובי הכבלים לא חשוב כי המרחקים קטנים וההתנגדות אפסית
ויש מומחים באותו סדר גודל שיגידו לך שכבלים של פחות מאלף דולר למטר לא שווים והורסים את השמע.
זה אחד הויכוחים הכי גדולים אמוציונליים ולא מדעיים בין האודיופילים
אל תיכנס לזה
איש באמונתו יחייה!!
-
hipoo
- חבר ותיק

אני לא מדבר על רמות כאלה, אני מדבר על כבלים 0.75ממ"ר או 2.5ממ"ר
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
-
hipoo
- חבר ותיק

בנוסף אשמח לתגובה מנומקת בצורה טכנית, התנגדויות מפלי מתח וכאלה
-
hipoo
- חבר ותיק

חברים אני חייב תגובה מנומקת בבקשהyehudaa כתב:0.75 זה קטן מאוד המינימום זה 2.5 מ"מ...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יש גם את זה: http://stereos.about.com/od/accessories ... ghs-In.htm
בגדול, ההמלצה היא ללכת על כבל סולידי (לא מופרך) בקוטר AWG12, שזה שווה ערך לקוטר של 2 מ"מ (הנה טבלת המרה מ-AWG למ"מ).
בפועל, כבלים בקוטר של 1.5 מ"מ יספיקו למרחקים של עד 10 מטר, ומעל זה אפשר להשתדרג לכבלים של 2.5 מ"מ - הנה המלצות שמתאימות אורכי כבל לקוטר כבל: http://www.audioholics.com/frequent-que ... e-distance
עוד פוסט אינפורמטיבי בנושא (באמת שכל הדיון רלוונטי ושווה קריאה): http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... t&p=142650
בגדול, ההמלצה היא ללכת על כבל סולידי (לא מופרך) בקוטר AWG12, שזה שווה ערך לקוטר של 2 מ"מ (הנה טבלת המרה מ-AWG למ"מ).
בפועל, כבלים בקוטר של 1.5 מ"מ יספיקו למרחקים של עד 10 מטר, ומעל זה אפשר להשתדרג לכבלים של 2.5 מ"מ - הנה המלצות שמתאימות אורכי כבל לקוטר כבל: http://www.audioholics.com/frequent-que ... e-distance
עוד פוסט אינפורמטיבי בנושא (באמת שכל הדיון רלוונטי ושווה קריאה): http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... t&p=142650
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יש לי את הרמקולים האלו כאחוריים.הם מחוברים ב0.75 בלבד בגלל אילוצים.
לא יודע אם רמקולים כאלו יתנו הבדלים גדולים בסאונד ,ניסיוני האישי אומר שכל כבל נותן סאונד שונה,אבל כמו שכולם אומרים-זה ויכוח ענק -יש כאלה שאומרים שאין שום הבדל ויש כאלה שכן,הייתי מנסה ומחליט,הכי פשוט,בהצלחה
.
לא יודע אם רמקולים כאלו יתנו הבדלים גדולים בסאונד ,ניסיוני האישי אומר שכל כבל נותן סאונד שונה,אבל כמו שכולם אומרים-זה ויכוח ענק -יש כאלה שאומרים שאין שום הבדל ויש כאלה שכן,הייתי מנסה ומחליט,הכי פשוט,בהצלחה
כיף חיים.
ישנם כמה
1. כמות הגידים/מוליכים - ככל שישנם הרבה גידים במקביל - כך ההתנגדות של הכבל קטנה (שקול לנגדים במקביל) .
2. עובי המוליכים - צריך לשים לב כי בכל הסיפור הזה גם זורם זרם. ככל שהווליום גבוה יותר כך הזרם גם גדל , וכמובן התנג' הרמקולים .
לא סתם שמים בקופסת חשמל של דוד מוליכים בעובי של 2.5'
3. עובי וסוג ציפוי הכבל - ישנם כבלים עם סיכוך וישנם ללא , ישנם כבלים עם ציפוי עבה (בד"כ מוגנים יותר ו"קשים" יותר לכיפוף וישנם גם עם ציפוי דק אשר חשופים לפגיעות (לדוגמה השחלה של כבל בצנרת עם אבנים יכולה לחשוף מוליכים בכבל - מנסיון) . ישנם כבלים/חוטים עם ציפוי טפלון שהינם עמידים יותר בחום (הלחמת ראש כבל לדוגמה) אך סוג זה יקר יותר.
בנוסף לכל הרשום להלן , תוסיף מחברים איכותיים בקצה הכבל מסוגים שונים ועם ציפויים שונים ותקבל כבלים במחירים שונים.
לא תמיד הכבל היקר יותר הינו הטוב יותר .
1. כמות הגידים/מוליכים - ככל שישנם הרבה גידים במקביל - כך ההתנגדות של הכבל קטנה (שקול לנגדים במקביל) .
2. עובי המוליכים - צריך לשים לב כי בכל הסיפור הזה גם זורם זרם. ככל שהווליום גבוה יותר כך הזרם גם גדל , וכמובן התנג' הרמקולים .
3. עובי וסוג ציפוי הכבל - ישנם כבלים עם סיכוך וישנם ללא , ישנם כבלים עם ציפוי עבה (בד"כ מוגנים יותר ו"קשים" יותר לכיפוף וישנם גם עם ציפוי דק אשר חשופים לפגיעות (לדוגמה השחלה של כבל בצנרת עם אבנים יכולה לחשוף מוליכים בכבל - מנסיון) . ישנם כבלים/חוטים עם ציפוי טפלון שהינם עמידים יותר בחום (הלחמת ראש כבל לדוגמה) אך סוג זה יקר יותר.
בנוסף לכל הרשום להלן , תוסיף מחברים איכותיים בקצה הכבל מסוגים שונים ועם ציפויים שונים ותקבל כבלים במחירים שונים.
לא תמיד הכבל היקר יותר הינו הטוב יותר .
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ניסיתי כבלים באלפי שקלים ובסוף הכי אהבתי את אלו שעולים רק 60 שח למטר...movieman כתב:ישנם כמה
לא תמיד הכבל היקר יותר הינו הטוב יותר ....
מחיר לא אומר הרבה..
עניין של טעם אישי.
כיף חיים.