יין מול קפה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

לא נעים לי כבר לגנוב את השרשור. הקפה הזה מעולה, ומאוד מיוחד (כמעט לא חמוץ) .

יש בתי קלייה שמפרטים את ההרכב המדויק של התערובת, כולל שמות החוות. לדוגמא: http://barismo.com/collections/offering ... d-espresso
אסכם את דעתי: אני חושב שבית קלייה שמסתיר את הרכב התערובת שלו הוא אחד מהשניים:
א. אין לו במה להתגאות
ב. מאמין באיזו מיסטיקה או מסתורין שלי נראים מיותרים (קיים בוויסקי...).
עוד לא ראיתי סיבה טובה אחרת.
מוזמנים לחלוק עלי.אולי בשרשור נפרד.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

bnaya_d כתב:לא נעים לי כבר לגנוב את השרשור. הקפה הזה מעולה, ומאוד מיוחד (כמעט לא חמוץ) .

יש בתי קלייה שמפרטים את ההרכב המדויק של התערובת, כולל שמות החוות. לדוגמא: http://barismo.com/collections/offering ... d-espresso
אסכם את דעתי: אני חושב שבית קלייה שמסתיר את הרכב התערובת שלו הוא אחד מהשניים:
א. אין לו במה להתגאות
ב. מאמין באיזו מיסטיקה או מסתורין שלי נראים מיותרים (קיים בוויסקי...).
עוד לא ראיתי סיבה טובה אחרת.
מוזמנים לחלוק עלי.אולי בשרשור נפרד.
...
אין צורך להתנצל אם מישהוא גנב את השירשור זה אני עם השאלות שלי, (6) הכי גרוע אני מקווה שזה יתן מוטיואצייה לחלק 2 לצאת.
שמחתי לשמוע שנהינית מהווילה לפי דעתי זה האיזור השווה בסינגלים בקולומביה, זו דעתי האישית ולא החווה של המשפחה של אשתי לא שם.
:-)
באיזה קליה הוא היה ?
לגבי בתי הקלייה שמפרסמים את שמות החוות.
לי נראה שרובם הם אמריקאים שמנהלים עסקים שחלק גדול מ"הזכות" שלהם לגבות מחירים גבוהים היא כתוצאה משילוב של רגשות אשם וצדקנות שלהם ושל קבל הלקוחות שלהם. משהוא בסגנון "הנה בזכותינו האנאלפבית המסכן שיש לו המון ילדים יכול לשלוח אותם לבית ספר" "כמה שאנחנו נחמדים והוגנים עם המסכנים מהעולם השלישי". חלק גדול מהם גם ישים תמונה של האיכר המסכן.
מיותר לציין שבדרך כלל העניינים לא כל כך פשוטים, אבל לא ניכנס לזה. יכול להיות שאני גם קצת משוחד לרעה בגלל הרבה דברים שמישהוא שמעורה בגידול קפה רואה שומע ומרגיש.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

bnaya_d כתב:למה יקבים לא חוששים לחשוף את הרכב היין שלהם?
כי הם יודעים שיהיה מאוד קשה לחקות את הבלנד שלהם.
כי יש להם גישה לענבים מאוד מסויימים (בין אם הם אלה שמגדלים אותם ובין אם לא) שיהיה קשה מאוד למתחרים שלהם להשיג.
כי כל שנה הבלנד חייב להשתנות, כי כל בציר הענבים מפיקים יין שונה. זה לא קוקה קולה.
כל הדברים האלה נכונים גם בתחום הקפה.
מה זה בכלל לפתח בלנד במשך שלוש שנים? למי יש גישה לאותו קפה בדיוק במשך שלוש שנים? כל קטיף מוציא פרי שונה שמושפע ממזג האוויר, תנאים במהלך תהליך הייבוש, ועוד מיליון ואחד דברים. אתה מקבל משלוח, משתמש בו עד שהוא נגמר, ואח"כ אתה מקבל סחורה חדשה, שונה. הסיכויים הם שבזמן שהם מוציאים את הקפה הזה לשוק חומר הגלם (קפה ירוק) כבר אזל, או שהם קנו את כולו, או שהם חתמו על בלעדיות איזורית עם החקלאי. מעולם לא ראיתי שני בתי קלייה מאותה מדינה שמחזיקים את אותו קפה מאותה חווה בדיוק.
יש דרכים לגיטימיות לשמור על הייחודיות.

נ.ב
אין באמור לעיל כוונה לזלזל, לא בהם, ובטח שלא בך.
...

ביין יש כלכך הרבה מישתנים שלעולם אין שום סיכוי שאם תדע את הזנים זה יעזור לך להגיע לאותו הטעם , זה מתחיל מדרך בצירת הענבים (בוצרת או ידני) , השעה והיום בו נבצרו, כמה זמן עבר עד להגעה ליקב ? הכמיות שיש מכל זן בתערובת נימשך במשך התסיסה במיכלי נירוסטה, ממשיך במשך הזמן שאותו היין שהה בחביות עץ , מאיזה סוג עץ החביות עשויות , גיל החביות , כמות הפעמים והתדירות של שיחרור גזים מחביות העץ , סוג הפילטר המיקרוני שהיין עבר , טמפרטורת השימור , ובטוח עוד כמה פרמטרים ששכתי ואו שאני לא יודע . . .

בקפה לעמט זאת המרחק גם די ארוך אבל עדיין פחות מורכב מיין !

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא הבנתי מה אתה טוען. שתהליך ההכנה של יין יותר מורכב מתהליך ההכנה של קפה? אולי. לא בטוח, אבל אולי.
אבל אם אתה טוען שבקפה אין מספיק משתנים כדי למנוע חזרה מדוייקת על הטעם, אתה פשוט טועה.

אפילו בלי להיכנס לתהליך הקטיף (כל פול בשיח מגיע לבשלות בזמן שונה, ולכן כל חלקה דורשת קטיף בשלבים), ההפרדה בין הפול לפרי (שטוף, ייבוש טבעי ועוד המון קומבינות בין השניים, יש אין סוף טכניקות, כל אחת משפיעה על מה שאתה מקבל בכוס) והתנאים בהם הקפה נארז ונשלח מהמגדל לקולה, אפילו אם נתעלם מכל זה.
תחשוב רגע על תהליך הקלייה. כמה משתנים יש בתהליך הזה? אין ספור. איך אפשר להתחקות אחריהם? אי אפשר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

רק לידיעה - בקפה יש פי 5 יותר ריחות מיין
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

חברים יקרים , המרחק בין חומר הגלם בקפה וביין שונה מאוד , ומתוקף כך גם החלוקות המיסחריות שלו (קפה) הרבה יותר סגור מסווג וברור , גם ביגלל יכולת המיסחר המפותחת שלו דרך בורסות בעולם , והתוקף הארוך של חומר הגלם כקפה ירוק .

כלומר , לקולה בדרך כלל אין גישה לחומר הגלם בשלב הגידול , ולכן נתנו קודים ברורים יחסית לזן וסוג הקפה , ולזמן הקטיף ,
ביין המצב שונה לגמרי , היינן הוא המחליט הבילעדי ברוב המיקרים על צורת הגידול , כמות המיים בשלב הגידול, היום והשעה המדויקים של הבציר (כל זה עוד ליפני הבציר כמובן ) , והוא גם ישלוט לאחר מכן בכול התהליך , ולכן מעבר לזן הענב עצמו , כל יתר המישתנים אינם מסומנים כלל, ואיש אינו מעורב בהם מילבד 2-3 אנשים בכל יקב ! (ככלל החקלאי בדרך כלל מגדל עלפי הוראות היניין והתמורה ליבול ניקבעת בהרבה מיקרים מראש ! ביגלל ההיתערבות החריגה של היינן באופי הגידול . )

עוד פרמטר שישנו ביין ופחות בעייתי בקפה הוא מרכיב עלות הציוד , ביין בכדי להגיע ליקב נורמלי נידרשת השקעה ראשונית של כמה מיליוני דולרים $ $ $ ! וזה בתור התחלה , בקפה עם יש לך 2 מיליון שקל אתה די מסודר , ולכן גם הפחד מהעתקות הוא יותר משמעותי, בגלל שמיצד אחד כמות הצרכנים גבוהה ומיצד שני ההשקע נחשבת קטנה מאוד בעולם התעשיתי , ביין המצב בידיוק הפוך ב 180 מעלות .

הצרוף של כל המרכבים שצינתי יחד, יוצרים מצב שבקפה העיניינים הרבה יותר סודיים מיין ! (וזה לאב דווקא נובע מימורכבות התהליך )

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

גונן אתה זורק פה מלא פרטים מעניינים (באמת) על עולם היין,
אבל אני פשוט לא מצליח למה זה רלוונטי לדיון.

שאלתי שאלה פשוטה.

אם אי אפשר להתחקות אחרי תהליך הקלייה, ופרופיל הקלייה הוא קריטי בתוצאה הסופית
(=יש פה פרמטר קריטי, ובלתי ניתן לגילוי), אז למה שקולה יסתיר את הרכב התערובת שלו?

ממה הוא מפחד?

בתי קלייה שמכבדים את עצמם ואת חומר הגלם שהם מחזיקים מפרסמים את הרכב התערובת, ובוודאי שלא מסתירים אותה בקנאות.

לא כי הם לא יודעים מה זה סודות מקצועיים, ולא כי הם לא מעוניינים לשמור על ייחוד, אלא כי הם יודעים שפרסום הרכב התערובת לא נותן מספיק מידע לאף בשביל אחד לחקות אותם, בטח שלא בצורה שתאיים עליהם.

דוגמא אחת הבאתי בהודעה קודמת, והנה עוד שתי דוגמאות:

http://www.intelligentsiacoffee.com/pro ... at-project

http://www.georgehowellcoffee.com/wp-co ... eeCard.pdf

מנהלים אולי אפשר לפצל..

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

לה רלוונטי לדיון כי העלו את העיניין כהשוואה (לא אני העלתי), אפילו אתה אם אני לא טועה ?

אז אם משווים צריכים להבין שההשוואה אינה במקומה מהסיבות שהעלתי , בשביל להבין את העיניין יותר לעומק אז כניראה זה רלוונטי לדיון . . .

אם למישהוא זה מפריע , המנהלים תמיד יכולים לימחוק . . .

אבל כן , בשורה התחתונה אם תיקרא בעיון את מה שכתבתי אז תבין שהמרחק בין פרופילי קלייה בקפה , קצר משמעותית ואפשרי בהחלט להגיע למשהוא מאוד דומה ,

ביין זה הרבה יותר קשה , אפילו לאותו היינן עצמו , להגיע שנה אחרי שנה לאותה התוצאה זה כמעט בילתי אפשרי !

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

לא העליתי את ההשוואה כדי להגיד שיין וקפה זה אותו דבר.

העליתי אותה כדי להגיד שכשיש מספיק משתנים לא ידועים אי אפשר לשחזר מוצר.

ההשוואה כי הייתה רק חלק קטן ממה שאמרתי, לכל השאר בכלל לא התייחסת.

לדעתך פרופיל קלייה זה דבר שפשוט לחקות,

חומר גלם טוב כל בית קלייה יכול להשיג כל שנה בלי בעיה

ולכן כשבית קלייה מפרסם את הרכב התערובת כל אחד יכול להעתיק ממנו.

לגבי הקלייה- צבע של פולים לא מאפשר לדעת את פרופיל הקלייה שלהם. זה לא משהו שאני המצאתי.

טמפרטורת הכנסה של הפולים, העקומה של הטמפ' במהלך הקלייה- איך אתה חושב שמעתיקים דברים כאלה?

נעזוב את זה.

להשיג חומר גלם טוב זה דבר מאוד מאוד קשה, אם זה דבר שחשוב לך.

אם בית קלייה קונה קפה בבורסה (כמו שרמזת בהודעתך) אז באמת עדיף שיסתיר את הרכב התערובת שלו כי אין לו במה להתגאות.

זה קפה שאין סיבה שמישהו בעולם ישקיע בו אפילו טיפת מאמץ, כי הוא מסיים את דרכו בתור קפה חסר שם ופנים בתוך תערובת סודית ומסתורית שמלאה בקפה נחות שקלוי מספיק כהה כדי לכסות על הפגמים שלו.

לא לחינם לבתי קלייה שוכרים איש מקצוע (או צוות) שכל התפקיד שלו זה לאתר ולקנות קפה ירוק.
זו עבודה קשה שדורשת ניסיון, קשרים, הכירות עם השטח. זה לא להזמין מאיביי.

על זה אתה גם חולק.

אז, אם חומר גלם קל להשיג, ופרופיל קלייה קל לחקות- אז בעצם כל הקישורים שהבאתי (יש עוד אין ספור דוגמאות, אני לא רוצה להלאות), מה הם?

ארגונים ללא מטרות רווח?

אינטליגנציה שזה אולי המותג הכי חזק בשוק הספשלטי בארה"ב הם חבורה של פראיירים?

ג'ורג' האוול, איש שכבר 40 שנה בעסק, לא יודע מה הוא עושה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

לא - פשוט ביין אנשים מכירים יותר את התהליך אז הם חושבים שהוא יותר מורכב.

יין משווק טוב יותר מקפה.

האמריקאים כותבים מה יש בתערובת כי הם יודעים שזה לא משנה באמת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מסכים, רק שאני חושב שהחלוקה היא לא בין האמריקאים לכל השאר, אלא בין אלה שמשקיעים מאמץ וכסף באיתור קפה ירוק ברמה לבין אלו שלא.

החבר'ה האלה מאמסטרדם:
http://www.lotsixtyonecoffee.com/collec ... ucts/fiver
ואלה מלונדון:
http://www.workshopcoffee.com/collectio ... e-espresso
ואלה מדנמרק:
http://coffeecollective.dk/shop/product/espresso-1/

כולם מפרטים בדיוק מה הרכב התערובת שלהם.

מי שמסתיר, כנראה שיש לו מה להסתיר.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

יש כאן גם מניע שיווקי בדיוק כמו אגדת המתכון הסודי של קוקה קולה. ומן הסתם כשמפרסמים מתכון תמיד קיים הפחד שיגלו שבסוף אתה משתמש בקפה פרואני וברזילאי פשוטים כביכול עם 30 אחוז רובוסטה בתערובת הדגל שלך.
תכלס טפשי להסתיר לדעתי כי תמיד התערובת תישמע אקזוטית .
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #13 

א-לדעתי יש הרבה סיבות טובות להסתיר בארץ את הרכיבים של התערובות שלך, אולי העקרית ביניהם היא שהלקוחות מאמינים שהכל תלוי בתערובת והקלייה היא סתם תהליך שכל אחד עושה את אותו הדבר, וכאן נכנס הקטע שהרבה בתי קלייה בארץ מוכרים אחד לשני את הקפה הירוק ממילה יוצא שאם תגיד את הרכיבים שלך הם יגשו לבתי קלייה אחרים יבקשו את אותו הרכב, מאידך כשאתה מיבא הכל בעצמך ולעצמך, אף אחד לא יכול לבוא אחר כך ולקנות מאותה חווה, אלא אם כן עברה שנה מאז, ובינתיים אתה כבר קונה ממקום אחר.
ב- לפי מעט הנסיון שיש לי, ביינות הטובים ביותר אתה לא יודע בכלל מה ההרכב, יצא לי לקבל במתנה יינות ממש ממש יקרים ולא היה שום זכר לתרכובת היין, רק שם, אחוזי אלכוהול ושנת היצור (ועוד כל מיני שטויות) אבל בכלל לא כותבים מאיזה זני ענבים זה מורכב.
אני ינסה לצרף תמונה של יין יקר.
http://www.nickollsandperks.co.uk/image ... 605BNB.jpg
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

דבוטאנט כתב:לא - פשוט ביין אנשים מכירים יותר את התהליך אז הם חושבים שהוא יותר מורכב.

יין משווק טוב יותר מקפה.

האמריקאים כותבים מה יש בתערובת כי הם יודעים שזה לא משנה באמת.
...
דבוטאנט הבנתי את הרמז , ולא אני לא " אנשים שמבינים יותר ביין " אלא מתחזק יקבים כבר 15 שנה !

מכיר את התהליך מצויין בשתי המקומות .

הסיבה העיקרית היא לא ממש קשורה לתהליך אלה למחיר הציוד .

אין מה לעשות, כדי להפעיל בית קליה תיצתרך בערך 1 חלקי 15 מסכום ההשקעה ביקב באותה הרמה , ומכאן ניגזרים כמובן כמות המיתחרים ,והיכולת שלהם לצמצם טווח לכיוון שלך .

זה בסוף העיקר .

כמה שהתעשייה יקרה יותר לביצוע, ככה יש פחות מיתחרים והעתקות בהתאמה , וזה נכון בכל תחום כמעט !

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #15 

גונן כתב:חברים יקרים , המרחק בין חומר הגלם בקפה וביין שונה מאוד , ומתוקף כך גם החלוקות המיסחריות שלו (קפה) הרבה יותר סגור מסווג וברור , גם ביגלל יכולת המיסחר המפותחת שלו דרך בורסות בעולם , והתוקף הארוך של חומר הגלם כקפה ירוק .

כלומר , לקולה בדרך כלל אין גישה לחומר הגלם בשלב הגידול , ולכן נתנו קודים ברורים יחסית לזן וסוג הקפה , ולזמן הקטיף ,
ביין המצב שונה לגמרי , היינן הוא המחליט הבילעדי ברוב המיקרים על צורת הגידול , כמות המיים בשלב הגידול, היום והשעה המדויקים של הבציר (כל זה עוד ליפני הבציר כמובן ) , והוא גם ישלוט לאחר מכן בכול התהליך , ולכן מעבר לזן הענב עצמו , כל יתר המישתנים אינם מסומנים כלל, ואיש אינו מעורב בהם מילבד 2-3 אנשים בכל יקב ! (ככלל החקלאי בדרך כלל מגדל עלפי הוראות היניין והתמורה ליבול ניקבעת בהרבה מיקרים מראש ! ביגלל ההיתערבות החריגה של היינן באופי הגידול . )

עוד פרמטר שישנו ביין ופחות בעייתי בקפה הוא מרכיב עלות הציוד , ביין בכדי להגיע ליקב נורמלי נידרשת השקעה ראשונית של כמה מיליוני דולרים $ $ $ ! וזה בתור התחלה , בקפה עם יש לך 2 מיליון שקל אתה די מסודר , ולכן גם הפחד מהעתקות הוא יותר משמעותי, בגלל שמיצד אחד כמות הצרכנים גבוהה ומיצד שני ההשקע נחשבת קטנה מאוד בעולם התעשיתי , ביין המצב בידיוק הפוך ב 180 מעלות .

הצרוף של כל המרכבים שצינתי יחד, יוצרים מצב שבקפה העיניינים הרבה יותר סודיים מיין ! (וזה לאב דווקא נובע מימורכבות התהליך )
...
מאוד מעניין מה שכתבת. האמת שבקפה זה לא כל כך מסובך להגיע לתוצאה טובה, לדעתי לפחות. עקביות זה עניין אחר. יין טוב יותר קשה להשגה בוודאי במחיר נגיש.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #16 

עוד על יין וקפה.

אתמול, הייתי באוניברסיטת ת"א, ונכנסתי לארומה לשתות קפה.
ביקשתי אספרסו כפול וקיבלתי משהו חמוץ שפשוט לא ניתן היה לשתייה.

ניגשתי שנית, הסברתי זאת למנהל המשמרת והוא באדיבות אמר 'אין בעייה, נעשה לך קפה נוסף'.
ניגש אל המכונה בחור אחר, כנראה בקיא יותר..., והכין אספרסו כפול שני.
אך אף זה היה חמוץ בצורה מביכה ומפתיעה לרעה....

למה אני מספר את כל זה,
כי נזכרתי ביין ההוק שההורים שלי שתו בילדותי, ואני חשבתי שככה יין לבן צריך להיות (האמת היא שבאותם ימים באמת כינו את היין הזה 'יין חמוץ').
היום (גם בעקבות קורסי יין שעברתי לפני כמה וכמה שנים), יין הוק - אני לא מסוגל לשתות,
וכנראה שגם לא אספרסו בארומה...

והקהל הרחב - איך הוא שותה את זה. "לאלוהים פתרונים".
ומה הסיבה לכישלונות האלה - אולי את זה תסבירו אתם, מומחי הפורום.

אגב מסקנה אישית נוספת - אם כבר קפה בחוץ אז 'הפוך' כי כך אפשר לחפות על חלק מהכשלונות המרגיזים האלה.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

בנייה היקר .

אתה מפספס מישום מה את המסר של מה שאני כתבתי .

לא כתבתי בשום מקום שקל לחכות פרופיל קלייה מסויים , כן כתבתי, אם הבנת את העיניין, שיש הרבה יותר בתי עסק שיכולים להרשות לעצמם לנסות !

ואיפה שיכולים לנסות הרבה , יש באופן טיבעי גם יותר הצלחות ! ! !

בעיניין הבורסה וחומר הגלם , המיסחר בקפה הוא אחד העסקים הגדולים בעולם . ברור ששום בית קליה לא קונה קפה בבורסה , הוא היה רוצה אולי , אבל אין לירשותו יכולת קניה גדולה כלכך , אפילו יבואן גדול לארץ לא יקנה שם , מדובר על מיסחר ברמה עולמית ,למשל חברה כמו שטראוס הישראלית , הינה השחקן החמישי בגודלו בעולם ביכולת קניית הקפה שלה , רק ברוסיה שטראוס שולטת ב 13% משוק הקפה של רוסיה עם כ 100,000 נקודות מכירה !

הקפה זה משהוא שדומה לבורסת הפרחים . ולא, אין חנות פרחים שקונה בבורסה בהולנד את הפרחים . . . (בכול יום נימכרים בבורסה הזו 14 מיליון פרחים ! ! ! זה ביום כן . . . )

ואת כל זה כתבתי רק בשביל שתבין שכדי שסוחר יקנה קפה (שהוא לא מבין דבר וחצי דבר בקפה ) חייבים לתת לסוחר כמה שיותר פרטים על מה הוא בידיוק הולך לירכוש . ומכאן כתוצאה מהמיסחור ההבדל העצום בין יין , שכולל כמובן גם את הגידול עצמו, ואינו ניסחר ברוב המקומות דרך צד שלישי, אל מול קפה שעובר תמיד מיספר ידים לא קטן עד שיגיע בסוף לקולה . (זה הבדל אדיר שקצת קשה להבין אותו )

עכשיו תחשוב על עוד בעיה שקשורה רק בהבט המיסחרי , ברגע שאתה יבואן שמוכר לבתי קליה קפה ירוק ,אתה יודע בעצם בידיוק מה כול אחד רוכש ובאיזו כמות החומר נירכש , זה מידע שיכול בקלות לעבור למיתחרים בדרכים שונות ומשונות . כל זה קשור למה שאני מנסה להסביר , כמה שהמיסחר גדול וחומר הגלם מהצד השני קל לאיכסון ושילוח כמות הידיים בדרך גדולה יותר ואיתה זולגים גם יותר פרטים .

ביין כאמור המרחק בין המגדל ללקוח הוא אפס מוחלט ! או אפילו פחות מיזה , כלומר למגדל יש לעיתים פחות שליטה על הגידול מאשר ללקוח עצמו שמנהל אותו דרך כל הגידול ועד לרגע של שיווק המוצר . (הענב כן , לא היין ) .

אני מאוד מקווה שהפעם הבנת את ההבדל . . .

גונן .

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אהלן.

אני מאמין שהבנתי את הטענה שלך.
כדי למנוע אי הבנות, תקן אותי אם אני טועה:
אתה טוען שלפתוח בית קלייה זה עניין זול באופן יחסי, זה שוק פתוח יחסית לתחרות, ולכן, במקרה שכולם קונים פחות או יותר מאותם יבואנים- הסיכוי שמישהו יחקה את המוצר שלך בצורה מוצלחת יחסית הוא לא קטן.
מסקנה- תסתיר את הרכב הבלנד שלך, כדי לצמצם את האפשרות הזאת למינימום.

הערת ביניים לגבי הבורסה, לרגע לא טענתי שכל בית קלייה קונה את הקפה שלו מהבורסה (אם כי אני מניח שבתי קלייה בסדר גודל כמו לוואצה איליי ודומיהם כן יכולים להרשות לעצמם) כל מה שאמרתי זה שאם הקפה מקורו משם, לא משנה כמה ידיים הוא עבר בדרך, חומר הגלם בהכרח יהיה ירוד יחסית.
ירוד יחסית למה?

זה מביא אותי למה שאני מנסה לטעון, מתחילת השרשור, או השרשור הקודם.

בניגוד למציאות שתיארת, על קפה שעובר הרבה ידיים ובסוף מתנקז לכמה יבואנים שכולם קונים מהם, יש אפשרות אחרת.

יש בתי קלייה שסוחרים ישירות החוואים, "תחנות שטיפה", או קואופרטיבים באופן ישיר, בשקיפות מלאה.
הקולה יודע בדיוק מה הוא מקבל ליד שלו. הרבה פעמים הוא גם שותף פעיל בהחלטות שמתקבלות לגבי הקפה.
אמנם זה פלח שוק שהוא בינתיים יחסית קטן, אבל הוא מתרחב.
הבאתי כמה וכמה כאלה בהודעות קודמות אבל משום מה התעלמת מכולם.

בית קלייה שמשקיע מספיק זמן וכסף בתהליך הזה (שלפעמים לוקח שנים) לא יסתיר את הרכב הבלנד שלו.
הוא יהיה גאה בו. זה יהיה חלק מאוד משמעותי מאיך שהוא משווק את הבלנד שלו.

אתה טוען שבלנד סודי בא כדי להגן על המוצר, אני טוען שלפחות חלק מהסיבה היא כדי לכסות על חומר גלם נחות.
(אגב, היסטורית זו הסיבה שבגללה נולד הבלנד, כדי לאפשר לקולים להכניס חומרי גלם נחותים ולהוזיל את העלויות בלי שהלקוחות ישימו לב, ברור שסודיות היתה חלק מהעניין, ככה שזו לא המצאה שלי)

ושוב, לסיכום, אני טוען (בפעם האלף) שבית קלייה שטוען שהוא משווק מוצר ברמה הגבוהה ביותר (נגיד, כמו בית הקלייה בפירנצה שהתחיל את הדיון הזה) לא יכול להיות שהוא קונה קפה שאין לו הרבה מושג לגבי מה עבר עליו.
לי המיתוס של הבלד הסודי שעובר מאב לבן מדורי דורות מרגיש כמו עלה תאנה.
תשקיעו, תקנו קפה עם שם ופנים ולא תצטרכו להסתיר כלום מאף אחד.

הסתייגות: לכל העוסקים בתחום הקלייה חברי הפורום:
אין בכוונתי לזלזל בכם כהוא זה.
אני יודע שהשוק בארץ קטן מאוד וכנראה שהיום סחר ישיר בארץ לא ישתלם.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

תיראה תמיד תמצא בכל ענף מישהוא שמצליח לימכור את הסחורה שלו ביוקר ואפילו יש מצב שתימצא בדומה ליין בית קליה קטן ואיכותי כזה או אחר שגם מגדל בעצמו את הקפה שלו .

אבל זה כמובן לא הכלל .

העיקרון פשוט , בקפה יש תמיד לפחות יד שלילית אחת בין החומר גלם והקולה , ואילו ביין אין !

זהוא, מיזה רוב הטיעון שלי ניגזר על כל המשמעיות שלו , עכשיו בתי קליה כמו אילי , או לווצה , באמת קשורים ישירות למגדלים כניראה וקונים יבול מראש ,(וגם במיקרה שלהם זה לא ביגלל ההקפדה שלהם על איכות , אלה אצלם יש בעיה אחרת לגמרי של חזרתיות , ולכן הם מאוד מעוניינים לישלוט בגידול עצמו ) אבל כמה כאלה יש ?

אל תישכח כמובן שגם אם יש לך תערובת טובה , הטעם יצא שונה בכל בית קפה לפי אופי הציוד כיול המטחנות ואיזה יום עבר הבריסטה , אבל עדיין יש מכנה משותף דומה לתערבת טובה , וכולם כניראה מחפשים את הקרוב ביותר למי שנחשב טוב .

למרות שאני באופן אישי לא מצליח ליראות את הסוד הגדול כאן , אבל יש תמיד פראנואידים, שהם הם לא באמת כאלה, הם רק חושבים שמישהוא רודף אחריהם . . . :lol:

bnaya_d פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לא מצליח להבין איפה פספסת אותי. לא השערתי השערות, על זה שאולי יש בית קלייה אחד כזה, היכן שהוא בעולם..

אני יודע, שיש כמה וכמה (וכמה!) בתי קלייה שסוחרים באופן ישיר מול חוואים, ומשלמים על זה המון כסף.
(שמתבטא במחיר הסופי כמובן..)
זה לא שמועה ששמעתי, זה מקומות שהייתי בהם, ושתיתי בהם קפה
בתי קלייה שמגדלים בעצמם זה נדיר, אבל בתי קלייה שמודעים ואף מעורבים בכל התהליך זה דבר מאוד נפוץ, ומתרחב.
זה לא אחד ולא שניים, זה כמה מאות, באירופה, צ. אמריקה, אוסטרליה, יפן...

(נכון, מבחינת נתח שוק זה עדיין מזערי, אבל מי שמתיימר לשווק מוצר ברמה הכי גבוהה שיש בהכרח פונה לנתח שוק קטן, בכל תחום..)

ומזה נגזרת הטענה שלי- קולה המתיימר לשווק מוצר ברמה גבוהה לא הגיוני שיידע מעט מאוד על הקפה שהוא קונה, ויספר ללקוח עוד פחות.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”