תודה על הסקירה המושקעת ( כרגיל .. )
כתבת :
"המצב שנשמע הטוב ביותר לאוזני הוא ה- FRONT ALIGN SYMMETRY אשר לא מבצע איקווליזציה לזוג הקדמיים"
זה גם מה שאונקיו עושים עם מערכת הכיול החדשה שלהם. לכאורה מתעלמים מהשפעת החדר על הסאונד שיוצא מהקדמיים ומנסים להגיע לאחידות עם שאר הרמקולים בסט. לפחות הם ( פיוניר ) נותנים לך לבחור בין שלושה מצבי כיול שאחד מהם הוא כיול לכל הסט.
האפליקציה נראית מדהים ועם המון שליטה רק שחשוב לזכור שזה משהו שאתה משתמש בו פעם או פעמיים ( כאשר את מכייל את המערכת או אחרי החלפה \ שדרוג של רמקולים ). בכל שאר הזמן ( לפחות אצלי ) השליטה על הרסיבר באה לידי ביטוי בהדלקה ומעבר בין מקורות. ( הווליום אצלי קבוע רוב הזמן )
כקוריוז ואני יודע שעבר הרבה זמן, כתבת סקירה על ה 929 בספטמבר. איזה מבין הרסיברים אהבת יותר ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
אחדד את השאלה..
מה אהבת יותר או מה נשמע לך טוב יותר בחדר שלך עם הרמקולים שלך ועם הרפרנס שלך.
בפירוש לא מתכוון לשאול איזה רסיבר טוב יותר. אני את ההחלטה שלי כבר קיבלתי ואני מרוצה ממנה. מאוד
תודה על סקירה מעולה ומהנה
עושה רושם שחווית תפעול הרסיבר עלתה פה בכמה דרגות נראה מרהיב.
מאכזב ,כרגיל אצל פיוניר, ענין כיול הסאב שמזכיר לי את הפתגם ״ הרבה חול אבל אין מה לאכול״ .
לא ממש מבין מה ההגיון שמנחה את פיוניר להתעלם מתדרים שמתחת ל 63hz .
למה לא להשקיע בשדרוג מערכת הכיול ,שכן תוכל להתמודד איתם?
ענין של מגבלת תוכנה?
מגבלת חומרה?
מגבלת עלות?
כל כך המון פיצ'רים אבל דבר אחד כל כך פשוט, בסיסי ומתבקש לא קיים ברסיבר הזה ובשום רסיבר אחר של אף חברה... למה לעזאזל אין אפשרות לנרמל את העוצמות של כל השירים שמנגנים מהרשת? הרסיבר תומך בניגון קבצי FLAC ו MP3 מהרשת. קיימת טכנולוגיה פשוטה וגאונית שנקראת replaygain. באופן חד פעמי סורקים את האוסף ע"י תוכנה כגון FOOBAR 2000 והתוכנה משתילה נתונים לגבי עוצמת ווליום מומלצת לניגון בכדי שכל השירים\אלבומים ישמעו בעוצמה אחידה ללא צורך לכוון ידנית את הווליום של הרסיבר כל רצועה או אלבום...
ברסיבר שכזה תמיכה ב replaygain מאד חשובה כי זה מאפשר לבצע את וויסות העוצמה ברמת ה PRE AMP מבלי לפגוע בהיענות דינאמית כאשר זה נעשה ברמת ה SOURCE. כל נגן נייד תומך בטכנולוגיה הזו כולל הנגנים של אפל, לוג'יטק ו SANSA ועוד.. למה אף רסיבר לא כולל את זה? רשמתי בקשות באתרי התמיכה של פיוניר, אונקיו, דנון וימהה.. חלקם הגיבו שהעניין יועבר למחלקת הפיתוח ואמרו תודה וחלקם לא הגיבו לי כלל... זה היה לפני שנתיים.. עד היום כלום לא קרה... חבל שאין עוד משתמשים שרוצים בזה ויכולים להפעיל לחץ על החברות.. מה שמצחיק זה שניתן להוסיף את האופציה כמעט לכל רסיבר קיים שיש לו אשרות עדכון קושחה.. זה לא יותר מאשר שתי שורות קוד תוכנה של קריאת ערך אחד מנתוני ה IDTAG של הקובץ המנוגן וויסות עוצמת הווליום בהתאם לערך זה...
עד שזה לא יקרה אני לא מתכוון לשדרג את הרסיבר שלי...
Sexter כתב:כל כך המון פיצ'רים אבל דבר אחד כל כך פשוט, בסיסי ומתבקש לא קיים ברסיבר הזה ובשום רסיבר אחר של אף חברה... למה לעזאזל אין אפשרות לנרמל את העוצמות של כל השירים שמנגנים מהרשת? הרסיבר תומך בניגון קבצי FLAC ו MP3 מהרשת. קיימת טכנולוגיה פשוטה וגאונית שנקראת replaygain. באופן חד פעמי סורקים את האוסף ע"י תוכנה כגון FOOBAR 2000 והתוכנה משתילה נתונים לגבי עוצמת ווליום מומלצת לניגון בכדי שכל השירים\אלבומים ישמעו בעוצמה אחידה ללא צורך לכוון ידנית את הווליום של הרסיבר כל רצועה או אלבום...
ברסיבר שכזה תמיכה ב replaygain מאד חשובה כי זה מאפשר לבצע את וויסות העוצמה ברמת ה PRE AMP מבלי לפגוע בהיענות דינאמית כאשר זה נעשה ברמת ה SOURCE. כל נגן נייד תומך בטכנולוגיה הזו כולל הנגנים של אפל, לוג'יטק ו SANSA ועוד.. למה אף רסיבר לא כולל את זה? רשמתי בקשות באתרי התמיכה של פיוניר, אונקיו, דנון וימהה.. חלקם הגיבו שהעניין יועבר למחלקת הפיתוח ואמרו תודה וחלקם לא הגיבו לי כלל... זה היה לפני שנתיים.. עד היום כלום לא קרה... חבל שאין עוד משתמשים שרוצים בזה ויכולים להפעיל לחץ על החברות.. מה שמצחיק זה שניתן להוסיף את האופציה כמעט לכל רסיבר קיים שיש לו אשרות עדכון קושחה.. זה לא יותר מאשר שתי שורות קוד תוכנה של קריאת ערך אחד מנתוני ה IDTAG של הקובץ המנוגן וויסות עוצמת הווליום בהתאם לערך זה...
עד שזה לא יקרה אני לא מתכוון לשדרג את הרסיבר שלי...
בכל מקרה אחלה סקירה..
...
התבלבלת,
זה רסיבר קולנוע ביתי, לא מחשב. כל הפיצ'רים האלה של ה Air Play וה DLNA וכל הממשקים המטופשים ( לטעמי ) לסלולריים וטאבלטים גונבים את הרעיון המרכזי. הגברה ראויה ומערכת כיול נורמלית. עם כל השאר נסתדר.
עוד דבר מעניין. לי הנתונים הטכניים הרסיבר הזה צורך בזמן עבודה ממוצעת הספק של 330W בלבד... טוב אז נניח ובגלל מגברי CLASS D עם טכנולגית Evnelope Tracking Power Rail אז הגיעו לנצילות הגברה של 95% אז נניח נצילות כוללת של 90% שזה אומר 300W הספק ממוצע כולל במוצא המגברים.. כמה ערוים היו לנו שם? 9? שזה אומר 33W לכל היותר לערוץ !!! טוב אז מדובר ברסיבר שמסוגל לספק לכל היותר 30W RMS נקי לתוך8 אוהם בכל תחום השמע ל 9 ערוצים.. טוב ברור שבצפייה בסרט לעולם לא קורה שכל הערוצים פועלים בו זמנית עם הספק מלא.. אבל רבק, הם כתבו 190W לערוץ בזמן שמדובר ב 30W בפועל...
עכשיו לאונקיו 929. הם כותבים 120W במצב שקט ללא מוסיקה.. טוב מדובר במגברי CLASS AB עם נצילות מרבית של 50%. לגבי מצב פעולה אונקיו לא מציינים הספק פעיל אלא זרם נצרך של 9.1 אמפר בדגם האמריקאי של 120V שזה אומר הספק כולל של נגיד 1000VA (וולט-אמפר) עגול.. מה גורם הספק טיפוסי של מכשיר כזה? נניח 0.7 בהגזמה (לא חושב שיש בו APFC) שזה אומר הספק פעיל נצרך של 700W. נחלק ב 2 בגלל הנצילות נקבל 350W נחלק ב 9 ערוצים נקבל כמעט 40W. טוב אז ה 929 חזק ב 10W לעומת ה SC57.. מעניין האם קיים רסיבר שכתוב עליו 100W לערוץ וזה באמת נכון לכל הערוצים בעבודה משותפת...?
Sexter כתב:
מעניין האם קיים רסיבר שכתוב עליו 100W לערוץ וזה באמת נכון לכל הערוצים בעבודה משותפת...?
...
לא נראה לי כי המדידות מתיחסות בדרך כלל לערוץ אחד ( ובחלק מהמקרים גם לתדר אחד ) כך השהמדידות האלה לא אומרות כלום. בכל מקרה, תתפלא לדעת כמה מעט וואטים צריך בשביל להניע רמקול ..
לא נראה לי כי המדידות מתיחסות בדרך כלל לערוץ אחד ( ובחלק מהמקרים גם לתדר אחד ) כך השהמדידות האלה לא אומרות כלום. בכל מקרה, תתפלא לדעת כמה מעט וואטים צריך בשביל להניע רמקול ..
סקירה יפה ומעניינת תודה
ושוב חבל שהיבואן לא דואג מספיק לחוויית הרכישה ומנסה לחסוך עוד כמה גרושים על חשבון הצרכן
ולא מספק חומר כתוב.
במקום זאת מנפנפים אם איזה דיסק שהופך את כל המכשיר למוצר זול - מבחינתי לפחות.
כל החוויה ברסיברים הגדולים והטובים זה לפתוח את חומר העזר
וליהנות מהכתוב (לפעמים גם בשירותים שם יש לי את הריכוז הגבוה ביותר) ....
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.