צריבה ב - ST60 בת שבוע
שלום לחברי הפורום,
כפי שדיווחתי, רכשתי ST60 בגודל - 60. המסך הותקן ביום א'.
במסך נעשה שימוש של שעתיים ראשונות והכל נראה תקין.
לא נעשה שימוש במסך מאז יום א'.
בערב, לאחר שחזרנו מחופשה, תכננתי לבצע "הרצה" כפי שהוסבר כאן
בפורום (מסך לבן, contrast מקסימלי וכו). חיברתי את המסך ללפטופ באמצעות מתאם display port והעלתי את ה - contrast למקסימום. לאחר שעשיתי זאת, הבחנתי במספר פסי רוחב מאוד בולטים בחלק התחתון של המסך.
(צרפתי תמונה).
האם מדובר במסך "צרוב" בוודאות ?
האם יתכן שהטריגר לצריבה היה העלאת ה - contrast ל - 100 לצורך "ההרצה" ?
(לפני העלאת ה - contrast , הכל היה תקין. יתכן שלמספר שניות, המסך הציג את מסך הפתיחה של WIN7 ב - contrast מקסימלי, עד אשר פתחתי את קובץ התומנה "הלבנה" לצורך ההרצה).
כמובן שלאחר מכן, הורדתי את רמת ה - contrast, ביצעתי restart למסך שכמובן לא עזר.
מה דעתכם, האם מדובר במסך שבכל מקרה, תוך מספר ימים היה נצרב בכל מקרה ? (ללא קשר "להרצה" שכלל לא הספקתי לעשות).
כפי שדיווחתי, רכשתי ST60 בגודל - 60. המסך הותקן ביום א'.
במסך נעשה שימוש של שעתיים ראשונות והכל נראה תקין.
לא נעשה שימוש במסך מאז יום א'.
בערב, לאחר שחזרנו מחופשה, תכננתי לבצע "הרצה" כפי שהוסבר כאן
בפורום (מסך לבן, contrast מקסימלי וכו). חיברתי את המסך ללפטופ באמצעות מתאם display port והעלתי את ה - contrast למקסימום. לאחר שעשיתי זאת, הבחנתי במספר פסי רוחב מאוד בולטים בחלק התחתון של המסך.
(צרפתי תמונה).
האם מדובר במסך "צרוב" בוודאות ?
האם יתכן שהטריגר לצריבה היה העלאת ה - contrast ל - 100 לצורך "ההרצה" ?
(לפני העלאת ה - contrast , הכל היה תקין. יתכן שלמספר שניות, המסך הציג את מסך הפתיחה של WIN7 ב - contrast מקסימלי, עד אשר פתחתי את קובץ התומנה "הלבנה" לצורך ההרצה).
כמובן שלאחר מכן, הורדתי את רמת ה - contrast, ביצעתי restart למסך שכמובן לא עזר.
מה דעתכם, האם מדובר במסך שבכל מקרה, תוך מספר ימים היה נצרב בכל מקרה ? (ללא קשר "להרצה" שכלל לא הספקתי לעשות).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כדי שייצרב לך פס כזה היה צריך להיות מוצג על המסך תוכן עם הפס הזה. נשמע לא הגיוני שהוא יגיע פתאום משום מקום..
האם הצגת (אתה או מישהו אחר בבית) עליו תמונה סטטית בטעות?
כמה זמן עבר מאז שהופיע הפס? ייתכן שהוא כלל לא נצרב, אלא פשוט נצבר וזה יילך וידעך לאחר מספר שעות של שטיפה/שימוש..
כמה זמן עבר מאז שהופיע הפס? ייתכן שהוא כלל לא נצרב, אלא פשוט נצבר וזה יילך וידעך לאחר מספר שעות של שטיפה/שימוש..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
הפס הופיע כחצי דקה לאחר שחברתי לפטופ. הלפטופ "הציג" מסך פתיחה של Win7 (מסך התכלת - default desktop של Win7),jacko-il כתב:כדי שייצרב לך פס כזה היה צריך להיות מוצג על המסך תוכן עם הפס הזה. נשמע לא הגיוני שהוא יגיע פתאום משום מקום..
כמה זמן עבר מאז שהופיע הפס? ייתכן שהוא כלל לא נצרב, אלא פשוט נצבר וזה יילך וידעך לאחר מספר שעות של שטיפה/שימוש.....
לאחר מכן, העלתי את ה - contrast למקסימום (ככל הנראה, בזמן שהמסך מציג את המסך תכלת של WIN7) ואז הצגתי בלפטופ את "המסך הלבן" לצורך "הרצה".
ספקולציה: יתכן שהפס הופיע בגלל מסך ה WIN7. הפס מכיל נקודות בצבע תכלת ומסך ה - WIN7 אף הוא בצבע תכלת.
אבל די ברור שזה לא תקין, מדוע שצגת מסך מחשב (אפילו ב - contrast מקסימלי) לחצי דקה, יגרום להופעת הפס ?
http://www.hometheater.co.il/vt208359.htm
כבר היית נעול על מסכים נורמלים ומודרנים שאין בהם את התופעה הזו ולא דורשים הרצות ושטיפות ושטויות נוספות.
פשוט חבל שעשית את הטעות הזאת ובחרת במסך הזה... מעניין עוד כמה יצטרכו לסבול מהדבר הזה עד גמר המלאי....
כבר היית נעול על מסכים נורמלים ומודרנים שאין בהם את התופעה הזו ולא דורשים הרצות ושטיפות ושטויות נוספות.
פשוט חבל שעשית את הטעות הזאת ובחרת במסך הזה... מעניין עוד כמה יצטרכו לסבול מהדבר הזה עד גמר המלאי....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

בשביל מה אתה מלחיץ אותו על כלום?
אין סיכוי שמסך נצרב מחצי דקה (או אפילו חצי שעה ואף יותר) ממסך סטטי שהיה בו פס כחול. הוא כנראה מפספס פה משהו.
יכול להיות שלאחר זמן מסויים נכנס לפעולה איזה שומר מסך או שמשהו השתנה בתמונה והיא לא היתה לבן אחיד מסיבה כלשהי?
אולי אפילו בעיה של איזה חיבור שזז (או בחיבור למחשב או בחיבור למסך) או לא יודע מה, אבל שוב - מסך לא נצרב מתמונה סטטית של כמה דקות. גם אם הניגודיות היתה על מקסימום וגם אם הוא לא יודע מה..
הפלזמות (המודרניות) לא כאלה רגישות לצריבות כמו שעושים מהן.
אני מזמין אותך לבוא אל ההורים שלי, יש להם 50B550 - אתה מוזמן לנסות לצרוב את המסך הזה. מה שאתה לא רוצה עבר עליו (כולל זה שהוא הושאר פעם לילה שלם בטעות על ערוץ הרדיו של YES) והוא פשוט לא נצרב. אחרי כמה שעות או ימים של שימוש רגיל, כל מה שנצבר עליו (אם היה דבר כזה בכלל) נעלם לו ומתפוגג.
Cohen26,
ובלי קשר לצבירה/צריבה - שים לב למה ש JEXY רשם לך.
אין סיכוי שמסך נצרב מחצי דקה (או אפילו חצי שעה ואף יותר) ממסך סטטי שהיה בו פס כחול. הוא כנראה מפספס פה משהו.
יכול להיות שלאחר זמן מסויים נכנס לפעולה איזה שומר מסך או שמשהו השתנה בתמונה והיא לא היתה לבן אחיד מסיבה כלשהי?
אולי אפילו בעיה של איזה חיבור שזז (או בחיבור למחשב או בחיבור למסך) או לא יודע מה, אבל שוב - מסך לא נצרב מתמונה סטטית של כמה דקות. גם אם הניגודיות היתה על מקסימום וגם אם הוא לא יודע מה..
הפלזמות (המודרניות) לא כאלה רגישות לצריבות כמו שעושים מהן.
אני מזמין אותך לבוא אל ההורים שלי, יש להם 50B550 - אתה מוזמן לנסות לצרוב את המסך הזה. מה שאתה לא רוצה עבר עליו (כולל זה שהוא הושאר פעם לילה שלם בטעות על ערוץ הרדיו של YES) והוא פשוט לא נצרב. אחרי כמה שעות או ימים של שימוש רגיל, כל מה שנצבר עליו (אם היה דבר כזה בכלל) נעלם לו ומתפוגג.
Cohen26,
ובלי קשר לצבירה/צריבה - שים לב למה ש JEXY רשם לך.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
זו כנראה צבירה - פלזמות חדשות רגישות מאד, זו תופעה שעוברת עם הזמן.
בקיצור תריץ שטיפה ותבדוק אם זה עבר.
ולכל שונאי הפלזמות - תחסכו מאיתנו עוד דיון עקר... אם אין לכם מה לתרום לבחור אז תעברו לשירשור אחר. תודה
בקיצור תריץ שטיפה ותבדוק אם זה עבר.
ולכל שונאי הפלזמות - תחסכו מאיתנו עוד דיון עקר... אם אין לכם מה לתרום לבחור אז תעברו לשירשור אחר. תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ייתכן, אך מה שמוזר זה - איך המסך יכול לצבור/לצרוב משהו אם הוא הריץ עליו תמונה לבנה אחידה?
מאיפה יגיע לו פס תכלת לשם?
Cohen26,
אני מניח שבדקת והפס הכחול הזה מופיע גם בכניסות אחרות נכון? זאת אומרת, בדדת את הבעיה שהיא לא חלק מבעיה בכניסה עצמה.
נסה לעשות שטיפה למסך - יש מנגנון כזה במסך. ותראה אם זה מועיל אחרי איזה שעה-שעתיים.
אם לא עוזר כלום - לא הייתי שולל שיש אולי תקלה במסך שלא קשורה בכלל לצריבה/צבירה.
מאיפה יגיע לו פס תכלת לשם?
Cohen26,
אני מניח שבדקת והפס הכחול הזה מופיע גם בכניסות אחרות נכון? זאת אומרת, בדדת את הבעיה שהיא לא חלק מבעיה בכניסה עצמה.
נסה לעשות שטיפה למסך - יש מנגנון כזה במסך. ותראה אם זה מועיל אחרי איזה שעה-שעתיים.
אם לא עוזר כלום - לא הייתי שולל שיש אולי תקלה במסך שלא קשורה בכלל לצריבה/צבירה.
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אתם מריחים משהו?RonAmit כתב:http://www.hometheater.co.il/vt208359.htm
פשוט חבל שעשית את הטעות הזאת ובחרת במסך הזה... מעניין עוד כמה יצטרכו לסבול מהדבר הזה עד גמר המלאי.......
אני מריח ריח של טרול...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
למה לבצע הרצה בחיבור למחשב? למה לא לחבר usb עם הקבצים הרלבנטיים להרצה
לא אמורים להריץ קבצי תמונה בצבעים שונים לאורך זמן? כך לפחות אני עשיתי בזמנו עם קבלת המסך
לא אמורים להריץ קבצי תמונה בצבעים שונים לאורך זמן? כך לפחות אני עשיתי בזמנו עם קבלת המסך
כמובן שהפס המדובר קיים בכל סוג של INPUT ובדקתי כל מיני סוגי צפיות (מלבד כבלים או YES).
יצרתי קשר עם יורוקם היום וטכנאי יורוקם הגיע היום (כל הכבוד על התגובה המהירה).
הבחור בדק את המסך ואמר שהמסך אינו תקין, לא מדובר בצריבה
אלא בבעיה אחרת. הטכנאי לא היה "חד משמעי" לגבי הבעייה.
לי הבעיה נראיית די דומה למה שחווה - EyalR (הערכה בלבד).
יורוקום הבטיחו שיחליפו את המסך לאחר החג.
יצרתי קשר עם יורוקם היום וטכנאי יורוקם הגיע היום (כל הכבוד על התגובה המהירה).
הבחור בדק את המסך ואמר שהמסך אינו תקין, לא מדובר בצריבה
אלא בבעיה אחרת. הטכנאי לא היה "חד משמעי" לגבי הבעייה.
לי הבעיה נראיית די דומה למה שחווה - EyalR (הערכה בלבד).
יורוקום הבטיחו שיחליפו את המסך לאחר החג.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

יפה, תגובה מהירה של יורוקום
אז זה כנראה כמו שרשמתי קודם - לא שייך לצריבה בכלל..
זה פשוט לא היה נשמע הגיוני בהקשר למה שתיארת שבצעת.
אז זה כנראה כמו שרשמתי קודם - לא שייך לצריבה בכלל..
זה פשוט לא היה נשמע הגיוני בהקשר למה שתיארת שבצעת.