אלה הן מערכות מאוד יציבות, מקבלות עידכונים שוטפים של מערכות עתידיות (במשך שנתיים, עד הקפיצה הבאה, ועוד 3 שנים אח"כ - סה"כ 5 שנים) ומכילות את כל הפיצ'רים שהיו בשלבי ביניים (בטא) או אף יצאו עם מערכות ההפעלה שיוצאות כל חצי שנה.
מה חדש הפעם?
מלבד ליטושים ושיפורים פה ושם (תקראו לבד
לי עוד לא יצא להתנסות בזה, אבל למי שמחזיק טרות רבות בבית ומעוניין שרק חלק יגובה אצל שרותי ענן מסחריים, יוכל לבנות לעצמו שירות ענן פרטי שיוכל לשמור בו הרבה יותר ג'אנק בעלות תקשורת סלולארית.
למי שמחפש הפצה של אובונטו שמאוד נוחה לשימוש יומיומי כשולחן עבודה, הייתי ממש ממליץ לרוץ ולהתקין את Kubuntu.
אני משתמש בה תקופה הכי ארוכה מאז שהכניסו את הממשק הדי מעצבן של Unity (שבקרוב יתחיל להכיל פרסומות) להפצת דסקטופ של אובונטו, מה שגרם לי לצאת למסע חיפוש אחרי ממשק סביר.
אז ממשק KDE לאובונטו קרי - Kubuntu, הרבה יותר מרק סביר, לטעמי (למרות שקצת מזכיר צורת תפעול של מערכת ההפעלה של אפל, רק בלי הניוון והגן הסגור).
נקודה חשובה נוספת, ממייל שקיבלתי לא מזמן משירות הענן של אובונטו: Ubuntu One, נראה שהוא על סף סגירה.
כך שאם בניתם על השירות Ubuntu One, לא הייתי עוצר את הנשימה לקראתו.
מהלך שבסך הכל די הגיוני אם מעבירים את יכולות השליטה והבנייה של ענן אל משתמש הקצה, במקום על שרתי החברה.