האם אפשר לבנות PC טוב למשחקים במחיר של קונסולה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73371
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
כל מה שהם אומרים שם נכון, ולכן אני מחזיק (גם) PC למשחקים, אבל הם שכחו להזכיר דבר אחד מאוד מאוד חשוב - המשחקים הבלעדיים שיוצאים לקונסולות. אני אישית לא מצטער לרגע שקניתי את ה PS3 בזכות משחקים כגון Infamous אחד ושניים, Uncharted - כל השלושה, Resistance כל השלושה Killzone על השניים ועוד ועוד ועוד:
http://whatculture.com/gaming/20-awesom ... ng-ps4.php
גם בדור הנוכחי אני עומד לרכוש קונסולה ברגע שיהיו מספיק משחקים אקלוסיביים טובים.
http://whatculture.com/gaming/20-awesom ... ng-ps4.php
גם בדור הנוכחי אני עומד לרכוש קונסולה ברגע שיהיו מספיק משחקים אקלוסיביים טובים.
אני משום מה מתקשה להאמין שהחומרה שהם הרכיבו שם מריצה את המשחקים בהגדרות
ובקצב פריימים שהם מציגים בסרטון. למעט המעבד, כרטיס מסך ודיסק קשיח כל החלקים שם עלומי שם.
עכבר ב-6$ ? מקלדת ב-7$ ? עם חלקים במחירים האלה לא תקבל את אותה חווית משחק כמו עם בקר איכותי,
ובמחירים האלו הם כנראה יתחילו להתפרק אחרי חודשיים.
כמו כן קח בחשבון שבעלי PC כל הזמן נמצאים במרוץ שדרוגים. כל כמה חודשים יוצא כרטיס מסך חדש,
מעבדים חדשים, זכרונות מהירים יותר, וכולם רוצים להבטיח חווית משחק חלקה - הוצאה כספית
בלתי מבוטלת שלא חלה על בעלי קונסולות.
ולא פחות חשוב - בארץ אין סיכוי שתצליח לבנות מחשב גיימינג במחירים האלה.
ב-550$ שהם כ-1914 ש״ח במקרה הטוב תצליח לבנות מחשב לאנגרי בירדס.
רק הכרטיס מסך שמשתמשים בו בסרטון עולה בארץ 760 ש״ח.
ובקצב פריימים שהם מציגים בסרטון. למעט המעבד, כרטיס מסך ודיסק קשיח כל החלקים שם עלומי שם.
עכבר ב-6$ ? מקלדת ב-7$ ? עם חלקים במחירים האלה לא תקבל את אותה חווית משחק כמו עם בקר איכותי,
ובמחירים האלו הם כנראה יתחילו להתפרק אחרי חודשיים.
כמו כן קח בחשבון שבעלי PC כל הזמן נמצאים במרוץ שדרוגים. כל כמה חודשים יוצא כרטיס מסך חדש,
מעבדים חדשים, זכרונות מהירים יותר, וכולם רוצים להבטיח חווית משחק חלקה - הוצאה כספית
בלתי מבוטלת שלא חלה על בעלי קונסולות.
ולא פחות חשוב - בארץ אין סיכוי שתצליח לבנות מחשב גיימינג במחירים האלה.
ב-550$ שהם כ-1914 ש״ח במקרה הטוב תצליח לבנות מחשב לאנגרי בירדס.
רק הכרטיס מסך שמשתמשים בו בסרטון עולה בארץ 760 ש״ח.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
MGOLD, אל תשכח שגם הPS4 בארץ לא זולה ובסכום שהיא עולה בארץ (באזור ה 2500 ש"ח) אתה כן יכול לקנות מחשב גיימר בינוני שמבחינת החומרה יהיה דומה אם לא עדיף על החומרה של הקונסולה.
צריך גם לציין שהמשחקים של הPS4 יותר יקרים משמעותית ממשחקים של PC.
צריך גם לציין שהמשחקים של הPS4 יותר יקרים משמעותית ממשחקים של PC.
כל הרעיון פה זה עלות מול תועלת. אתה בעצמך כתבת שבמחיר של סוני 4 אפשר להרכיב מחשב בינוני.
בקונסולה אתה לא צריך להתפשר על ביצועים, רזולוציות, קצב פריימים וכו׳, על מה שב-PC בינוני כנראה תצטרך להתפשר.
מעבר לזה מדובר פה גם על עלויות בטווח הארוך. קונסולה נותנת לך ראש שקט למשך 5-6 שנים. שדרוגים שתעשה
ל-PC שלך במשך התקופה הזאת כדי להיות Up to date בביצועים כנראה יכפילו את המחיר של ההשקעה הראשונית.
ואפילו ההפרש במחירי משחקי PC לעומת משחקי קונסולות לא הופך את העניין לכדאי כלכלית.
בקונסולה אתה לא צריך להתפשר על ביצועים, רזולוציות, קצב פריימים וכו׳, על מה שב-PC בינוני כנראה תצטרך להתפשר.
מעבר לזה מדובר פה גם על עלויות בטווח הארוך. קונסולה נותנת לך ראש שקט למשך 5-6 שנים. שדרוגים שתעשה
ל-PC שלך במשך התקופה הזאת כדי להיות Up to date בביצועים כנראה יכפילו את המחיר של ההשקעה הראשונית.
ואפילו ההפרש במחירי משחקי PC לעומת משחקי קונסולות לא הופך את העניין לכדאי כלכלית.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

מה שאתה אומר היה נכון לדור הקודם של הקונסולות (PS3 ו XBOX360) אבל עכשיו החברות בנו את החדשות על ארכיטקטורה X86 כמו במחשב. נכון לעכשיו הכרטיס מסך שלהם למשל הוא טוב לשנת 2013, תהיה בטוח שעוד שנתיים הוא כבר יחשב מיושן. בדור הזה החברות רצו לקצץ עלויות כדי שהקונסולות יעלו פחות ליצרן ובגלל זה הם עיגלו פינות. כבר היום קצת קשה למשחקים לרוץ ב-1080 (לעומת המחשב הבינוני שהזכרתי שיריץ הכל בקלילות). תחשוב מה יהיה עוד 3-4 שנים. בקיצור, אני לא רואה שום יתרון של הקונסולות על הPC אלא רק במשחקים הבלעדיים כמו שערן ציין.
אנחנו קצת סוטים פה מנושא הפוסט אבל בכיף, כל דיון מבורך.
ראשית אני לא מסכים איתך שבדור החדש של הקונסולות קיצצו בביצועים כדי להוזיל עלויות.
PS4 מתומחר ב-399$ וכך גם תומחר PS3 כשיצא לאויר העולם. הנ״ל נכון גם לגבי הבוקס (היתה אפילו גרסה ב-299$).
בדור החדש יש חומרה ברמה גבוהה, ולהרכיב משהו דומה יעלה יותר מ-400$.
קח לדוגמא את הכתבה הבאה ב-PC Gamer, ניסו להרכיב משהו דומה ל-PS4 והגיעו ל-600$.
http://www.pcgamer.com/2013/02/21/pc-ga ... ner-right/
אז נכון, ב-PC אתה יכול לבחור מה שבא לך ולבנות מפלצת שלא סופרת שום קונסולה. אבל הכל זה עניין של $$$.
ואם השאלה פה היא כלכלית (והיא כן), אזי הקונסולות ניצחו.
ראשית אני לא מסכים איתך שבדור החדש של הקונסולות קיצצו בביצועים כדי להוזיל עלויות.
PS4 מתומחר ב-399$ וכך גם תומחר PS3 כשיצא לאויר העולם. הנ״ל נכון גם לגבי הבוקס (היתה אפילו גרסה ב-299$).
בדור החדש יש חומרה ברמה גבוהה, ולהרכיב משהו דומה יעלה יותר מ-400$.
קח לדוגמא את הכתבה הבאה ב-PC Gamer, ניסו להרכיב משהו דומה ל-PS4 והגיעו ל-600$.
http://www.pcgamer.com/2013/02/21/pc-ga ... ner-right/
אז נכון, ב-PC אתה יכול לבחור מה שבא לך ולבנות מפלצת שלא סופרת שום קונסולה. אבל הכל זה עניין של $$$.
ואם השאלה פה היא כלכלית (והיא כן), אזי הקונסולות ניצחו.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

סוני וMS כמעט ולא מרויחות כסף מהקונסולות שהן מוכרות וזה ידוע לכל. את הכסף הם עושים מהתוכן (משחקים, הצטרפות לרשתות לייב שלהם וכולי).
החומרה שיש בהם כרגע היא לכל היותר כמו מחשב ממוצע. אתה יכול לבדוק את זה ברשת מה המפרט שלהם. הבעיה תהיה בעוד שנתיים והלאה כשהמשחקים יצטרכו לרוץ על 1080 או יותר. החומרה פשוט לא תתמוך בזה וזה היתרון שדרוג של מחשב.
לא התייחסת גם לעלויות של משחקים וציוד היקפי. זה שהקונסולה עולה 400 דולר לא נגמר בזה. מה עם עוד שלט? להתחבר ללייב? או כל משחק AAA שעולה לפחות את ה-50 דולר ומעלה.
החומרה שיש בהם כרגע היא לכל היותר כמו מחשב ממוצע. אתה יכול לבדוק את זה ברשת מה המפרט שלהם. הבעיה תהיה בעוד שנתיים והלאה כשהמשחקים יצטרכו לרוץ על 1080 או יותר. החומרה פשוט לא תתמוך בזה וזה היתרון שדרוג של מחשב.
לא התייחסת גם לעלויות של משחקים וציוד היקפי. זה שהקונסולה עולה 400 דולר לא נגמר בזה. מה עם עוד שלט? להתחבר ללייב? או כל משחק AAA שעולה לפחות את ה-50 דולר ומעלה.
ההבדל המהותי ביותר הוא שלמחשב כמות המשחקים שיוצאת היא הרבה יותר קטנה בהשוואה לקונסולה.toxin כתב:סוני וMS כמעט ולא מרויחות כסף מהקונסולות שהן מוכרות וזה ידוע לכל. את הכסף הם עושים מהתוכן (משחקים, הצטרפות לרשתות לייב שלהם וכולי).
לא התייחסת גם לעלויות של משחקים וציוד היקפי. זה שהקונסולה עולה 400 דולר לא נגמר בזה. מה עם עוד שלט? להתחבר ללייב? או כל משחק AAA שעולה לפחות את ה-50 דולר ומעלה....
כל אחד עושה את השיקולים שלו לגבי השידרוגים, גם אם מישו הולך על מפלצת בשביל לשחק BF4 על 4K עוד שנה יצא BF5 ואז המערכת כבר לא תזוז עליו.
שלט קונים פעם אחת, גם במחשב המשחקים לא חינם
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

כמות המשחקים יותר קטנה בהשוואה לקונסולה? כנראה שאתה לא מעודכן. חוץ מאקסלוסיביים לקונסולות כמעט לכל משחק יש הקבלה גם על המחשב. אם תוסיף לזה משחקי אינדי שיוצאים על STEAM, אז אין בכלל מה להשוות. הפלטפורמה עם הכי הרבה משחקים זה עדיין ה PC.
לגבי שידרוגים, כנראה שזה מה שנתפס בראש למי ששוקל אם לקנות מחשב או קונסולה. אני כבר כמה שנים עם 8 גיגה זיכרון+ מעבד i3. חוץ משדרוג כרטיס מסך ב-800 שקל, לא היה שינוי במחשב כבר לפחות 3 שנים ועדיין כל משחק AAA חדש שיוצא, אני מסוגל להריץ אותו בלי בעיה על 1080.
לגבי שידרוגים, כנראה שזה מה שנתפס בראש למי ששוקל אם לקנות מחשב או קונסולה. אני כבר כמה שנים עם 8 גיגה זיכרון+ מעבד i3. חוץ משדרוג כרטיס מסך ב-800 שקל, לא היה שינוי במחשב כבר לפחות 3 שנים ועדיין כל משחק AAA חדש שיוצא, אני מסוגל להריץ אותו בלי בעיה על 1080.
לא מסכים עם מה שכתבת לגבי ביצועים של קונסולות.
המכשירים האלו תוכננו ונבנו נטו למשחקים ועיבוד גרפיקה.
מחשב וקונסולה בעלי "אותו מפרט" בחיים לא יתנו לך אותם ביצועים כמה שלא תצעק את זה.
תזכור שבמחשב הרבה משאבים מנוצלים לטובת מערכת הפעלה ועוד כמה דברים שרצים ברקע,
כשבקונסולה אתה מקבל ניצול הרבה יותר יעיל של החומרה.
השבוע החלפתי את האקס בוקס הזקן שלי (6 שנים) בסוני 4.
המכשיר הזה הריץ לי כל כותר בלי שום בעיה ובלי חצי גמגום,
החל ממשחקים מלפני 6 שנים ועד Titanfall שיצא לאחרונה.
כמו כן כבר היום משחקים רצים ב-1080p ב-60fps כדוגמת Killzone.
כך שמבחינת ביצועים וחווית משחק אני שקט לכמה שנים הקרובות.
המכשירים האלו תוכננו ונבנו נטו למשחקים ועיבוד גרפיקה.
מחשב וקונסולה בעלי "אותו מפרט" בחיים לא יתנו לך אותם ביצועים כמה שלא תצעק את זה.
תזכור שבמחשב הרבה משאבים מנוצלים לטובת מערכת הפעלה ועוד כמה דברים שרצים ברקע,
כשבקונסולה אתה מקבל ניצול הרבה יותר יעיל של החומרה.
השבוע החלפתי את האקס בוקס הזקן שלי (6 שנים) בסוני 4.
המכשיר הזה הריץ לי כל כותר בלי שום בעיה ובלי חצי גמגום,
החל ממשחקים מלפני 6 שנים ועד Titanfall שיצא לאחרונה.
כמו כן כבר היום משחקים רצים ב-1080p ב-60fps כדוגמת Killzone.
כך שמבחינת ביצועים וחווית משחק אני שקט לכמה שנים הקרובות.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
הויכוחים הללו לעולם לא מסתיימים, כי אין להם סוף.
לכל אחד המחנה שלו והדעות שלו בנושא (והתקציב שלו לכל דבר)
לי אישית הקונסולה עדיפה, בעיקר מפני שאני מעדיף לשחק בסלון.
שם השקעתי במסך ענק, תלת מימד, רסיבר ומערכת טובה - ושם אני אוהב לשחק במכשיר PLUG AND PLAY.
מחשב לא יאפשר לי את אותה החוויה ולכן הוא אינו אופציה מבחינתי.
אבל מאוד ברור לי מדוע יש אנשים שמחשב עבורם זו העדפה ראשונה.
לכל אחד המחנה שלו והדעות שלו בנושא (והתקציב שלו לכל דבר)
לי אישית הקונסולה עדיפה, בעיקר מפני שאני מעדיף לשחק בסלון.
שם השקעתי במסך ענק, תלת מימד, רסיבר ומערכת טובה - ושם אני אוהב לשחק במכשיר PLUG AND PLAY.
מחשב לא יאפשר לי את אותה החוויה ולכן הוא אינו אופציה מבחינתי.
אבל מאוד ברור לי מדוע יש אנשים שמחשב עבורם זו העדפה ראשונה.
מי שקונה קונסולה לא קונה בגלל הגרפיקה, אין מה לעשות זה שתי עולמות שונים, זה כמו להגיד מה עדיף קטנוע או אוטו, שניהם מציעים חוויה שונה ואני אישית מעדיף את הקונסולה, זה ויכוח סרק והשאלה פה היא ממש לא רק מחיר, כי אם הייתי רוצה הייתי קונה מחשב הרבה יותר טוב מה-PS4, פשוט דיונים מיותרים, מה גם שבלי שום קשר מחשב עם אותה חומרה בחיים לא יוכל להריץ משחקים באותה רמה, מהסיבה הפשוטה שבשביל לנצל 100% מהחומרה צריך לפתח לכל חומרה בנפרד (וזה לא רק קשור לארכיטקטורה) אלא ממש לכל כרטיס מסך, זיכרון, ומעבד וכו' ובמחשב יש אין סוף קומבינציות של רכיבים, ככה שבחיים לא יוכלו לנצל את החומרה של המחשב ב-100% כמו שניתן לעשות על הקונסולות, בנוסף לזה יש את מערכת ההפעלה והמון תהליכים נוספים ומיותרים שצורכים משאבים רבים ברקע
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

בדיוק בגלל זה אני סולד מה XBOX ONE, והקונסולה הבאה תהיה PS4.toxin כתב:למה לא, גל? מה זו קונסולה אם לא מחשב שמותאם ספציפית למשחקים? הXBOX 1 אפילו מנסה להיות יותר מסתם קונסולה אלא ממש מרכז בידורי לסלון (שזה בעצם סוג של HTPC)....
אני לא יכול לשאת את זה שהוא מכוון להיות משהו חוץ מקונסולת משחקים.
אני רוצה להדליק ולשחק.
לא סקייפ, לא סרטים, לא אינטרנט (כלומר דפדפן) וכו'.
כי את אלו - יש לי מחשב עבורם שעושה זאת טוב מאוד.
קשה לי להסביר בדיוק מדוע אני נמשך יותר לקונסולות, אבל לפחות אני לא מנסה לשכנע אחרים מדוע לא PC.
כי כמו שלי יש את ההעדפות שלי - ברור לי שיש אחרים עם העדפות אחרות.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

נכון, ואני אתעלם מהם.mgold כתב:גם ב-PS4 יש כל מני שטויות כגון דפדפן והתקנת אפליקציות, פייסבוק וקקמייקות אחרות.
בבוקס פשוט קצת הגזימו עם זה.....
הבעיה עם הבוקס, שבגלל שהם הגזימו עם זה, הם גם הפכו את הקונסולה (לטעמי, מבלי לפתוח ויכוח אחר) לנחותה יותר מבחינה חומרתית.
להריץ משחקים ב 1080P, וב 60FPS לא אמור להיות קושי בשלב זה, אלא חלק מהדור הנוכחי.
ואילו ה PS4 מסוגלת לביצועים טובים יותר.
מבחינתי הם הפכו את הקונסולה לנחותה יותר (מעבר ליכולות הגרפיות) ברגע שהם תמחרו אותהgal-cohen כתב:נכון, ואני אתעלם מהם.......
הבעיה עם הבוקס, שבגלל שהם הגזימו עם זה, הם גם הפכו את הקונסולה (לטעמי, מבלי לפתוח ויכוח אחר) לנחותה יותר מבחינה חומרתית.
להריץ משחקים ב 1080P, וב 60FPS לא אמור להיות קושי בשלב זה, אלא חלק מהדור הנוכחי.
ואילו ה PS4 מסוגלת לביצועים טובים יותר....
במחיר מופקע (ובמחיר עוד יותר מופקע בארץ), וברגע שהם דחפו את הקינקט לתוך האריזה
כחובה, שביננו נמאס אחרי חודשיים.
- vanhelsing
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 300
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלא לדבר על שינוי מפרט האקסבוקס החל מספטמבר
ובכך הם ירו/יורים/יירו לעצמם וללקוחותיהם ברגל.. כי ברור שעדיפה מהירות שעון של 1.75 על 1.6.. נראה שהם בלחץ מסוני בגלל מכירות של 7 מיליון יחידות של ps4...לא נרשם בדפי ההסטוריה שינוי מפרט של קונסולה ועוד על ההתחלה...בקיצור
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF PLAYSTATION
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF PLAYSTATION
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

Re: שלא לדבר על שינוי מפרט האקסבוקס החל מספטמבר
איזה שינוי מפרט? מה פספסתי?vanhelsing כתב:ובכך הם ירו/יורים/יירו לעצמם וללקוחותיהם ברגל.. כי ברור שעדיפה מהירות שעון של 1.75 על 1.6.. נראה שהם בלחץ מסוני בגלל מכירות של 7 מיליון יחידות של ps4...לא נרשם בדפי ההסטוריה שינוי מפרט של קונסולה ועוד על ההתחלה...בקיצור
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF PLAYSTATION...
עוד משהו קורע?