הסבר+המלצה לחדר קולנוע

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
eliaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

טוב אז בשעה טובה עברו להם 6 שנים של המתנה למה ששאפתי משחר הילדות..

והיום שירדו קצת ההתחייבויות הגיע הזמן לעבור למנה העיקרית.

אז ככה...

יש לי מרתף .. שבניתי במיוחד בשביל החלום הזה (כן לפני 6 שנים) .. שהמידות שלו הם

אורך 8.15 מטר.. רוחב 4.16 מטר... גובה 2.23 מטר..

עכשיו אני חשבתי ככה ..

בגלל שרוחב הקיר הוא 4.16 אני מקזז מזה בערך 35 ס"מ מכול צד ששם יהיו 2 רמקולים ריצפתים + שיראו את הקיר לבנים שאני עושה לפחות בצדדים ואולי גם מסך מתיחה חשמלי ואז יראו את כול הקיר שהמסך יהיה למעלה..

הנתונים האיילה והרצונות שלי לא ניתנים לשינוי ולכן בבקשה אין מה לדון עליהם (למה ככה..למה להפסיד רוחב מסך .. למה רמקולים לא בצדדים וכו וכו כו ...)..

אחרי שחפרתי בפורום וקראתי ימים ולילות הגעתי למסקנה שזה בדיוק כמו הבנייה של הבית ... מרוב אופציות של דברים בסוף אני מקבל כאב ראש...

אז אני יגדיר מה אני צריך ..

אני רוצה מקרן בתקציב של עד 10K ללא תלת מימד (לעניות דעתי פיצ'ר מטופש ומיותר ומייקר אבל מי שאוהב את זה סבבה) .. ברור שלפחות FULL HD ..

עכשיו.. אם ההבדלים בין מקרן שעולה 6 אלף ל 10 אלף הם זניחים (לא יודע רק שואל) אז אין טעם להוציא 10 .. לכן אני שואל את מי שכבר יש לו ויודע מה ההבדל פיזית בעין! ולא על PDF ונתונים טכניים!

מה שהכי חשוב לי זה שסדרות וסרטים שאני צופה בהם ב 1080P יראו סוף הדרך (אני יודע שיש גם מקרנים ב 100 אלף פלוס של 4K וכו .. וברור שיש גם ב 20 אלף וזה יהיה יותר איכותי ממקרן של 6 אלף אבל במסגרת התקציב הנ"ל אני רוצה המלצה להכי טוב שאפשר לקנות) ...

דרך אגב אין לי בעיה להמלצה על מקרן של 20 אלף שקל שמישהו מוכר יד שנייה ב 10 אבל שוב זה חייב להיות שווה את ההבדל בצפייה בין מקרן ב 10 ל 20 ברמות שממש ממש מבדילים.

עכשיו נעבור לנושא המסך ... כאן אני ממש אבוד.. לא יודע אם כדי לי כבר מסך קבוע טוב (מה שמוזיל ברמות את המחיר) .. או ללכת עד הסוף על מסך חשמלי נמתח איכותי ..

לגבי תקציב למסך .. באמת לא יודע .. אני חייב לדעת בעד ונגד ואז לשקול .. מעדיף לחסוך אם צריך עוד שנה ולקנות משהו סופר איכותי מאשר להתפשר עכשיו (המתנתי בסבלנות להגשים החלום כמו שצריך אז לא יקרה כלום עוד קצת זמן).. בכול זאת מסך ילך איתי שנים ומקרן נחליף לאורך הדרך ..

מידות המסך הם גובה 2 מטר (נכון שיש לי 2.23 מטר גובה אבל יש לי הנמכה של גבס עם תאורה שזה לא הולך לשום מקום) ! רוחב 3.46 מקסימום! שזה אומר בערך 160 אינטצ'

טוב חפרתי מספיק .. ובאמת מראש תודה רבה לעוזרים ולעונים .. ממש צריך תגובות מועילות להגשמת החלום כמו שצריך ..

מצרף תמונה מהסלון להמחשה של הקיר שאני עושה במרתף ושל הרמקולים שיהיו בצדדים ..

וכמובן תמונות של המרתף כרגע לפני התחלת הפרויקט..

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

קודם כל בשעה טובה, מקווה שבקרוב גם אצלי.

נכון להיום אין מקרנים חדשים ברמת מחיר של עד 10,000 ש"ח שמצדיקים לדעתי את עלותם.
האופציה היחידה להגיע למקסימום איכות בתקציב כזה היא ללכת על יד שנייה.
לדעתי המקרן האיכותי ביותר שניתן כרגע להשגה בעד 10,000 ש"ח הוא הסוני HW30 ב-8800 ש"ח.
אני חייב לציין שהמחיר שבו מוצע המקרן הוא מחיר מצוין (אני ממש לא מכיר את המוכר) ואם לי היה תקציב של כ-10,000 ש"ח למקרן זה המקרן שהייתי קונה (לאחר בדיקה כמובן).
http://www.hometheater.co.il/vt208635.% ... D7%9A.html

בחדר יעודי אין שום הגיון להתקין מסך חשמלי.
מצד שני אם מתקינים מסך קבוע אני לא רואה הגיון להשקיע בקיר המסך.
הייתי הולך על אחד מ-2 האופציות הבאות:
1. http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-C144C
בדרך זו תקבל תמונה של 109" אינץ' בתכני 16:9 ו-144" אינץ בתכני 1:2.35.
החסרונות:
תצטרך כל פעם לשחק עם הזום.
בתכני 16:9 יהיה לך פסים בצדדים.
היתרון:
1. תקבל תמונה בגודל אידיאלי לדעתי ב-2 סוגי התכנים ממרחק צפייה של 3.5-4 מ'.
2. מקסום החוויה בתכנים היותר חשובים.

2. http://www.carada.com/ProductInfo.aspx? ... REEN-H134C
בדרך זו תקבל תמונה של 134" אינץ' בתכני 16:9 ו-127" אינץ בתכני 1:2.35.
היתרון:
לא צריך לשחק עם הזום במעבר בין התכנים.
החיסרון:
1. בכל מרחק ישיבה לא תקבל את גודל התמונה האידיאלי (או שתשב קרוב מידי ב-16:9 או שרחוק מידי ב-1:2.35).

אם הייתי במקומך (אם התקציב שלך) כנראה הייתי הולך על אופציה 2 ומזיז את המושב לפי תוכן הצפייה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

אין מה להבהל ממקרני תלת מימד. זה שמקרן בעל יכולות תלת מימד לא אומר שזה תמיד נעשה על חשבון התמקדות באיכות התמונה בדו מימד, אלא שפשוט זו בעיה לשווק מקרן בלי זה בימינו.

הסוני 30 כרגע זו האופציה הטובה ביותר הזמינה. מה שאפשר לעשות זה כמובן לחכות שההיציע יורחב (אני מכרתי JVC בפחות), או לחלופין לרכוש מקרן בחו"ל, בין אם חדש או משומש.

בלוח יד שניה של AVSForum יש לא מעט דברים מעניינים במחירים הוגנים. שווה במידה ויש לך מעט סבלנות.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”