מחפש עצות לגבי סוג מערכת סאונד עם מקור HTPC

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

פעם ראשונה שאני כותב פה, אבל התרשמתי מאוד מהרמה הגבוהה ואני מקווה שאוכל לקבל פה קצת עזרה.

אני עברתי לעבוד עם מחשב HTPC, ועכשיו בוחן את האפשרויות לשפר את הסאונד.

למחשב יש לוח אם של MINI-ITX HASWELL 1150 H81I MSI עם היציאות הבאות (אני מציין רק את הרלוונטיים).

Back Panel I/O Ports
- 1X Optical S/PDIF-out connector
- 3in1 audio jack
- HDMI Port

למפרט המלא של הלוח:

הטלוויזיה, אם זה רלוונטי זה סמסונג 46" – דומה לזאת: UA46F5300 LED

כרגע אני מחבר את המחשב עם ה HDMI ישירות לטלוויזיה, סאונד + תמונה
כאמור מחפש עכשיו לשדרג את השמע וגם לראות סרטים עם סראונד

תקציב: עד 2000 ₪, יד שנייה בהחלט בא בחשבון

התכנים יהיו לרוב 90% מהזמן, סטרימינג של שידורי טלוויזיה ורדיו מהמחשב (XBMC) ולפעמים סרטים באיכות HD עם סאונד היקפי, בשאיפה DTS. כמו כן, עידן פלוס דרך המפענח המובנה בטלוויזיה ואנטנה חיצונית.

חקרתי קצת על המוצרים השונים, הסתכלתי בלוחות
אני מתלבט בין כמה אופציות ואשמח להכוונה:

- רסיבר, למשל מהדיוטי פרי – PIONEER VSX 323K ב 200 דולר וסט של רמקולים 5.1 סבירים מיד 2 של JAMO או HARMAN CARDON, רמת כניסה

- סאונד בר עם סאבוופר, משהו באיכות סבירה ועם מספיק חיבורים. אני יודע שהסראונד יהיה מדומה, אבל אני חוסך לעצמי את העברת החוטים. אילו חסרונות הם העיקריים בסאונד בר, האם יכולים לספק לי איכות שמע טובה ושיפור ניכר מהרמקולים של הטלוויזיה? יש חלון גדול של מרפסת בצד אחד של הטלוויזיה – לא חדר של 4 קירות

- רסיבר מיד שנייה, בעל כניסת HDMI, והרכבת מערכת רמקולים מיד 2

מה לדעתכם האופציה העדיפה במסגרת התקציב, האם התקציב ריאלי?
אילו עוד שיקולים יש לקחת בחשבון?
האם חיבור והעברת קול ותמונה באיכות HD דרך ה HDMI של הרסיבר זו אפשרות טובה וריאלית?
אפשר לשקול רסיבר ישן יותר ללא חיבור HDMI ולעבוד עם ה SPDIF של הלוח אם?

תודה מראש,
יואב

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

שלום יואב :)

לא הבנתי אם מדובר בחדר שינה או בסלון
מה גודל חלל ההאזנה ומה מרחק הישיבה מהרמקולים

בתור התחלה, כל אחת מהדרכים המוזכרות לעיל יהוו שיפור ניכר מהרמקולים המובנים בטלויזיה, גם סאונד-בר כמובן, אך האחרון אינו מספק חווית סראונד היקפית
- רסיבר, למשל מהדיוטי פרי – PIONEER VSX 323K ב 200 דולר וסט של רמקולים 5.1 סבירים מיד 2 של JAMO או HARMAN CARDON, רמת כניסה
...
אין ספק שזה הפתרון הקל, ויכול להיות שיקלע למטרה
אך אינני בקרב חובבי הסטליטיים ולכן אמליץ לשדרג בעתיד את הקדמיים לזוג מדפיים

- סאונד בר עם סאבוופר, משהו באיכות סבירה ועם מספיק חיבורים. אני יודע שהסראונד יהיה מדומה, אבל אני חוסך לעצמי את העברת החוטים. אילו חסרונות הם העיקריים בסאונד בר, האם יכולים לספק לי איכות שמע טובה ושיפור ניכר מהרמקולים של הטלוויזיה? יש חלון גדול של מרפסת בצד אחד של הטלוויזיה – לא חדר של 4 קירות
...
אתה מבלבל בין סאונד-בר לבין מקרן קול
סאונד-בר לא מדמה סראונד, ואם רשום שכן באתר יצרן כלשהו אז זה שקר שיווקי
מקרן קול מצריך תנאים רבים (שלפי התיאור שלך לא קיימים) מלבד העובדה שמקרן קול לא נכנס לתקציב שלך בשום צורה
- רסיבר מיד שנייה, בעל כניסת HDMI, והרכבת מערכת רמקולים מיד 2
...
אפשרות טובה אך יהיה קשה להכניס את הכל בתקציב
ניתן לחסוך באחוריים למשל.. יש לי אפילו זוג של סוני שאוכל לתת בחינם

אפשר לשקול רסיבר ישן יותר ללא חיבור HDMI ולעבוד עם ה SPDIF של הלוח אם?
...
אפשרי בהחלט, לא מעט אנשים משתמשים עדיין ברסיבר ללא HDMI (ביניהם גם אני)

Zambaros פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי אבי,

תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת.

הבנתי את החידוד לגבי הסאונד בר מול מקרן קול - תודה. זו אופציה הכי פחות מועדפת עליי כרגע.

תוכל לפרט למה אתה לא מחבב סאטלייטים? המערכת מיועדת לסלון ואין לי אישור מהרשויות להציב שם דברים גדולים מדי :) מהחקירות שעשיתי ראיתי שעם הטכנולוגיה הקיימת כיום שניתן להגיע לצליל היקפי סביר מאלמנטים קטנים ואפילו קטנים מאוד. למשל הסט הזה של בוסטון אקוסטיק SoundWare XS

אני רק מקווה שאני יכול להכניס משהו ברמה דומה, מיד 2 בתקציב.

היום וידאתי שיש לי חיבור SPDIF תקין במחשב ולכן אתחיל לחפש לי אפשרויות של רמקולים. אולי נצליח לשים איזה "מדף" סביר מקדימה. אך עדיין אני נוטה לסט שלם של 5.1 - למצוא אחד נורמאלי ולסגור סיפור.

יש סטים מומלצים כלשהן שניתן להשיג בארץ?
יש הרבה המלצות לסטים עבור תקציב נמוך בחו"ל - אך ממה שהבנתי הייבוא לא ייצא לי משתלם בכלל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אני נוטה להסכים עם אבי שסאונדבר זו האופציה הכי פחות מוצלחת מאלה שהעלית כאן. :oops:

אני גם נוטה להסכים איתך שעבור TV וסרטים מדי פעם, סט סאטליטים בהחלט יעשה את העבודה, ועל אחת כמה וכמה בהשוואה לרמקולים של ה-TV... (Y) - בכל מקרה, זוג מדפיים תמיד ניתן להוסיף בהמשך הדרך לכשיתפנה לך עוד תקציב... ;)

מבחינת איפה לקנות רסיבר - כנראה באמת שלקנות רסיבר ב-$200 בדיוטי פרי זה הכי זול, אבל הייתי שוקל למצוא דרך לקנות רסיבר עם מערכת כיול (כנראה מיד שניה בהתחשב באילוצי התקציב...), כי זה מוסיף המון לדעתי. (i)

נ.ב. אופציה שלא עלתה כאן ובהחלט שווה שיקול דעת רציני: http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S3500-5- ... B0077V88V8 - מערכת קומפלט של אונקיו שכוללת רסיבר וסט רמקולים 5.1, שתיכנס לתקציב שלך ביבוא אישי ושילוח ימי (למשל עם חברה כמו BUY2USA...) (Y)

נ.ב.נ. יש המון חנויות ויבואנים כמו פיוז בגבעתיים וקונקטור (היבואן של מוניטור אודיו, שיושב בבני ברק) שעושים בימים אלה מבצעי "ניקוי מדפים" לכבוד פסח, ובהחלט מומלץ ליצור איתם קשר ואף לבוא לבקר כי יש הנחות עתק של עד מעל ל-60%(!!) על מוצרים באחריות מלאה של היבואנים הרשמיים! (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”