איך מתחיל התהליך של הגדלת ארון תקשורת
ברור לי שאחרי הכניסה לדירה אצטרך להגדיל את ארון התקשורת .
מכיוון שיהיה עליי להכניס לשם :
ראוטר
כמה כבלי רשת אמורים להכנס לארון?
חדר הורים 1 .
חדר ילדים 1
חדר ילדים נוסף 1
סלון 1
חדר עבודה 1
(ניתן לבטל חדר ילדים אחד )
וכמובן צריך להכין שקעי חשמל ל : ראוטר , מה עוד ?
מהו התהליך הנכון ?
עדיין לא הושחלו הכבלים בדירה.
[img2=550x656]http://www.kingmagics.com/tikshoret.jpg[/img2]
מכיוון שיהיה עליי להכניס לשם :
ראוטר
כמה כבלי רשת אמורים להכנס לארון?
חדר הורים 1 .
חדר ילדים 1
חדר ילדים נוסף 1
סלון 1
חדר עבודה 1
(ניתן לבטל חדר ילדים אחד )
וכמובן צריך להכין שקעי חשמל ל : ראוטר , מה עוד ?
מהו התהליך הנכון ?
עדיין לא הושחלו הכבלים בדירה.
[img2=550x656]http://www.kingmagics.com/tikshoret.jpg[/img2]
לא הבנתי כ"כ מהתמונה האם יש כבר ריצוף חלקי ?? ריצוף מלא ? האם סללת כבר צנרת ??
ממליץ לשים מעל הקופסת תקשורת של הטלפונים קופסה נוספת (פשוט תעשה חור בקיר הגבס) .
לגבי נק' רשת - המלצתי היא זו:
לכל חדר שינה 2 קוי אינטרנט (אחד למחשב ואחד ל-TV)
לסלון מומלצת סלילת 3 קווים (אחד לסטרימר , אחד ל-VOD ועוד אחד עבור TV/RECEIVER/XBOX וכו'..)
ממליץ שיהיה חיבור בין ארון התקשורת של הטלפונים לבין הבזק 0במקרה שלך לא צריכה להיות בעיה אם תמקם קופסת תקשורת מעל הבזק-כמו שאמרתי) .
תכין 4 שקעי חשמל (1 לנתב , 1 לסויטצ' , 1 עבור בקר לבית חכם 1 עבור מודם / ציוד נוסף בעתיד).
אגב ממליץ לך לדאוג שכל נק' ה-TV והחשמל שלהם יהיו ממוקמות גבוה 1.8-2 מ') כי היום בד"כ תולים את ה-TV , בנוסף מומלץ שקע כפול - גם עבור הממיר כבלים.
בסלון - היכן שהמזנון יהיה - מומלץ לשים לפחות 3 שקעי חשמל
מומלץ להכין סלילה עבור סאב (בד"כ מהקיר האחורי ועד למזנון-רסיבר)
מומלץ לבצע הכנות עבור מקרן של חשמל + צנרת עבה שמגיעה עד למזנון-רסיבר) כולל שקע חשמל גם למסך הקרנה מעל המזנון)
כשמשחילים כבל רשת - תמיד משחילים 2 ביחד ולא אחד אחד .
עוד המלצה לגבי שקעי חשמל:
שים אופציה לשקעי חשמל קרוב לתקרה בסלון (בקיר אחורי וגם בקדמי) - זה במידה ותרצה לשים קרניזם גבס בעתיד.
כמובן שצריך (לא חייבים אך מומלת מאוד) גם לשים מפסק שישלוט על השקעים הללו .
ממליץ לשים מעל הקופסת תקשורת של הטלפונים קופסה נוספת (פשוט תעשה חור בקיר הגבס) .
לסלון מומלצת סלילת 3 קווים (אחד לסטרימר , אחד ל-VOD ועוד אחד עבור TV/RECEIVER/XBOX וכו'..)
ממליץ שיהיה חיבור בין ארון התקשורת של הטלפונים לבין הבזק 0במקרה שלך לא צריכה להיות בעיה אם תמקם קופסת תקשורת מעל הבזק-כמו שאמרתי) .
תכין 4 שקעי חשמל (1 לנתב , 1 לסויטצ' , 1 עבור בקר לבית חכם 1 עבור מודם / ציוד נוסף בעתיד).
אגב ממליץ לך לדאוג שכל נק' ה-TV והחשמל שלהם יהיו ממוקמות גבוה 1.8-2 מ') כי היום בד"כ תולים את ה-TV , בנוסף מומלץ שקע כפול - גם עבור הממיר כבלים.
מומלץ לבצע הכנות עבור מקרן של חשמל + צנרת עבה שמגיעה עד למזנון-רסיבר) כולל שקע חשמל גם למסך הקרנה מעל המזנון)
שים אופציה לשקעי חשמל קרוב לתקרה בסלון (בקיר אחורי וגם בקדמי) - זה במידה ותרצה לשים קרניזם גבס בעתיד.
כמובן שצריך (לא חייבים אך מומלת מאוד) גם לשים מפסק שישלוט על השקעים הללו .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני פשוט תלשתי את הדלת של הארונית (בתמונה שלך היא לא קיימת) ופשוט תליתי מעלה ארון תקשורת ללא שום חציבה (יש לו פתח אחורי גדול ששמתי מול גומחת הארונית).
הנה דוגמא לארון כזה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2889
ואפשר כמובן לבנות לבד משהו יפה מעץ או לתכנן ביחד עם נגר.
הנה דוגמא לארון כזה:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2889
ואפשר כמובן לבנות לבד משהו יפה מעץ או לתכנן ביחד עם נגר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הבעיה שהארונית הזו בכלל לא אסטטית ובולטת מאוד.
מעבר לזה - היא אולי תפריע לפתיחת הדלת.
הנה לינק למשהו כמו זה ששמתי אצלי בבית.
http://www.rabi1991.co.il/web/8888/nsf/ ... 8%20%FA%E4
ניתן לשים שילוב של 2 שקעי חשמל ולידם כ-12 חיבורי רשת (אפשר גם יותר חיבורי רשת) .
כל זה מתברג על קופסה פנימית של כ-8 ס"מ עומק , הרבה יותר אסטטי מבחינתי וגמיש מבחינת התצורה.
ניתן לשים שילוב של 2 שקעי חשמל ולידם כ-12 חיבורי רשת (אפשר גם יותר חיבורי רשת) .
כל זה מתברג על קופסה פנימית של כ-8 ס"מ עומק , הרבה יותר אסטטי מבחינתי וגמיש מבחינת התצורה.
אני צריך בעצם להרחיב את הפתח הקיים (מלמטה או למעלה )movieman כתב:הבעיה שהארונית הזו בכלל לא אסטטית ובולטת מאוד.
כל זה מתברג על קופסה פנימית של כ-8 ס"מ עומק , הרבה יותר אסטטי מבחינתי וגמיש מבחינת התצורה....
ולהתקין ארונית גדולה יותר רצוי כמו הארונית של החשמל . איפה ניתן להשיג כזו ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

דווקא על פי התמונה, יש הרבה מקום מאחורי הדלת.
ואפשר כמובן לעצב משהו יפה מעץ עם נגר אם האסתטיקה חשובה.
אם רוצים משהו שקוע, צריך לבדוק כמה אפשר לחצוב בקיר, אם בכלל. עוברים שם הרבה צינורות.
ארונית כמו של החשמל ניתן להשיג בכל חנות לחומרי חשמל, למשל, רשת "חשמל ישיר".
ואפשר כמובן לעצב משהו יפה מעץ עם נגר אם האסתטיקה חשובה.
אם רוצים משהו שקוע, צריך לבדוק כמה אפשר לחצוב בקיר, אם בכלל. עוברים שם הרבה צינורות.
ארונית כמו של החשמל ניתן להשיג בכל חנות לחומרי חשמל, למשל, רשת "חשמל ישיר".
בכל חדר שינה יש נקודת רשת + טלפון .movieman כתב:לא הבנתי כ"כ מהתמונה האם יש כבר ריצוף חלקי ?? ריצוף מלא ? האם סללת כבר צנרת ??
כמובן שצריך (לא חייבים אך מומלת מאוד) גם לשים מפסק שישלוט על השקעים הללו ....
אני לא מעוניין לחבר רשת לממיר בחדרי ילדים . רק בחדר הורים .
לכן החיבור רשת שמיועד למחשב במקום הנכון . ואין צורך בהסרת חיבור הטלפון .
בחדר הורים אני משחיל כבל רשת מנקודת הצפיה בטלויזיה .
בחדר ילדים 1 . אני משחיל נקודת רשת אחת לאיזור המחשב בלבד .
בחדר ילדים 2 כנ״ל.
בסלון :
יש צנרת לכבל רשת , האם אין אפשרות לבצע פיצול בנקודה זו במקום להשחיל 3 כבלי רשת ? פלייסטשן , סטרימר,ממיר.
מבחינת שקעי חשמל , בסלון קיימים שקעי חשמל .
בחדרים בגובה 1.8 מ קיים שקע יחיד , בכניסה לדירה בלבד אוכל להרחיב ל2 .
מקרן - לא מעונין .
ברשותי כבל רשת קשיח cat 6 של טלדור .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בוודאי שאפשר, אתה יכול לשים בסלון סוויצ'.
אילו רכיבים יש :
ראוטר בזק/הוט - יש
סוויץ - 8 פורטים - יש
שקעי חשמל לסווית ולראוטר . - יש
כבלי רשת cat 6 להעברה בין החדרים/סלון ללוח תקשורת - יש
כבלים למערכת קולנוע ביתית בתוך הקיר בין הקדמיים/האחוריים לרסיבר - יש
מה עוד ?
ראוטר בזק/הוט - יש
סוויץ - 8 פורטים - יש
שקעי חשמל לסווית ולראוטר . - יש
כבלי רשת cat 6 להעברה בין החדרים/סלון ללוח תקשורת - יש
כבלים למערכת קולנוע ביתית בתוך הקיר בין הקדמיים/האחוריים לרסיבר - יש
מה עוד ?
החשמל אצלך נראה לי קצת מוזר !
כל הצנרת חשמל צריכה תמיד להגיע מלמעלה ולא מהצד - ובטח לא בצורה עקומה , כרגע כנראה שאין לך מה לעשות .
לפי התמונה הזו - אתה כנראה יכול לשים ארון /קופסה מצד ימין של ארון החשמל - בהנחה ואין צנרת גם מימין (לא רואים בתמונה את כל הקיר) .
לגבי רשת לסלון - תמיד ניתן לשים מתג .
CAT 6 של טלדור - מצויין .
אגב במידה ואתה צריך לשים ארונית מצד ימין של ארון החשמל כפי שהצעתי - תמיד ניתן להשקיע אותה ולשים דלת מזכוכית מעוצבת - כך גם אם יראו את זה
זה עדיין יהיה בסדר.
כל הצנרת חשמל צריכה תמיד להגיע מלמעלה ולא מהצד - ובטח לא בצורה עקומה , כרגע כנראה שאין לך מה לעשות .
לפי התמונה הזו - אתה כנראה יכול לשים ארון /קופסה מצד ימין של ארון החשמל - בהנחה ואין צנרת גם מימין (לא רואים בתמונה את כל הקיר) .
אגב במידה ואתה צריך לשים ארונית מצד ימין של ארון החשמל כפי שהצעתי - תמיד ניתן להשקיע אותה ולשים דלת מזכוכית מעוצבת - כך גם אם יראו את זה
זה עדיין יהיה בסדר.
הצנרת מהצד זה שדרוג החשמל במטבח ולכן הוסיפו אותם מהצד סך הכל 3 מעגלי כח . ולכן 3 צינורות .movieman כתב:החשמל אצלך נראה לי קצת מוזר !
זה עדיין יהיה בסדר....
במקום להגדיל אתה יכול לשים בארון הזה רק סוויץ' ואת הראוטר לשים בכל מקום אחר בדירה עם עדיפות לשידה בסלון שבה יש הרבה צרכנים ותוכל להשתמש בשלושת הפורטים הפנויים של הראוטר כדי לחבר אותם.
אולי גם הקליטה לרשת האלחוטית תשתפר כי דלת הכניסה היא בדרך בפינה של הדירה ולא תקבל כיסוי לכל החדרים.
אצלי בדירה יש ארון כמו שלך ויבגני הצליח למצוא מקום לסוויץ' שמנמנן יחסית HP PROCURVE שמתחבר ל-6 נקודות וכמובן שיש גם קרונה לטלפון ושני סטים של כבלי טלויזיה עם המפצלים שלהם שנכנסים מהארון בלובי והולכים לחדרים
אולי גם הקליטה לרשת האלחוטית תשתפר כי דלת הכניסה היא בדרך בפינה של הדירה ולא תקבל כיסוי לכל החדרים.
אצלי בדירה יש ארון כמו שלך ויבגני הצליח למצוא מקום לסוויץ' שמנמנן יחסית HP PROCURVE שמתחבר ל-6 נקודות וכמובן שיש גם קרונה לטלפון ושני סטים של כבלי טלויזיה עם המפצלים שלהם שנכנסים מהארון בלובי והולכים לחדרים
אם הבנתי נכון .hagai147 כתב:במקום להגדיל אתה יכול לשים בארון הזה רק סוויץ' ואת הראוטר לשים בכל מקום אחר בדירה עם עדיפות לשידה בסלון שבה יש הרבה צרכנים ותוכל להשתמש בשלושת הפורטים הפנויים של הראוטר כדי לחבר אותם....
למקם את הראוטר בסלון ,
ממנו יציאה לטלויזיה ישירות ,
יציאה לקונסולה
יציאה לממיר
ויציאה לסוויצ בארון תקשורת ?
ומהסוויצ לשאר חלקי הדירה ?
אני אמור לרכוש את הרכיבים האלה ?
RJ45 Modular Plug Network Connector Cat5 Cat5e Cat6 Solid Cable Heads 50pcs
RJ45 RJ11 RJ12 Wire Lan Network Cable Crimper Crimp PC Network Tool 8P/6P/4P #6
Telephone RJ45 RJ11 CAT5 UTP Network/Phone USB Lan Cable Remote Test Tester t
סוויץ 8 פורטים - יש
איך החיבור מתבצע בשקע רשת בחדרים ? לפי מה שאני מבין מה שמוזכר לעיל מתאים רק בכניסה לסוויץ .
RJ45 Modular Plug Network Connector Cat5 Cat5e Cat6 Solid Cable Heads 50pcs
RJ45 RJ11 RJ12 Wire Lan Network Cable Crimper Crimp PC Network Tool 8P/6P/4P #6
Telephone RJ45 RJ11 CAT5 UTP Network/Phone USB Lan Cable Remote Test Tester t
סוויץ 8 פורטים - יש
איך החיבור מתבצע בשקע רשת בחדרים ? לפי מה שאני מבין מה שמוזכר לעיל מתאים רק בכניסה לסוויץ .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש ראוטרים (בעיקר אלה שבזק והוט מספקות) עם מודם מובנה.
כמה אמור לעלות בהערכה
השחלת 8 כבלי רשת בין החדרים/סלון לארון תקשורת ( מרחק 15 מטר הארוך ביותר ) + 4 כבלי אודיו בצינורות ( מרחק 7 מטר הארוך ביותר) ?
ולגבי השאלה הקודמת
איך החיבור מתבצע בשקע רשת בחדרים ? איזה שקע זה ?
שאלה נוספת :
האם אפשר להשחיל cat6 בצינור שבו יש כבלים ?
השחלת 8 כבלי רשת בין החדרים/סלון לארון תקשורת ( מרחק 15 מטר הארוך ביותר ) + 4 כבלי אודיו בצינורות ( מרחק 7 מטר הארוך ביותר) ?
ולגבי השאלה הקודמת
איך החיבור מתבצע בשקע רשת בחדרים ? איזה שקע זה ?
שאלה נוספת :
האם אפשר להשחיל cat6 בצינור שבו יש כבלים ?