אז ככה: עד עכשיו, מה שהיה לי זה מחשב לינוקס בחדר עבודה, שבו הייתי מורידה סדרות, עושה המרות לפורמט אופטימלי עבור הטלויזיה שלי אם צריך, ומעמידה את כל העסק לרשות הטלויזיה בסלון באמצעות DLNA (הטלויזיה, של סוני, מחוברת לרשת. מלבד הסידור הנ״ל משמשת רק לעידן פלוס).
חיסרון אחד היה בכל העסק הזה, שאי אפשר לראות בטלויזיה שום מקור אונליין (כמו ספורט 5, נניח), למעט כאלה שהצלחתי לפענח את ה־URL המלא שלהם ב־rtmp או mms, שזה ממש לא הרבה. אם אני רוצה לצפות, נניח, באליפות העולם בסנוקר, אני צריכה לעשות את זה על אחד המחשבים ולא על הטלויזיה בסלון. אבל מכיוון שזו החומרה שהיתה לי, אז הסתפקתי בזה.
עכשיו הלך לי ההארד-דיסק במחשב הלינוקס. המחשב עצמו די מרופט, המאווררים חורקים, החלפתי כבר לוח אם אחד, בכל מקרה הוא כבר בן כמה שנים. ועומדות בפני כמה אפשרויות:
- לקנות מחשב שולחני חדש, עם מפרט מתקדם יותר, ולהמשיך להוריד ולהזרים לטלויזיה עם DLNA כמו שעשיתי עד עכשיו.
- לקנות NAS ״עם שכלולים״, כלומר אחד כזה שמכיל גם קליינט טורנט וגם שרת DLNA, ובעצם להשתמש בו כמו שהשתמשתי בלינוקס. לשיטה הזו שני חסרונות אפשריים:
- אני לא יודעת אם שרת ה־DLNA יעבוד כמו שצריך עם הטלויזיה שלי (בעיקרון, מה שאני צריכה זה שהוא יעביר לה קבצי MKV כמו שהם בלי לעשות המרות ושינויים, כולל כתוביות וערוצי קול, כי הטלויזיה יודעת להתמודד עם זה).
- אני לא יכולה להשתמש בו להמרות וכאלה.
- לקנות מחשב שיושב בסלון והטלויזיה בעצם מחוברת אליו ב־HDMI.
אבל מחשב סלוני זה לא כמו מחשב סטנדרטי, נכון? המסך רחוק ממך, לא נוח להחזיק מקלדת ועכבר בסלון. אין לי מושג כל כך מה עושים עם הדברים האלה. עוד בעיה מסויימת היא שהרשת בסלון איטית מהרשת בחדר העבודה (הרשת מועברת לסלון על גבי רשת החשמל - זה מהיר יותר מ־wifi אבל פחות מהג׳יגביט שיש לי בחדר עבודה).
גם חשוב לי שאם אני מתקינה מחשב (ולא איזה גדג׳ט סגור שהאחריות לא עלי) אז זה לא יהיה Windows אלא לינוקס.
הבנתי נכון את התפקיד של מחשב סלוני? האם זה מה שאני צריכה? או שעדיף לי להסתפק ב־NAS וזהו? או לאופציה א׳ שהיא יותר בשליטתי?