עיזרו לי לגבש מה בדיוק אני צריכה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ראשית, אני מקווה שבחרתי בפורום הנכון לשאלה הזו, אבל מכיוון שאני לא בדיוק יודעת מה אני צריכה, אז קשה לדעת לאיזה פורום לשייך את זה.

אז ככה: עד עכשיו, מה שהיה לי זה מחשב לינוקס בחדר עבודה, שבו הייתי מורידה סדרות, עושה המרות לפורמט אופטימלי עבור הטלויזיה שלי אם צריך, ומעמידה את כל העסק לרשות הטלויזיה בסלון באמצעות DLNA (הטלויזיה, של סוני, מחוברת לרשת. מלבד הסידור הנ״ל משמשת רק לעידן פלוס).

חיסרון אחד היה בכל העסק הזה, שאי אפשר לראות בטלויזיה שום מקור אונליין (כמו ספורט 5, נניח), למעט כאלה שהצלחתי לפענח את ה־URL המלא שלהם ב־rtmp או mms, שזה ממש לא הרבה. אם אני רוצה לצפות, נניח, באליפות העולם בסנוקר, אני צריכה לעשות את זה על אחד המחשבים ולא על הטלויזיה בסלון. אבל מכיוון שזו החומרה שהיתה לי, אז הסתפקתי בזה.

עכשיו הלך לי ההארד-דיסק במחשב הלינוקס. המחשב עצמו די מרופט, המאווררים חורקים, החלפתי כבר לוח אם אחד, בכל מקרה הוא כבר בן כמה שנים. ועומדות בפני כמה אפשרויות:
  1. לקנות מחשב שולחני חדש, עם מפרט מתקדם יותר, ולהמשיך להוריד ולהזרים לטלויזיה עם DLNA כמו שעשיתי עד עכשיו.
  2. לקנות NAS ״עם שכלולים״, כלומר אחד כזה שמכיל גם קליינט טורנט וגם שרת DLNA, ובעצם להשתמש בו כמו שהשתמשתי בלינוקס. לשיטה הזו שני חסרונות אפשריים:
    1. אני לא יודעת אם שרת ה־DLNA יעבוד כמו שצריך עם הטלויזיה שלי (בעיקרון, מה שאני צריכה זה שהוא יעביר לה קבצי MKV כמו שהם בלי לעשות המרות ושינויים, כולל כתוביות וערוצי קול, כי הטלויזיה יודעת להתמודד עם זה).
    2. אני לא יכולה להשתמש בו להמרות וכאלה.
  3. לקנות מחשב שיושב בסלון והטלויזיה בעצם מחוברת אליו ב־HDMI.
היתרון העיקרי של האופציה השלישית הוא, אם אני מבינה נכון, שבעצם זה יפתור לי את בעיית האתרים אונליין. אם יש לי דפדפן סטנדרטי ופלאש סטנדרטי, אני יכולה תכל׳ס לצפות בכל תוכן וידאו שהאינטרנט מציע לי - בסלון.

אבל מחשב סלוני זה לא כמו מחשב סטנדרטי, נכון? המסך רחוק ממך, לא נוח להחזיק מקלדת ועכבר בסלון. אין לי מושג כל כך מה עושים עם הדברים האלה. עוד בעיה מסויימת היא שהרשת בסלון איטית מהרשת בחדר העבודה (הרשת מועברת לסלון על גבי רשת החשמל - זה מהיר יותר מ־wifi אבל פחות מהג׳יגביט שיש לי בחדר עבודה).

גם חשוב לי שאם אני מתקינה מחשב (ולא איזה גדג׳ט סגור שהאחריות לא עלי) אז זה לא יהיה Windows אלא לינוקס.

הבנתי נכון את התפקיד של מחשב סלוני? האם זה מה שאני צריכה? או שעדיף לי להסתפק ב־NAS וזהו? או לאופציה א׳ שהיא יותר בשליטתי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

הכל כמובן תלוי בתקציב...
זה שאת לא מפחדת מלינוקס כבר נותן לך הרבה מאוד אפשרויות.
לגבי חיבור הרשת האיטי בין חדר העבודה לסלון, האם אפשר לשקול העברת רשת קווית ביניהם? למשל, השחלת כבל רשת דרך צינורות קיימים של נקודות טלפון? אם כן, זה יסגור לך את הפינה של רשת איטית ואז יהיה אפשר לשלב בין אופציה 1 ל-3.
ועדיין - רשת חשמל אמורה לתת מהירות יפה מאוד להזרמת תכנים.

האם אותו מחשב לינוקס שימש אותך *אך ורק* לאיחסון והורדות? אם כן, מחשב סלוני שיריץ אובונטו + XBMC יהיה אידאלי עבורך (אופציה 3), וגם יאפשר הרצת הורדות ברקע. זה כמובן גם יפטור אותך מהמרות מיותרות, כי מי שעכשיו ינגן את התכנים זה המחשב ולא הסטרימר המובנה של הטלוויזיה.
לגבי הפעלה "לא נוחה" - אם יש לך עוד מחשב או לפטופ/טאבלט אז תמיד תוכלי לעשות "עבודות שוטפות" על המחשב הסלוני בשליטה מרחוק. למשל, קליינט טורנט שיש לו גם שרת Web כמו Transmission וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תקציב? לפי מה שאני רואה, משהו עד 5000 ש״ח.

יש לי גם מחשב מק שולחני (בחדר העבודה) ולפטופ לינוקס. אז בעיקרון עניין השליטה מרחוק אפשרי. הלינוקס שימש אותי בעיקר להורדות/המרות/DLNA, אם כי גם היה לי עליו database קטן לצורכי לימודים ושרת SMTP, אבל את שני אלה אני יכולה לפתור בדרכים אחרות. או, אם אלך על מחשב סלוני, להשאיר אותם עליו.

העברת כבלים לא אופציה - הבית ישן, שכור, ואין תעלות אפילו לחשמל...

אז מה עושים כדי להקליד בדפדפן ולהקליק על כפתורים במחשב סלוני?

apex88
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

את יכולה לקנות מקלדת אלחוטית כמו logitech k400 שמכיל גם טאצ'פד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

אני בגדול נגד NAS קנוי, ובמיוחד כשאת מנוסה עם לינוקס. כיום, ניתן ממש בקלות להקים NAS לתפארת על מחשב עם לינוקס או מערכת הפעלה חינמית דומה (כמו FreeBSD שעליו מריצים Nas4Free. ראי כאן, למשל).

לכן, הייתי משנה את האופציות להתלבטות כך:

אופציה 1: קניית 2 מחשבים חדשים.

הראשון יהיה בחדר העבודה ולמעשה יחליף את מחשב הלינוקס הישן שלך. כדי להימנע מעוגמת נפש נוספת של כונן קשיח שמתקלקל, תשקלי הקמת מערך כוננים עם יתירות (ראי את הלינק בסוגריים למעלה). אפשר לרכוש מחשב מוכן עם מקום לכוננים, כמו המיקרו סרבר של HP:
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=704941-421-4GB-0TB
צריך כמובן להוסיף כוננים קשיחים למחשב.

השני יהיה מיני PC שיוצב בסלון וישמש אותך לצפייה בתכנים מהמחשב בחדר העבודה וכמובן בתכני אונליין שלא היו לך עד היום. דוגמה למחשב כזה, צריך להוסיף למחיר שלו זכרונות: ֿ
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDN2820FYKH0
כונן קשיח/SSD (קטן, כמו של לפטופים) הוא אופציה ולא חובה. כיום, ניתן להתקין OpenELEC (שזוהי הפצה חינמית של לינוקס עם XBMC מובנית בתוכה) גם על דיסק און קי.

אופציה 2: מחשב סלוני בלבד.

אפשר ללכת, למשל, על המפרט של 2100-2500 ש"ח במאמר המפרטים המומלצים, ולהגדיל את הכונן הקשיח לפי הצורך. המחשב הזה גם יאחסן את התכנים וגם יריץ XBMC. מערכת ההפעלה תהיה כמובן לינוקס (למשל, אובונטו). כרטיס המסך במפרט הזה יהיה מיותר עבורך. אין בו צורך.

לגבי שאלתך על הורדת טורנטים כשהממשק של קליינט הטורנט הוא מרוחק. אני מניח שאת מתכוונת לאייקון ה"מגנט".
אני עובד באופן דומה אצלי. פשוט עושים קליק ימני על אייקון המגנט ובוחרים ב-Copy Link, ואז הולכים לממשק ה-Web של קליינט ההורדות, מקליקים על האייקון של הוסף הורדה חדשה ועושים Paste ללינק ה"מגנט". מדובר ב-3 הקלקות עכבר במקום אחת, אבל זה עדיין ממש מהיר.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

3. Htpc עם hdd גדול שמחובר ישירות לטלויזיה
ככה זה אצלי (רק שאצלי הוא מחובר לרשת קווית ואליו מתחברים עוד 5-6 קליינטים ברשת)

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

באופציה הראשונה שציינת (הכוונה ל־pixies), בעצם המחשב הסלוני מציג סרטים שמאוחסנים במחשב ה־NAS, ולא בכונן מקומי. זה לא עלול להיות איטי מדי, בהתחשב ברשת היותר איטית בסלון?

זה נכון שאני לא מפחדת מלינוקס. אבל למשל, קח את שרת ה־DLNA שרץ אצלי כרגע (serviio). אכלתי עליו מרורים - צריך לקמפל בשבילו את ffmpeg ועוד כמה דברים כי אובונטו (ונגזרותיו) מגיע עם גרסת ffmpeg מסורסת בגלל שהחליטו ללכת עם תוכנה אחרת בהפצה. אם זה אפשרי, אני מעדיפה דברים ש״פשוט עובדים״. FreeBSD זה לא בדיוק לינוקס, ולמעשה השימוש בו יגביל את המחשב להיות NAS בלבד.

מה רע, בעצם, בשרת NAS כמו ASUSTor, שיש בו כבר XBMC, דפדפן, ואפשרות לשליטה באמצעות טלפון סלולרי? ובגלל שהמדיה סנטר הוא בעצם גם ה־NAS, אז הוא מציג את הקבצים מדיסק מקומי, שזה בטוח יותר מהיר מהזרמה או מניגון דרך כונן רשת?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #8 

herouth כתב:תקציב? לפי מה שאני רואה, משהו עד 5000 ש״ח.

יש לי גם מחשב מק שולחני (בחדר העבודה) ולפטופ לינוקס. אז בעיקרון עניין השליטה מרחוק אפשרי. הלינוקס שימש אותי בעיקר להורדות/המרות/DLNA, אם כי גם היה לי עליו database קטן לצורכי לימודים ושרת SMTP, אבל את שני אלה אני יכולה לפתור בדרכים אחרות. או, אם אלך על מחשב סלוני, להשאיר אותם עליו.

העברת כבלים לא אופציה - הבית ישן, שכור, ואין תעלות אפילו לחשמל...

אז מה עושים כדי להקליד בדפדפן ולהקליק על כפתורים במחשב סלוני?
...
עניין של דירה שכורה דווקא לא נראה לי בעייתי - בכל דירה שכורה שגרתי בה, הייתי עושה רשת כדי לחבר NAS לסטרימרים. אולי זה לא הכי אסטטי שבעולם, אבל עדיין, אפשר להעביר כבלים בצורה ממש יפה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

עד כמה הרשת על גבי חשמל איטית? בד"כ ניתן להזרים בלי בעייה תכני HD, גם 720P וגם 1080P - עובדה שה-DLNA עובד לך בלי בעייה.

הרעיון באופציה 1 הוא שהמחשב בחדר העבודה לא מריץ שום סרבר DLNA אלא משמש כשרת איחסון והורדות בלבד. את לא חייבת להתקין FreeBSD. את יכולה להישאר עם לינוקס, שיש לו גם פתרונות יפים מאוד למערכי כוננים וכו.
המיני PC בסלון יריץ XBMC ויזרים את כל התכנים משרת האיחסון שלך. ה-XBMC, כמובן, עובדת עם אפליקציות לסמארטפון.

כלומר - לא תצטרכי יותר להתעסק עם DLNA ולא תצטרכי יותר להתעסק עם המרות קבצים. פשוט להוריד וליהנות.

אותו הדבר באופציה 2.

שתי האופציות טובות, את צריכה להחליט מה עדיף לך.

אני אישית מעדיף את אופציה 1 - שני מחשבים. ככה זה אצלי בבית. יש לי שרת NAS מבוסס NAS4Free ו-HTPC בסלון (הוא אמנם מריץ Windows, אבל במקרה שלך אפשר להתקין OpenELEC - הכי נוח ופשוט, וכפי שציינתי קודם במחשב הגדול להתקין לינוקס ולא NAS4Free).

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

טוב, נניח שאני הולכת על מחשב בסלון בלבד. ושאני רוצה שהוא יוכל לעשות כל מה שהלינוקס שלי עושה כרגע, כלומר אני מתקינה עליו מערכת הפעלה לינוקס מלאה ולא ייעודית.

אם אני מסתכלת על דף ההמלצות, נראה לי שההמלצה הכי ״שווה״ היא ההמלצה העליונה, שכוללת גם כונן בלו ריי. ונראה לי כדאי להחזיק גם כונן SSD בשביל הסיסטם ופעולות שוטפות, וגם כונן HDD בשביל הסדרות.

אבל מה, אני ממש לא צריכה אותו לגיימינג (המכסימום שאני משחקת זה קנדי קראש).

אז האם זה אומר שאני יכולה להוריד את כרטיס המסך שבהמלצות (Sapphire DUAL-X R9 270X 2GB) ובמקומו לשים את זה שבהמלצה הבינונית (Sapphire 7750 Ultimate Passive Cooling)?

מה אתם אומרים על ה־setup הזה?

אגב, כל הרכיבים שבהמלצות עדיין בתוקף? חיפשתי עכשיו את כונן הבלו-ריי שמוזכר בהמלצה, אבל לא מצאתי אותו (BDR-208DBK) אלא אחד קרוב (BDR-209DBK).

אה, כן. ומה לגבי שליטה בשלט רחוק? אפשר להשיג את הרכיב רק מחו״ל? חייבים משהו חיצוני עם חוטים משתרכים? אתם אומרים שיש אפליקציה לאייפון ששולטת ב־XBMC?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

את אפילו לא צריכה לשים כרטיס מסך בכלל. כרטיס המסך מובנה המעבד של המעבדים Core i3 ו-Core i5 (יציאת ה-HDMI היא בפאנל האחורי של לוח האם) מנגן את כל תכני ה-HD בלי מלח.

כרטיס מסך הוא אך ורק בשביל משחקים כבדים, שכפי שציינת לא מעניינים אותך. ואם כן בעתיד, תמיד תוכלי להוסיף. כרגע ממש אין צורך, כאמור, וחבל על הכסף.

לגבי כונן הבלו ריי, מדי פעם פיוניר מעדכנת את הדגם לקצת יותר מהיר, אז לא ממש משנה. אגב, האם את מעוניינת לנגן כותרים מקוריים של בלו ריי? בשביל זה תצטרכי למרבה הצער Windows...

שליטה מרחוק - כמובן שההמלצה היא שלט (ערכה עולה כ-25 ש"ח באיביי, הנה דוגמא) ו/או מקלדת אלחוטית
(באזור ה-100 ש"ח בארץ). לא עובדים עם חוטים משתרכים ב-HTPC.

וכן, יש אפליקציות עבור XBMC גם לאייפון וגם לאנדרואיד.

למשל:
XBMC Remote
XBMC Constellation

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

עד כמה שאני מבינה, באמצעות VLC ניתן לנגן כותרי בלו ריי גם בלינוקס.

לגבי הכבלים המשתרכים - התכוונתי, כמובן, לכבל של המקלט של השלט. זה נראה פיתרון לא אלגנטי בעליל.

אגב, הצעה כלשהי לגבי אקסטרה קירור למערכת שאני מגבשת? זה אמור, כנראה, לשבת בארון של הסטריאו שעליו עומדת הטלויזיה - כלומר תחלופת אויר נמוכה יחסית והסטריאו עצמו חם.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #13 

herouth כתב:עד כמה שאני מבינה, באמצעות VLC ניתן לנגן כותרי בלו ריי גם בלינוקס.
...
ניגון BD מקורי בלינוקס זה כאב ראש לא קטן, עדיף כבר להוריד.
מי שרוצה להישאר בגבול האפור יכול לרכוש ולהוריד במקביל או לבצע המרה על מערכת וינדוס.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=173474
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=134828

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

herouth כתב:לגבי הכבלים המשתרכים - התכוונתי, כמובן, לכבל של המקלט של השלט. זה נראה פיתרון לא אלגנטי בעליל.

אגב, הצעה כלשהי לגבי אקסטרה קירור למערכת שאני מגבשת? זה אמור, כנראה, לשבת בארון של הסטריאו שעליו עומדת הטלויזיה - כלומר תחלופת אויר נמוכה יחסית והסטריאו עצמו חם.
...
מקלט של שלט -
באופציה 1 שהצעתי, למיני PC יש מקלט אינפרה אדום מובנה, כלומר תצטרכי רק את השלט ולא את החוט עם המקלט.
באופציה 2 יש אכן צורך להוסיף מקלט חיצוני.

קירור -
המארז של אנטק נחשב איכותי מאוד מבחינת קירור וכולל 2 מאווררים בנוסף למאוורר של ספק הכוח והמאוורר של המעבד. למרות זאת, ארון סגור לגמרי לא ייתן לאוויר סירקולציה, ולכן מומלץ לשקול לעשות פתח בגב הארון.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

הממ... באופציה הגבוהה מבין המומלצות שלכם המלצתם על מארז של סילברסטון או פרקטל דזיין, לא על אנטק. הנחתי שזה של האנטק הוא מארז ברמה פחות גבוהה.

בכל מקרה, תודה, הזמנתי את המחשב לסלון, ואני מקווה שהכל יסתדר. אגב, נראה לי בעניין השליטה שאני אלך על מקלדת קומפקטית אלחוטית.
נערך לאחרונה על ידי herouth ב 22/04/2014 15:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

RafiG
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

תבדקי גם את המחשב מבוסס ANDROID לסלון :
http://www.ebay.com/itm/201055817443?ss ... 1497.l2649
במחיר של 285 ש"ח כולל הכל את מקבלת מחשב קטן ומעולה שריץ את כל הסרטים שאת צריכה ועוד:

X5II feature Rockchip’s RK3188 quad core processor, running up to 1.6Ghz and Android 4.2 OS.
-It is equipped with 2GB DDR3,10/100M LAN, 802.11b/g/n WIFI network.
-RJ-45 Ethernet jack (10/100Mbps), Supports hotspot sharing via Wi-Fi.
-Wireless network card (WIFI) built-in, without any external antenna / adapter.
-There’s also a SD card slot for extra storage, a HDMI port for connecting an external display, 3 x USB2.0 ports for a keyboard / mouse, or other accessory.
-X5II also comes with the Google Play store pre-installed, so you won’t have to worry about installing it at a later date.
-Professional and fashionable UI theme with good user experience

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

ממש לא. אני ממליץ להתרחק כרגע ממוצרים מבוססי אנדרואיד. נכון להיום, הם רחוקים מלהיות מוצר יציב ומומלץ.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

herouth כתב:הממ... באופציה הגבוהה מבין המומלצות שלכם המלצתם על מארז של סילברסטון או פרקטל דזיין, לא על אנטק. הנחתי שזה של האנטק הוא מארז ברמה פחות גבוהה.
...
צודקת, התבלבלתי עם האופציה שלפני. גם פרקטל דיזיין וסילברסטון מצויינים, אם כי הסיבה היחידה להמלצה עליהם היא בגלל שהם נמכרים ללא ספק כוח, ואז אפשר לשים ספק כוח בהספק גבוה, שדרוש רק אם שמים כרטיס מסך חזק למשחקים.
אפשר בהחלט ללכת על המארז של אנטק בשילוב עם המפרט שהעדפת במקום פרקטל/סילברסטון.
יש לזכור שהמפרטים המומלצים כשמם הם, המלצות בלבד. אפשר לשנות ולשלב ביניהם, ואם לא בטוחים אם משהו מתאים למשהו, תמיד אפשר לשאול כאן.

עוד לגבי כבל ארוך למקלט לשלט (IR): אם אני זוכר נכון, ישנן גם ערכות בהן המקלט IR הוא דונגל USB ללא כבל. כמו כן, מקלטים של מקלדות ועכברים אלחוטיים הם תמיד דונגל USB ללא כבל.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

שליחה #19 

herouth כתב:טוב, נניח שאני הולכת על מחשב בסלון בלבד. ושאני רוצה שהוא יוכל לעשות כל מה שהלינוקס שלי עושה כרגע, כלומר אני מתקינה עליו מערכת הפעלה לינוקס מלאה ולא ייעודית.

אם אני מסתכלת על דף ההמלצות, נראה לי שההמלצה הכי ״שווה״ היא ההמלצה העליונה, שכוללת גם כונן בלו ריי. ונראה לי כדאי להחזיק גם כונן SSD בשביל הסיסטם ופעולות שוטפות, וגם כונן HDD בשביל הסדרות.

אבל מה, אני ממש לא צריכה אותו לגיימינג (המכסימום שאני משחקת זה קנדי קראש).

אז האם זה אומר שאני יכולה להוריד את כרטיס המסך שבהמלצות (Sapphire DUAL-X R9 270X 2GB) ובמקומו לשים את זה שבהמלצה הבינונית (Sapphire 7750 Ultimate Passive Cooling)?

מה אתם אומרים על ה־setup הזה?

אגב, כל הרכיבים שבהמלצות עדיין בתוקף? חיפשתי עכשיו את כונן הבלו-ריי שמוזכר בהמלצה, אבל לא מצאתי אותו (BDR-208DBK) אלא אחד קרוב (BDR-209DBK).

אה, כן. ומה לגבי שליטה בשלט רחוק? אפשר להשיג את הרכיב רק מחו״ל? חייבים משהו חיצוני עם חוטים משתרכים? אתם אומרים שיש אפליקציה לאייפון ששולטת ב־XBMC?
...
אני מתקשה להבין דבר אחד - אם את קונה מחשב סלוני לניגון תכנים, למה הוא צריך להיות מסוגל לעשות את כל
הדברים שהלינוקס הקודם שלך איפשר לך לעשות? להיפך, מחשב סלוני נועד לניגון תכנים, בגדול (בהנחה שלא רוצים
לשחק).
האם היכולת לגלוש בעזרת דפדפן היא קריטית עבורך?

באופן עקרוני הייתי ממליץ לך להתרחק מפיתרון מבוסס DLNA. למרות שזו דרך נחמדה לנגן תכנים ע"ג הרשת, בד"כ
מה שיוצא עדיף יותר הוא שהתכנים פשוט זמינים ברשת ע"ג SAMBA (או כל פרוטוקול אחר שרוצים) ושהנגן יצרוך אותם
כמו שהוא רוצה. זה גם מאפשר יכולות אחרות כמו SCRAPING.

ב-DLNA את מוגבלת ליכולות של ה-RENDERER שלך (במקרה הזה הטלוויזיה) וזה מכריח אותך לבצע המרות,
לעומת קליינט כמו XBMC שמכיל בתוכו FFMPEG מובנה שינגן לך כל דבר, כמעט :-).

אם הקצב ברשת ע"ג החשמל הוא סביר הייתי הולך על פיתרון של מיני PC בסלון ואם אני רוצה ממש מחשב חדש - מחשב חדש לחדר העבודה :-).

אני אישית בכלל משתמש ב-RPi בתור צרכן התכנים בסלון (עם OPENELEC) ויש לי מחשב שמתפקד בתור שרת
הקבצים.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

אה. לא שמתי לב שיש עוד תגובות אחרי שכתבתי שכבר הזמנתי את המחשב.

voguemaster, אני חושבת שלא ברורה לך התצורה הסופית שבחרתי. זה כן יהיה מחשב בסלון, שיהיה מחובר ישירות ב־HDMI לטלויזיה, ומן הסתם ברוב המקרים מה שירוץ יהיה XBMC. מאחר שהיו לי עוד כמה דברים קטנים שרצו בלינוקס (שרת דוא"ל, database קטן, מדי פעם גם יצירה של תכנים כאלה ואחרים שקל לי יותר לעשות להם אוטומציה בלינוקס מאשר במק, אז רציתי שהמחשב יהיה מסוגל לעשות את כל אלה.

בעיקרון המחשב העיקרי שלי לגלישה ושימושי מחשב רגילים הוא המק שבחדר העבודה. מחשב הלינוקס תיפקד אצלי יותר כחצי שרת, כשמאז שקניתי את הטלויזיה הוא הפך להיות שרת הורדות ו־DLNA. אז DLNA כבר לא יהיה, הורדות ימשיכו, אבל אם אני כבר קונה מחשב ולא NAS סגור, עדיף לי שהוא יוכל לשאת גם בתפקידים האחרים שהוא נשא קודם ולא להתחיל למצוא להם פתרונות אלטרנטיביים.

בכל מקרה, שאלת אם אני חייבת לגלוש בו בדפדפן. אז אני מחזירה את השאלה הזו לכם: מההתחלה אחד השיקולים שלי בהעברת המחשב לסלון היה שאני רוצה לראות תכני אונליין שאינם נגישים בצורה ישירה (כלומר, אין לי עבורם URL סטרימינג, אלא הם חלק מאתר, כמו למשל שידורים בספורט 5, שידורי ספורט בתשלום כמו livesport.tv, או אתרים של תחנות טלויזיה כמו NHK World.

כמי שלא מתמצאת, חשבתי שבשביל לראות תכנים כאלה אני אצטרך לגשת לאתר המדובר באמצעות דפדפן מצוייד בפלאש, ופשוט להגדיל ל־full screen. אתה אומר שאין צורך בדפדפן במקרה כזה?

אני צריכה לציין שפרופיל הצפיה שלי הוא לא אופייני: אני צופה בעיקר בסדרות וסרטים ביפנית (מלוות בכתוביות באנגלית, כשנדרשת יכולת להסיר את הכתוביות) ולא בסדרות הפופולריות דוברות האנגלית או בסדרות ישראליות. אין לי כבלים/לווין ולכן, אם יש אירוע ספורט שמעניין אותי, אני צריכה למצוא אלטרנטיבות אונליין.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”