מספר שאלות לגבי חיבורים לרמקולים.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום חברים, יש לי מערכת 5.1 כבר מספר שנים וישנם חיבורים ואופציות שם שאף פעם לא הבנתי מה מטרתם,
אשמח להסבר....
בתמונה של אחורי הרמקול הקדמי מצויים ארבעה חיבורים ולא שניים.... מה מטרת השניים ולאן צריך לחבר?
כמו כן למה יש מתכת שמחברת הין שניהם?
בתמונה של אחורי הסאב רואים שלל חיבורים, אני לא בטוח חיברתי למקום הנכון, אשמח להסבר על שלל החיבורים בסאב שלי, כמו כן על ארבעת החוגות שם, למה הם מיועדות?
תודה,
ברק
אשמח להסבר....
בתמונה של אחורי הרמקול הקדמי מצויים ארבעה חיבורים ולא שניים.... מה מטרת השניים ולאן צריך לחבר?
כמו כן למה יש מתכת שמחברת הין שניהם?
בתמונה של אחורי הסאב רואים שלל חיבורים, אני לא בטוח חיברתי למקום הנכון, אשמח להסבר על שלל החיבורים בסאב שלי, כמו כן על ארבעת החוגות שם, למה הם מיועדות?
תודה,
ברק
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
החיבור הכפול בגב הרמקול מאפשר לחבר הגברה נפרדת לכל אחד מהאלמנטים של הרמקול, מה שנקרא Bi-Amping, אבל בפועל יותר נכון לקרוא לו Bi-Wiring, כי רק החיווט הוא כפול, ולא ההגברה, עקב המגבלות של אופן החיבור "הכפול" בכמעט כל הרמקולים בשוק כיום. בשורה התחתונה: לא רלוונטי.
לגבי הסאב שלך, נסה לראות אם אתה מקבל יותר סאונד בחיבור ה-IN הלבן (מתחת לחיבור ה-LFE שבו אתה משתמש כרגע). יכול להיות שלא יהיה שום הבדל, אבל שווה לבדוק, כי ייתכן שחיבור ה-LFE לא מעביר לסאב את כל הבאסים, אלא רק את אלה שמתקבלים בסרטים מערוץ ה-LFE (ה-0.1 של ה-5.1)...
באשר לחוגות: הגדולה למעלה היא חוגת העוצמה, והיא בד"כ נמצאת בין רבע ("שעה 9") לחצי ("שעה 12") אצל רוב האנשים.
החוגה הקטנה העליונה מסומנת Variable Low Pass Crossover, וצריכה לרוב להיות מכוונת על המקסימום, כאשר את הגדרות הקרוסאובר עצמן עושים ברסיבר...
החוגה הקטנה האמצעית שולטת ב-Phase, ובד"כ צריך לשים אותה על אפס, אלא אם הסאב ממוקם על הקיר האחורי, ואז עדיף לכוון אותה על 180. בכל מקרה ניתן לעשות פה קצת משחקים של ניסוי ותהייה כדי לנסות ולראות אם יש כיוונון אופטימאלי אחר.
החוגה הקטנה התחתונה מסומנת Variable High Pass Crossover ולעניות דעתי היא רלוונטית רק אם משרשרים עוד רמקולים דרך הסאב.
בקיצור, בהנחה שאתה מכייל את המערכת דרך הרסיבר שלך, את החוגה הגדולה שים בין רבע לחצי, את הקטנה העליונה על המקסימום, את הקטנה האמצעית על אפס (אלא אם הסאב נמצא על קיר צדדי או אחורי ואז צריך לשחק עם החוגה הזאת עד שמוצאים אופטימום), ואת הקטנה התחתונה לא משנה...
לגבי הסאב שלך, נסה לראות אם אתה מקבל יותר סאונד בחיבור ה-IN הלבן (מתחת לחיבור ה-LFE שבו אתה משתמש כרגע). יכול להיות שלא יהיה שום הבדל, אבל שווה לבדוק, כי ייתכן שחיבור ה-LFE לא מעביר לסאב את כל הבאסים, אלא רק את אלה שמתקבלים בסרטים מערוץ ה-LFE (ה-0.1 של ה-5.1)...
באשר לחוגות: הגדולה למעלה היא חוגת העוצמה, והיא בד"כ נמצאת בין רבע ("שעה 9") לחצי ("שעה 12") אצל רוב האנשים.
החוגה הקטנה העליונה מסומנת Variable Low Pass Crossover, וצריכה לרוב להיות מכוונת על המקסימום, כאשר את הגדרות הקרוסאובר עצמן עושים ברסיבר...
החוגה הקטנה האמצעית שולטת ב-Phase, ובד"כ צריך לשים אותה על אפס, אלא אם הסאב ממוקם על הקיר האחורי, ואז עדיף לכוון אותה על 180. בכל מקרה ניתן לעשות פה קצת משחקים של ניסוי ותהייה כדי לנסות ולראות אם יש כיוונון אופטימאלי אחר.
החוגה הקטנה התחתונה מסומנת Variable High Pass Crossover ולעניות דעתי היא רלוונטית רק אם משרשרים עוד רמקולים דרך הסאב.
בקיצור, בהנחה שאתה מכייל את המערכת דרך הרסיבר שלך, את החוגה הגדולה שים בין רבע לחצי, את הקטנה העליונה על המקסימום, את הקטנה האמצעית על אפס (אלא אם הסאב נמצא על קיר צדדי או אחורי ואז צריך לשחק עם החוגה הזאת עד שמוצאים אופטימום), ואת הקטנה התחתונה לא משנה...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
למה?epony כתב: לגבי הסאב שלך, נסה לראות אם אתה מקבל יותר סאונד בחיבור ה-IN הלבן (מתחת לחיבור ה-LFE שבו אתה משתמש כרגע). יכול להיות שלא יהיה שום הבדל, אבל שווה לבדוק, כי ייתכן שחיבור ה-LFE לא מעביר לסאב את כל הבאסים, אלא רק את אלה שמתקבלים בסרטים מערוץ ה-LFE (ה-0.1 של ה-5.1)...
...
מה שקובע איזה תדרים יגיעו לסאב זה הרסיבר, לא החיבור בסאב.
שני החיבורים צריכים לתת אותה תוצאה בדיוק.
- epony
- חבר במועדון 10K

עקרונית אתה צודק ואני מסכים איתך, מעשית שווה לבדוק את זה שתי דקות כדי להיות בטוחים...Amir64 כתב:למה?......
מה שקובע איזה תדרים יגיעו לסאב זה הרסיבר, לא החיבור בסאב.
שני החיבורים צריכים לתת אותה תוצאה בדיוק....
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על העזרה לגבי הסאב...
לגבי החיבור הכפול ברמקולים, הזמנתי לפני מספר ימים pioneer vsx 923
שלרסיבר הזה יש את האפשרות לחבר Bi-Amping היות ואני משתמש רק ב5.1 והרסיבר הוא 7.2
אז מה שאתה אומר בעצם שזה סתם גימיק ולא משנה אם אני אחבר אותו בתוצרה הזאת או בתצורה הרגילה?
ואם בכל זאת אני צחבר בתצורה של שני חיבורים לרמקול יחיד אז זה משנה איפה אני מחבר מה? את הfront הרגיל למטה או למעלה? וכנ״ל לחיבור הB
לגבי החיבור הכפול ברמקולים, הזמנתי לפני מספר ימים pioneer vsx 923
שלרסיבר הזה יש את האפשרות לחבר Bi-Amping היות ואני משתמש רק ב5.1 והרסיבר הוא 7.2
אז מה שאתה אומר בעצם שזה סתם גימיק ולא משנה אם אני אחבר אותו בתוצרה הזאת או בתצורה הרגילה?
ואם בכל זאת אני צחבר בתצורה של שני חיבורים לרמקול יחיד אז זה משנה איפה אני מחבר מה? את הfront הרגיל למטה או למעלה? וכנ״ל לחיבור הB
- epony
- חבר במועדון 10K

אני אכן אומר שהחיבור הכפול הוא גימיק חסר משמעות בפועל.
אם אתה מחבר כרגיל, והמגשרים בין החיבורים השחורים זה לזה והחיבורים האדומים זה לזה נשארים במקומם, אז זה לא משנה לאן לחבר את ה-FRONT ברסיבר שלך.
אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בחיבור ה-"BI-AMP", הכי טוב לקרוא במדריך למשתמש של הרסיבר כיצד לחבר ולהגדיר את הרסיבר עבור חיבור כזה, כי בד"כ צריך "לוותר" על ערוצי הסראונד האחורי לשם כך, וגם להגדיר זאת כאמור בתפריטים של הרסיבר.
אם אתה מחבר כרגיל, והמגשרים בין החיבורים השחורים זה לזה והחיבורים האדומים זה לזה נשארים במקומם, אז זה לא משנה לאן לחבר את ה-FRONT ברסיבר שלך.
אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בחיבור ה-"BI-AMP", הכי טוב לקרוא במדריך למשתמש של הרסיבר כיצד לחבר ולהגדיר את הרסיבר עבור חיבור כזה, כי בד"כ צריך "לוותר" על ערוצי הסראונד האחורי לשם כך, וגם להגדיר זאת כאמור בתפריטים של הרסיבר.
-
BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

אכן צריך לוותר על הערוצי סראונד האחורי לשם כך אך זו לא השאלה, השאלה היא לאן ברמקול לחבר את הפרונט המקורי? למעלה או למטה? וכנ״ל לגבי החיבור שהוסב מערוץ אחורי לBepony כתב:אני אכן אומר שהחיבור הכפול הוא גימיק חסר משמעות בפועל.
אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בחיבור ה-"BI-AMP", הכי טוב לקרוא במדריך למשתמש של הרסיבר כיצד לחבר ולהגדיר את הרסיבר עבור חיבור כזה, כי בד"כ צריך "לוותר" על ערוצי הסראונד האחורי לשם כך, וגם להגדיר זאת כאמור בתפריטים של הרסיבר....
לגבי היציאות מהרסיבר אני יודע לאן לחבר
לא צריך לוותר על הסראונד האחורי.BarakMichaeli כתב:אכן צריך לוותר על הערוצי סראונד האחורי לשם כך אך זו לא השאלה, השאלה היא לאן ברמקול לחבר את הפרונט המקורי? למעלה או למטה? וכנ״ל לגבי החיבור שהוסב מערוץ אחורי לB......
לגבי היציאות מהרסיבר אני יודע לאן לחבר...
הכי טוב שתקרא את חוברת ההפעלה שם מצוין בדיוק לאן לחבר את הפרונט ברסיבר שלך.
בימהה הפרונט מתחבר לחיבור העליון ברמקול.
- Amir64
-
- גורו

כן צריך לוותר על הסראונד האחורי.eli007 כתב:לא צריך לוותר על הסראונד האחורי.......
הכי טוב שתקרא את חוברת ההפעלה שם מצוין בדיוק לאן לחבר את הפרונט ברסיבר שלך.
בימהה הפרונט מתחבר לחיבור העליון ברמקול....
הרעיון הוא שמגדירים ברסיבר שיוציא את האות השייך לזוג הקדמיים גם בזוג החיבורים של הסוראונד האחורי.
מכיוון שאותו תוכן של אותות לרמקול יוצא ל 2 יציאות שונות, אין חשיבות איזו יציאה של הרסיבר מחוברת ברמקול לחיבור העליון ואיזה לתחתון.
רק חייב לנתק את המגשר הקיים בין החיבורים ברמקול.
בואו נעשה סדר.Amir64 כתב:כן צריך לוותר על הסראונד האחורי.......
הרעיון הוא שמגדירים ברסיבר שיוציא את האות השייך לזוג הקדמיים גם בזוג החיבורים של הסוראונד האחורי.
מכיוון שאותו תוכן של אותות לרמקול יוצא ל 2 יציאות שונות, אין חשיבות איזו יציאה של הרסיבר מחוברת ברמקול לחיבור העליון ואיזה לתחתון.
רק חייב לנתק את המגשר הקיים בין החיבורים ברמקול....
במידה והרסיבר שלך הוא 7.1 בחיבור bi amp אתה מקבל רק חיבור 5.1 ולא מוותר על הסראונד.
Bi amp מתחבר בחיבור שמיועד לזוג סראונד נוסף ולא לסראונד ב5.1.
- epony
- חבר במועדון 10K

למען הסר ספק, בסראונד 5.1 יש סאב, ערוץ סנטר, שני ערוצי סטריאו, ו-2 ערוצי סראונד, ובסראונד 7.1 מצטרפים אליהם עוד 2 ערוצי "סראונד אחורי", הנקראים באנגלית BACK SURROUND.
האחרונים הם אלה "שהולכים לאיבוד" אם מגדירים את הרסיבר להגברת "BI-AMP".
האחרונים הם אלה "שהולכים לאיבוד" אם מגדירים את הרסיבר להגברת "BI-AMP".
- Amir64
-
- גורו

כמו שכתבתי, "סוראונד אחורי".eli007 כתב:בואו נעשה סדר.......
במידה והרסיבר שלך הוא 7.1 בחיבור bi amp אתה מקבל רק חיבור 5.1 ולא מוותר על הסראונד.
Bi amp מתחבר בחיבור שמיועד לזוג סראונד נוסף ולא לסראונד ב5.1....
זה התוספת במעבר מסוראונד 5.1 לקונפיגורציה של 7.1.
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה הבנת, אחרים קצת פחות...Amir64 כתב:כמו שכתבתי, "סוראונד אחורי".......
זה התוספת במעבר מסוראונד 5.1 לקונפיגורציה של 7.1....