Salem - עונה 1
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
לאחר ההצלחה של סדרת המכשפות American Horror Story אשר מגיעה לעונה רביעית השנה, מתחילה בימים אלו סדרת מכשפות חדשה, אשר מתרחשת במאה ה- 17 בעיר במדינת מסצ'וסטס.
- clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
בדיוק על כך חשבתי שסיימתי לצפות בפרק ה-1.DANBR22 כתב:ראיתי אתמול, לדעתי היה די משעמם.. נראה לי שאני אתן לעוד פרק הזדמנות אבל אני לא אופטימי.....
מכשפות שרוצות לצוד את העיר, איך שזה נראה יצא להם ממש גרוע.
דרך אגב משחק בסידרה Salem החבר של ניקיטה "מייקל" .
חחח עשו אותו מעפן בסידרה הזאתי
בקיצר סידרה משהו בכלל..
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
בושה וחרפה ליוצרים שלוקחים נושא היסטורי כאוב, כתם שחור בהיסטוריה של אנגליה החדשה, ומטפלים בו בצורה כזאת.
ציד המכשפות בסאלם הוא נקודת שפל של קנאות דתות, שנאת נשים, צרות עין ואמונות תפלות שהובילו למותם האכזרי של עשרים אנשים חפים מפשע.
כל פעם שמציגים את מה שנעשה בסאלם ככישוף או את המעורבים בדבר או צאצאיהם כמכשפים מדובר בבגידה המורשת של אותו אירוע מצער. המכשפים היחידים בסיפור הזה הם קנאי הדת הבורים של סאלם שהעלו כל מיני תאוריות מופרכות על מנת להצדיק את ההאשמות המגוחכות שלהם. חלק מתאוריות המופרכות האלו מצאו דרכם לסיפורי המכשפות והאימה שאנחנו מכירים היום.
אני מצטער להיות צדקן וטרחן, אבל הצפיה בטריילרים וקריאת התקציר הרגיזו אותי די על מנת שאבין שעדיף שאני לא אצפה בתוצר השלם.
ציד המכשפות בסאלם הוא נקודת שפל של קנאות דתות, שנאת נשים, צרות עין ואמונות תפלות שהובילו למותם האכזרי של עשרים אנשים חפים מפשע.
כל פעם שמציגים את מה שנעשה בסאלם ככישוף או את המעורבים בדבר או צאצאיהם כמכשפים מדובר בבגידה המורשת של אותו אירוע מצער. המכשפים היחידים בסיפור הזה הם קנאי הדת הבורים של סאלם שהעלו כל מיני תאוריות מופרכות על מנת להצדיק את ההאשמות המגוחכות שלהם. חלק מתאוריות המופרכות האלו מצאו דרכם לסיפורי המכשפות והאימה שאנחנו מכירים היום.
אני מצטער להיות צדקן וטרחן, אבל הצפיה בטריילרים וקריאת התקציר הרגיזו אותי די על מנת שאבין שעדיף שאני לא אצפה בתוצר השלם.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
הבדל מאוד מהותי. הטענה שלי היא לא החופש הספרותי, אלא עיוות המשמעות של הסיפור.
דרקולה מבוסס באופן מאוד-מאוד חופשי על דמותו של ולאד "המשפד" ממסדר הדרקון (להלן "דרקולה"). כל כך חופשי שחוץ מהשם והאכזריות אין ממש קשר.
לקחו דמות היסטורית אכזרית וביססו עליה באופן חופשי דמות בדיונית אכזרית.
לעומת זאת - לקחת סיפור היסטורי שבו הוציאו להורג 20 אנשים בהאשמה מגוכחת של כישוף ולהפוך את זה לסיפור כישוף אמיתי - זה בעצם הצדקה של פעולת הרצח ומעיד על חוסר הבנה (או חוסר אכפתיות) של הכותבים את המאורעות ההיסטוריים המקוריים.
דרקולה מבוסס באופן מאוד-מאוד חופשי על דמותו של ולאד "המשפד" ממסדר הדרקון (להלן "דרקולה"). כל כך חופשי שחוץ מהשם והאכזריות אין ממש קשר.
לקחו דמות היסטורית אכזרית וביססו עליה באופן חופשי דמות בדיונית אכזרית.
לעומת זאת - לקחת סיפור היסטורי שבו הוציאו להורג 20 אנשים בהאשמה מגוכחת של כישוף ולהפוך את זה לסיפור כישוף אמיתי - זה בעצם הצדקה של פעולת הרצח ומעיד על חוסר הבנה (או חוסר אכפתיות) של הכותבים את המאורעות ההיסטוריים המקוריים.
יש בזה משהו. אני מסכימה איתך.doc-oren כתב: לקחת סיפור היסטורי שבו הוציאו להורג 20 אנשים בהאשמה מגוכחת של כישוף ולהפוך את זה לסיפור כישוף אמיתי - זה בעצם הצדקה של פעולת הרצח ומעיד על חוסר הבנה (או חוסר אכפתיות) של הכותבים את המאורעות ההיסטוריים המקוריים....
מה גם, שהסדרה לא נראית מבטיחה במיוחד אחרי הפרק הראשון, אז בעצם חצו את גבול הטעם הטוב....לשווא.