שרשור תגובות: THX, 4K, חיבוריות אלחוטית - חברת Onkyo עם זוג רסיברים חדשים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46421
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #1 

למאמר: THX, 4K, חיבוריות אלחוטית - חברת Onkyo עם זוג רסיברים חדשים

תמונה

חברת Onkyo מתכננת להשיק שני רסיברים חדשים במהלך חודש מאי הקרוב, ה- TX-NR737 & TX-NR838. שני הרסיברים עם אסמכתת THX Select2 Plus, תמיכה בהצגת תוכן 4H / UHD ויכולות אלחוט. המחיר? $899 ו- $1199.
זוג הרסיברים עושים שימוש בטכנולוגית ההגברה מסוג WRAT של החברה, אשר מבוססת על טרנספורמטור בעל הספק גבוה, ייחודי לחברה, קבלים ענקים, כבלי נחושת בעלי עכבה נמוכה - כל אלו יציגו לרסיבר אפשרות להתמודד עם פיקים בסאונד אשר דורשים עוצמת הגברה מהירה ורגעית, דבר אשר נפוץ במיוחד בפסקולים של סרטים.
בצד הטכני, הממי ...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

אין אודיסי, ומערכת הכיול החדשה שלהם לא מכיילת את הקדמיים,
רק את הסראונד והסנטר.
:roll:
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #3 

תודה זיו (Y)
לצערי המחיר מאוד גבוהה וברגע שיעשו לו תמכור בארץ המחיר יהיה מאוד
גבוהה
נישאר לי אלא רק להסתכל :?
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

בטח נמאס לאונקיו לשלם כסף לאודיסי...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב:בטח נמאס לאונקיו לשלם כסף לאודיסי...
...
יורים לעצמם ברגל...

אין להם שום יתרון על מתחריהם...

גם אני כאשר רכשתי בזמנו (לפני x שנים) את הפרוססור שלהם 80.2 של אינטגרה היה מסיבה עיקרית וזה ההתקדמות לאודיסי 32 והpro...

האמת
מי שלדעתי חזק ביותר היום בשוק הרסיברים...
ונשאר נאמן לאורך כל השנים וכולל את כל חבילת הפיטשרים למינהם - זה רק ימאהה...

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #6 

itay123 כתב:
...
...
יורים לעצמם ברגל...

גם אני כאשר רכשתי בזמנו (לפני x שנים) את הפרוססור שלהם 80.2 של אינטגרה היה מסיבה עיקרית וזה ההתקדמות לאודיסי 32 והpro...

האמת
...
צודק באמת על מה שאמרת על ימאהה (Y)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

itay123 כתב:
...
...
יורים לעצמם ברגל...

האמת
...

אכן יורים לעצמם ברגל. אולי זה לא כל כך משמעותי ברסיברים הזולים אבל אם בהי-אנד לא יהיה להם יתרון יחסי הם הולכים לסבול מירידה במכירות. בכל מקרה הכיוון ברור וה 737 \ 838 מסמנים אותו, אין יותר אודיסי לפחות לא בסדרה x3x ..

ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 19/04/2014 13:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הקולנוע שלי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

האמת
...
לדעתי גם פיוניר עושים עבודה מצויינת , לגופו של עניין זה בהחלט נראה מהלך גרוע אבל בואו נשמע את זה לפני שחורצים את דינם . לגבי פיצ'רים אני דווקא לא כל כך מתלהב , זה נהיה היום נורא קל לפוצץ רסיבר בפיצ'רים שאף אחד לא משתמש בהם בכלל (ושעולים ליצרן פרוטות) במקום להשקיע במוצר עצמו , נוח ליצרנים לשכוח שמדובר במגבר קולנוע ביתי שקודם כל ולפני הכל צריך לתת תמורה טובה לפסי קול של סרטים , אני זוכר שהיה לי בזמנו pioneer AX-4 והחלפתי אותו לonkyo tx-nr 1009 שלמיטב זכרוני אמור היה להיות בערך באותה רמה והייתי מאוכזב (זה ניסוח עדין מאוד) מההבדלים בסאונד.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אוריאל כתב:
...
...
לדעתי גם פיוניר עושים עבודה מצויינת , לגופו של עניין זה בהחלט נראה מהלך גרוע אבל בואו נשמע את זה לפני שחורצים את דינם . לגבי פיצ'רים אני דווקא לא כל כך מתלהב , זה נהיה היום נורא קל לפוצץ רסיבר בפיצ'רים שאף אחד לא משתמש בהם בכלל (ושעולים ליצרן פרוטות) במקום להשקיע במוצר עצמו , נוח ליצרנים לשכוח שמדובר במגבר קולנוע ביתי שקודם כל ולפני הכל צריך לתת תמורה טובה לפסי קול של סרטים , אני זוכר שהיה לי בזמנו pioneer AX-4 והחלפתי אותו לonkyo tx-nr 1009 שלמיטב זכרוני אמור היה להיות בערך באותה רמה והייתי מאוכזב (זה ניסוח עדין מאוד) מההבדלים בסאונד.
...
אין לי ציפיות ממערכת שמלכתחילה ברור שלא מבצעת כיול ל Main L/R וההסבר שלהם לזה הוא כל כך רדוד שזה פשוט מדהים ..
[left]
To showcase the unique acoustical characteristics of your front loudspeakers, AccuEQ bypasses the front two channels so you can enjoy authentic hi-fi audio quality for stereo music, with no DSP correction applied.
[/left]

ובכן בשביל זה יש pure direct לא ? אם אני לא ארצה מערכת כיול אני יכול לעשות לה בעצמי by pass אבל איזו מין אלגוריתם זה שמלכתחילה לא מכייל את הרמקולים העיקריים במערכת ? לי זה נשמע לי מוזר או בתרגום חופשי :

דחפנו איזו מערכת כיול משלנו כי האודיסי היה יקר ואנחנו לא סגורים עליה כל כך, אז ליתר בטחון אנחנו לא נגע בסאונד של ה Main L/R ונתקן רק את הסראונד והסנטר.

וגם

[left]
the included microphone measures the distances, crossovers, and output levels of the surround and center speakers from one easy listening position, which speeds up and simplifies the calibration process
[/left]

נקודת מדידה אחת בשביל "לפשט את תהליך הכיול"

וזה ברסיבר עם MSRP של 1200 דולר ..

ליאור
הקולנוע שלי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #10 

ליאור זה ברור שלא משנה כמה שעות פיתוח הם השקיעו באלגוריתם תיקון שלהם הוא לא יגיע (בטח לא בנסיון הראשון) לאותה רמה של חברה שזהו העיסוק שלה. הכוונה שלי היא שכיול לא מספר את כל הסיפור , זו דרך של יצרנים לשפר את הסאונד בעזרת תכנה במקום בעזרת רכיבים כי רכיבים עולים הרבה כסף.
מבחינת האלקטרוניקה והמכניקה ברסיבר נטו היום אתה מקבל מוצר נחות בהרבה לעומת מוצר שעלה אותו מחיר לפני עשור.
לגבי הכיול הספציפי של אונקיו אני רוצה קודם כל לראות בעיניים ולשמוע באוזניים , לא נשמע לי הגיוני שהם לא נוגעים בכלל , בלי לעשות את המינימום שזה תיקון בווליום ובפאזה הם לא יוכלו לאפשר שום הזזה של הבמה ולא יאפשרו יצירה של sweetspot אלא אם כן ידעת למקם את הרמקולים ואת עצמך טוב מההתחלה , בקיצור בלי לגעת בכלל בקדמיים התיקון שלהם יכול ללכת ישר לפח.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #11 

תיקון מהסוג הזה נקרא Front Alignment והוא קיים כאופציה ברסיברי ימאה... זה טוב אם יש קדמיים איכותיים שממוקמים במקום טוב ורוצים לגרום לשאר להשמע קרוב אליהם באיכות... נראה שאונקיו החליטה להוזיל עלויות על חשבון הלקוחות שלה... צריך לנצל הזדמנויות ולרכוש את דגמי סדרה x2x לפני שיעלמו...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #12 

היי-אנד באונקיו החל מהשנה שעברה מתחיל ב-929, כאשר ה-828 לא הגיע לקרסוליו של ה-818 שאותו החליף... :roll:
יתר על כן, את ליין ההיי-אנד פרופר שלה, אונקיו לא החליפה כבר לפחות שנתיים: ה-1010, 3010 ו-5010 הושקו בקיץ 2012, ולא הוחלפו בשנה שעברה, ופרוססור העלית של החברה, ה-5509, כבר אוטוטו בן 3..! :oops:

בקיצור, אין ספק שדגמי הכניסה והביניים של החברה סובלים מהחלטה שעושה רושם נמהרת למדי להחליף את מערכת הכיול של אודיסי בפיתוח פנימי של אונקיו, אשר לא עומד בקנה אחד עם המערכת שהוא מחליף לכאורה (והאמת שבדיעבד ראינו לזה תקדים אחרי "השינמוך" בגרסת האודיסי של ה-828 לעומת ה-818 שקדם לו...) (n)
יחד עם זאת, מכאן ועד לקבור את החברה ולהסיק מסקנות לגבי ליין ההי-אנד שלה (שלא לדבר על חטיבת אינטגרה), עוד ארוכה מאוד הדרך... :|

נ.ב. אה, ואפרופו שמירה על הגחלת, דנון ומרנץ עושות עבודה לא פחות טובה מזו של ימאהה ופיוניר - תכל'ס, רק אונקיו בחרה בינתיים בדרך של שינוי כזה מהותי בהיצע שלה בעת האחרונה. (Y)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #13 

העיניין לטעמי האישי באודיסי, הוא בזה שגם רמקולים רעים הוא הופך להרבה יותר טובים!!

ומודה ,אין לי ניסיון עם מערכות כיול אחרות.
כן בחנתי רסיברים לפני הרכישה,אחרי כיול.
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”