רמקולים חדשים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

התחדשתי בזוג רמקולים חדש. לא בדיוק וינטג', שכן הם מתחילת שנות ה - 90', אבל זו היתה אחלה תקופה לרמקולים:
http://www.polkaudio.com/products/monitor10

רמקולים נהדרים, וקניתי אותם כולל הסטנדים המקוריים עם הטיה אחורה (בדיוק כמו בתמונה) ובמצב חדש. אלו רמקולי Sealed Box, כאשר במקום Port ישנו אלמנט פאסיבי גדול של 10 אינץ'. זה לא אלמנט באס, אלא אלמנט שנועד לאפשר לאלמנטים מעליו להיות מסוגלים לזוז בלי לעבוד כנגד התנגדות אויר חזקה (שהרי התיבה אטומה). דהיינו - כשהאלמנטים העליונים יוצאים, התחתון נכנס ולהיפך. היתרונות הינם דיוק טוב יותר בבאס בהשוואה לעיצוב עם פתח (אין מערבולות אויר, אין רעשי שריקה, ופחות הדהודי תיבה), ונצילות גבוהה יותר מרמקול Sealed רגיל. החיסרון הוא שצריך רמקול ענק כדי להגיע לביצועי באס שניתן היה להגיע אליהם ברמקול Ported קטן יותר (אם במקום האלמנט הפאסיבי של 10'' היה port רגיל, הוא היה יכול להיות קטן בהרבה, ובהתאם התיבה שסביבו. מידת התנועה הרצויה של האלמנטים האקטיביים היא שמכתיבה את גודל האלמנט הפאסיבי).

כך או אחרת - שומעים פגז.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

תתחדש (Y)
לאיזה מגבר שדכת אותם
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה (Y)
הפולקים של אז באמת היו טובים.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

(Y) תתחדש. נראה שאת שעורי הבית עשית, ואתה יודע מה אתה רוצה. כל הכבוד ותודה על השיתוף!!! יפיפים הרמקולים ומניסיון דומה, ה-5 מעלות של הסטנדים - באמת עושות פלאים.

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

תתחדש ותהנה.אחרי חג שמח לכולם בוינטאג.יופי של רמקול נראה קצת גדול אבל נראה יופי מה הסיפור פה?אלמנט פאסיבי על שני אלמנטים אקטיבים זה.......עוד לא ראיתי מלבד אצל פולק הא :roll: נראה יופי איך נשמע?

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה! הרמקולים משודכים לזה (לא וינטג'):
http://www.whathifi.com/review/moon-i33

טומי - אכן, חיפשתי ספציפית רמקולים מסוף שנות ה - 80' עד תחילת ה - 90', אחרי ההתקדמות הגדולה הן בתחומי הדרייברים (ובפרט בטוויטרים) והן בתיבות (מעבר ל - MDF מדופן במקום עץ ויריעות ביטומניות). רמקולים כאלו גם ימכרו במחירים סבירים משום שבינתיים הם סתם "ישנים" וטרם הגיעו לקפיצת המחיר הנובעת מהילת ה"וינטג'". כמו כן, ככל שניתן למצוא, אני מעדיף תכנונים חלופיים לתיבה מאווררת (כולל טרנסמישן ליין, תכנון די נדיר לצערי).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

לפעמים אני תוקע כדור טניס בפורט של הג'ובלים והופך אותם לבלתי מאווררים בעליל :כן:
לבני אוהד יש שני זוגות TL-9 של רוג'רס (some guys have all the luck) והיום ראיתי זוג DQ-10 למכירה בלוח השחור שבלי להתבייש, היו בו גם זוג L-300 מאי-שם במדבר הישראלי... זה בא יומיים אחרי שראינו כאן מישהו עם לא פחות ולא יותר, שני זוגות כאלה בסלון הפרטי שלו... רק 27,000 זוגות כאלו יוצרו אי-פעם, ושלושה צפו אצלכם רק בשבוע האחרון. ליאיר יש בבית זוג Quad ESL 57 ועכשיו מסתבר לי, לאט לאט, איפה בדיוק בעולם נמצאות כל ה'פנינים'. רחמנות יהודים! פזרו קצת ח'יר בעולם...

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אין על פתרונות DIY... :)

הייתי מאוד קרוב לאחרונה לרכישת L-200, אבל אותה "הילת" וינטג' הקפיצה את המחיר למקומות שאני כבר לא הייתי מוכן לשלם (לא זוכר כמה בדיוק, אבל יותר מידי). אין ספק, עם זאת, שמי שרכש אותם ייהנה מאוד. פעם, לשים 15-20K על זוג רמקולים נראה לי הגיוני לגמרי (לא וינטג', בכללי), ואף נראה לי כסכום שעוד יעלה בהתאם ליכולת הכספית. היום, אפילו 10K נראה לי מופרך לגמרי.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #9 

Roy_LF כתב: פעם, לשים 15-20K על זוג רמקולים נראה לי הגיוני לגמרי (לא וינטג', בכללי), ואף נראה לי כסכום שעוד יעלה בהתאם ליכולת הכספית. היום, אפילו 10K נראה לי מופרך לגמרי.
...
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”