חסינותם של גיבורים ראשיים במדיה האמריקאית
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73337
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
פרק 15 היה פשוט בזבוז של זמן. הרי זו סידרה אמריקאית וכמו ברובן המוחלט (למעט מתי מעט יוצאות דופן) הגיבור הראשי תמיד מוגן ולא משנה אם זה ממוות או כל בעיה רצינית אחרת שתוציא אותו מהסידרה, כך שאם יודעים שהעונה לא הסתיימה והסידרה לא בוטלה - יודעים שכל טוויסט רציני בסידרה שקשור לגיבורים הראשיים פשוט לא יכול לקרות.
וזה מה שהופך סדרות אמריקאיות להרבה יותר נחותות לעומת מקבילותיהן הבריטיות. עצוב, מתסכל, אבל הנושא הזה פשוט מונע מסדרות אמריקאיות להיות מעניינות באמת.
ד"א, ישנן יוצאות דופן כגון משחקי הכס - ותראו כמה מעניינת הסידרה הזו.
וזה מה שהופך סדרות אמריקאיות להרבה יותר נחותות לעומת מקבילותיהן הבריטיות. עצוב, מתסכל, אבל הנושא הזה פשוט מונע מסדרות אמריקאיות להיות מעניינות באמת.
ד"א, ישנן יוצאות דופן כגון משחקי הכס - ותראו כמה מעניינת הסידרה הזו.
נו באמת, סדרות בריטיות. מה שאתה אומר היה אולי נכון עד שנות ה-90, וגם אז לדעתי הסדרות הבריטיות היו אוברייטד. אבל מאז הסדרה הראשונה של HBO - אוז וכל מה שבא בעקבותיה ברשת הזאת ובעוד הרבה רשתות כבלים אמריקאיות, הטלוויזיה האמריקאית לא רואה ממטר את הבריטית. כבר למעלה מ-20 שנה. ברמת המשחק. ברמת ההפקה. ברמת התסריטים והבימוי וכמובן התקציבים. לא שאין דברים איכותיים גם בטלוויזיה הבריטית, אבל זה ממש לא בר השוואה.Huber כתב:
ד"א, ישנן יוצאות דופן כגון משחקי הכס - ותראו כמה מעניינת הסידרה הזו....
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
זה בר השוואה ועוד איך. רוב הסדרות האמריקניות פשוט בינוניות בלי שום שמץ מקוריות והמשחק של רוב השחקנים פשוט בינוני עד גרוע.
ברור שישנם סדרות יוצאות מן הכלל כמו משחקי הכס, אימפריית הטיילת ועוד כמה אבל בכללי אני לא חושב שאפשר להשוות אותן לבריטיות.
לא יודע מתי ראית לאחרונה סדרות בריטיות אבל יש שם לא מעט מוצלחות ב-20 שנה האחרונות.
ברור שישנם סדרות יוצאות מן הכלל כמו משחקי הכס, אימפריית הטיילת ועוד כמה אבל בכללי אני לא חושב שאפשר להשוות אותן לבריטיות.
לא יודע מתי ראית לאחרונה סדרות בריטיות אבל יש שם לא מעט מוצלחות ב-20 שנה האחרונות.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני אישית מעולם לא התחברתי לסדרות בריטיות, כל הזמן המשחק נראה לי סוג של אופרה או משהו.
אני דווקא כן מאמין שזה סוג של ״אקסיומה״ שסדרה בריטית טובה ולא משנה מה.
אישית לא נפלתי משום סדרה בריטית, יתרה מזאת, לא ראיתי אף אחת ששווה את המקום בhdd.
אני דווקא כן מאמין שזה סוג של ״אקסיומה״ שסדרה בריטית טובה ולא משנה מה.
אישית לא נפלתי משום סדרה בריטית, יתרה מזאת, לא ראיתי אף אחת ששווה את המקום בhdd.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

אפשר להגיד את אותו דבר גם על סדרות אמריקניות.אישית לא נפלתי משום סדרה בריטית, יתרה מזאת, לא ראיתי אף אחת ששווה את המקום בhdd....
אבל קח רשימה קצרה של סדרות מהשנים האחרונות:
1) Downton Abbey
2) Black Mirror
3) Sherlock
4) Broadchurch
5) Shameless
ראיתי את רוב מה ששודר בארץ - שרלוק, דאונטון אבי, אוטופיה, מראה שחורה - ולא מצאתי שהן ברמה יותר גבוהה מהסדרות האמריקאיות המובילות - מד מן, שובר שורות, הסמויה, הסופרנוס, עמוק באדמה, אוז, משחקי הכס, לואי, ויפ, רומא, אימפריית הטיילת, דה קילינג, המגן, דמג'ס וכו'. חלקן אמנם טובות, אבל מכל הרעש שעשו מהן ציפיתי להרבה יותר. אני פשוט לא חושב ש"בריטי" זה תו תקן שמעיד על איכות באופן אוטומטי. אגב, גם במוזיקה זה נכון - מוזיקה בריטית לא טובה יותר מאמריקאית באופן גורף, ולדעתי, לפחות בעשורים האחרונים בדיוק להיפך.toxin כתב:זה בר השוואה ועוד איך. רוב הסדרות האמריקניות פשוט בינוניות בלי שום שמץ מקוריות והמשחק של רוב השחקנים פשוט בינוני עד גרוע.
לא יודע מתי ראית לאחרונה סדרות בריטיות אבל יש שם לא מעט מוצלחות ב-20 שנה האחרונות....
אשמח לקבל המלצות לסדרות בריטיות שלא ציינתי.
נערך לאחרונה על ידי amir123 ב 17/04/2014 11:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
אגב, ראיתי שהזכרת את shameless - זו דוגמה לאיך הטלוויזיה האמריקאית לקחה סדרה בריטית בינונית ושדרגה אותה באופן משמעותי. אני ראיתי קודם את הגרסה האמריקאית, וכשניסיתי לראות את הגרסה הבריטית לאחר מכן פשוט השתעממתי ופרשתי בתחילת העונה השנייה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

toxin כתב:זה בר השוואה ועוד איך. רוב הסדרות האמריקניות פשוט בינוניות בלי שום שמץ מקוריות והמשחק של רוב השחקנים פשוט בינוני עד גרוע.
לא יודע מתי ראית לאחרונה סדרות בריטיות אבל יש שם לא מעט מוצלחות ב-20 שנה האחרונות....
חבראים, הנושא התפתח יפה אבל לא בכיוון שאליו חתרתי. בואו נשכח רגע את ההשואה לסדרות הבריטיות. הנקודה שניסיתי להעביר היא ה"חסינות" הבלתי מעורערת של הדמויות הראשיות בסדרות (וסרטים) אמריקאיים (למעט יוצאי דופן מאוד בודדים) - מה שגורם לכל התפתחות דרמטית (מחלה, פיטורין, מוות וכו) של הגיבורים הראשיים להיות ממש מיותרים ומונע מהכותבים ליצור מתח אמיתי. כדוגמא לקחתי את הפרק המדובר מכיוון שכל הפרק שיחקו על הנקודה של "אני עוזב את הפירמה ונפרד מכל החברים שלי" כשהיה ברור מהשניה הראשונה שהעלו את הנושא שהוא "לא יכול" לעשות את זה מכיוון שאם זה יקרה הסידרה תגמר והעונה עדיין בעיצומה. הבעיה הזו גורמת לסדרות ולסרטים אמריקאיים להחמיץ משהו מאוד מהותי ולאבד הרבה מהמתח האפשרי בהן. לשם השוואה בואו נעזוב רגע את הסדרות הבריטיות (למרות ששם הדוגמא פשוט מושלמת) ונקח את משחקי הכס. מכיוון שהסידרה הזו בנויה על סדרת ספרים של סופר שלא הולך עפ"י האקסיומה אותה ניסיתי לבסס, דמויות ראשיות עוברות כל מיני דברים מרתקים. מותו של נד, החתונה האדומה, מותו של ג'ופרי ועוד, כל אלו פרקים אדירים שכולם מדברים עליהם ושהפכו את הסידרה הזו לסדרה כ"כ טובה (בין היתר). דברים שכאלו לא יכולים לקרות בסדרות אמריקאיותץ אחרות - וזו בדיוק הבעיה וזו הנקודה שאני מנסה להבהיר.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

יהיה לך קשה לראות סדרות בריטיות כי הן יותר איטיות מהסדרות האמריקניות (אולי חוץ משרלוק שרצה מהר עם האירועים בה).
גם אני לא חושב שבריטי זה תו תקן לאיכות וגם להם יש לא מעט סדרות בינוניות אבל הדוגמה של "חסרי בושה" היא חריגה כי בדרך כלל האמריקניים כן הורסים אדיפטציות של סדרות זרות (life on mars; the prisoner; The Inbetweeners).
Broadchurch ולות'ור ראית?
מסכים, ערן. הסדרות האמריקניות כל כך שבויות באותו קונספט עד שהן מפחדות לעשות שינויים קיצוניים כדי לא לאבד קהל. משחקי הכס כן חריגה בנוף הזה.
גם אני לא חושב שבריטי זה תו תקן לאיכות וגם להם יש לא מעט סדרות בינוניות אבל הדוגמה של "חסרי בושה" היא חריגה כי בדרך כלל האמריקניים כן הורסים אדיפטציות של סדרות זרות (life on mars; the prisoner; The Inbetweeners).
Broadchurch ולות'ור ראית?
מסכים, ערן. הסדרות האמריקניות כל כך שבויות באותו קונספט עד שהן מפחדות לעשות שינויים קיצוניים כדי לא לאבד קהל. משחקי הכס כן חריגה בנוף הזה.
זה נכון לגבי סדרות networks + כמה סדרות כבלים בסיסיות כמו suits. אבל אני מתייחס לסדרות של רשתות הכבלים בתשלום - hbo, fx, showtime, amc, cinemax, starz. האיכות שלהן עולה לדעתי על הבריטיות.toxin כתב: הסדרות האמריקניות כל כך שבויות באותו קונספט עד שהן מפחדות לעשות שינויים קיצוניים כדי לא לאבד קהל. משחקי הכס כן חריגה בנוף הזה....
ובקשר לגרסאות אמריקאיות לסדרות בריטיות - גם המשרד האמריקאית היתה בשיאה ברמה גבוהה ביותר, עד העונות האחרונות שלה ששם באמת הרמה קצת ירדה.
לגבי הנקודה של הריגת דמויות ראשיות אומר שני דברים:
1 - זה קיים גם בסדרות אמריקאיות - 24 (אשתו של ג'ק באואר). האישה הטובה (ממש לאחרונה). הומלנד.
2 - סדרה שבמרכזה נמצאת דמות ראשית, ברור שלא ניתן להרוג את הדמות הזאת. זה נכון לגבי כל סדרה, בריטית או אמריקאית. אבל עדיין אפשר להרוג דמויות מרכזיות, כשיש יותר מאחת. אי אפשר לצפות שבסדרה כמו דקסטר, יהרגו את דקסטר ובשובר שורות את וולטר ווייט, לפני הפרק האחרון. זה לא מעלה או מוריד לעניין איכות הסדרה.
1 - זה קיים גם בסדרות אמריקאיות - 24 (אשתו של ג'ק באואר). האישה הטובה (ממש לאחרונה). הומלנד.
2 - סדרה שבמרכזה נמצאת דמות ראשית, ברור שלא ניתן להרוג את הדמות הזאת. זה נכון לגבי כל סדרה, בריטית או אמריקאית. אבל עדיין אפשר להרוג דמויות מרכזיות, כשיש יותר מאחת. אי אפשר לצפות שבסדרה כמו דקסטר, יהרגו את דקסטר ובשובר שורות את וולטר ווייט, לפני הפרק האחרון. זה לא מעלה או מוריד לעניין איכות הסדרה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

1. קיים, מעט מאוד, וגם שם במיקרי קצה (הומלנד למשל, הרגו את הג'ינג'י רק בסוף הסידרה כשהוא "סיים את תפקידו").amir123 כתב:לגבי הנקודה של הריגת דמויות ראשיות אומר שני דברים:
2 - סדרה שבמרכזה נמצאת דמות ראשית, ברור שלא ניתן להרוג את הדמות הזאת. זה נכון לגבי כל סדרה, בריטית או אמריקאית. אבל עדיין אפשר להרוג דמויות מרכזיות, כשיש יותר מאחת. אי אפשר לצפות שבסדרה כמו דקסטר, יהרגו את דקסטר ובשובר שורות את וולטר ווייט, לפני הפרק האחרון. זה לא מעלה או מוריד לעניין איכות הסדרה....
2. ניתן, ומי שראה סדרות בריטיות יודע שניתן. בסידרה הבריטית "כמעט אנושיים" כמעט כל עונה הורגים את כל הקאסט
עצם העובדה ששבויים בקונספט של "לא ניתן" מוריד מהערך של כל קונפליקט מרכזי בסידרה. כשאתה יודע שהדמות תגבור על כל מכשול רציני, אפא המתח? מי שמשחק משחקי מחשב, יודע שחלק מההנאה שם היא הצורך להשאיר את הגיבור שלך חי והידיעה שבכל רגע נתון הוא יכול למות עקב טעות שלך (במשחקים טובים).
-
Huber
- חבר במועדון HT

פרק 16 של SUITS הוכיח שוב את הטענה הראשית של הת'רד הזה. שוב מפילים עלינו פצצה ושוב הדבר הראשון שעבר לי בראש זה לא "האם הוא בצרות" אלא "איך יוציאו אותו מהצרות". אין שום מתח. והנה הוא שוב מאיים לעזוב. אז או שהעונה הבאה היא העונה האחרונה ואז כמובן שיתנו לו לעזוב, או שזה עוד פלופ ואיום סרק נוסף רק בשביל "לבנות מתח".
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ערן, הוא עוזב, אבל נשאר לקוח של הארווי. נחיה ונראה איך זה יעבוד...