פיצוצים בסוף קליה
קוסטה ריקה בדקה ה-14 לקליה, רואה המון עשן. עוצר עצירת חירום. הפולים מזיעים, עשנים, וכשאני שופך אותם לתבנית שטוחה ממשיכים להתפצפץ.
פרופיל הקליה היה סטנדרטי. חימום על ריק ל-200. ייבוש 150 חמש דקות. 225 ל-7 דקות, העלאה ל-250 ועם הפיצוץ הנמכה ל-235 עד עצירת החירום בדקה 14.5.
מה הסיבות?
פרופיל הקליה היה סטנדרטי. חימום על ריק ל-200. ייבוש 150 חמש דקות. 225 ל-7 דקות, העלאה ל-250 ועם הפיצוץ הנמכה ל-235 עד עצירת החירום בדקה 14.5.
מה הסיבות?
1. קפה ישן?Mimi111 כתב:קוסטה ריקה בדקה ה-14 לקליה, רואה המון עשן. עוצר עצירת חירום. הפולים מזיעים, עשנים, וכשאני שופך אותם לתבנית שטוחה ממשיכים להתפצפץ.
מה הסיבות?...
2. קלית back to back והקולה היה חם מדיי?
3. אין דבר כזה פרופיל "גנרי" וזהה לכל סוגי הקפה ...לכל קפה פרופיל משלו שמתאים לו. צריך להוציא לפי צבע הקפה ונתונים נוספים שבודקים במהלך קליה.
תכלס קלית מעבר לנדרש ייתכן בגלל אחת הסיבות שציינתי.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
שאלה: הפולים עדיין מזיעים יומיים אחרי.
1. על מה זה מעיד?
2. אחרי שהם התקררו הכנסתי אותם לקופסה עם נשם. יכול להיות שאם הייתי פורס אותם על תבנית והם לא היו האחד על-גבי חברו הם היו מתאווררים טוב יותר וההזעה היתה נמנעת?
1. על מה זה מעיד?
2. אחרי שהם התקררו הכנסתי אותם לקופסה עם נשם. יכול להיות שאם הייתי פורס אותם על תבנית והם לא היו האחד על-גבי חברו הם היו מתאווררים טוב יותר וההזעה היתה נמנעת?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ההזעה היא של שמן מהפול החוצה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
לפי מה שאתה מתאר הקלייה נכנסה עמוק לפיצוץ שניMimi111 כתב:זה ברור לי. השאלה מה גורם להגרת שמן מהפול חוץ מהתיישנות.......
והאם איוורור אחרי הקליה עשוי לסייע....
וזאת הסיבה לשמן על פני הפולים.
הסיבה לכך יכולה להיות ההתחממות של מזג האויר בימים האחרונים.
למה למנוע את ההזעה?, היא חלק טבעי של תהליך הקליה, וככל שהקליה כהה יותר כך ההזעה רבה יותר (שומן בריא שמתנדף החוצה).Mimi111 כתב:שאלה: הפולים עדיין מזיעים יומיים אחרי.
1. על מה זה מעיד?
2. אחרי שהם התקררו הכנסתי אותם לקופסה עם נשם. יכול להיות שאם הייתי פורס אותם על תבנית והם לא היו האחד על-גבי חברו הם היו מתאווררים טוב יותר וההזעה היתה נמנעת?...
מה שכן, כדאי בקליה כהה לאוורר יותר זמן, ולא לקלות כמות של יותר משבוע (בערך), כיוון שבכלי סגור שבו הפולים מזיעים, במשך הזמן עולה ריח לא נעים מהפולים.